Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hiszpaneczka wrote:Poki co zgagi nie mam ale mam problem żeby isc do wc, kiedyś chodziłam co dziennie a teraz co 3-4 dni
Moze suszona sliwka?
Polecaja aby 2-3 sliwki namoczyc w wodzie na noc a rano wypic i zjesc sliwki27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Hiszpaneczka wrote:Dziewczyny pobolewa was podbrzusze?
A jak ogólnie czujecie zmęczenie? Bo ja mam mega słabą kondycję, ledwo weszlam dzis do galerii z mamą, pohodziłam po 3 sklepach i już zmęczona jak po maratonie, że usiąść musiałam.
To moja pierwsza ciąża, nie mam porównania ale myślałam, że w 2 trymestrze to te zmęczenie mija. U mnie jak na razie nie.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Madamee92 wrote:Mnie też codziennie, ale jak usiądę i odpocznę to przechodzi. Lekarz powiedział, że mam się oszczędzać i często odpoczywać. Zastanawiam się do kiedy będzie mnie tak boleć, bo nie powiem to uciążliwe. Boli nawet jak się schylam założyć buty.
A jak ogólnie czujecie zmęczenie? Bo ja mam mega słabą kondycję, ledwo weszlam dzis do galerii z mamą, pohodziłam po 3 sklepach i już zmęczona jak po maratonie, że usiąść musiałam.
To moja pierwsza ciąża, nie mam porównania ale myślałam, że w 2 trymestrze to te zmęczenie mija. U mnie jak na razie nie.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Z tym bolem brzucha jest roznie w poprzedniej ciazy bolal mnie dzien w dzien az do rozwiazania .. takze tym razem podejrzewam ze moze byc podobnie
Napisałam poprzednio, że to moja pierwsza ciąża i nie mam porównania, chodziło mi, że na tym etapie, w pierwszej nie dotrwałam do tego czasu niestety.
Pytałam lekarza czy mogę zacząć ćwiczyć w domu ćwiczenia dla ciężarnych, ale mi zabronił, powiedział, że na szkole rodzenia mi pokażą. Nie chciał ryzykować, że będę je wykonywała niepoprawnie i ze względu na te bóle podbrzusza.
A jakiś czas temu kupiłam piłkę dmuchaną z myślą, że będę aktywną ciężarówką, cóż będzie musiala poczekać. Nie ma co ryzykować.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Ja właśnie testuje mój prezent świąteczny od męża. Dostałam poduszkę do spania z firmy SuperMami tzw. 7 ponieważ ona jest dedykowana dla wysokich powyżej 170cm i powiem wam że jest super fantastycznie odciąża kręgosłup, a niestety mi ból kręgosłupa bardzo doskwiera od jakiegoś tygodnia. Już nie mogę doczekać się pierwszej nocy. Jutro napiszę jak się spało.
Co do zgagi niestety od wczoraj już mnie męczy zauważyłam że pojawia się tak godzinę dwie po posiłku i nasila się jak jestem głodna. Wczoraj ciepłe mleko i migdały bez skórki pomogły dzisiaj zaraz również sobie zjem kilka migdałów.Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Ja z Supermami miałam "j" o była fajna, ale się wyrobiła, więc musiałam teraz kupić nową. Mam w kształcie "c" z Biedronki. Na początku była strasznie nabita, teraz się dopasowała i jest ok. Ogólnie bardzo dobry wynalazekRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Oleśka11 wrote:Ja mam anemię i biorę Tardyferon. Ogólnie to masakrycznie źle się po nim czuję
Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
makalotia wrote:Może spróbuj urozmaicić dietę w czerwone mięso, soki z buraków, marchewki itp. mi bardzo pomogło, bardziej niż tabletki i lekarz mi je odstawił
Chociaż tak naprawdę to na razie nie mam na co narzekać, ostatnio miałam hemoglobinę i hematokryt trochę obniżoną. W pierwszej ciąży na tym etapie wyniki miałam tragiczne, z tego co pamiętam hemoglobina była na poziomie coś koło 8,5 i ruszyła dopiero po bardzo ostrej diecie i domięśniowych zastrzykach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 20:08
-
Lilka26 wrote:Ja właśnie testuje mój prezent świąteczny od męża. Dostałam poduszkę do spania z firmy SuperMami tzw. 7 ponieważ ona jest dedykowana dla wysokich powyżej 170cm i powiem wam że jest super fantastycznie odciąża kręgosłup, a niestety mi ból kręgosłupa bardzo doskwiera od jakiegoś tygodnia. Już nie mogę doczekać się pierwszej nocy. Jutro napiszę jak się spało.
