Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Wami sama mam kota czystego przytulaska i przed ciążą sprzątałam jego kuwetę i w ogóle, a mimo to nie przebylam toksoplazmozy. Bardziej chodziło mi o to, że koty teściowej są niewychowane i potrafią nasikać na stół w kuchni potrafią narobić do wanny, zlewu teściowa nie zawsze na bieżąco za nimi sprząta i raczej nie chce tam być obecnie.

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam profesor na wykładzie z ginekologii mówił, że kobiety w ciąży w ogóle nie powinny jeść sałaty bo bardzo często spotkal się z konsekwencjami jedzenia niedomytej sałaty przez kobiety w ciąży.

Kirsten lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nadal czyszczę kuwetę. Nam na parazytologii mowili, że zarażenie jest poprzez kontakt odchody-przewod pokarmowy, więc jak się myje ręce a dotyka się tylko łopatki to nie zarazicie się...

• Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 wrote:
    Nam profesor na wykładzie z ginekologii mówił, że kobiety w ciąży w ogóle nie powinny jeść sałaty bo bardzo często spotkal się z konsekwencjami jedzenia niedomytej sałaty przez kobiety w ciąży.

A jakie to były konsekwencje ?

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia24, powiedz proszę Ty w związku z tą szyjką masz już nakaz leżenia?
    Zaintrygował mnie ten Twój lekarz.
    Ja jestem na L4 (chociaż tutaj to był splot różnych innych powodów). Mam się oszczędzać ale nikt nigdy mi nie mówił o leżeniu itd.z powodu szyjki.

Mnie kazali brać dużo magnezu -3*1 Magne b6 forte aby skurczów nie było...i tyle.

2019 Natalka
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja po :-).
    Wszystko ok. Wymiary jak trzeba, młodzież szalała. Lokator u góry pokazał klejnoty, tak wyraźnie, że nawet mój mąż zauważył (na USG mało co widzi). Lokator na dole bez klejnotów, z dwoma małymi kreseczkami. Także książę spoczywa na księżniczce. Teraz mój mąż twierdzi, że chciał parkę a nie chłopaków ;-). Potem postaram się foty wrzucić. Jestem zadowolona, że jednak ta baba będzie :-)

Nadinka83, Freyja, Shirley, Samsaramsa, asylia, Izieth, czarnulka24, Trine91, Alala, anusia24, Pimka, Madamee92, Oleśka11, GreenK, Lorella, Takana5, Hiszpaneczka, 0202oliwcia, kalika, KaśkaKwa lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • miazmija Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Dziewczyny, a Wam lekarze przewidują płeć patrząc na wyrostek płciowy czy na to, czy ma coś między nogami?
    Mi lekarze i 12tyg i w 13/14 tyg pokazali , że dziecku coś dynda między nogami więc będzie chłopak. Ale przecież w tych tygodniach dziewczynce też jeszcze "dynda" więc skąd ta prawie pewność, że chłopak? Znam przypadki, że w 16 tyg jeszcze coś dyndało a w 20 już nie także nie wiem jak Ci lekarze na to patrzą.

Mi w 12+4 na podstawie wyrostka płciowego, ale to tez dziecko musi być dobrze ułożone.
    W tym "wieku" wszystko zewnętrznie wygląda tak samo :)

03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Wszystko ok. Wymiary jak trzeba, młodzież szalała. Lokator u góry pokazał klejnoty, tak wyraźnie, że nawet mój mąż zauważył (na USG mało co widzi). Lokator na dole bez klejnotów, z dwoma małymi kreseczkami. Także książę spoczywa na księżniczce. Teraz mój mąż twierdzi, że chciał parkę a nie chłopaków ;-). Potem postaram się foty wrzucić. Jestem zadowolona, że jednak ta baba będzie :-)

Parka - cudownie. <3

Mama Wojtka, Madamee92 lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Shirley Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:

Rewelacyjna konfiguracja. 2 chłopaków i dziewczynka . Marzę o tym :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

hchyflw1a8mfc682.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Super :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo wojtka gratulacje :D

Ja w tym roku ze świetami skromnie, bo we wtorek idziemy na ślub wiec „najemy się w gościach” :p nie no śmieje się, robię to co zawsze, ale po prostu malutko bo święta w rozjazdach praktycznie. Bardziej będę musiała ogarnąć sylwestra, bo przyjdzie kilka osób - z jednej strony trochę roboty, ale z drugiej wykąpie małego o czasie, pójdzie spać a my możemy się bawić :)

Z imionami to dajemy tylko jedno, jeśli chłopiec to będzie Tomasz, chociaż bardzo podoba minusie tez Wojtus, ale z różnych względów się na nie nie zdecyduje. Jeśli dziewczynka to tez klasycznie Dorota, Wanda, albo Urszula. Chciałabym Matyldę ale mąż stanowczo na nie.

