Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
miazmija wrote:Ja też się bardzo boje toksoplazmozy. Nawet zbadalam ostatnio dodatkowo bez skierowania igm bo nigdy nie przechodziłam.
Jecie salami w ciazy ?
Miałam straszną ochotę na salami musiałam zjeść kilka plasterków A ponoc jest to jedno z zakazanych rzeczy.. Jak masz ochotę to, moim zdaniem, jedz.
Mi teraz kazał zbadać Igm toksoplazmozy, mimo, że w poprzedniej ciąży okazało się, że już kiedyś przechodziłam. Nie znam się, więc zrobię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 08:30
Lady_Dior, miazmija lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
GreenK wrote:Tez się boje tej toxo... ale staram się uważać, odrzuciłam wszystkie ryzykowneprodukty ( te które wiem ze są ryzykowne) pomimo ze wcześniej baaaardzo dużo surowizny jadłam.
Dziewczyny ile macie w książeczce ciążowej miejsca na wizyty? Bo mi zostało już tylko na 5 wizyt. Dziś chciałam iść do lekarza bo mam od czwartku cały czas skurcze po kilkanaście dziennie czasami trwają długo i brzuch jest twardy długo. Ale aż się boje podawać tej książeczki
Niestety na początku miałam wizyty co tydzień! Bo miałam torbiel na jajniku 9 cm po ovitrelle
I nie wiem co jeśli skończy ni się książeczka..
Przecież to tylko rubryki- założy pewnie drugą, albo podepnie samą tabelkęRysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Szczesliwa1405 wrote:A jaki wynik tsh miałaś?
ja bym na Twoim miejscu zbadala
W pierwszym trymestrze miałam 1.4
Dzisiaj obudziłam się z bólem gardła. Chyba za bardzo skręciliśmy grzejniki i zmarzłam w nocy. Mam nadzieję, że to tylko chwilowy ból. Wskakuje teraz herbatka z cytryną i imbirem.
U mnie dzisiaj na wadze kolejny kilogram do przodu już jest +4. Przy czym ostatnie 2 kg w nieco ponad tydzień. Tak podejrzewałam, że musi nastąpić ten moment gdzie brzuch wystrzeli, a za tym i waga. Mam nadzieję, że jest wystarczająco nawilżony i skóra to wytrzyma. -
Mama Wojtka wrote:Ja jem salami, sery pleśniowe, farbuję włosy i robię inne straszne rzeczy
. Jak masz ochotę to, moim zdaniem, jedz.
Mi teraz kazał zbadać Igm toksoplazmozy, mimo, że w poprzedniej ciąży okazało się, że już kiedyś przechodziłam. Nie znam się, więc zrobię.
nakładam hybrydę, jem szczaw itp. itd.miazmija lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Ja nie zliczę ile salami (nieoryginalne) zjadłam,kabanosy itp. Mnie tu uprzedzali przed tatarem tylko,więc salami wcinałam namiętnie...Wiem,że toxo i cyto mam przebyte,bo badałam 5lat temu i wyszło,że w przeszłości przebyłam te choroby.Mam nadzieję, że to lepiej
Oj byłam brudnym dzieckiem
Błoto,kałuże,piasek-nic nie było mi obce
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja z tych,które nie farbują włosów i nie noszą hybryd ale nadrabiam te straty fuul tapetą hahaha
-
Hej, ja też robię hybrydy i farbuje włosy, jednak nie chemią, a eksperymentuje ziółkami
bezsennych nocy na szczęście jeszcze nie mam
Dzisiaj za to wizytuje , ktoś ze mną? -
Lady_Dior wrote:Ja z tych,które nie farbują włosów i nie noszą hybryd ale nadrabiam te straty fuul tapetą hahaha
Lady, a jak lubisz mejkapy, to może polecisz mi jakiś fajny podkład. Ja teraz używałam dioraskin nude air (3 pełne butle mi poszły) i zastanawiam się nad zmianą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:04
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
makalotia wrote:Hej, ja też robię hybrydy i farbuje włosy, jednak nie chemią, a eksperymentuje ziółkami
bezsennych nocy na szczęście jeszcze nie mam
Dzisiaj za to wizytuje , ktoś ze mną?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Ja wychowana na wsi, często u dziadka na gospodarstwie, wszystkie koty podwórkowe wycałowane i jakimś cudem toxo nieprzebyta. Jak...?
