Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Dobra, ja po :-).
    Wszystko ok. Wymiary jak trzeba, młodzież szalała. Lokator u góry pokazał klejnoty, tak wyraźnie, że nawet mój mąż zauważył (na USG mało co widzi). Lokator na dole bez klejnotów, z dwoma małymi kreseczkami. Także książę spoczywa na księżniczce. Teraz mój mąż twierdzi, że chciał parkę a nie chłopaków ;-). Potem postaram się foty wrzucić. Jestem zadowolona, że jednak ta baba będzie :-)
    Super. Namów męża na Ryszarda, niech w zamian wybierze dla dziewczynki. Będziemy miały dwóch Ryśków w grupie :P

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Od dziecka glaskalam i przytulałam wszystkie koty jakie spotykałam. Sama miałam koty, mieszkałam na wsi, chodziłam na gospodarstwo do dziadków. Teściowie mają kotkę która wychodzi, my kota domowego i jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że nie mam przebytej toksoplazmozy. To tylko świadczy o tym, że zarażenie się jest naprawdę trudne. Wystarczy nie pchać brudnych rąk do buzi. Poza tym większość ludzi zakaża się nie bezpośrednio od kota, a z brudnych owoców czy warzyw lub surowego mięsa. Nie trzeba panikować :)
    Ja również :) brak przebytej a kocur w domu :). Również na mama ginekolog świetny post o tym. Polecam :))

Freyja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Super. Namów męża na Ryszarda, niech w zamian wybierze dla dziewczynki. Będziemy miały dwóch Ryśków w grupie :P
    Ryszard EXTRA!! Super imię :)

Mama Wojtka, Oleśka11, Madamee92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie kumam jak można pozwalać zwierzętom skakać po wszystkim. Jasne, ja też czasem łapie kota jak wyleguje się na blacie bo mu odbiło, ale taki syf jak opisuje Lilka to się nie dziwię, że nie chcecie tam jechać. Chyba i bez ciąży bym nie chciała :O

Kurde teraz i ja jednak nie jestem pewna czy to na pewno chłopak :P u nas coś tam wystawało, aaale. No właśnie. Może za trzy tygodnie coś się dowiemy, a jak nie to na połówkowych. Tak czy inaczej na razie nic nie kupujemy więc to różnica tylko pod względem nastawienia się i świadomości. Może moja Zosia się wkurza, że matka o niej ciągle mówi Leon :P

• Doriska87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Mama Wojtka wspaniałe wieści! <3

Doriska, nie mowil o bezwzglednym nakazie lezenia, ale ze jak najwiecej w pozycji lezacej, nic nie podnosic, nic zupelnie nie robic (nie latac z miotla, nie stac przy kuchni, itd), nie glaskac brzucha, bez seksów i tak mi wymienial ze uznalam ze wlasciwie nic nie moge. Powiedzial ze mam brac progesteron, aspargin i nospe. No ale ja mam okropny niezyt jelit i boje sie cokolwiek na nie wrzucac, nawet witaminy biore bardzo rzadko bo mam po nich okropne skurcze i biegunki... Gastrolog i immunolog mowili mi abym w miare mozliwosci wlasnie ograniczala wszelkie leki. Jak mu to powiedzialam to powiedzial ze jak chce to moge wyrzucic recepte ale zebym chociaz nospe brala. No to ta nospe biore. Dzisiaj zbadalam progesteron i mam wysoki. Mam teraz dylemat czy go brac :/ Moze wlacze na poczatek aspargin i zobacze jak sie bede czula. Wiesz, w tym momencie mam takie podejscie ze wole lezec i sie nie ruszać niz brac jakies dodatkowe specyfiki i dobijac kichy... Gdyby nie to tez bym pewnie swobodniej sie poruszala.

Jasne rozumiem. Chociaż wydaje mi się że Twój lekarz miał chyba mega zły dzień. Jestem ciekawa co powie Ci na następnej wizycie. Jeśli to nie problem podziel się proszę tą informacją na forum lub na privie. Ja też będę pisać.

Mama Wojtka, anusia24 lubią tę wiadomość

2019 Natalka
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Mama Wojtka wspaniałe wieści! <3

Doriska, nie mowil o bezwzglednym nakazie lezenia, ale ze jak najwiecej w pozycji lezacej, nic nie podnosic, nic zupelnie nie robic (nie latac z miotla, nie stac przy kuchni, itd), nie glaskac brzucha, bez seksów i tak mi wymienial ze uznalam ze wlasciwie nic nie moge. Powiedzial ze mam brac progesteron, aspargin i nospe. No ale ja mam okropny niezyt jelit i boje sie cokolwiek na nie wrzucac, nawet witaminy biore bardzo rzadko bo mam po nich okropne skurcze i biegunki... Gastrolog i immunolog mowili mi abym w miare mozliwosci wlasnie ograniczala wszelkie leki. Jak mu to powiedzialam to powiedzial ze jak chce to moge wyrzucic recepte ale zebym chociaz nospe brala. No to ta nospe biore. Dzisiaj zbadalam progesteron i mam wysoki. Mam teraz dylemat czy go brac :/ Moze wlacze na poczatek aspargin i zobacze jak sie bede czula. Wiesz, w tym momencie mam takie podejscie ze wole lezec i sie nie ruszać niz brac jakies dodatkowe specyfiki i dobijac kichy... Gdyby nie to tez bym pewnie swobodniej sie poruszala.

