Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny mile słowa :)

Witam nowa koleżankę :)

Toxo nie mam przebytej. Badanie jak narazie mialam raz i pewnie drugie będzie bliżej końca.

Zgaga jak narazie nie mam. I niech tak zostanie ;) za to z toaletą problem już tak. A nienawidzę suszonych śliwek. Sam zapach mnie odrzuca.

Na zatrzymaną wodę w organizmie świetnie działa wywar z pietruszki. Naturalne i bardzo szybko woda schodzi.

Ja juz jestem u rodzinki na wyjezdzie świątecznym wiec mniej mnie tu na tą chwilę ;)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Tak, u Fuchsa.
    Miałam iść do niego na prenatalne, ale w takim razie jakoś nie żałuję ;)
    Ważne, że u Ciebie wszystko dobrze :)

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam suszone jabłka, śliwki czy siemie lniane :)
    co do zatrzymania wody to warto pić herbatkę z pokrzywy :) ja piłam juz długo przed ciążą :)

uwo99jcga48s16g3.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Miałam iść do niego na prenatalne, ale w takim razie jakoś nie żałuję ;)
    Ważne, że u Ciebie wszystko dobrze :)
    Dzięki :-). To moje osobiste odczucie, zwłaszcza, że nie wiem jak to wyglądałoby na prenatalnych. Ogólnie mam wrażenie odwalania masówki za grubą kasę. W Oławie płacę zawsze 150zł, czy to prenatalne, połówkowe czy normalne. Na USG mam narrację, jest co pooglądać. Za bliźniaki też nie kasuje więcej. Tutaj czułam presję czasu, a u mojego siedzę dwa razy tyle niż przewidziane. Ogólnie konfrontacja z tym znanym Fuchsem jakoś na kolana mnie nie powaliła ;-).

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja mam anemię i biorę Tardyferon. Ogólnie to masakrycznie źle się po nim czuję :/

Mi doktor na razie kazał brać Biofer a pewnie na następnej wizycie da coś na receptę... Boję się, że żelazo pogorszy mi problemy jelitowe...

• Trine91 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki, zarówno zaparcia jak i zatrzymywanie wody mogą być skutkiem niedostatecznej ilości płynów. Ciężko zimą się zmusić do picia wody, ale naprawdę już po jednym dniu powinna być spora poprawa...

Magda - mbc lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba nie przy Tardyferonie... Zaparcia są masakryczne, ja piję bardzo dużo a i tak średnio to pomaga. Do tego jeszcze mam od kiedy go biorę dziwne zawroty głowy. W piątek mam wizytę (wreszcie na NFZ) i będę prosić lekarza o receptę na inny lek.

gann3e3k131pma53.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Mi doktor na razie kazał brać Biofer a pewnie na następnej wizycie da coś na receptę... Boję się, że żelazo pogorszy mi problemy jelitowe...
    W czerwcu bralam profilaktycznie zelazo bo mialam na granicy a włosy mi lecialy w aptece kupilam ferrovit bio special akurat dla kobiet w ciazy i planujacych ciaze . zelzao z wit b6 kwas foliowy itd i zero zaparc po nim , normalnie nic nawet bym powiedzila ze w odwrotna strone bylo. Ale niestety nie mogę go teraz brac bo mbiore kwas w formie metylowanej a tam jest zwykly

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Tardyferonie właśnie nie miałam zaparć i właśnie poprawiło mi się. Tyle że ja brałam jakos mało, dużo mniej niż lekarz mi zalecił a po miesiącu byla6juz poprawa duża. Ale wiadomo każdy organizm jest inny i ineczej reaguje

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny, bo mnie to nurtuje... Jak kochacie się z mężem to jest jak przed ciążą?
    U mnie są problemy, pochwę mam jakby nadwrażliwą i mnie obciera pomimo, że jest nawilżona i w dodatku jest strasznie ciasno, ledwo mąż wejdzie a ja czuję, że pochwa jest tak zacisnięta, że nie chce go wpuścić.
    Nie wiem czy to normalne, musze zapytać lekarza, ale może któraś z Was ma to samo i coś doradzi...
    Przez te moje problemy prawie się nie kochamy a chciałabym by było choć trochę jak podczas starań

