Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady, cieszę się, że choć trochę pomogłam. Prawda jest taka, że pierwsze 3-4 miesiące życia dziecka pełne są różnego rodzaju dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego i wynikają one z jego niedojrzalosci. Przewód pokarmowy musi dojrzeć, kolokwialnie mówiąc nauczyć się radzić sobie z trawieniem tego, co do niego trafia z zewnatrz. Trzeba czasu i cierpliwości, tylko i aż tyle.
Wikulec, ja z Brunem wychodzę sama, jeżdżę z nim na rehabilitację, ostatnio nawet zaryzykowalam krótka wizytę w galerii. Jestem przeciwna zabieraniu niemowląt w takie miejsca, ale musiałam kupic prezent i inaczej się nie dało. Jeśli trzeba było jechać z dwójką dzieci, to póki co nie odważyłam się sama, zawsze był z nami mąż. Staram się na wyjścia zabierać odciagniete mleko, bo tak mi wygodniej publicznie karmićMagda - mbc, Wikulec, Lady_Dior, Rudzik1 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Hej, melduję że my już w domu w komplecie z Basią poród sn, wywoływany 3 dni po terminie że względu na brzydkie ktg. Wszystko poszło bardzo gładko, 4 godziny w sumie, ze znieczuleniem. Naprawdę super mi się udało jak wyszła to byłam głównie zaskoczona że jak to, już? Nawet się nie zdążyłam wzruszyć
Lady_Dior, Wikulec, Pimka, Rudzik1, kalika, Magda - mbc, Alala lubią tę wiadomość
Basia: -
Ann.ann gratuluję serdecznie narodzin córki i zazdroszczę takiego porodu Dużo zdrowia dla Was
Ann.ann lubi tę wiadomość
-
Haha Ann.ann ja się już raczej nie przekonam hehe 😉
Ja się zdecydowałam na sesję noworodkową,która odbędzie się jutro.Boję się trochę jak to będzie ale zależy mi na albumie pamiątkowym.Mam 10zdj.z sesji ciążowej i chcę teraz 10zdj.z sesji noworodkowej a dam wywołać i zrobić album w Pl.Taniej wyjdzie o wiele taniej
Dziewczyny proszę mi tu nie czytać tylko ale i się odezwać 😜 Wzywam Was tu 😉 Jak radzicie sobie z dzieckiem/dziećmi.Śpią Wam maluchy w nocy? Moja jak się obudzi to ma problem z zaśnięciem i tak już 3cia noc ale wiem,że to kiedyś minie Mam nadzieję, że ominą nas prawdziwe kolki,bo na razie to tylko marudzenie.W tym tyg.ma przyjść pielęgniarka zważyć małą i zdecydować,czy mam iść z do lekarza.Od samego początku martwi mnie to,że jest żółta (tu nie sprawdzają poziomu bilirubiny) ale cały czas słyszę, że jej kolor jest ok i nie wzbudza podejrzeń.Mi się nie podoba,że to tak długo trwa i cały czas truję im d....Kurde jak mi się tu ta opieka nie podoba.Tu nawet nie ma pediatry (ci tylko w szpitalach pracują) i z takim dzieckiem idzie się do rodzinnego 🙄 Żal normalnie 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 19:27
-
Lady my też zrobiliśmy noworodkową, w 12 dniu. Cudne i niesamowite jak fotografka umiala się Adą zająć!
Dzięki za wywołanie u nas spamie w nocy 4h,potem ok 2h i czasem jeszcze 2, ale. Czasem już nie. Natomiast największym problemem jest karmienie. Kp, ale z problemami, i trwa 1-3h jedna sesja, Mała zasypia, leniwie ciągnie. I ta niepewnosc - czy to ok bo czwarty trymestr i potrzebuje mamy, czy ciągle nie umie się dobrze przyssac po tych cięciach wędzidełka (teoria laktacyjnej doradczyni) czy nadal za mało pokarmu. I szczerze mówiąc nie umiem często rozpoznać czy głód czy tylko cycanie jest akurat potrzebne I w tym zmęczeniu moim, no bo nie starcza czasu na nic bo ciągle cyc chwilami tracę radość z macierzystwa. I czuję się jak wyrodna matka. (no to mi się ulało)
Poza tym kupki męczą czasem, ale mam wrażenie że to drobiazg przy ciągłym karmieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 20:22
-
Wikulec to Wam się trafiła fajna fotografka Mam nadzieję,że moja też ma doświadczenie i jakoś to będzie.Czytalam,że ważne jest aby mama zachowała spokój a ja jestem osobą mega przewrażliwioną ale postaram się być spokojna.Wiecie-dziecko zapłacze a ja w sec.jestem obok 🙄
Z tym kp to już tak jest,że dziecko może zjeść mniej i potem po godzinie znów się domaga i tak może to potem być,że wisi cały dzień na cycku.Mnie to właśnie stresowało,że się nie najada,bo szybko zasypia.Nie no nie ma co ukrywać,że ta metoda jest dla mnie-niestety nie.
