Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
GreenK wrote:Dziewczyny czy Wy miałyście cytologię na początku ciazy? Ja miałam ostatnia ponad rok temu i tak mnie tknęło czy nie powinnam mieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 11:00
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
nick nieaktualnyMagda - mbc wrote:Cytologia jest wazna 1,5 roku. Ja mialam robiona 3 mies przed zajsciem i nie powtarzalismy. Usg piersi powinnam zrobic, a nie zrobilam. Ale kurde zrobie, tylko sie musze ogarnac z reszta rzeczy.
NFZ twierdzi, że co trzy lata, większość ginekologów jednak, że raz na rok. Pierwszy raz słyszę, że 1,5 roku...Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
Cytologia w ciąży powinna być wykonana, niezależnie od tego ile czasu minęło od poprzedniej, nawet NFZ refunduje w takim wypadku.
USG też jest w zaleceniach (ale chyba już nie na NFZ), muszę się upomnieć na następnej wizycie. Cytologię lekarz mi sam pobrał na pierwszej wizycie, a o USG nie zapytałam.
To ważne, w ciąży uruchamiają się różne mechanizmy które mogą niestety przyspieszać nowotwory, trzeba się badać!Freyja, Magda - mbc lubią tę wiadomość
Basia: -
GreenK wrote:Dziewczyny czy Wy miałyście cytologię na początku ciazy? Ja miałam ostatnia ponad rok temu i tak mnie tknęło czy nie powinnam mieć.
Tak miałam pobierana na pierwszej wizycie potwierdzającej ciąże. A przed ciążą miałam robiona ponad rok -
Doriska87 wrote:Ja robiłam krzywą cukrowa dokładnie 24+0 (wg terminu USG). Mam nadzieję ze będzie to dobrze...
Ja to nigdy nie wiem czy jak piszą np. miedzy 24-28 to chodzi o skończone czy rozpoczęte tygodnie...
Ja miałam w 21+2 dni i teraz powtórzyłam 24+1 dzień. -
Cześć dawno mnie tu nie było... Właśnie siedzę w lab na krzywej taki miły akcent w niedzielę z rana
... Ledwo wypiłam to coś... Co do cytologii miałam jakoś 3 mies przed ciąża i póki co nie powtarzaliśmy.... Ale w sumie od początku cos dopochwowo brałam a to luteine a to progesteron a ostatnio ontybiotyk... W sumie muszę się zapytać na kolejnej wizycie czy będziemy w ciąży powtarzać czy nie....
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Doriska87 wrote:Ja robiłam krzywą cukrowa dokładnie 24+0 (wg terminu USG). Mam nadzieję ze będzie to dobrze...
Ja to nigdy nie wiem czy jak piszą np. miedzy 24-28 to chodzi o skończone czy rozpoczęte tygodnie...💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ann.ann wrote:Cytologia w ciąży powinna być wykonana, niezależnie od tego ile czasu minęło od poprzedniej, nawet NFZ refunduje w takim wypadku.
USG też jest w zaleceniach (ale chyba już nie na NFZ), muszę się upomnieć na następnej wizycie. Cytologię lekarz mi sam pobrał na pierwszej wizycie, a o USG nie zapytałam.
To ważne, w ciąży uruchamiają się różne mechanizmy które mogą niestety przyspieszać nowotwory, trzeba się badać! -
Ja również robiłam cytologie w ciąży tak jak i w tej tak i w poprzedniej.
Nita, a dlaczego w UK zabraniają robienia cytologii w ciąży?
Jakie macie aplikacje ciążowe na telefon, które polecacie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 18:39
-
Lena1984 wrote:Ja również robiłam cytologie w ciąży tak jak i w tej tak i w poprzedniej.
Nita, a dlaczego w UK zabraniają robienia cytologii w ciąży?
Jakie macie aplikacje ciążowe na telefon, które polecacie ?
Z aplikacji ciążowych polecam Ovia pregnancy, używam już drugą ciążę i jestem zadowolona
A na zgagę pastylki Gaviscon, a jeśli jest silniejsza to Gaviscon double action.