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirsten wrote:
    A jakie to były konsekwencje ?
    Profesor pracował w Centrum Zdrowia Matki Polki, więc trafiały do niego te najgorsze przypadki zagrożenia ciąży i opowiadał, że zdarzało się jako jedyna uchwytna przyczynę zakażenia właśnie winic sałatę.

• makalotia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka, ale fajnie gratulacje :)

No ja właśnie teraz nie mam pewności co do mojego chłopaka w brzuchu. Jeszcze się zdenerwowałam, bo lekarka mówi , że w tym wieku to się po wyrostku sprawdza, zaczęła patrzeć, ale stwierdziła, że jeszcze coś tam zmierzy i jak wróciła do płci to pokazała między nogami coś i powiedziała, że chłopak.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wspaniałe wieści! <3

Doriska, nie mowil o bezwzglednym nakazie lezenia, ale ze jak najwiecej w pozycji lezacej, nic nie podnosic, nic zupelnie nie robic (nie latac z miotla, nie stac przy kuchni, itd), nie glaskac brzucha, bez seksów i tak mi wymienial ze uznalam ze wlasciwie nic nie moge. Powiedzial ze mam brac progesteron, aspargin i nospe. No ale ja mam okropny niezyt jelit i boje sie cokolwiek na nie wrzucac, nawet witaminy biore bardzo rzadko bo mam po nich okropne skurcze i biegunki... Gastrolog i immunolog mowili mi abym w miare mozliwosci wlasnie ograniczala wszelkie leki. Jak mu to powiedzialam to powiedzial ze jak chce to moge wyrzucic recepte ale zebym chociaz nospe brala. No to ta nospe biore. Dzisiaj zbadalam progesteron i mam wysoki. Mam teraz dylemat czy go brac :/ Moze wlacze na poczatek aspargin i zobacze jak sie bede czula. Wiesz, w tym momencie mam takie podejscie ze wole lezec i sie nie ruszać niz brac jakies dodatkowe specyfiki i dobijac kichy... Gdyby nie to tez bym pewnie swobodniej sie poruszala.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb14b0ef4302.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e5e292bb079.jpg

Oleśka11, czarnulka24, anusia24, Samsaramsa, Shirley, Nadinka83, Trine91, Lorella, Alala, Nita, Pimka, Hiszpaneczka, 0202oliwcia, Madamee92, Izieth, kalika lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez czujecie czasami ze was brzuch boli i nagle macie 1-2 skurcze bardziej jakby w srodku w pochwie..
    Kurczę boje sie ze to cos z szyjka ze sie skarca w poprzedniej ciazy mialam podobnieale nie wiem czy to wplywa na skracanie czy nie

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 wrote:
    Zgadzam się z Wami sama mam kota czystego przytulaska i przed ciążą sprzątałam jego kuwetę i w ogóle, a mimo to nie przebylam toksoplazmozy. Bardziej chodziło mi o to, że koty teściowej są niewychowane i potrafią nasikać na stół w kuchni potrafią narobić do wanny, zlewu teściowa nie zawsze na bieżąco za nimi sprząta i raczej nie chce tam być obecnie.
    Ooo, no to rzeczywiście fuuuuj :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:15

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Ja tam nadal czyszczę kuwetę. Nam na parazytologii mowili, że zarażenie jest poprzez kontakt odchody-przewod pokarmowy, więc jak się myje ręce a dotyka się tylko łopatki to nie zarazicie się...
    U mnie mimo przebytej toxo to kuwetę czyści mąż tylko. Niech się wykaże :P

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:
    Mamo wojtka gratulacje :D

Ja w tym roku ze świetami skromnie, bo we wtorek idziemy na ślub wiec „najemy się w gościach” :p nie no śmieje się, robię to co zawsze, ale po prostu malutko bo święta w rozjazdach praktycznie. Bardziej będę musiała ogarnąć sylwestra, bo przyjdzie kilka osób - z jednej strony trochę roboty, ale z drugiej wykąpie małego o czasie, pójdzie spać a my możemy się bawić :)

Z imionami to dajemy tylko jedno, jeśli chłopiec to będzie Tomasz, chociaż bardzo podoba minusie tez Wojtus, ale z różnych względów się na nie nie zdecyduje. Jeśli dziewczynka to tez klasycznie Dorota, Wanda, albo Urszula. Chciałabym Matyldę ale mąż stanowczo na nie.
    Mi też się podoba Matylda i Łucja ale mąż
    też postawił na wstępie weto. Urszulka też ślicznie :) koniec końców dziewczyna miała być Rozalią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:19

Mama Wojtka, Alala lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka cudowne zdjęcia

07.06.2019 synek

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