X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Hiszpaneczka a ile ta Twoja szyjka ma cm?
    Hiszpaneczka pisała na lipcówkach, że 3cm, a miała 4cm

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o rozświetlacz, to w UK kupiłam na koniec 2017 rozświetlacz estee lauder Victoria Beckham highlighter i mam go do dziś i jest cudoowny!

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym kupiła nowy rozświetlacz ale moje coś nie chcą się kończyć :D Skubane bardzo wydajne ale chyba wszystkie rozświetlacze są wydajne.Mam Mary Lou Manizer i z Diora.Tego z Estee Louder nawet nie znałam ale na zdjęciach ładnie wygląda :)

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię rozświetlaczy. W ogóle niczego z drobinkami nie lubię, ani różów, ani bronzerów ani błyszczyków. Mam rozświetlacz ten co Lady Dior, Mary Lou Manizer. Czasem go używam, ale uważam, że do rozświetlacza cera musi być w bardzo dobrym stanie. Ja mam problemy z potrądzikowymi bliznami oraz nieco rozszerzone pory, a rozświetlacz tylko to uwydatnia jeszcze bardziej.
    Wczoraj kupiłam sobie matujący podkład w kamieniu z NYX i mam mieszane uczucia póki co ;) na razie ten nowy z Dior Forever jest ok jak dla mnie, ale ja ogólnie mam wrażliwą cerę, skłonną do zapychania i dla mnie najlepsze są podkłady mineralne. Niestety, idealnego mineralnego jeszcze nie znalazłam.

P.S: Polecam tusz do rzęs Benefit Bad Gal. Petarda! :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie było mnie tu kilka mscy bo nie mogłam się zalogować i okazało się, że wpisywałam zły email. Od wczoraj mam nakaz leżenia. Okazało się, że mam 1cm rozwarcia, a to dopiero 25tc+4 :( A jak u Was?

oar8skjolwir3778.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie walnęłam glukozę. Niby nie pierwszy raz przez to przechodzę ale tym razem to tragedia. Myślałam że się zrzygam a teraz siedzę i czekam

cathy_y lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cathy. Współczuję leżenia, ale spokojnie jest szansa żeby donosić do końca i tego Ci życzę.
    Oleśka, ranny ptaszek z Ciebie... Trzymaj się i powodzenia!

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka, widzę, że i Ty leżąca... Pewnie łatwo nie jest...
    Obym ja nie musiała, bo przy dwulatku sobie nie wyobrażam. Na teściową nie ma co liczyć, moja mama daleko.

cathy_y, Lena1984 lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Wojtka wrote:
    Hiszpaneczka, widzę, że i Ty leżąca... Pewnie łatwo nie jest...
    Obym ja nie musiała, bo przy dwulatku sobie nie wyobrażam. Na teściową nie ma co liczyć, moja mama daleko.

No ja mam 2,5 latkę w domu. Na szczęście moi rodzice blisko i bardzo pomocni :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

oar8skjolwir3778.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja właśnie walnęłam glukozę. Niby nie pierwszy raz przez to przechodzę ale tym razem to tragedia. Myślałam że się zrzygam a teraz siedzę i czekam

Byłam w sobotę na glukozie i też jakoś gorzej mi smakowała niż w 1 ciąży:P

oar8skjolwir3778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Cathy ojej :( b współczuje. Teraz trzeba dzielnie lezec. Tak nagle się o tym dowiedziałaś? Czy już wcześniejsze szyjka skracała ? :(
    Oleska! Wow 7 rano a Ty już po glukozie.
    Ja dziś koszmarna noc pobudka co 1 h i bezsenność- chyba pierwszy raZ

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Cześć dziewczyny. Cathy ojej :( b współczuje. Teraz trzeba dzielnie lezec. Tak nagle się o tym dowiedziałaś? Czy już wcześniejsze szyjka skracała ? :(
    Oleska! Wow 7 rano a Ty już po glukozie.
    Ja dziś koszmarna noc pobudka co 1 h i bezsenność- chyba pierwszy raZ

Byłam w 19tc w szpitalu że względu na plamienie. Wszystko ok szyjka zamknięta. Nie wiadomo co było przyczyną. Dostałam dupek, luteine i magnez. I nakaz oszczędnego trybu życia. Potem byłam dwa razy u mojego gina i wszystko ok. W 22tc mówił, że jak nie mam bóli to odstawić dupek. Dalej się oszczedzałam, ale starałam żyć normalnie. Pójść na spacer czy wstawić pranie. Jedyne co to miałam wrażenie, że brzuch mi strasznie ciąży. No i wczoraj się dowiedziałam, że rozwarcie 1cm, że to za wcześnie i mam leżeć plackiem 24h. Następna wizyta 18.03 przynajmniej będzie to już 3 trymestr, a potem mam nadzieję z górki.