Anusia co masz na myśli nieżyt jelit? Napisz na priv może będę umiała pomóc. Wiesz takie rozwolnienia pewnie ograniczają wchłanianie substancji odżywczych z pożywienia w tym też witamin dla naszych gości.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Wojtka piekne zdjecia!
    Gratuluje dziewczyny wszystkich udanych wizyt :)
    My w swieta tez sami bedziemy, poczatkowo byly plany wyjazdu do Pl ale jednak zdecydowalismy ze nie jedziemy.Chyba nie czuje sie na silach jechac teraz tyle km.
    Co do ruchów to ja nic nie czuje - zazdroszcze wam tego smyrania :) no ale tez pewnie juz niedlugo cos poczuje...moze akurat w swieta? :D

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Wojtka piękne zdjęcia :D jak się dzieciaczki ładnie prezentowały :D

Mój mały tez od początku ładnie rozkładał nogi, ciekawe jak obecny mieszkaniec ma zamiar współpracować ;)

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić miłą przesyłką tuż przed świętami. Wygrałam to w zwykłej gierce online na stronie Molton Brown.
    Żel do kąpieli. Pięknie pachnie, rabarbar z różą :) pierwszy raz w życiu coś wygrałam, dlatego się cieszę jak głupia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/712ba3aedb16.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:19

Lilka26, Hiszpaneczka, 0202oliwcia, Marryy, Lorella, Mama Wojtka, czarnulka24, Madamee92, Shirley, GreenK, Violet Flower, kalika, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja, moje koty to są tak wytresowane że nawet nie próbują po stole łazić. Grama sierści tam nigdy nie znajdziesz :D ale z łóżka nie mam serca ich wyganiać, po prostu pościel często zmieniana.

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbar z różą brzmi nieźle :)

gann3e3k131pma53.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Dobra, ja po :-).
    Wszystko ok. Wymiary jak trzeba, młodzież szalała. Lokator u góry pokazał klejnoty, tak wyraźnie, że nawet mój mąż zauważył (na USG mało co widzi). Lokator na dole bez klejnotów, z dwoma małymi kreseczkami. Także książę spoczywa na księżniczce. Teraz mój mąż twierdzi, że chciał parkę a nie chłopaków ;-). Potem postaram się foty wrzucić. Jestem zadowolona, że jednak ta baba będzie :-)

mega podwojne gratulacje i gratuluje parki !! :)

CUDOWNIE! :)

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Rabarbar z różą brzmi nieźle :)
    Rabarbar, róża i owoc yuzu. Właśnie zerknęłam. Już się wykąpałam i czuję się luksusowo :D

Oleśka11, GreenK lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Chciałam się pochwalić miłą przesyłką tuż przed świętami. Wygrałam to w zwykłej gierce online na stronie Molton Brown.
    Żel do kąpieli. Pięknie pachnie, rabarbar z różą :) pierwszy raz w życiu coś wygrałam, dlatego się cieszę jak głupia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/712ba3aedb16.jpg
    Gratulacje ❤ a ostatnio wygralam laktator elektryczny i butelke ❤

Nita, Madamee92, GreenK, kalika lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • asylia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Może moja Zosia się wkurza, że matka o niej ciągle mówi Leon :P

Nam niby gin dał 80-90% na córkę, a ja się często łapie na tym, że myślę o lokatorze w brzuchu jak o chłopcu. Jakby moja podświadomość coś kombinowała, albo mózg nie do końca przyswoił informację. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:42

7u22rjjg269yrzch.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że o toksoplazmozie było. U mnie okazało się, że ją miałam, nie wiem nawet kiedy. Kota nie miałam. Koleżanka-weterynarz, mająca w domu kota, jedząc owoce prosto z krzaczka- nie chorowała. Mimo to przez większość ciąży pracowała a kot pozostał ;-). Pokręcone to wszystko.

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę leżę w tym łóżku i nie moge sie ułożyć niby brzuch jeszcze mały a ciezko sie wygodnie ułożyć

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lorella Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Widziałam, że o toksoplazmozie było. U mnie okazało się, że ją miałam, nie wiem nawet kiedy. Kota nie miałam. Koleżanka-weterynarz, mająca w domu kota, jedząc owoce prosto z krzaczka- nie chorowała. Mimo to przez większość ciąży pracowała a kot pozostał ;-). Pokręcone to wszystko.

Ja z kolei nie mialam toksoplazmozy - a zawsze mialam zwierzeta w domu,wakacje spedzalismy na wsi, ciagle babram sie w ziemi w ogrodku i tez nie raz jadlam owoce prosto z krzaczka...
    Teraz baardzo uwazam bo znam osobiscie dwie dziewczyny ktore zlapaly tokso w 5 i 6 mcu :/

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja też mam problem się w łóżku ułożyć do spania. A co będzie tak za 3-4 miesiące?!

Dziś dzień wizyty. O 9.40 spotkanie z moimi chłopakami :) stresik jest ale musi być dobrze :)

Mama Wojtka, Lorella, Violet Flower, makalotia, Izieth, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadinka83 wrote:
    Czarnulka ja też mam problem się w łóżku ułożyć do spania. A co będzie tak za 3-4 miesiące?!

Dziś dzień wizyty. O 9.40 spotkanie z moimi chłopakami :) stresik jest ale musi być dobrze :)

Kciuki za wizytę!
    Ja toxo przechodziłam. Od dziecka koty, zabawy w ziemi, piachu, owoce prosto z krzaka ;)

Nadinka83 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