Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    A szkola rodzenia to od którego tygodnia ciąży? i ona jest platna czy jak?
    Teoretycznie od28 tyg. Ale ja się zapisałam od 25. Odpowiada namten termin i jeszcze będzie brzydka pogoda :) wiec akurat

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Poki co zgagi nie mam ale mam problem żeby isc do wc, kiedyś chodziłam co dziennie a teraz co 3-4 dni
    Mnie tez na pewnym etapie przyblokowalo .. ale teraz jest codziennie czasem 2x dziennie.
    Moze suszona sliwka?
    Polecaja aby 2-3 sliwki namoczyc w wodzie na noc a rano wypic i zjesc sliwki

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Dziewczyny pobolewa was podbrzusze?
    Mnie też codziennie, ale jak usiądę i odpocznę to przechodzi. Lekarz powiedział, że mam się oszczędzać i często odpoczywać. Zastanawiam się do kiedy będzie mnie tak boleć, bo nie powiem to uciążliwe. Boli nawet jak się schylam założyć buty.

A jak ogólnie czujecie zmęczenie? Bo ja mam mega słabą kondycję, ledwo weszlam dzis do galerii z mamą, pohodziłam po 3 sklepach i już zmęczona jak po maratonie, że usiąść musiałam.
    To moja pierwsza ciąża, nie mam porównania ale myślałam, że w 2 trymestrze to te zmęczenie mija. U mnie jak na razie nie.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za błąd, miało być poCHodziłam oczywiście :)

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam dzisiaj 3 strony forum.
    Gratuluję kochane udanych wizyt oraz wyników badań prenatalnych. ❤

Magda - mbc, Klara87 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Mnie też codziennie, ale jak usiądę i odpocznę to przechodzi. Lekarz powiedział, że mam się oszczędzać i często odpoczywać. Zastanawiam się do kiedy będzie mnie tak boleć, bo nie powiem to uciążliwe. Boli nawet jak się schylam założyć buty.

A jak ogólnie czujecie zmęczenie? Bo ja mam mega słabą kondycję, ledwo weszlam dzis do galerii z mamą, pohodziłam po 3 sklepach i już zmęczona jak po maratonie, że usiąść musiałam.
    To moja pierwsza ciąża, nie mam porównania ale myślałam, że w 2 trymestrze to te zmęczenie mija. U mnie jak na razie nie.
    Z tym bolem brzucha jest roznie w poprzedniej ciazy bolal mnie dzien w dzien az do rozwiazania .. takze tym razem podejrzewam ze moze byc podobnie

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Z tym bolem brzucha jest roznie w poprzedniej ciazy bolal mnie dzien w dzien az do rozwiazania .. takze tym razem podejrzewam ze moze byc podobnie
    Ciekawe jak będzie... Lekarz zbadał mnie i nic nie wykrył niepokojącego więc chyba takie uroki ciąży.
    Napisałam poprzednio, że to moja pierwsza ciąża i nie mam porównania, chodziło mi, że na tym etapie, w pierwszej nie dotrwałam do tego czasu niestety.

Pytałam lekarza czy mogę zacząć ćwiczyć w domu ćwiczenia dla ciężarnych, ale mi zabronił, powiedział, że na szkole rodzenia mi pokażą. Nie chciał ryzykować, że będę je wykonywała niepoprawnie i ze względu na te bóle podbrzusza.
    A jakiś czas temu kupiłam piłkę dmuchaną z myślą, że będę aktywną ciężarówką :D, cóż będzie musiala poczekać. Nie ma co ryzykować.

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie testuje mój prezent świąteczny od męża. Dostałam poduszkę do spania z firmy SuperMami tzw. 7 ponieważ ona jest dedykowana dla wysokich powyżej 170cm i powiem wam że jest super fantastycznie odciąża kręgosłup, a niestety mi ból kręgosłupa bardzo doskwiera od jakiegoś tygodnia. Już nie mogę doczekać się pierwszej nocy. Jutro napiszę jak się spało.

Co do zgagi niestety od wczoraj już mnie męczy zauważyłam że pojawia się tak godzinę dwie po posiłku i nasila się jak jestem głodna. Wczoraj ciepłe mleko i migdały bez skórki pomogły dzisiaj zaraz również sobie zjem kilka migdałów.

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Supermami miałam "j" o była fajna, ale się wyrobiła, więc musiałam teraz kupić nową. Mam w kształcie "c" z Biedronki. Na początku była strasznie nabita, teraz się dopasowała i jest ok. Ogólnie bardzo dobry wynalazek :-)

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Czy któraś z Was ma anemię?

Ja mam anemię i biorę Tardyferon. Ogólnie to masakrycznie źle się po nim czuję :/

gann3e3k131pma53.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja mam anemię i biorę Tardyferon. Ogólnie to masakrycznie źle się po nim czuję :/
    Może spróbuj urozmaicić dietę w czerwone mięso, soki z buraków, marchewki itp. mi bardzo pomogło, bardziej niż tabletki i lekarz mi je odstawił :)

Oleśka11 lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ❤

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Może spróbuj urozmaicić dietę w czerwone mięso, soki z buraków, marchewki itp. mi bardzo pomogło, bardziej niż tabletki i lekarz mi je odstawił :)
    Wszystko to stosuję i na ostatniej kontroli okazało się, że mało to pomaga. Mięso to jem wręcz wbrew sobie bo nie za bardzo mam na nie ochotę ale ogólnie dietę mam bardzo urozmaiconą i naprawdę bogatą w żelazo. W przyszłym tygodniu idę znowu na badania to przekonamy się czy coś się polepszyło. Oby, bo ten Tardyferon mnie dobija.

