Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro w końcu jadę wózek odebrać i przy okazji muszę fotelik dokupić.Najlepiej mój wymyślił "a to nie lepiej kupić na allegro używany?" W tym momencie myślałam,że mi cycki opadną 🤦🏼♀️ To są takie sytuacje,w których tracę cierpliwość a tata pewnie żałuje,że w ogóle dał taką propozycję 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 17:02
-
Mamo Wojtka super, że już w domu jesteście.
Kalika, zdrowia dla Małego!
Ja butelkę mimijumi zamówiłam, w planie kp, ale wiadomo - gdyby trzeba było dokarmiać albo laktacja nie chciała ruszyć to będę ściągać i podawać butelką.
Ja dziś zaliczyłam wyprawę z serii "matka wariatka". Otóż pojechałam do askota oglądać wózki, bo w naszym po złożeniu gondola wydawała mi się niestabilnie umocowana. I nie przekonały mnie argumenty Lubego, że to część amortyzacji (terenowy wózek wybraliśmy). Po oględzinach uznałam, że ma racjękalika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja po wizycie.
Przepływy bez zmian. Mały przybrał trochę, ale dysproporcja jest ciut większa. Mam zrobić ktg w tym tyg jeszcze i we wt znowu kontrola. Wtedy decyzja będzie.
Bardziej od przepływów zaniepokoiła dr jakaś cieśń czy coś takiego. Nie zrozumiałam nic kompletnie. Wiem tylko, że obserwujemy.
Wie któraś z Was o co może chodzić z tą cieśnią macicy czy coś takiego?
-
Cześć Mamuśki,
miałam dziś wizytę, 34+0
Hania 2450 g, ułożona miednicowo
Janek 2400 g, ułożony główkowo
Szyjka twarda i zamknięta.
27.05 ostatnia wizyta, 4.06 mam stawić się na oddziale (37+0) i dzień pozniej CC, chyba, że coś się wydarzy po drodze.
Z badań GBS pobrany, mam zrobić już tylko mocz, krew i próby wątrobowe.
A dopiero co się dowiedziałam o ciąży.... kiedy to zleciało??
PS. Trzymajcie jutro kciuki za Nadinkę, o 8 ma CC
Rudzik1, Magda - mbc, Lady_Dior, Pimka, Oleśka11, kalika, GreenK, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Magda - mbc wrote:Ja wiem tylko, że mówi się o niewydolności szyjkowo-ciśniowej i ja to mam. Stąd szew w 24tc
Natomiast nie wiem co to jest konkretnie ta cieśń i w jakich kombinacjach występuje.
O, nie wiem czy coś takiego nie padło, że coś niewydolne. Ale to teraz by to zauważyli? Czy to jakieś konsekwencje przy porodzie lub ogólnie teraz może mieć? Ja szyjkę dosyć długą miałam na wizycie ostatniej. -
Marilen hmmm nie wiem,czy to o to (co Magda-mbc ma ) mogło chodzić lekarzowi Nawet jeśli,to chyba na tym etapie nic nie zakładają-aczkolwiek mogę się mylić.Teraz musisz jakoś do tego wtorku pociągnąć i dobrze,że lekarz podejmie decyzję.Mocne kciuki trzymam-na pewno będzie dobrze Niekiedy są takie sytuacje,że lepiej dla dziecka wywołać szybciej poród ale to już lekarz będzie wiedzieć co i jak.
Takana5 super waga maluchów hehe Jeszcze pewnie przybiorą Też nie wiem, kiedy ten czas zleciał i mówi to osoba będąca niemal od początku na L4 😜
Kciuki za Nadinkę i jej maluszki -
Hej dziewczyny.
Ja dziś zaczynam 38 tydzień, tym samym ciąża donoszona i mogę rodzić gorzej, że szyjka długa i zamknięta a jakichkolwiek skurczy brak. Za tydzień, max dwa indukcja, coś ciężko to widzę...
Wszyscy trzymamy kciuki za Nadinkę, będą kolejne maluchy do podziwiania 😍Rudzik1, Wikulec lubią tę wiadomość
-
Marilen wrote:O, nie wiem czy coś takiego nie padło, że coś niewydolne. Ale to teraz by to zauważyli? Czy to jakieś konsekwencje przy porodzie lub ogólnie teraz może mieć? Ja szyjkę dosyć długą miałam na wizycie ostatniej.
Jesteś już w bezpiecznym czasie, wszystko będzie okej. Maluch ma na pewno ponad 2kg💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc często tak mówią o tych terminach, a wyniki są wcześniej. Ja na gbs miałam czekać 7 dni roboczych a czekałam 3 dni
U mnie w sb bedzie ciąża donoszona, ale coraz gorzej się czuje. Nie wiem czy powodem nie jest znowu ciągle leżenie, bo od każdego słyszę że mam zaciskac nogi do sb -
Wczoraj miałam napisac po wizycie, poszliśmy sobie do maca, wrocilam do domu i polozylam się, glowa mnie tak bolała ze masakra.
Ale wszystko dobrze, maluch ma prawie 2,700 gram,glowka w dol, w srodku wszystko pozamykane pobrala mi wymaz na gbs, za tydzień wyniki
Za 2 tyg mam się stawic do szpitala na oddzial, dostałam już skierowanie, będę pare dni w szpitalu i zrobia mi zabieg. Ale daty nie znam. Uzgodnimy jak już będę w szpitalu.
Gdyby się cos dzialo wcześniej to wiadomo mam przyjechać wcześniej do szpitala
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️