Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:Asylia możemy, ale u nas też problem: albo Karol albo Jerzy
Mama Wojtka, ja miałam być Brunem, ale serce me przy Twoim RyszardzieRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Trine91 wrote:U mnie będzie Aleksander, mąż taki szczęśliwy, że synuś, że do imienia się w ogóle nie wtrąca
. Ostatnio poszło szybko- mówię, że podoba mi się Ryszard, ewentualnie Wojciech, to stwierdził, że Wojtek super, Rysiek niekoniecznie. No i po temacie. Wtedy żadnego Bruna nie miał w planach.
Ariette1983 lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka, mój od testu do brzucha mówił Hubert i chodził wszędzie się chwalił, że synka będzie miał. Mi od początku to imię oczywiście nie pasowało i mówiłam, że jak synek to Aleksander :p
Potem na usg około 16tc się okazało, że prawdopodobnie dziewczynka to trochę był zbity z tropu i powiedział, że musimy jakieś fajne imię znaleźćNa połówkowych z dziewczynki zrobił się raczej chłopak i powiedział, że to imię to już mogę sobie wybrać jakie chce, bo on ma synusia :p
Także ja swoje, mąż swoje aż wreszcie odpuściłasylia, Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
asylia wrote:U mnie wybór imienia Mama skwitowała: aaaaale wymyśliłaś!
Pomijam już odgórne przekonanie, że to mój pomysł.. to, średnio miły komentarz.Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Na Ryśka teściowa powiedziała, że jak tak damy to z dzieckiem nie będzie zostawać i że w szkole miała Józka i się z niego śmiały. Kaję mój tata skwitował, że "takie burdelowe", na Różę moja mama- "a może Hiacynta od razu"
O ja pitole, co jeden komentarz to lepszy!
Co jest z tymi ludzmi, że muszą tak nos wciskać w nie swoje sprawy? Oni już mieli szanse nadawania imion, więc niech teraz dadzą innym wybrać co chcą!
Magda - mbc, Lady_Dior, jolciaa171, Violet Flower lubią tę wiadomość
-
Ja się jeszcze urlopuję ale podczytuję Was trochę
Asylia u mnie proszę o dopisanie Rysia.
Dominika, u mnie na odwrót- mój mąż chce Rysia i nie chce słyszeć o innym imieniu. Ja bym bardzo chciała Filipa ale chyba nie wygram.asylia, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Ja się jeszcze urlopuję ale podczytuję Was trochę
Asylia u mnie proszę o dopisanie Rysia.
Dominika, u mnie na odwrót- mój mąż chce Rysia i nie chce słyszeć o innym imieniu. Ja bym bardzo chciała Filipa ale chyba nie wygram.
To będzie Ryszard FilipAriette1983 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
wiecie jak to jest- najpierw każdego interesuje jaka płeć i wmawiają, że pewnie byś wolała taka, a nie inną płeć, bo dziewczynki to, a chłopcy to... - tak jakby to był sklep, idziesz i sobie wybierasz...
Potem jak już ta tajemnica jest rozwikłana to się zaczynają jazdy z imieniem- każdy ma jakiegoś znajomego/ sąsiada/ jakąkolwiek osobę z którą kojarzy się to nasze wybrane imię i zaczynają marudzić tak jakby to miało wpłynąć na naszą decyzję i zmienić nasz wybór. Nigdy się wszystkim nie dogodzijolciaa171, Lena1984, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
A Adrianna to przepiękne imię, które miałam upatrzone dla potencjalnej córeczki, na co oczywiście moj mąż już zaczął marudzić, że u niego w szkole to była kiedyś taka Adrianna, blah, blah...
W sobotę jedziemy do teściów i też już się szykuje na komentarze, że Aleksander to się źle kojarzy z byłym prezydentem i im się podoba inne...
