X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Asylia możemy, ale u nas też problem: albo Karol albo Jerzy
    Mama Wojtka, ja miałam być Brunem, ale serce me przy Twoim Ryszardzie <3
    Ja mam teścia Jurka-super facet. Możliwe, że na drugie dam młodemu :-)

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    U mnie będzie Aleksander, mąż taki szczęśliwy, że synuś, że do imienia się w ogóle nie wtrąca :D
    U mnie obiecywał, że jak drugi chłopak będzie to może być Rysiek, a teraz mi do brzucha Bruno mówi. A teraz mówi, że już Kai nie chce, więc w ogóle cyrk ;-). Ostatnio poszło szybko- mówię, że podoba mi się Ryszard, ewentualnie Wojciech, to stwierdził, że Wojtek super, Rysiek niekoniecznie. No i po temacie. Wtedy żadnego Bruna nie miał w planach.

Ariette1983 lubi tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka, mój od testu do brzucha mówił Hubert i chodził wszędzie się chwalił, że synka będzie miał. Mi od początku to imię oczywiście nie pasowało i mówiłam, że jak synek to Aleksander :p
    Potem na usg około 16tc się okazało, że prawdopodobnie dziewczynka to trochę był zbity z tropu i powiedział, że musimy jakieś fajne imię znaleźć :D Na połówkowych z dziewczynki zrobił się raczej chłopak i powiedział, że to imię to już mogę sobie wybrać jakie chce, bo on ma synusia :p
    Także ja swoje, mąż swoje aż wreszcie odpuścił ;)

asylia, Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wybór imienia Mama skwitowała: aaaaale wymyśliłaś! :|

Pomijam już odgórne przekonanie, że to mój pomysł.. to, średnio miły komentarz.

Trine91, Renes lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my nikomu w rodzinie nie mówilismy że będzie Tymek, na Świętach podpytywali jakie imię i od razu komentarze co komu się podoba :D

uwo99jcga48s16g3.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mówimy bo i tak Synek wygada, a chce żeby On wiedział i przyzwyczajał się do siostry w brzuszku. :)

7u22rjjg269yrzch.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    U mnie wybór imienia Mama skwitowała: aaaaale wymyśliłaś! :|

Pomijam już odgórne przekonanie, że to mój pomysł.. to, średnio miły komentarz.
    Na Ryśka teściowa powiedziała, że jak tak damy to z dzieckiem nie będzie zostawać i że w szkole miała Józka i się z niego śmiały. Kaję mój tata skwitował, że "takie burdelowe", na Różę moja mama- "a może Hiacynta od razu" ;-)

Wojtek 10.08.2016r.
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Na Ryśka teściowa powiedziała, że jak tak damy to z dzieckiem nie będzie zostawać i że w szkole miała Józka i się z niego śmiały. Kaję mój tata skwitował, że "takie burdelowe", na Różę moja mama- "a może Hiacynta od razu" ;-)

O ja pitole, co jeden komentarz to lepszy!

Co jest z tymi ludzmi, że muszą tak nos wciskać w nie swoje sprawy? Oni już mieli szanse nadawania imion, więc niech teraz dadzą innym wybrać co chcą!

Magda - mbc, Lady_Dior, jolciaa171, Violet Flower lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się śmiał, że mogliśmy zagrac jakimś wybitnie kontrowersyjnym imieniem np. Hermenegilda, a później wskoczyc z tym właściwym - od razu by lepiej brzmiało. :D

Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miała być Kaja, jakbyśmy mieli córkę.
    A jak bliźniaki parka to Kaja i Karol :)

asylia, Mama Wojtka, Ariette1983, Violet Flower lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze urlopuję ale podczytuję Was trochę :) Asylia u mnie proszę o dopisanie Rysia.

Dominika, u mnie na odwrót- mój mąż chce Rysia i nie chce słyszeć o innym imieniu. Ja bym bardzo chciała Filipa ale chyba nie wygram.

asylia, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja się jeszcze urlopuję ale podczytuję Was trochę :) Asylia u mnie proszę o dopisanie Rysia.

Dominika, u mnie na odwrót- mój mąż chce Rysia i nie chce słyszeć o innym imieniu. Ja bym bardzo chciała Filipa ale chyba nie wygram.

