Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj tak, kebab z chęcią
Jest po godzinie 18 a ja nie mam mdłości, z chęcią bym skosztowała kebaba.
Ale zamieniłam pare dni temu moje witaminy z kwasem foliowym na takie bez żelaza , bo naczytałam się ze mogą być mdłości od żelaza i może będzie lepiej -
Ooooooo gołąbki mniam. Powiem Wam, że ja gdyby nie problemy z bólem brzucha to nie mam żadnych objawów. Zero mdłości. Leciutko sutki czasem bolą. Aż się zastanawiam czy wszystko w porządku...byle do środy
Zjadłam dużego kebaba, aż mąż oczy zrobił hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 19:18
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Nita, napisalas, że jest to szczepienie 4w1, więc chciałam sprostować dla wszystkich którzy będą to czytać, bo jest to szczepienie 3w1. Stąd też szczegółowy opis. Reszta była uzasadnieniem, czemu ja siebie szczepie i pisałam przykład który mi zawsze staje przed oczami. Nie było to jakoś specjalnie wymierzone w Ciebie i przykro mi że tak to odebrałaś. Zresztą nieważne. Peace!
Też chodź za mną kebab, w zeszłym tygodniu 2 x uległam. Mam mega ochotę na takie miesno-warzywne jedzenie. Słodycze są bleeee. W poprzedniej ciąży miałam identycznie.Magda - mbc lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Nita, napisalas, że jest to szczepienie 4w1, więc chciałam sprostować dla wszystkich którzy będą to czytać, bo jest to szczepienie 3w1. Stąd też szczegółowy opis. Reszta była uzasadnieniem, czemu ja siebie szczepie i pisałam przykład który mi zawsze staje przed oczami. Nie było to jakoś specjalnie wymierzone w Ciebie i przykro mi że tak to odebrałaś. Zresztą nieważne. Peace!
Też chodź za mną kebab, w zeszłym tygodniu 2 x uległam. Mam mega ochotę na takie miesno-warzywne jedzenie. Słodycze są bleeee. W poprzedniej ciąży miałam identycznie.Nita lubi tę wiadomość
-
Bo jeśli tak to ja bym tego szczepienia też nie zrobiła. Moja siostrzenica dostała po tej szczepionce (infanrix) wysokiej gorączki i wybroczyn na nogach i rękach, które nawracały tygodniami przy wysiłku. Już nie pamiętam jak fachowo nazywa się ta choroba poszczepienna, ale zapytam. Dodam że przez dwa lata musiała mieć obserwowane nerki potem. Lekarze w szpitalu dziecięcym jak tylko usłyszeli jakie to szczepienie było to nawet się nie zdziwili, mówili że ta szczepionka stosunkowo często powoduje powikłania.
P. S. Dziecko w chwili szczepienia było zdrowe. -
Aha i żeby nie bylo- ja jestem zwolenniczką szczepień ale z głową. Ja dziecko szczepiłam zawsze tylko od maja do września, żeby być pewną że na bank nie rozwija się u niego infekcja. No i akurat co do ww szczepionki to na pewno nigdy się nie przekonam.
-
Lena2305 wrote:Ojej, sushi, ja bym się nie odważyła Za to dziś zrobiłam domowe zapiekanki, takie prawdziwe )
Jeśli masz na myśli surową rybę, to jest wiele opcji sushi bez surowizny
A jedzenia fastfoodowego w żadnej postaci nie jadam i nawet ciążowe zachcianki tego nie zmienią!Oleśka11, Lena1984, Lena1984, Lena1984 lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Tak, u nas to szczepienie to 4 w 1. Link ze strony NHS.
https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/whooping-cough-vaccination-pregnant/
Ja dziś nie mam żadnych zachcianek zbytnio. Zjadłam makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym i zaraz pojem sobie truskawek -
A co do szczepień, to ja jestem wielką ich zwolenniczką i zamierzam szczepić płatnymi szczepionkami 6w1 plus meningokoki plus rotawirus.
Uważam, że jest to temat, który fajnie tutaj poruszyć, biorąc też pod uwagę epidemię Odry pod Warszawą.
Nikt nie powiedział, że mamy się tu tylko głaskać, fajnie jest pogadać o czymś, co budzi emocje w pl społeczeństwie i na świecieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 21:16
Miuczek lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:A co do szczepień, to ja jestem wielką ich zwolenniczką i zamierzam szczepić płatnymi szczepionkami 6w1 plus meningokoki plus rotawirus.
Uważam, że jest to temat, który fajnie tutaj poruszyć, biorąc też pod uwagę epidemię Odry pod Warszawą.
Nikt nie powiedział, że mamy się tu tylko głaskać, fajnie jest pogadać o czymś, co budzi emocje w pl społeczeństwie i na świecieMagda - mbc lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja syna raz zaszczepiłam w marcu i dostał bardzo wysokiej gorączki po paru godzinach. No i okazało się że na drugi dzień zaczął kasłać i siorbać nosem, więc po prostu była to niewyłapana infekcja w porę. Właśnie od tamtego czasu powiedziałam że mam w dupie i nie szczepiłam go już nigdy w okresie wzmożonych infekcji. Potem już nigdy nie miałam takich przygód.