Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć, dołączam do was, chociaż nie mam pewności, że mój termin 2 czerwca będzie tym właściwym
Prawdopodobnie córa. Można wpisać na listę.
Jak wy o badaniach połówkowych, to i ja się pochwalę - wszystko ok, mimo że najadłam się strachu w pierwszym trymestrze. Mała ma pępowinę dwunaczyniową, czyli o jedną tętnicę za mało. Mogło być z tego dużo niedobrego, ale na szczęście córa dała radę i na echo serca płodu w styczniu wyszła tylko niewielka wada serduszka, ale taka, która jeszcze może się zrosnąć. A nawet jak się nie zrośnie, to też będzie ok.Także cieszę się, że mogę być wreszcie spokojna.
Marryy, GreenK, jolciaa171, Freyja, Lorella, Nadinka83, Violet Flower, Madamee92, Ariette1983, KaśkaKwa, bratfrandu, Izieth lubią tę wiadomość
-
Magda-mbc dzięki za odp.
Da się mieć wszystko w 1?
Chcę wózka lekkiego,małego a jednocześnie z dobrą amortyzacją
Renes witaj-dobrze,że wada nie jest zbyt poważna i możesz się cieszyć ciążąJa nie znam żadnych szczegółów poza tym,że łożysko mam na przedniej ścianie
Może na połówkowych się więcej dowiem
-
Lady_Dior wrote:Magda-mbc dzięki za odp.
Sprawdz w takim razie Valco Baby snap Trend sport na pompowanych kołachświetne są te wózki sama go miałam kupić. Mega lekki, zwrotny na każdy teren
Koleżanka ma aktualnie cudo -
jolciaa171 wrote:Sprawdz w takim razie Valco Baby snap Trend sport na pompowanych kołach
świetne są te wózki sama go miałam kupić. Mega lekki, zwrotny na każdy teren
Koleżanka ma aktualnie cudo
Ten Valco wygląda bardzo sprytnie, niestety design słaby. Ja np. też na to zwracam uwagętaka jestem trochę sroka
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lady_Dior wrote:Magda-mbc dzięki za odp.
Renes witaj-dobrze,że wada nie jest zbyt poważna i możesz się cieszyć ciążąJa nie znam żadnych szczegółów poza tym,że łożysko mam na przedniej ścianie
Może na połówkowych się więcej dowiem
Z mojego riserczu wynika, że nie. Wybierasz dla siebie mniejsze zło. Gdyby nie to, że mamy na razie małe mieszkanie, psa i rodziców w blokach bez windy kupiłabym używkę joolza wyłącznie gondolę, a potem przesiadła się na lekką spacerówkę i to taką serio lekką typu maclaren, babyzen yoyo itp.
I jeśli nie masz z tym kłopotu, żeby kupić 2 wózki, też Ci polecam takie rozwiązanie. Gondola na dobrej amortyzacji, ale wózek cięższy, a potem jakaś sprytna spacerówka (lekka i nie zajmująca miejsca)
Ja do swojego miosa bede miala przyczepke rowerowa thule, ktora tez jest wozkiem na bory, lasy i gory. Stad wolalam
miosa zamiast priamaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:51
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Aleksandra siedziesz jeszcze na forum? Mialas juz połówkowe w N0?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziękuję dziewczyny-właśnie sprawdzałam i faktycznie nie ma tu Valco baby...
Magda-mbc dobry patent ale znowu nasze dzieci będą się w zimie do spacerówek przeprowadzać,to jednak wolałabym,żeby dziecko było trochę schowane w tej spacerówce.
Ojj mam ciężki orzech do zgryzienia...Teraz są fajne promocje,bo wchodzi nowa kolekcja i te stare modele można kupić z super zniżką ale po połówkowych zdecyduję -
Teraz większość spacerówek ma budy xxl (mios też a siedzisko takie samo jak w priamie lux). Kupujesz do tego spoko spiworek np. fluff kidswear (prawdziwy, puchowy) i jazda
Nie wiem jak tam u Was zimy, u mnie we Wrocławiu w sb ma być +10
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
U mnie właśnie spadł śnieg haha
Tu zimy są łagodne i lata chłodniejsze.No to muszę jeszcze sporo poczytać i dobrze przemyśleć
Dziękuję za cenne rady kochane
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Lady Dior u nas w UK też dziś spadł śnieg po raz pierwszy. Dosłownie tylko parę cm nad gruntem, ale szkoły i przedszkola już pozamykane, na drogach panika, bo każdy tutaj jeździ cały rok na letnich oponach. Autobusy i pociągi opóźnione i każdy mój znajomy Anglik strzela fotki śniegu i wkleja na fejsa. Normalnie szał jakiś
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:Maclaren nie polecam. Miałam dla synka. Okropna spacerówka. Zwróciłam następnego dnia. Jestem wierna Baby Jogger City Mini GT i to moja miłość
posłuży nam teraz dla drugiego dziecka
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda-mbc no racja-muszę kupić taki,żebym była w 100% zadowolona a nie ukrywam,że lubię piękno i wózek musi cieszyć moje oko
Dobrze,że jeszcze mam trochę czasu
Nita to w Nl podobnie heheParę dni temu wszystkich na autostradzie wyprzedzałam-ja akurat zawsze zmieniam opony
Mam jeszcze pytanie do Ciebie Nita...Czy u Ciebie robią wymaz na GBS? Tu w Nl tego nie ma
Trochę mnie to martwi i nie wiem,czy w Pl nie zrobię tego badania-choć wiadomo,że to się robi pod koniec ciąży
-
Ja miałam dzisiaj pierwsze spotkanie w szkole rodzenia
dzisiaj był dzień zapoznawczy, mowila o emocjach, o hormonach, baby blues po porodzie, ze mamy mowic do maluszka, rozmawiać z nim, ze mamy przekazywać pozytywne emocje bo maluch odczuwa nasze. Mamy sprobowac liczyc ruchy dziecka i zapisywać na kartce która nam dala. Cwiczenia będziemy mieć w grupach a wykłady chyba w 11 osob. W grupie sa dziewczyny od 21 tygodnia do 24
Pierw sa spotkania samych pan a potem 5 spotkać z panami ( w parach )Ariette1983 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
jolciaa171 wrote:Kochane ja już po!
Synuś potwierdzony, będzie Tymek:)
Szyjka ok 4 cm
Wszystko jest ok na tę chwile:)
Bardzo się cieszę
Teraz byle do połowkowych
Ps. Prosze o wpisanie mnie na 1 strone z synusiem
gratuluje
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️