Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda-mbc gratuluję udanej wizyty To w sumie jest możliwość,że urodzisz w 37tc ale może i później nie? Moja kuzynka też miała szew ale musieli u niej wywoływać poród,bo szyjka jednak się nie otworzyła.
Rudzik1 Ty sama zaraz rodzisz haha 😜 Będziecie tulić swoje skarby i mi kibicować 😁
Ja mam bardzo letni śpiworek i dwa cieplejsze od znajomej ale nie powiem-lubię nowe ubranka itp.bo od kogoś to jednak widać,że zużyte,zmechacone...No ale zostawię-może akurat wykorzystam.
Muszę też mieć alco 70% matko czego tu jeszcze nie wymagają 🙄
Do tej chwili 9skurczów na dziś-oby wieczorem się nie zaczęło,to wynik całkiem przyzwoity 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 18:27
-
Tak lady, mogę urodzić w 37tc a mogę później
Ja na ten moment nie mam skurczy, gdyby mi się pojawiły to lekarz mówi, że wtedy na bank zaraz urodzę, bo szyjka nie wytrzyma tych skurczy i jeśli mi się zaczną takie twardnienia, to mam do niego pisać.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
No to nieźle...Dobrze,że masz ten szew.Swoją drogą to ciekawe,że nie każda kobieta odczuwa te skurcze-myślałam,że to takie fizjologiczne i każda to ma.W sumie wolałabym nie mieć-moja głowa byłaby spokojniejsza,gdyby się zaczęły przed samym porodem ale co zrobić 😏
-
Rudzik1 wrote:Marilen nie zrobią Ci KTG ot tak, musiałabyś powiedzieć, że coś się dzieje niedobrego. U mnie, to w ogóle na KTG trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego. W niektórych przychodniach można zrobić KTG odpłatnie, koszt pewnie ok. 30-50zł.
A dobrze kojarzę, że Ty z Krk jesteś? ja chcę spróbować na ujastek podjechać, tam leżałam na patologii i mam w wypisie kontrolę ktg wpisaną.
Wskazanie mam, stwierdzoną hipotrofia płodu, i wcześniej zagrażający poród przedwczesny. Mam kontrolować Małego czy parametry nie spadają. -
Cześć dziewczyny
15.05.2019 o godz. 11.34 urodzili się Oskar 2900g i 51cm 10 pkt. oraz Kajetan 2480g i 48cm 10 pkt.
Chłopcy są kochani. Dzis jest szansa że wyjdziemy do domu. I wtedy z kompa wrzucę Wam zdjęcia
Magda - mbc, Pimka, Lady_Dior, Rudzik1, ttuska, Oleśka11, Marilen, kalika, GreenK, Mama Wojtka, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:23
Nadinka83 lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Nadinka serdecznie gratuluję narodzin synków Niech rosną zdrowo i dają dużo radości rodzicom
Nadinka83 lubi tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:Tak, jestem z Krakowa. Możesz podjechać, może akurat Ci zrobią. Ale mój gin mówi, że teraz wytyczne są, że KTG po 40 tygodniu ciąży dopiero. Twój lekarz prowadzący na podstawie tego wypisu ze szpitala powinien Ci wystawić skierowanie na KTG, a skoro jest podejrzenie hipotrofii, to w ogóle powinnaś mieć skierowanie do poradni patologii ciąży i tam by Cię monitorowali.
Podjechaliśmy na IP spróbować z tym ktg. Małowodzie, Hipotrofia. Odwrócone przepływy i nie wypuściła mnie lekarka do domu. Więc leżę znowu w szpitalu. Ciekawe jak długo...Ciekawe ile przeciągną i czy czeka mnie cc. Mały waży mniej niż 2 kg. Podobno poniżej 2400g to cc,.. -
Marilen, będzie dobrze, jesteście pod fachową opieką.
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że jak są złe przepływy i hipotrofia, to raczej zrobią cc.
Dziecko musi mieć siłę na poród naturalny więc przy niskiej wadze też cc.
Trzymam za Was kciuki!Oleśka11 lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021