Ja miałam toxo, tylko tej cytomegalii nie miałam.
edit. to ja mam od brudnych owoców od babci i dziadka z ogródka. Zrywałam porzeczkę czy agrest z krzaka i jadłamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:18
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magdę-mbc co do podkładów,to niestety ciężko doradzić z wiadomego powodu.Nawet jeśli byśmy miały identyczną cerę,to nie jest powiedziane ,że Tobie by przypasował.Mam pełno podkładów (chyba z 16
) i mogę jedynie powiedzieć,które mnie nie zawiodły nigdy:
* Givenchy Photo'Perfexion
*Ingrid Ideal Face 16h
*Catrice HG Liquid Coverage
*Shiseido Synchro Skin Głów
Te dwa ostatnie nie do końca pasowały mi kolorystycznie,bo ich najjaśniejsze odcienie są ciut za ciemne dla mnie ale bardzo godne polecenia.Podkłady Diora też są dla mnie za ciemne
Może by się coś jeszcze znalazło ale musiałabym pomyśleć dłużej
Co do makijażu,to uwielbiam wyrazisty makijażJedynie do kościoła-jeśli się maluję,to delikatnie ale do pracy,na co dzień mogę nawet smoeky eye mieć
Ten ze zdjęcia,to jeden z moich ulubionychWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 22:07
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Magdę-mbc co do podkładów,to niestety ciężko doradzić z wiadomego powodu.Nawet jeśli byśmy miały identyczną cerę,to nie jest powiedziane ,że Tobie by przypasował.Mam pełno podkładów (chyba z 16
) i mogę jedynie powiedzieć,które mnie nie zawiodły nigdy:
* Givenchy Photo'Perfexion
*Ingrid Ideal Face 16h
*Catrice HG Liquid Coverage
*Shiseido Synchro Skin Głów
Te dwa ostatnie nie do końca pasowały mi kolorystycznie
Oo dzięki, jak będe w pobliżu sephory zajde po próbki. Żadnego z tych nigdy nie miałam.
Piękne oko, ja niestety nie umiem się malować dlatego używam tylko podstawowych kosmetyków. Podkład, czasem wcześniej baza, korektor, rozświetlacz/brązer/róż i tusz do rzęsa od wielkiego dzwonu jakąś pomadkę, zwykle w kolorze nude lub czarną kreskę na oko
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Makalotia powodzenia na wizycie
Magda-mbc Ingrid i Catrice kupisz w hebe np.są tanie a bardzo dobrej jakości-jeśli nie patrzysz na skład
Catrice jest zastygający i nie wymaga w ogóle przypudrowania-trzyma się cały dzień,bez jakichkolwiek poprawek tak jak go nałożyłaś.Ingrid też jest kryjący ale już tak nie zastyga i trochę pudru jest konieczne ale pięknie na mnie wygląda i naturalnie.Givenchy i Shiseido kupisz w Douglas czy sephorze i shiseido wymaga pudru,bo jest takim bardzo rozświetlajacym podkładem.Skóra wygląda pięknie,zdrowo,nawilżona-jednak bez pudru podkład ten się nie trzyma skóry wcale. Po przypudrowaniu traci ten piękny blask niestety ale wygląda dobrze i naturalnie cały dzień.Givenchy wygląda na mojej buzi również baaardzo naturalnie,czasem go lekko przypudruję po nałożeniu,czasem nie.Nie zastyga mocno ale też się nie świeci-jest taki po środku właśnie
Najlepiej sprawdzić na sobie
Jeśli Tobie pasuje Dior,to chyba masz ciemniejszą cerę ode mnie co
Jeszcze Lancome tient ultra idole jest super i duża gama kolorów.Nakładam zawsze zwilżoną gąbeczką-odzwyczaiłam się od nakładania podkładu pędzlem,czy palcami.