-
To chyba u mnie jest troche inaczej
Fakt i ja marzyłam całe życie o córeczce i siostra z mamą miały nadzieje że będzie mała księżniczka. Ale jak się okazało że będą dwa chłopaki wszyscy szybko się przestawili i naszego wyboru imion nikt narazie nie komentuje -
Trine91 wrote:wiecie jak to jest- najpierw każdego interesuje jaka płeć i wmawiają, że pewnie byś wolała taka, a nie inną płeć, bo dziewczynki to, a chłopcy to... - tak jakby to był sklep, idziesz i sobie wybierasz...
Potem jak już ta tajemnica jest rozwikłana to się zaczynają jazdy z imieniem- każdy ma jakiegoś znajomego/ sąsiada/ jakąkolwiek osobę z którą kojarzy się to nasze wybrane imię i zaczynają marudzić tak jakby to miało wpłynąć na naszą decyzję i zmienić nasz wybór. Nigdy się wszystkim nie dogodzi
Noooo, a jak sie urodzi to się dopiero zacznie...
- a gdzie czapeczka?
- a czemu karmisz piersią / nie karmisz piersią?
- a moje to już raczkowało w tym wieku
- a siostry, córki, koleżanki Mariola to...
I odwieczne:
- to kiedy drugie / trzecie / ósme?
Trine91 wrote:A Adrianna to przepiękne imię, które miałam upatrzone dla potencjalnej córeczki, na co oczywiście moj mąż już zaczął marudzić, że u niego w szkole to była kiedyś taka Adrianna, blah, blah...
W sobotę jedziemy do teściów i też już się szykuje na komentarze, że Aleksander to się źle kojarzy z byłym prezydentem i im się podoba inne...
A my długo dumaliśmy nad Aleksandrem jak synek miał sie urodzić - ja bardzoooo chciałam, a Mąż nie i ostatecznie zdecydowaliśmy sie na takie które nam obojgu sie równie mocno podobało.
Mąż nawet powiedział, że jak by teraz miał być synek to niech będzie Aleksander - tak w ramach rekompensaty, że byłaby jedyną babką w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:21
Trine91, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Ale powiem szczerze, że do Wojtka to naprawdę nikt się nie czepiał. Zawsze było "spoko", "fajne". Pewnie tak jest, że te najpopularniejsze imiona gładko przechodzą. Pewnie do Kuby, Bartka, czy Zuzi nikt by wielce nie krytykował (oprócz mówienia, że tak mają na imię ten, ten i ten).
Trine91, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Ale powiem szczerze, że do Wojtka to naprawdę nikt się nie czepiał. Zawsze było "spoko", "fajne". Pewnie tak jest, że te najpopularniejsze imiona gładko przechodzą. Pewnie do Kuby, Bartka, czy Zuzi nikt by wielce nie krytykował (oprócz mówienia, że tak mają na imię ten, ten i ten).
To prawda.
Nam Przemka też właściwie nikt nie komentował. Taka klasyka po prostu. -
Mama Wojtka wrote:Ale powiem szczerze, że do Wojtka to naprawdę nikt się nie czepiał. Zawsze było "spoko", "fajne". Pewnie tak jest, że te najpopularniejsze imiona gładko przechodzą. Pewnie do Kuby, Bartka, czy Zuzi nikt by wielce nie krytykował (oprócz mówienia, że tak mają na imię ten, ten i ten).
ja miałam mieć na imię WojtekMama Wojtka lubi tę wiadomość
-
My z mężem bardzo długo się staraliśmy o dziecko i ile to komentarzy się nasłuchaliśmy, ze ta w ciazy, tamta w ciazy, a wy to kiedy.. tyle razy z wujkiem przejeżdżamy i się zastanawiamy czy jakieś pieluszki się nie suszą itp.. Raz szwagier mojej teściowej z wrodzoną sobie subtelnością powiedział- was to sąsiedzi chyba muszą lubić, bo ani dziecko nie płacze, cichutko, nudno...
No a teraz to pewnie tak jak mówicie dopiero się zacznie wtrącanie i porównywanie, a przede wszystkim pytanie o kolejne dziecko no i obowiązkowo to kolejne to powinna być dziewczynka, żeby była parka..jolciaa171 lubi tę wiadomość