Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Doriska87 wrote:Kto ma połówkowe w tym tygodniu który się jutro zaczyna?
Ja mam dopiero w piątek, ale już czuję ze zaczynam świrować...towarzyszą mi skrajne emocje.
Czy przyszłe mamy (zwłaszcza te dla których to będzie pierwsze dziecko) planujecie się wspierać się jakąś literaturą odnośnie karmienia, rozwoju dziecka itd.?
Może znacie jakieś poradniki internetowe z których warto czerpać wiedzę i możecie polecić? -
Oleśka11 wrote:Ja mam jutro połówkowe prywatnie a w środę na NFZ w szpitalu
Czytałam na blogu mamaginekolog, ile rzeczy lekarz powinien sprawdzić i pomierzyć w idealnym świecie. Dużo tego. Mam nadzieję że lekarze się przykładają i faktycznie robią to rzetelnie a nie 5 minut i następna proszę...
A gdzie masz na NFZ, w którym szpitalu? - jeśli możesz powiedzieć
Ja w piątek też mam w szpitalu na nfz.2019 Natalka -
Doriska87 wrote:Trzymamy kciuki:-)
Czytałam na blogu mamaginekolog, ile rzeczy lekarz powinien sprawdzić i pomierzyć w idealnym świecie. Dużo tego. Mam nadzieję że lekarze się przykładają i faktycznie robią to rzetelnie a nie 5 minut i następna proszę...
A gdzie masz na NFZ, w którym szpitalu? - jeśli możesz powiedzieć
Ja w piątek też mam w szpitalu na nfz. -
jolciaa171 wrote:Mama Wojtka, włsnie weszłam na OLX i szukam łozeczek z ikea, same mozna kupić na prawde tanio
Dzięki że tak mi doradziłas, kupię używane łózeczko a lepszy materac
Ja też już kupiłam używane łóżeczka z kołyską za grosze od innej mamy bliźniąt
jolciaa171 lubi tę wiadomość
-
Doriska87 wrote:Kto ma połówkowe w tym tygodniu który się jutro zaczyna?
Ja mam dopiero w piątek, ale już czuję ze zaczynam świrować...towarzyszą mi skrajne emocje.
Czy przyszłe mamy (zwłaszcza te dla których to będzie pierwsze dziecko) planujecie się wspierać się jakąś literaturą odnośnie karmienia, rozwoju dziecka itd.?
Może znacie jakieś poradniki internetowe z których warto czerpać wiedzę i możecie polecić?
Kupiłam tak znaną i polecaną "Zaklinaczka dzieci" dodatkowo "Bliźniaki atakują" oraz "Sekretny język dzieci".
Dodatkowo filmiki na youtubie odnośnie karmienia bliźniąt i nie tylko , pielęgnacji noworodków
-
nick nieaktualnybratfrandu wrote:Ja się stresuję przed normalną wizytą i połówkowymi, że usłyszę jakieś złe wieści. Na dodatek jestem chyba jedyną spośród nas, z terminem na początek czerwca, która nie czuła jeszcze żadnych ruchów.
Połówkowe za niecałe 2 tygodnie. Koniec 21 tygodnia. -
Kurczę dla mnie to wszystko jest godne uwagi, bo jestem pierworódką i to od razu dwójki
Ale filmik jak karmić bliźnięta jednocześnie jest mega, jejku jaka to logistyka zorganizować takie stanowiskoGreenK lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:Czy jest jeszcze jakaś czerwcówka, która w ogóle nie wie, nawet w 1%, jaka jest płeć dziecka? Czy tylko ja zostałam?
Mam nadzieję, że w czwartek się dowiemGreenK lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nita wrote:Czy jest jeszcze jakaś czerwcówka, która w ogóle nie wie, nawet w 1%, jaka jest płeć dziecka? Czy tylko ja zostałam?
Mam nadzieję, że w czwartek się dowiem
Ja nie wiem nic chowa się i zakłada nogę na nogęGreenK lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
Ja też nie wiem i dowiem się najwcześniej na połówkowych,które nawet nie wiem kiedy będę mieć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Dziewczyny co myślicie o foteliku Cybex Aton 5? Znajoma chce odsprzedać i nie wiem czy to dobry pomysł.
Fotelik ma przede wszystkim pasować do samochodu.
Polecam ten artykuł, wiele się można dowiedzieć.Freyja lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Freya, na stronie Cybex jest spis konkretnych modeli ich fotelików oraz jaki model pasuje do samochodu. Możesz sobie sprawdzić. Ja będę kupować ten fotelik dla maluszka, bo tylko taki nam wejdzie (za pasażerem mamy Axkid) do Renault Scenic i mąż też będzie mógł prowadzić auto bez kolan na kierownicy
Przymierz najpierw ten fotelik w sklepie, sprawdź jak Ty i mąż będziecie się czuć za kierownicą i z boku od strony pasażera.
Dziewczyny, tak tylko zostawię tutaj świetną recenzję książki Język Niemowląt. Myślę, że recenzja jest warta uwagi
https://www.wymagajace.pl/jezyk-niemowlat-cz-1/
https://www.wymagajace.pl/jezyk-niemowlat-co-z-tym-karmieniem-cz-2/
https://www.wymagajace.pl/jezyk-niemowlat-nie-latwy-plan-cz-3/Freyja lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie znam płci. Połówkowe mam na 29 stycznia i liczę że wtedy się dowiem a jak nie, to cóż trzeba będzie dalej czekać.