X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nic nie poradzimy. U mnie dochodzi to, że pappa wyszło średnio, bo 0,417 MoM i nie biorę acardu, pozostaje tylko sprawdzać czy maluch rośnie odpowiednio i w razie czego rozwiązać ciążę chwilę wcześniej. Każdy kolejny tydzień to dla naszych maluchów większa szansa :) No i pociesza mnie to, że ja sama urodziłam się z wagą poniżej 3kg (2800g?), a mąż nieco ponad 3kg (3100g?). Może takie geny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 23:28

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja-pozostaje nam tylko czekać i sprawdzać,czy dzieci rosną.Oby grzecznie i ładnie rosły :) Mnie też pociesza fakt,że u mnie w rodzinie też małe dzieci-moze faktycznie to geny.

Freyja, Magda - mbc lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27tc. Ostatnia prosta do III trym. Dzisiaj wieczorem wizyta zobaczymy co słychać u malucha. Teraz już jest trochę mniejszy stres od kiedy czuję ruchy bo już nie muszę się zastanawiać czy serduszko bije czy nie...

Lorella, GreenK, Freyja, cathy_y lubią tę wiadomość

• Lorella Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry dziewczyny! My za to wlasnie jedziemy na echo serduszka malenstwa. Trzymajcie za nas kciuki.

Magda - mbc, GreenK, Ann.ann, Lady_Dior, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

0d1y3e3kz4mwxduv.png

bfarxzdv5ixw2s0t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Niestety nic nie poradzimy. U mnie dochodzi to, że pappa wyszło średnio, bo 0,417 MoM i nie biorę acardu, pozostaje tylko sprawdzać czy maluch rośnie odpowiednio i w razie czego rozwiązać ciążę chwilę wcześniej. Każdy kolejny tydzień to dla naszych maluchów większa szansa :) No i pociesza mnie to, że ja sama urodziłam się z wagą poniżej 3kg (2800g?), a mąż nieco ponad 3kg (3100g?). Może takie geny.
    Mi pappa wyszło jeszcze gorzej... nie biorę acardu, brzuch kamienny, i ryzyko przedwczesnego 1:150 ( jakoś tak) ale to wciąż minimalne ryzyko. Trzeba byc dobrej myśli. Tez mam łożysko z przodu :) będzie dobrze

Freyja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja od wczoraj wieczór nie czuje ruchów. Tzn 1 kopniaczek rano był. A moja zawsze mega aktywna i wieczór i noc i poranek. Zjadłam śniadanie i nadal nic. Co o tym myślicie? Powinnam jechać na IP czy czekac?

• Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK, może zjedz coś słodkiego i poczekaj na ruchy?

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie już zjadłam, łyżeczkę miodu i jogurt z owocami. No nic poczekam jeszcze może kawka pomoże. Pewnie panikuje...

• makalotia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miazmija wrote:
    Ja też słyszałam że są tylko 3 usg prenatalne. Na to trzecie lekarz zaproszal mnie w 26-28 tyg. Wybieracie się?
    Ja nie idę. Z pierwszym też nie byłam na 3cim. Chyba , że mnie lekarz wyśle na NFZ.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Witajcie dziewczyny. Ja od wczoraj wieczór nie czuje ruchów. Tzn 1 kopniaczek rano był. A moja zawsze mega aktywna i wieczór i noc i poranek. Zjadłam śniadanie i nadal nic. Co o tym myślicie? Powinnam jechać na IP czy czekac?
    Też ostatnio tak miałam. Może pozycję zmienił i gorzej czujesz ? Jak Cię to bardzo martwi to pewnie, że możesz pojechać i się uspokoić :)

GreenK lubi tę wiadomość

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorella wrote:
    Dziendobry dziewczyny! My za to wlasnie jedziemy na echo serduszka malenstwa. Trzymajcie za nas kciuki.
    Lorella dawaj znaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Mi pappa wyszło jeszcze gorzej... nie biorę acardu, brzuch kamienny, i ryzyko przedwczesnego 1:150 ( jakoś tak) ale to wciąż minimalne ryzyko. Trzeba byc dobrej myśli. Tez mam łożysko z przodu :) będzie dobrze

Dzięki, że o tym mówisz. Ja oczywiście już znów zaczęłam schizować. Muszę się uspokoić, bo inaczej będę wiecznie roztrzęsioną mamą...

• makalotia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Dzięki, że o tym mówisz. Ja oczywiście już znów zaczęłam schizować. Muszę się uspokoić, bo inaczej będę wiecznie roztrzęsioną mamą...
    Stresy to się dopiero zaczną jak się Maluch urodziny ,więc zostaw je na czerwiec ;)

17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czerwiec jest specjalna pula zmartwień :D :P

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Właśnie już zjadłam, łyżeczkę miodu i jogurt z owocami. No nic poczekam jeszcze może kawka pomoże. Pewnie panikuje...

Najlepiej połóż się na lewym boku na godzinę i policz ruchy. Jeśli nie będzie to możesz wtedy się zastanowić nad wizytą na IP. Na spokojnie. Pamiętaj, że dzidzia jest już na tyle rozwinięta, że już odczuwa stresy mamy.

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale jest też na tyle mała że jej ruchy będą nieruglarne. Polóż się, wycisz, pogadaj do niej i zobaczysz, że Ci postuka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:14

GreenK lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:

Ja mam trochę straszą ciąże i mogę powiedzieć ze były dni gdy czułam jak mała napierdzielała dość konkretnie i dni gdzie prawie nic nie było czuć przez prawie cały dzień. Wiele zależy od tego jak się ułożyła.
    Dziewczyny maja rację -pomaga coś słodkiego i leżenie na lewym boku i staraj się spokojnie i głęboko oddychać (wiem ze ciężko w stresie, ale dzieciaki czują nasze stany emocjonalne)

2019 Natalka
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK - chyba taka pogoda... u mnie Oskar ostatnie 3 dni to szalał od rana do wieczora. Zastanawiam się czy wogóle spał... a dziś rano też cisza. Dopiero 120km drogi w aucie go obudziło i teraz delikatnie się wierci. :) i to juz nie pierwszy raz tak było że po dniach znacznej aktywności następował dzień gdzie chłopaki przesypiali większość dnia :)

Ale racja jest taka że mi pomagało zjedzenie czegoś słodkiego i położenie się na lewym boku. Po jakimś czasie cukier prowokował maluchy do odezwania się do mamy ;)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś średnio z leżeniem bo niestety wróciłam do pracy, i już żałuje... bo tu stresów cała masa. Ale trochę zaczęła kopać . Niewiele jak na nią ale może się jeszcze uaktywni. Dzięki dziewczyny :)

Doriska87 lubi tę wiadomość

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK ważne, że ja poczułaś i teraz możesz być spokojna bo na pewno u niej wszystko dobrze po prostu ma mniej aktywny dzień. Pamiętaj, że maluchy w brzuszku przesypiają nawet 20h w ciągu doby.

‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