oar8skjolwir3778.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Ja w przychodni byłam od 6- musiałam podejść do lekarza internisty, bo wczoraj na ekg okazało się że mam dodatkowe skurcze komorowe a lekarka upierała się że skierowanie może mi wypisać tylko do szpitala, nie do poradni. Jakoś się udało pozałatwiać wszystko i dziś o 17 zakładają mi holtera. Jeśli okaże się że arytmia jest bardzo nasilona to wtedy już chyba niestety tylko szpital. Mam nadzieję że jednak nie będzie tak źle.

Cathy, a przy rozwarciu szwu nie zakładają?

gann3e3k131pma53.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Ja w przychodni byłam od 6- musiałam podejść do lekarza internisty, bo wczoraj na ekg okazało się że mam dodatkowe skurcze komorowe a lekarka upierała się że skierowanie może mi wypisać tylko do szpitala, nie do poradni. Jakoś się udało pozałatwiać wszystko i dziś o 17 zakładają mi holtera. Jeśli okaże się że arytmia jest bardzo nasilona to wtedy już chyba niestety tylko szpital. Mam nadzieję że jednak nie będzie tak źle.

Cathy, a przy rozwarciu szwu nie zakładają?

Nie wiem bo pierwsza ciąża moja przebiegała prawidłowo. Ale szew to chyba wcześniej, chociaż czytałam, że się od tego odchodzi. Narazie kazał leżeć, więc leżę. Staram się nie stresować i czekam do następnej wizyty.

oar8skjolwir3778.png
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że u Ciebie będzie ok z sercem!

Oleśka11 lubi tę wiadomość

oar8skjolwir3778.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cathy, no oby te kilka tygodni jeszcze przeleżeć... Trzymam kciuki!

gann3e3k131pma53.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja nie lubię rozświetlaczy. W ogóle niczego z drobinkami nie lubię, ani różów, ani bronzerów ani błyszczyków. Mam rozświetlacz ten co Lady Dior, Mary Lou Manizer. Czasem go używam, ale uważam, że do rozświetlacza cera musi być w bardzo dobrym stanie. Ja mam problemy z potrądzikowymi bliznami oraz nieco rozszerzone pory, a rozświetlacz tylko to uwydatnia jeszcze bardziej.
    Wczoraj kupiłam sobie matujący podkład w kamieniu z NYX i mam mieszane uczucia póki co ;) na razie ten nowy z Dior Forever jest ok jak dla mnie, ale ja ogólnie mam wrażliwą cerę, skłonną do zapychania i dla mnie najlepsze są podkłady mineralne. Niestety, idealnego mineralnego jeszcze nie znalazłam.

P.S: Polecam tusz do rzęs Benefit Bad Gal. Petarda! :)
    miałam go i średnio mi się sprawdził, ale ja mam naturalnie dość długie rzęsy. Ja najbardziej lubię ten tusz z clinique (ten co mają go od lat w ofercie) i Lancoma Hypnose volume a porter.

Kurde dużo o nim słyszałam, muszę sobie. kupić ten Mary Lou, bo mi się skończył What’s up z Benefitu (też spoko). Mogłabym nawet od Ciebie odkupić, ale Ty w jukeju, a ja w pl.
    )’
    No i ostatni kosmetyk, którego używam to korektor YSL touche eclat, też znany. Jak bywałam u siostry to zawsze na Stansed był w mega promce :D
    edit. jeszcze róże: jeden mam z Benefitu (coralista) a drugi to nieśmiertelny bourjois kolor 74

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 08:48

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam za Was kciuki &&&&

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy wyprawilam męża w delegację i teraz wstaję śniadanko i jadę sobie spokojnie do mamy do Małopolski. Jutro idę na krzywą. Kupiłam ta pomarańczowa może jakoś pójdzie. Miłego dnia wam życzę.

GreenK lubi tę wiadomość

• Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, współczuję leżącym :(
    Oleska, oby z sercem wszystko było ok.

U mnie poważnych atrakcji na szczęście nie ma, tylko te mdłości. Krzywa cukrowa mnie czeka za 2 tygodnie.

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