Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki Nifty - zdrowy chłopak!
Hiszpaneczka, Samsaramsa, jolciaa171, Mama Wojtka, GreenK, Lady_Dior, Pimka, Lorella, Nita, Oleśka11, Freyja, miazmija, Nadinka83, Izieth, Shirley, Violet Flower, Madamee92, Lilka26, 0202oliwcia, Alala, kalika lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nadinka83 wrote:I po wizycie
dzieci pięknie fikają
Mają po 200 g i CRL 12cm. Moje kochane koksy
Niestety łożysko nachodzi na szyjkę wiec mam się oszczędzać. Mój już zapowiedział ze będę leżećmam przekichane.
no i w związku z tym zajęcia w Modelarni narazie odpadają. Klocie które odczuwałam w pochwie to jeden z dzieci się boksuje z szyjka. Szyjka długa ale Pani Doktor wymiaru nie podała.
. A imiona dla chłopaków macie wybrane?
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualny
-
Nadinka83 wrote:I po wizycie
dzieci pięknie fikają
Mają po 200 g i CRL 12cm. Moje kochane koksy
Niestety łożysko nachodzi na szyjkę wiec mam się oszczędzać. Mój już zapowiedział ze będę leżećmam przekichane.
no i w związku z tym zajęcia w Modelarni narazie odpadają. Klocie które odczuwałam w pochwie to jeden z dzieci się boksuje z szyjka. Szyjka długa ale Pani Doktor wymiaru nie podała.
Oszczędzaj się !
Magda gratuluję Synka -
Gratuluję udanych wizyt. Magda, gratuluję zdrowego chłopczyka
Samsaramsa, masz jeszcze pokarm? Ja jeszcze kilka dni temu troszkę miałam, bo jak synek odchodził od piersi to widziałam trochę mleka na sutkach a teraz już nic, susza. Chyba ciągnie na sucho, dla komfortu. Nic nie połyka, nie odbija mu się po piersi, tak jak kiedyś.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj chyba coś poczułam. Sama nie wiem. Podczas zabawy z synkiem takie coś w miejscu gdzie się znajduje dzidziuś. Jak chciałam się skupić i przyłożyłam rękę to nic, ale jak znowu zaczęłam się bawić z synkiem to to samo. Ciekawe czy to to
człowiek w drugiej ciąży, a dalej głupi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 11:34
GreenK, Izieth, Lena2305 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wizyty, rzeczywiście koksy. My termin mamy na ten sam dzień ale mój teraz to pewnie dużo mniejszy, wg wyliczeń to może dobił do 10,5 cm
co do łożyska to ja mam na tylnej ścianie i też zachodzi na szyjkę. Na razie podobno nie ma powodów do zmartwień, na połówkowych dopiero oceniają czy przoduje czy nie.
Magda, gratuluję zdrowego chłopca, też taki wynik odebrałam i wiem jakie to uczucie- olbrzymi kamień z serca
Dzisiaj to autentycznie czuję smyranie cały ranek. A wczoraj to kiedy czytałam przed snem w łóżku czułam miarowe pukanie i zastanawia mnie czy to przypadkiem nie czkawka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 11:41
GreenK, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:A tak w ogóle to czuję już straszny ucisk w brzuchu jak np kucnę albo usiądę z podwiniętymi nogami. W pierwszej ciąży na tym etapie jeszcze tak nie miałam.
ja ostatnio jak się klade na boku to mi trochę już brzuszek przeszkadza, musze jakos inaczej się ulozyctez mam po prawej stronie momentami taki ucisk ale glownie jak się obracam.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Gratuluję udanych wizyt
Ja się witam w II trymestrze
Co do dolegliwości, to ja odczuwam ostatnio takie bóle w okolicach kręgosłupa i brzuch czasami wieczorem poboli, tak mi ciężko po całym dniu i muszę się położyć, jak leżę, to nie każda pozycja mi odpowiada, a brzuszek mam już sporyMama Wojtka lubi tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
nick nieaktualnyMi tez już niewygodnie a po całym dniu siedzenie to bolą i plecy i brzuch ( ale ja tez mam chorobę jelit wiec dodatkowo mam ich bóle ). Równie piersi mi baaaardzo już ciąża
jak tak dalej pójdzie to będę mieć rozmiar F...
I niestety wróciły wymiotyna szczescie bez mdłości
-
Dziewczyny, tak ciężko się ostatnio czuję, jak chyba nigdy. Mam nadzieję, że to szybko minie, ale aż się ruszać nie chce
Mam wrażenie, że jestem ociężałym balonem wypełnionym wodą.
Wszystkim kobietkom gratuluję pozytywnych wizyt! Ja mam następną już w nowym roku :>GreenK, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGreenK wrote:Mi tez już niewygodnie a po całym dniu siedzenie to bolą i plecy i brzuch ( ale ja tez mam chorobę jelit wiec dodatkowo mam ich bóle ). Równie piersi mi baaaardzo już ciąża
jak tak dalej pójdzie to będę mieć rozmiar F...
I niestety wróciły wymiotyna szczescie bez mdłości
Ja i przed ciążą miałam duży biust, a w pierwszym trymetrze tak mi urosły, że płakać się chce. Aktualnie miseczka K... Nie wiem jak ja znajdę biustonosz do karmienia, kiedy mam problemy ze zwykłym.
Czy któraś z Was ma anemię? -
Cieszcie się dziewczyny, że nie macie zgagi, bąbelków w przełyku i zaparć. U mnie już się zaczęło. Zgaga u mnie jest codziennie, cały dzień i całą noc od jakichś 2-3 tygodni, czyli powtórka z poprzedniej ciąży. W dodatku wiąże się z tym chyba refluks. Pali mnie w przełyku strasznie, praktycznie po wszystkim, nawet po wodzie. W nocy leżę na dwóch dużych poduszkach, żebym miała wyżej i mnie tak nie paliło. Oczywiście biorę Gaviscon codziennie, pomaga na chwilę.