Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pamiętam jak czułam się daleko do tyłu za Wami w pierwszym trymestrze
Myślałam,że w drugim już będzie lepiej ale co Wy
Dalej się czuję do tyłu i chyba tak zostanie do końca ciąży
Doriska87 no właśnie-każdy ma inny próg bólu i tak sobie myślę,że gdyby "przekazać kopniaki mojej małej innej kobiecie" to powiedziałaby,że są dość wyraźne...Faktycznie każdy odczuwa i interpretuje inaczej-dlatego ja już się niczym nie przejmujęRuchy mojej małej nigdy nie były bolesne,nawet o dyskomforcie nie mogę mówić...Lekarka mnie pociesza mówiąc,że jeszcze zasadzi mi kopa
W końcu odważyłam się na pierwsze zakupy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f777b0ff2e30.jpgGreenK, Oleśka11, cathy_y, miazmija, Marryy, Doriska87, Lorella, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Dziewczyny pamiętam jak czułam się daleko do tyłu za Wami w pierwszym trymestrze
Myślałam,że w drugim już będzie lepiej ale co Wy
Dalej się czuję do tyłu i chyba tak zostanie do końca ciąży
Doriska87 no właśnie-każdy ma inny próg bólu i tak sobie myślę,że gdyby "przekazać kopniaki mojej małej innej kobiecie" to powiedziałaby,że są dość wyraźne...Faktycznie każdy odczuwa i interpretuje inaczej-dlatego ja już się niczym nie przejmujęRuchy mojej małej nigdy nie były bolesne,nawet o dyskomforcie nie mogę mówić...Lekarka mnie pociesza mówiąc,że jeszcze zasadzi mi kopa
W końcu odważyłam się na pierwsze zakupy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f777b0ff2e30.jpgLady_Dior lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim. Ja witam się jeszcze leniwie z łóżka. Odpoczywam, wczoraj wieczorem wracaliśmy z mężem z Małopolski do Wrocławia. Trochę mnie ta podróż zmęczyła. Jak dojechaliśmy to tylko się wykąpałam i od razu padłam na łóżku. Za dwa tygodnie wracam do rodziców na trochę dłużej bo troskliwy mąż leci w delegację do Chin.
jutro kolejna wizyta u fizjoterapeuty, a pod koniec marca spróbuję dostać się do ortopedy ale to już jak będę w Małopolsce.
Ja mam łożysko na tylnej ścianie i Franek cały czas ułożony jest miednicowo. Ostatnio jeszcze był odwrócony nogami w stronę mojego kręgosłupa i kości krzyżowej. Główkę już czuję powyżej pępka ale raz jest bardziej po lewej raz po prawej stronie i jak się przesuwa to mocno twardnieje mi brzuch ale tylko w tej górnej części, więc to nic złego. Na razie jakoś bardzo jeszcze nie odczuwam aby zabierał moja przestrzeń w brzuchu. Mogę jeść ile chce z jelitami raczej też nie mam nawet ostatnio problemów. Gdyby nie ból miednicy to byłoby super ale niestety nie można mieć wszystkiego.cathy_y lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:O kurde, to u mnie to już za 4 dni 😆😱
Na moje oko (laika) skończony 27 tc to 27+6 a dokładniej 28+0.
Aplikacja Preglife pokazuje dwie opcje albo tygodnie bieżące albo skończone.
Dwóch moich lekarzy operuje tylko skończonymi tygodniami i właśnie tłumaczyli mi to w ten sposób. W szpitalu to samo, pytali który tydzień ja mówię, że 16 a dokładnie 15 + 2 a lekarz wpisał skończony 14.
Bądz tu mądry
W każdym bądz razie III trymestr coraz bliżejcathy_y lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Mój lekarz liczy tak jak lekarz cathy
i to mi się wydaje logiczne. Bo jeżeli mam 26+2 to mam skończone 26 tygodni + 2 dni z kolejnego tygodnia...
Ja po leniwej sobocie dziś od rana zdążyłam posprzątać kuchnie, zebrać pranie i wstawić pranie.
Moje chłopaki się wiercą w brzuchu. Kajtek na dole gdzies po prawej stronie miednicy mnie kopie. A Oskar u góry mam wrażenie że pełza pod zebrami to w jedną to w drugą stronę choć obecnie chyba drzemie też po prawej bo brzuch mam krzywycathy_y lubi tę wiadomość
-
Marryy wrote:Ja będę miała tzn jestem teraz w 24+6tc i w czwartek mam się zgłosić na oddział na zastrzyk. Nie za szybko?
Z tego co słyszałam to albo stosuje się w ciąży schemat 2 zastrzyków (chyba jak to jest druga ciąża, ale tu zupełnie nie jestem pewna) lub jednego (jak pierwsza, i to nie zawsze). Oczywiście po porodzie dodatkowy zastrzyk. Pewnie przy 2 jest to inaczej podzielone.
A musisz sama kupić immunoglobulinę czy będą już mieć na oddziale?
Ja jutro mam wizytę u lekarza i będę właśnie go pytać o dokładny termin, czy trzeba się jakoś przygotować, czy sa jakieś skutki uboczne i czy trzeba samemu kupić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 15:48
2019 Natalka -
Ja prowadzę ciążę na fundusz. Lekarz po wizycie odesłał mnie do Położnej żebym Umówiłam się na termin. I ona mi powiedziała że zaprasza w czwartek do siebie na oddział tam będzie miała bo dzisiaj zamawia. Więc chyba dostanę nie muszę nic kupować tylko przyjść i tyle. Zastanawiam się jak to będzie. Muszę jeszcze zrobić badanie z krwi.2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017