Lilka, daj koniecznie znać z tą poduszką. Ja to nawet nie wiedziałam, że wzrost ma znaczenie a u mnie 1,78m.
Powoli czas myśleć o takich udogodnieniach7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Cześć Velari, może napisz coś więcej o sobie
Nadinka - ale naprawdę koksy! Cieszę się ze wszystko ok.
Ja toxo nie mam przebytej, mocno się bałam w pierwszej ciąży, teraz już trochę mniej. Mam kota wychodzącego, ale o to się nie boje, uważam mocno z warzywami i owocami
Dziewczyny, leżę i czuje smyranie- znowu się zaczęło w 14 tygodniu. Chce tego więcej - wtedy będę wiedzieć ze z nasza dzidzia wszystko ok!
Ja się jutro biorę za przygotowania jedzeniowe i porządkowe to może mnie już być mniej, albo wcale nawet.
Jakbym się już nie pojawiła, to życzę Wam wszystkim i Waszym rodzinkom cudownych świat, cokolwiek to dla kogo znaczy
My w święta ogłaszamy nasza nowinę rodzinie ( do tej pory wiedza tylko moi rodzice) !Oleśka11, Izieth, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj wieczorem byłam u tego lekarza z Wrocławia. Godzina 20.30, spore opóźnienie i cały korytarz kobiet po mnie w kolejce. Zbadał mnie na fotelu, błyskawicznie USG. Ocenił, że szyjka ok, wody, ok. Płeć chłopca zobaczył, na drugiego dziecka nie było od razu widać to się już nie wysilał. Wydrukował mi jedno byle jakie zdjęcie, nawet nie wiem co to. Na pytania techniczne dotyczące porodu na Borowskiej odpowiedział, jak dotrwam do 37tyg to spokojnie można rodzić w Oławie. Zapytałam o ilość łożysk, to stwierdził, że teraz to trudno ocenić, ale na podstawie zdjęcia z 7tygodnia już z odległości krzyczał, że dwukosmówkowa
. Także doceniłam teraz bardziej mojego lekarza, sprzęt też ma naprawdę dobry. Przedwczoraj dostałam dwie strony A4 pomiarów, stara się też jakieś fotki lepsze zrobić. Skoro są dwa łożyska to sobie będę chodzić grzecznie na miejscu.
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Takana5 wrote:Lilka26 wrote:Ja właśnie testuje mój prezent świąteczny od męża. Dostałam poduszkę do spania z firmy SuperMami tzw. 7 ponieważ ona jest dedykowana dla wysokich powyżej 170cm i powiem wam że jest super fantastycznie odciąża kręgosłup, a niestety mi ból kręgosłupa bardzo doskwiera od jakiegoś tygodnia. Już nie mogę doczekać się pierwszej nocy. Jutro napiszę jak się spało.
Lilka, daj koniecznie znać z tą poduszką. Ja to nawet nie wiedziałam, że wzrost ma znaczenie a u mnie 1,78m.
Powoli czas myśleć o takich udogodnieniach
Poduszka fajnie się sprawdziła w nocy bardzo odpoczęły mi plecy dzięki temu, że jedna noga była wystawiona na poduszkę wyżej to biodra nie były zrotowane i świetnie odciąża kręgosłup. Brzuszka jeszcze nie mam, więc nie musiałam go ustawiać ale wydaje mi się, że również fajnie się wpasuje. Poduszka dopasowuje się kształtem do nas i bardzo przyjemnie otula. Dla wysokiej- mam 1.8m bardzo polecam. -
Mama Wojtka wrote:Wczoraj wieczorem byłam u tego lekarza z Wrocławia. Godzina 20.30, spore opóźnienie i cały korytarz kobiet po mnie w kolejce. Zbadał mnie na fotelu, błyskawicznie USG. Ocenił, że szyjka ok, wody, ok. Płeć chłopca zobaczył, na drugiego dziecka nie było od razu widać to się już nie wysilał. Wydrukował mi jedno byle jakie zdjęcie, nawet nie wiem co to. Na pytania techniczne dotyczące porodu na Borowskiej odpowiedział, jak dotrwam do 37tyg to spokojnie można rodzić w Oławie. Zapytałam o ilość łożysk, to stwierdził, że teraz to trudno ocenić, ale na podstawie zdjęcia z 7tygodnia już z odległości krzyczał, że dwukosmówkowa
. Także doceniłam teraz bardziej mojego lekarza, sprzęt też ma naprawdę dobry. Przedwczoraj dostałam dwie strony A4 pomiarów, stara się też jakieś fotki lepsze zrobić. Skoro są dwa łożyska to sobie będę chodzić grzecznie na miejscu.
Mama Wojtka lubi tę wiadomość