Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady, dziękuję za odpowiedź. Dziwne żeby u mnie była nadczynność- wtedy chyba powinno się chudnąć? Choć w sumie już samo to, że nie tyję zbyt dużo (26 tydzień a ja mam 4 kg na plusie tylko podczas gdy w pierwszej ciąży na tym etapie jedząc mniej miałam już 12) to może o czymś świadczyć. No i reszta objawów pasuje- skurcze, serce, pocenie się. Mam nadzieję tylko, że to nie zaszkodzi dziecku. Na cito dziś szukam endo bo czuję się naprawdę źle... Do tego mój poziom żelaza- mimo stosowania trzykrotnie większej dawki żelaza suplementowanego razem z witaminą C mój wynik to 28, gdzie norma to 70-180! Nie wiem już sama co mam robić...
Olga, nie znamy się ale dziękuję za odpowiedźteż się uspokajam, że to już prawie III trymestr, że nie może być aż tak źle...
-
Magda - mbc wrote:ja właśnie dostałam wyniki morfologi, no nie są najlepsze. Hemoglobina dalej nisko a białe krwinki mimo antybiotyku już 13.5 gdzie norma do 10
dobrze, że w piątek wizyta.
Po antybiotyku powtarzam morfo i crp koniecznie!
To już za chwilęTrzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze a ciąża nudna xD
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Lila, wyniki krzywej super! Ja niestety mam za wysoko trochę na czczo- 95. Ciekawe czy mi powiedzą że to już cukrzyca? Po godzinie mam 111, po dwóch znów 95. Z tego co już się zdążyłam poradzić znajomej internistki to nie jest źle, aczkolwiek tak mały wzrost podobno świadczy o tym że mam spory wyrzut insuliny i powinnam jeść regularniej.
-
Lady_Dior, współczuję, strasznie przykra sytuacja, bo mama Twojego partnera nie pozna wnuczki. Mam nadzieję że chociaż badania wyjdą ok!
Widzę że coraz więcej z Was po badaniu cukru, mnie to czeka dopiero za 2 tygodnie, nie dopytałam czy mogę przyjść ze swoją glukozą więc zdaję się na to co dostanę. Ostatnio samo badanie nie było takie złe, bardziej boję się samopoczucia później, po słodkim mi teraz niedobrze przez cały dzień. Pewnie trzeba spisać dzień na straty.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
Basia: -
Cześć Laski!
w środę robiłam krzywą i już na FB stwierdziłam, że przereklamowana ta krzywa cukrowa. ZERO atrakcji, nic nie boli, nie muli, ogólnie nuda. Jedynie tyłek bolał od siedzenia. Pół książki "Piersią spoko" przeczytałam. Glukoza była pyszna, piłam cytrynowa ale z zimną woda mi podali i zamykając oczy poczułam sie jak na wakacjach z drinkiem
Wyniki:
na czczo - 79
po 1 h - 124
po 2 h - 139
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 15:01
Ann.ann, miazmija, Lorella, Hiszpaneczka, Lady_Dior lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Lilka26 wrote:Ja już mam dzisiejsze wyniki badań. Jest całkiem nieźle.
Na szczęście toksoplazmoza nadal ujemna. Morfologia i mocz ok.
Wynik krzywej
Naczczo- 77
Po1h- 121
Po 2h- 76
Oleska ja sie kompletnie nie znam na tsh , wspolczuje i mam nadzieje ze znajdziesz szybko jakiegos lekarza ktory pomoze
-
nick nieaktualny
-
hejka
Tez w poniedzialek ide robic krzywa cukrowa, tsh, crp i morfologie
Lilka super wyniki masz, tez bym takie chciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 10:50
Lilka26 lubi tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:Lady, dziękuję za odpowiedź. Dziwne żeby u mnie była nadczynność- wtedy chyba powinno się chudnąć? Choć w sumie już samo to, że nie tyję zbyt dużo (26 tydzień a ja mam 4 kg na plusie tylko podczas gdy w pierwszej ciąży na tym etapie jedząc mniej miałam już 12) to może o czymś świadczyć. No i reszta objawów pasuje- skurcze, serce, pocenie się. Mam nadzieję tylko, że to nie zaszkodzi dziecku. Na cito dziś szukam endo bo czuję się naprawdę źle... Do tego mój poziom żelaza- mimo stosowania trzykrotnie większej dawki żelaza suplementowanego razem z witaminą C mój wynik to 28, gdzie norma to 70-180! Nie wiem już sama co mam robić...
Olga, nie znamy się ale dziękuję za odpowiedźteż się uspokajam, że to już prawie III trymestr, że nie może być aż tak źle...