To będzie Ryszard Filip :P

Ariette1983 lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie jak to jest- najpierw każdego interesuje jaka płeć i wmawiają, że pewnie byś wolała taka, a nie inną płeć, bo dziewczynki to, a chłopcy to... - tak jakby to był sklep, idziesz i sobie wybierasz...
    Potem jak już ta tajemnica jest rozwikłana to się zaczynają jazdy z imieniem- każdy ma jakiegoś znajomego/ sąsiada/ jakąkolwiek osobę z którą kojarzy się to nasze wybrane imię i zaczynają marudzić tak jakby to miało wpłynąć na naszą decyzję i zmienić nasz wybór. Nigdy się wszystkim nie dogodzi :)

jolciaa171, Lena1984, Magda - mbc lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Adrianna to przepiękne imię, które miałam upatrzone dla potencjalnej córeczki, na co oczywiście moj mąż już zaczął marudzić, że u niego w szkole to była kiedyś taka Adrianna, blah, blah... :D
    W sobotę jedziemy do teściów i też już się szykuje na komentarze, że Aleksander to się źle kojarzy z byłym prezydentem i im się podoba inne... :D

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba u mnie jest troche inaczej ;)
    Fakt i ja marzyłam całe życie o córeczce i siostra z mamą miały nadzieje że będzie mała księżniczka. Ale jak się okazało że będą dwa chłopaki wszyscy szybko się przestawili i naszego wyboru imion nikt narazie nie komentuje ;)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    wiecie jak to jest- najpierw każdego interesuje jaka płeć i wmawiają, że pewnie byś wolała taka, a nie inną płeć, bo dziewczynki to, a chłopcy to... - tak jakby to był sklep, idziesz i sobie wybierasz...
    Potem jak już ta tajemnica jest rozwikłana to się zaczynają jazdy z imieniem- każdy ma jakiegoś znajomego/ sąsiada/ jakąkolwiek osobę z którą kojarzy się to nasze wybrane imię i zaczynają marudzić tak jakby to miało wpłynąć na naszą decyzję i zmienić nasz wybór. Nigdy się wszystkim nie dogodzi :)

Noooo, a jak sie urodzi to się dopiero zacznie...
    - a gdzie czapeczka?
    - a czemu karmisz piersią / nie karmisz piersią?
    - a moje to już raczkowało w tym wieku
    - a siostry, córki, koleżanki Mariola to...

I odwieczne:
    - to kiedy drugie / trzecie / ósme? :D

Trine91 wrote:
    A Adrianna to przepiękne imię, które miałam upatrzone dla potencjalnej córeczki, na co oczywiście moj mąż już zaczął marudzić, że u niego w szkole to była kiedyś taka Adrianna, blah, blah... :D
    W sobotę jedziemy do teściów i też już się szykuje na komentarze, że Aleksander to się źle kojarzy z byłym prezydentem i im się podoba inne... :D

A my długo dumaliśmy nad Aleksandrem jak synek miał sie urodzić - ja bardzoooo chciałam, a Mąż nie i ostatecznie zdecydowaliśmy sie na takie które nam obojgu sie równie mocno podobało.

Mąż nawet powiedział, że jak by teraz miał być synek to niech będzie Aleksander - tak w ramach rekompensaty, że byłaby jedyną babką w domu. ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 13:21

Trine91, Magda - mbc lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem szczerze, że do Wojtka to naprawdę nikt się nie czepiał. Zawsze było "spoko", "fajne". Pewnie tak jest, że te najpopularniejsze imiona gładko przechodzą. Pewnie do Kuby, Bartka, czy Zuzi nikt by wielce nie krytykował (oprócz mówienia, że tak mają na imię ten, ten i ten).

Trine91, Magda - mbc lubią tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • asylia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Ale powiem szczerze, że do Wojtka to naprawdę nikt się nie czepiał. Zawsze było "spoko", "fajne". Pewnie tak jest, że te najpopularniejsze imiona gładko przechodzą. Pewnie do Kuby, Bartka, czy Zuzi nikt by wielce nie krytykował (oprócz mówienia, że tak mają na imię ten, ten i ten).

To prawda.

Nam Przemka też właściwie nikt nie komentował. Taka klasyka po prostu.

7u22rjjg269yrzch.png
  • jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:

ja miałam mieć na imię Wojtek :D

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

uwo99jcga48s16g3.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem bardzo długo się staraliśmy o dziecko i ile to komentarzy się nasłuchaliśmy, ze ta w ciazy, tamta w ciazy, a wy to kiedy.. tyle razy z wujkiem przejeżdżamy i się zastanawiamy czy jakieś pieluszki się nie suszą itp.. Raz szwagier mojej teściowej z wrodzoną sobie subtelnością powiedział- was to sąsiedzi chyba muszą lubić, bo ani dziecko nie płacze, cichutko, nudno...
    No a teraz to pewnie tak jak mówicie dopiero się zacznie wtrącanie i porównywanie, a przede wszystkim pytanie o kolejne dziecko no i obowiązkowo to kolejne to powinna być dziewczynka, żeby była parka.. :D

jolciaa171 lubi tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