Rudzik1 a to nie śpi Ci córeczka całą noc ? U mnie to jest tak,że jak się obudzi,to daję jej mleko,przebieram i po prostu ma problem z zaśnięciem.Pręży się-widzę,że jest problem z brzuszkiem ale nie płacze jakoś dużo.Po ok.godzinie zasypia i śpi te 3 godziny i powtórka z rozrywki.
Moja córka urodziła się malutka i nadal pływa w rozm.56 ☺ no i pampersy 1 muszę pokupować bo mam pełno 2 a te są za duże raczej. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:11
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Ja dziś zostałam pierwszy raz sama z Jurkiem na cały dzień, bo tak to zawsze ktoś przychodził Na razie całkiem spoko, o 9 byłam po śniadaniu, właśnie wróciłam z Jurkiem i psem z godzinnego spaceru, także daje radę #brawoja
W środę mamy konsultację u neurologa na nfz, bo byliśmy już prywatnie i ona zaleciła usg przezciemieniowe i chcę je zrobić na nfz więc konieczna kolejna wizyta.
Zapisałam go już na rehabilitacje, w ciągu 30 dni ma ktoś do nas zadzwonić i będziemy zaczynać.
23.07 mamy usg bioderek, a 25.07 szczepienia. Mamy refundowaną 5w1 przez te jego problemy ze ssaniem. Położna zaleciła nam rozdzielenie więc podamy jeszcze rotawirusy, a resztę rozdzielamy.
Mały fajnie przybiera mimo problemów, waży już 4280 i coraz częściej zjada 120ml butli krócej niż w godzinę, co jest dużym plusem szczególnie w nocy.
Jeśli chodzi o ubranka 56, to nie wszedł w nie, mimo że mierzył 53cm także my od początku jesteśmy na rozmiarze 62 i tych kupiłam nawięcej. Miałam 3 pajace na 56 i niestety oddałam nóweczki koleżance
Pimka, masz to samo NAN co ja? Jurkowi służy, nie ma problemu z bączkami i kupkami.💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
.
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
Pimka wrote:Mam taką rozkminę- czy przygotowane mleko mm jeśli dziecko nie zje całej porcji to resztę od razu wylewacie?czy może jeszcze trochę postać i znów można podać je dziecku? Wiem że mleko z piersi może stać 4h w temp pokojowej i można je dziecku podać a nie wiem jak to jest z mm
Pimka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Hej dziewczyny mam nadzieję,że u Was wszystko w porządku,dzieci zdrowe
Pimka ciężko mi stwierdzić,czy Zosia jest apatyczna ale raczej nie,bo budzi się sama co 3/4 godz.Białka ma może tak ciutek żółte ale byłam wczoraj na sesji noworodkowej i fotografka,która sama jest mamą mnie uspokoiła.Mowiła,że absolutnie nie ma żółtaczki,bo i kolor niby fajny i przez kilkanaście min.miala oczy szeroko otwarte (szło ładne zdj.porobić 😊) no a dzieci z żółtaczką niby tak nie otwierają-są zaspane.
Jestem z sesji bardzo zadowolona-rety jakie piękne zdjęcia wyszły 😍 Niestety aż miesiąc będę czekać,bo wepchałam się w kolejkę 😉 a pani ma dużo zdjęć do obrobienia.No ale to się nie straci W ogóle fotografka super-ja zestresowana co odczuł Zosia ale kobieta wiedziała jak się zająć modelką 😊
Rudzik1 mam nadzieję,że Twojej córce przejdą szybko bóle brzuszka.Ja na razie nie mogę narzekać-nie mamy typowych kolek.Mam nadzieję,że się nie pojawią...
Magda-mbc to Jurek kawał chłopa,że od początku 62 rozm.☺ To Zośka kruszyna-jutro przyjdzie pielęgniarka ją zważyć i mam nadzieję,że te 3kg już ma 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 10:33
-
U nas wszystko ok, Basia spokojna, potrafi poleżeć i oglądać okno przez pół godziny tak że nawet kawę piję ciepłą
To pewnie okres promocyjny ale cieszę się póki trwa. A może po prostu będzie spokojniejsza? Zobaczymy, przy pierwszym dziecku mocno się spinałam głównie przez karmienie które strasznie bolało, więc już od pierwszych dni nie było promocji. Teraz jest dużo lepiej karmienia piersią jeszcze się uczymy, ale idzie w dobrą stronę. Największe ssanie włącza się niestety w nocy, pobudki mam co 2 godziny.
Lady, fajnie że się udało zorganizować sesję, to na pewno piękna pamiątkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 13:43
kalika, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Basia: