Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo to daj znać Rudzik1 jak ta butelka Ci się sprawdziła Ja musiałam kupić nową,bo już mnie tamta denerwowała.Z polecanych tu znalazłam dziś u siebie tą z Difrax ale ona ma odkrecane dno i chyba źle zakręciłam,bo widziałam jak mi trochę mleka skapało-nie wyobrażacie sobie co czułam🙄 Teraz zwrócę na to dokładną uwagę i jak coś mi kapnie, to chyba skoczę do kanału za oknem🙄
Widzisz Rudzik1 ja mleka mam chyba dużo-ściągam po 3 godzinach 170ml.po 4 200ml. ale powoli staje się to traumą,bo dziecko mi płacze i przerywam co chwilę to ściąganie-co mega mnie stresuje i sprawia,że zamiast cieszyć się macierzyństwem-to mam doła 😒 Jeszcze mała stała się nieodkładalna 🙄 ale to moja wina,bo tylko zapłać za to ja ją na ręce.Aj nie tak miały wyglądać pierwsze miesiące -
Ojj to będę szukać tej lansinoh.
No chyba będę próbować kp bo się wykończę.
Mała waży 3246 -przybrała 200gr. aż się zastanawiam czy nie za duzo😧 -
Kalika poradz proszę...
Jak zmniejszalas laktacje przy pierwszym dziecku... Np jak już miało ileś miesięcy i jadło inne pokarmy to odciagalas np. tylko 2 razy dziennie?
Jak zejść przy kpi z 8 odviagniec np do 6 i nie stracić pokarmu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 23:01
2019 Natalka -
Rudzik1 masz rację-lepiej że nadrabia,bo spadła mi z 2918 do 2710 także niech rośnie
Przed chwilą przystawiłam Zosię do piersi i byłam zaskoczona tym jak ładnie piła Całe 15min. i zasnęła tak,że o kontynuowaniu nie było mowy.Najgorsze jest to,że ja mam więcej mleka niż mała potrzebuje,więc i tak muszę się bawić laktatorem Drugiej piersi nie ruszyła wcale,więc muszę tak czy siak odciągnąć.Nie wiem jak to zrobić,by wrócić całkiem do kp ale na początek dobre i to.Pewnie laktacja mi się trochę zmniejszy bo ona tyle nie wypija.Szkoda,że nie wiadomo ile dziecko wypija przy kp. -
Lady, u mnie podobny problem. Possie kilka minut i zasypia a jak ja odloze to budzi się po chwili i jest wrzask, więc od nowa przystawilam I tak w kółko. U nas niestety chyba przez to za dużo piła mleka z pierwszej fazy i miała pieniste kupy. Po drugie u mnie pojawiły się objawy zapalenia piersi bo przez takie jej ciumkanie co 5 minut rozlegulowal się cykl z laktatorem.
Życzę Tobie by jednak u Ciebie było lepiej. A ilości mleka masz imponujace😁.Lady_Dior lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
Jeżowi to się chyba dzień z nocą pomylił. W dzień spi ładnie, a przychodzi 20 i do północy marudzi, nie płacze, ale tak jęczy.
Ciekawa jestem czy to już jakiś skok rozwojowy. I ciągle by jadł 🙈 boje się, że nam pediatra powie, że za dużo waży, ale nie jest gruby, nie jest nawet lekko papuśny.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Lady kibicuję kp! Będzie Ci łatwiej dużo!
U nas ssanie nadal kiepskie, ale wiemy czemu w końcu. B
Neurologopeda do którego wysłała nas doradca laktacyjny wykryła Adeli b słabe napięcie mięśni jezka i asymetrię. Je jak wcześniaczek podobno także ćwiczenia... I oby pomogły.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Magda u nas był tydzień co Natala po 50g na dobę przybierała a w kolejnym już po 34g... My karmi my się mieszanie. Zresztą na mm też pewnie jest napisane że podane tam dawki na dobę są orientacyjne.
Dziewczyny z kpi pochwal ie się jakie macie laktator? Czy są ciche i czy silniki w nich nie padają?2019 Natalka -
Tak ja mam medele swing i jedynie czego żałuję to tego,że od razu na dwie piersi nie kupiłam 😉 Dla mnie jest to cichy laktator i godny polecenia.
Dzięki dziewczyny za kciuki co do kp - na razie mi to średnio idzie ale zapał jest,bo kpi mnie wykańcza psychicznie 🙄 Ciężko jest,gdy się jest 10godz.samej w domu.
Doriska87 właśnie boję się tego,że piersi odmowią posłuszeństwa,bo są przyzwyczajone do całkowitego opróżniania ale muszę zaryzykować.
Zastanawiam się skąd bierze się ta wydzielina w nosku,która utrudnia oddychanie.Nie jest to katar,bo mała nie psika i ma suchy nosek ale czasem słyszę to furczenie w nosku i jak używam katarka,to odciągam trochę zielono/żółtej wydzieliny-też tak macie🤔? -
Dziewczyny może którejś pomoże z problemami ze ssaniem. U nas nieefektywne od początku i trafiliśmy w końcu do neurologopedy i diagnoza wyjaśnia wszystko. Adela ma B słabe mięśnie języka i asymetrie też. Ważne żeby skorygować, nie tylko z powodu laktacji ale też późniejszych problemów w jedzeniem i mowa.
Laktator mam lovi expert, fajny jest. CMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
Lady u nas też jest furczenie w nosie. Mnie się wydaje że to zalega mleko które się ulalo lub gdy zwymiotowala. Moja czasem kicha np jak zdejme jej ubranko ale nic się nie saczy z nosa.
Lady ja też całe dnie sama jestem. Mąż w pracy lub w delegacji. Nikogo tu nie mam. Moi rodzice mieszkają 100 km dalej. Żadnej cioci babci itd. Najgorsze ze cala wiedzę co robić i jak przy dziecku sama muszę weryfikować. Najczęściej w necie. A tu co strona to co innego piszą. Przy drugim dziecku to już człowiek ma połowę mniej stresu a przy pierwszym to masakra.
Na szczęście mój mąż mi robi rano śniadanie bo bym chyba nic nie jadła.
Jestem już chudsza niż przed ciąża. Gacie mi z tyłka lecą. Tylko cycki mega duże.. Masakra.
Dziś np jedna Reka karmi łam butelka Natale a druga trzymała laktator.2019 Natalka -
Ja się dowiedziałam o istnieniu takiej przypadłości jak "sapka" i chyba to ma moja córka.Niech to szybko minie,bo tylko mnie stresuje 😠
Doriska87 no to witaj-jak to mówią w klubie.Nie mamy łatwo ale musimy podołać jakoś.Dziś małą przystawiłam do piersi ale nie bardzo poczułam ulgę i laktator musiał pójść w ruch 🙄 Jakoś będę ciągnąć póki mam mleko...Ja to współczuję matkom,które są samotne-rety bez pomocy to przecież makabra😧
Hehe też dziś mi się zdarzyło karmić i ściągać jednocześnie 😜 Nie no hardcoreWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2019, 22:37
-
Lady_Dior wrote:Szkoda,że nie wiadomo ile dziecko wypija przy kp.
Nam położna w szpitalu poleciła ważyć małą przed kp i po wtedy wiadomo ile zjadła . Musieliśmy kupić wagę ale warto było bo teraz wiem ile zjada i ładnie przybiera na wadze . Na początku nie wiedziałam ile zjada , nie dokarmiała mm i mocno spadła mi z wagi . Także polecam ten sposób 😊😊😊