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś sobie siedziałam i poczułam takie jakby lekkie stukanie w środku, ale jak przyłożyłam rękę w miejsce stukania to też poczułam to pod ręką, więc to chyba raczej nie może być dziecko? Druga ciąża a nadal nic nie wiem. Wydaje mi się, że to za wcześnie, bo mam łożysko na przedniej ścianie. Całkiem zapomniałam jak to jest czuć ruchy.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madamee92 wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny, bo mnie to nurtuje... Jak kochacie się z mężem to jest jak przed ciążą?
    U mnie są problemy, pochwę mam jakby nadwrażliwą i mnie obciera pomimo, że jest nawilżona i w dodatku jest strasznie ciasno, ledwo mąż wejdzie a ja czuję, że pochwa jest tak zacisnięta, że nie chce go wpuścić.
    Nie wiem czy to normalne, musze zapytać lekarza, ale może któraś z Was ma to samo i coś doradzi...
    Przez te moje problemy prawie się nie kochamy a chciałabym by było choć trochę jak podczas starań
    U mnie dokładnie bylo tak samo i nawet tu pisalam o tym jakis czas temu.. mimo nawilzenia balo,pieklo ciasno ze cos.. ale przy ostatnim bzyku bzyku juz bylo normalnie więc nie wiem czy juz sie troche rozciagla czy jak alw wcześniej byla maskara

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie ... :/

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    A szkola rodzenia to od którego tygodnia ciąży? i ona jest platna czy jak?
    Są płatne i bezpłatne. Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do darmowej jakoś na przełomie 2 i 3 trymestru.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się narobiłam jak głupia. Posprzątałam dom, udekorowaliśmy taras, ubraliśmy choinkę no i zrobiłam całą górę żarcia. Do tego ogarnialiśmy trójkę dzieciaków bo u syna nocowało dwóch kolegów. Dosłownie padam na twarz... ale satysfakcja jest :D

Mam wrażenie, że dziecko kopie mnie gdzieś w środku. Chwilami czuję lekki ból w różnych miejscach w brzuchu. Wydaje mi się, że to musi być to ale głowy nie dam... No a jeśli to jednak nie to to chyba powinnam mieć powody do niepokoju.

gann3e3k131pma53.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka ja też obawiałam się pewnych bóli które mi dokuczały i się okazało ze to mały boksuje szyjkę.

Jeżeli miałaś taki intensywny dzień to tez bardziej naturalne jest ze więcej boli. Wiec wydaje mi się ze nie masz powodu do obaw. Jeśli jednak nie daje Ci to spokoju to zostaje Ci tylko IP.

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też gorzej się czułam wlasnie po intensywnym dniu, sprzątanie itp... też miałam kłucie w szyjce delikatne. Teraz wszystko sobie rozkładam na kilka dni i po trochu działam. Przed Świetami nie szalej, codziennie coś innego, w wiele rzeczy angażuje Męża :)
    Właśnie działam z ciastem :) może wyrośnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 10:19

uwo99jcga48s16g3.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym życzyć Wam dziewczyny i Waszym rodzinom Wesołych Świąt Bożego Narodzenia. Mam nadzieje, że spędzicie te cudowne dni w gronie najbliższych w doskonałych nastrojach i pogodnej atmosferze. I nie przemęczajcie się przygotowaniami :)

Marryy, miazmija, Mama Wojtka, czarnulka24, Lena1984, Lilka26, Alala, kalika lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • asylia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczyny. <3 Przyszłe Święta będziemy spędzam w większych gronach. <3

Mnie rozlożyło. Na szczęście tylko górne drogi oddechowe, ale katar mam taki, że wczoraj to właściwie ciurkiem mi lecialo. Dzisiaj lepiej, ale jeszcze smarcze.
    Dobrze, że tylko jakieś ciasto robię i ogarniamy mieszkanie, bo jakbym miała Wigilię przygotować to bym sie popłakała.

Wydaje mi się, że dzisiaj poczułam stukanie od środka. <3 To możliwe, żeby od razu stukanie?
    Pamiętam, że z synkiem najpierw miałam jakby rybki, a później dopiero się rozkrecało.
    Będę obserwować czy zaczepki wrócą. <3

Mama Wojtka, Lena1984, Lilka26, Alala, kalika lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare dni temu nad ranem o 4.00 gdy wstawałam na siku i położyłam się z powrotem do łóżka poczułam w podbrzuszu falę. :)
    Wczoraj wieczorem gdy leżałam poczułam bąbelki i pykniecie. :)
    Myślę, że to już chyba TO! :)

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