Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Racja,naprawdę nie ma co się przejmować,bo ja się tyle historii naczytalam i ostatecznie wszystko dobrze się kończyło.Dzieci urodzą się zdrowe-jedne mniejsze,drugie większe a my będziemy se w brodę pluć,że niepotrzebnie się stresowałyśmy Także ten mamuśki-no stres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 18:08
-
Magda, Rudzik1, Marilen, Lady_Dior dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi i wsparcie.
Trochę mnie uspokoiłyście. Ja jestem straszny szczególarz...przez to mam pewnie trudniej w życiu - jakby t powiedzieć na własne życzenie się martwię...Ale niestety nie ufam lekarzom bo już tyle razy się zawiodłam że szok.
No właśnie to było moje ostanie usg (tzw. genetyczne III trymestru) ale jak widać jakość takich usg w Luxmed to porażka. Na szczęście czeka mnie jeszcze jedno w szpitalu . A jak będzie trzeba to za parę tygodni zrobię jeszcze jakieś prywatnie.
Jak patrzę na zdjęcie to widzę że przy BPD lekarz z linią i tymi krzyżykami co są na końcu wyjechał nawet poza kości czaszki trochę...eh.2019 Natalka -
Lusi91 wrote:Hej Ale wy wszystko dokładnie analizujecie ja tak na oko tylko waga na którym centulu a rezta to wiadomo na tym etapie już cecha indywidualna danego dziecka ..jeśli mamy systematyczny przyrost to wydaje mi się że jest wszystko ok ...
Ja dziś po wizycie u diabetologa wjechała insulina niestety 4 jednostki na noc .....
Czy jest tu jeszcze jakaś słodka mama z insuliną ? Jakie dawki macie ?
Wg to nie mogę się tu zalogować z tel tylko na lapku idzie, nie wiem czemu z tel jest problem ...
u mnie diabetolog przepisal mi 4j insuliny na noc, gdybym rano miala cukry duze to mam dokladac po 1j co 3 dni. Skonsultowalam z moja ginekolog i mowila ze mam poki co nie brac jej. Cukrow nie mam tragicznych rano. Ginekolog chce bym miala do 90 zeby wlasnie nie byl niski zeby nie "glodzic" dziecka w nocy z kolei diabetolog chce bym mialam 80-85
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Doriska87 wrote:Hiszpaneczka, czy my nie mamy czasem podobnej sytuacji?
Tyle ze u mnie BPD za duże a HC masuje do wieku ciąży z tygodni...
A u Ciebie który wymiar główki był do przodu?
Kurcze może to moje dziecię ma jakiś dziwny kształt głowy?
u mnie glowka zawsze jest około 2 tyg wieksza, ale który wymiar to nie powiem tobie. Nie mam wydruku z danymi, ale jak pytałam się lekarza czy wszystko ok to mowi ze tak.
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
U mnie z kolei kość udowa do tyłu o dwa tygodnie a lekarz powiedział że po prostu nie zapowiada się na wysokiego człowieka. Ja tam się nie przejmuję bo ja jestem niziutka a tata też jest średniego wzrostu więc wszystko się zgadza 😉
Ale mnie dzisiaj głowa boli... 🙄 I mdli mnie ostatnio strasznie po jedzeniu. Żadne domowe sposoby nie pomagają, podejrzewam że to przez to że brzuch jest duży i strasznie wysoko i mi żołądek uciska. Zjeść mogę tyle co nic, nawet głodu nie zdążę zaspokoić a nie mogę już nic zmieścić. Kiedy mi się ten brzuch trochę opuści to ja nie wiem 😭 -
Oj bólu głowy nie zazdroszczę 😖 zresztą żadnych skutków ubocznych ciąży Ja dziś byłam 2 godziny na zewnątrz,bo piekna słoneczna,bezwietrzna pogoda i co-poogladałam farby w dwóch sklepach i musiałam ze zmęczenia do domu wracać.Spotkałam kumpla,który się pytał gdzie rodzę-no to mówię mu,że w Nl a ten na to "no to moje kondolencje " 😂 Strach się bać
Oleśka11 ja mam to samo-tak mi uciska macica na narządy,że dziś moje dzisiejsze menu to : 2x banan,mandarynka,2 tosty z szynką i serem.Nie potrafię choćbym chciała dużo jeść,bo nie mam miejsca w żołądku ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rety jak tu teraz zasnąć 😑 Obudziłam się na siku i oczywiście nie potrafię zasnąć i tak codziennie ehh 🤨 Biodro boli ale co się dziwić,jak od 8tyg.śpię na lewej stronie 😛 No nic porozkoszuję się ruchami małej 😊
-
Moja dopiero niedawno obróciła się główkowo...
Też obudziłam się w nocy na siku, potem nie mogłam zasnąć i oczywiście od razu byłam głodna więc skończyło się na nocnym podjadaniu i zasnęłam dopiero nad ranem...
Jak już człowiek raz się wybudzi ze snu to potem masakra.2019 Natalka -
Rety zasnęłam przed 7 i przed chwilą wstałam 😴 Zrobiłam sobie inkę i może jakoś dojdę do siebie.
Rudzik1 no mam nadzieję,że mi też przejdzie-to na bank od leżenia w jednej pozycji,bo jak tylko wstanę,to ból odchodzi w niepamięć.U mnie wczoraj piękny dzień.Bylismy na mieście w kawiarni ale siedzieliśmy na zewnątrz-bez kurtek tak ciepło było z 20st.
Moja była główkowo cały czas ale czy teraz jest to nie mam pojęcia -
Rudzik1 wrote:Dziewczyny ale Wam zazdroszczę, że macie już wózki. Byłam dzisiaj oglądać i nic mi się nie spodobało na żywo. Chciałabym mały wózek, ale taki żeby miał dobrą amortyzację i chyba czegoś takiego nie ma
A oglądałaś np. Joolza?💙11.06.2019
💙 05.08.2021