Chociaż tak naprawdę to na razie nie mam na co narzekać, ostatnio miałam hemoglobinę i hematokryt trochę obniżoną. W pierwszej ciąży na tym etapie wyniki miałam tragiczne, z tego co pamiętam hemoglobina była na poziomie coś koło 8,5 i ruszyła dopiero po bardzo ostrej diecie i domięśniowych zastrzykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 20:08

gann3e3k131pma53.png
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka26 wrote:
    Ja właśnie testuje mój prezent świąteczny od męża. Dostałam poduszkę do spania z firmy SuperMami tzw. 7 ponieważ ona jest dedykowana dla wysokich powyżej 170cm i powiem wam że jest super fantastycznie odciąża kręgosłup, a niestety mi ból kręgosłupa bardzo doskwiera od jakiegoś tygodnia. Już nie mogę doczekać się pierwszej nocy. Jutro napiszę jak się spało.

Lilka, daj koniecznie znać z tą poduszką. Ja to nawet nie wiedziałam, że wzrost ma znaczenie a u mnie 1,78m.
    Powoli czas myśleć o takich udogodnieniach :)

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Velari, może napisz coś więcej o sobie :D

Nadinka - ale naprawdę koksy! Cieszę się ze wszystko ok.

Ja toxo nie mam przebytej, mocno się bałam w pierwszej ciąży, teraz już trochę mniej. Mam kota wychodzącego, ale o to się nie boje, uważam mocno z warzywami i owocami :)

Dziewczyny, leżę i czuje smyranie <3 - znowu się zaczęło w 14 tygodniu. Chce tego więcej - wtedy będę wiedzieć ze z nasza dzidzia wszystko ok!

Ja się jutro biorę za przygotowania jedzeniowe i porządkowe to może mnie już być mniej, albo wcale nawet.
    Jakbym się już nie pojawiła, to życzę Wam wszystkim i Waszym rodzinkom cudownych świat, cokolwiek to dla kogo znaczy :)

My w święta ogłaszamy nasza nowinę rodzinie ( do tej pory wiedza tylko moi rodzice) ! :D

Oleśka11, Izieth, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem byłam u tego lekarza z Wrocławia. Godzina 20.30, spore opóźnienie i cały korytarz kobiet po mnie w kolejce. Zbadał mnie na fotelu, błyskawicznie USG. Ocenił, że szyjka ok, wody, ok. Płeć chłopca zobaczył, na drugiego dziecka nie było od razu widać to się już nie wysilał. Wydrukował mi jedno byle jakie zdjęcie, nawet nie wiem co to. Na pytania techniczne dotyczące porodu na Borowskiej odpowiedział, jak dotrwam do 37tyg to spokojnie można rodzić w Oławie. Zapytałam o ilość łożysk, to stwierdził, że teraz to trudno ocenić, ale na podstawie zdjęcia z 7tygodnia już z odległości krzyczał, że dwukosmówkowa ;-). Także doceniłam teraz bardziej mojego lekarza, sprzęt też ma naprawdę dobry. Przedwczoraj dostałam dwie strony A4 pomiarów, stara się też jakieś fotki lepsze zrobić. Skoro są dwa łożyska to sobie będę chodzić grzecznie na miejscu.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 wrote:
    Lilka26 wrote:

Lilka, daj koniecznie znać z tą poduszką. Ja to nawet nie wiedziałam, że wzrost ma znaczenie a u mnie 1,78m.
    Powoli czas myśleć o takich udogodnieniach :)

Poduszka fajnie się sprawdziła w nocy bardzo odpoczęły mi plecy dzięki temu, że jedna noga była wystawiona na poduszkę wyżej to biodra nie były zrotowane i świetnie odciąża kręgosłup. Brzuszka jeszcze nie mam, więc nie musiałam go ustawiać ale wydaje mi się, że również fajnie się wpasuje. Poduszka dopasowuje się kształtem do nas i bardzo przyjemnie otula. Dla wysokiej- mam 1.8m bardzo polecam.

• makalotia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Wczoraj wieczorem byłam u tego lekarza z Wrocławia. Godzina 20.30, spore opóźnienie i cały korytarz kobiet po mnie w kolejce. Zbadał mnie na fotelu, błyskawicznie USG. Ocenił, że szyjka ok, wody, ok. Płeć chłopca zobaczył, na drugiego dziecka nie było od razu widać to się już nie wysilał. Wydrukował mi jedno byle jakie zdjęcie, nawet nie wiem co to. Na pytania techniczne dotyczące porodu na Borowskiej odpowiedział, jak dotrwam do 37tyg to spokojnie można rodzić w Oławie. Zapytałam o ilość łożysk, to stwierdził, że teraz to trudno ocenić, ale na podstawie zdjęcia z 7tygodnia już z odległości krzyczał, że dwukosmówkowa ;-). Także doceniłam teraz bardziej mojego lekarza, sprzęt też ma naprawdę dobry. Przedwczoraj dostałam dwie strony A4 pomiarów, stara się też jakieś fotki lepsze zrobić. Skoro są dwa łożyska to sobie będę chodzić grzecznie na miejscu.
    Czy ja dobrze pamiętam , że u Fuchsa byłaś ?

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba strasznie woda się zatrzymuje. Z dnia na dzień potrafię mieć 1.5kg więcej na wadze a już pilnuje się z jedzeniem. Chyba czas zacząć pić pokrywę

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u Fuchsa.

Wojtek 10.08.2016r.
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