Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My od 2 tygodni walczymy z dziwnymi krostami na twarzy u Natali. Zaczęło się od kilku krost na lewej powiece, potem pod okiem, przeszło na nosek i policzek a teraz jest na całej twarzy. Po nocy są czerwone a w dzień bledna. Kremy z cynkiem nie pomagają, mamy też maść od pediatry z wit a i E oraz fenistil ale efektów brak. Lekarz niby podejrzewa trądzik niemowlęcy ale tak nie do końca...
Najgorsze że zaraz mamy termin na szczepienia i jestem w kropce czy szczepić czy nie przez te krosty.
Mieliśmy też wite u rehabilitanta na NFZ i wykluczył kręcz szyi ale przyczepić się do innych drobnych rzeczy i zlecił bobatha ale terminy na styczeń dopiero.
Na szczęście to co sama robiłam w domu małej przyniosło spore efekty więc liczę na to że do stycznia dotrwamy.
Pimka, ponad 7 kg no no...
Lady Dior jesteś?
Teraz jak jest zimno to mam dylemat w czym przykrywa na noc dziecko. Ona nie akceptuje żadnych spiworkow itd. Teraz śpi pod 2 kolcami. Jeden cienki na brzuch tak że nogi odkryte a drugi na wierz. W nocy i tak ten z góry będzie skopany.2019 Natalka -
Jestem jestem U mnie nie ma jakichś większych zmian.Co jakiś czas mam zastoje ale na szczęście udaje mi się to ogarnąć-choć parę dni temu musiałam zażywać ibuprofenum,bo zapalenie było tuż tuż.Mam nadzieję,że uda mi się pociągnąć do pół roku-potem zobaczymy.Zosia w końcu zaczęła dźwigać główkę ale robi to niechętnie i tylko przez kilkadziesiąt sec.bo potem zaczyna się denerwować i płacze.Chyba nigdy nie polubi pozycji na brzuszku.Coś tam próbuję z nią ćwiczyć ale przyznam,że nie potrafię tego tak dokładnie robić jak fizjo-czasem się boję,że z tego więcej szkody niż pożytku jest.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 12:16
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Dziewczyny tak oczywiście,że próbuję to tak robić ale widzę,że potrzebujemy czasu.Ja się bardzo zniechęcam,gdy oba tak płacze i dlatego nam to tak mozolnie idzie.Rudzik ja mam naprawdę 2lewe ręce-z pleców na brzuch potrafię ją przekręcić a odwrotnie już jest problem 🙄 Moze jednak będzie lepiej z dnia na dzień.
Co do rozszerzania diety,to ja dopiero planuję ok.6mies.Puki mogę karmię tylko mlekiem-taki ze mnie leń 😜 -
Lady dior, a może spróbuj usiąść i położyć sobie na kolanach i to kolano gdzie leży głowa podnieś wyżej?
Ja tak odbijam moją, a przy okazji się porozgląda, w ogóle to Baśka dźwiga głowę chyba głównie dzięki odbijaniu. Tata ją nosi na ramieniu, wtedy jej się najbardziej podoba.Basia: -
Lady, u nas też zawsze był płacz jak tylko ją położyłam na brzuchu. Ale po wizycie u lekarza gdzie usłyszeliśmy że nie trzyma główki I nie podnosi ramion tylko pupę poczułam się tak zmobilizowana że nietym razem uznałam że trudno musimy się pogimnastykowac z tym brzuchem.
Ja np nosiłam ja na recach tak aby była brzuchem do ziemi i śpiewała jej piosenki i tak chodziliśmy po pokoju a potem kolyszac ja kladlam na macie na tym brzuchu. Jak ona w płacz to ja odwracalam I od razu czymś zajmowałam żeby histerii nie było. Acha i u nas mata piankowa bardzo pomogła bo łóżko za miękkie a dywan hmm za brudny😆.
Potem np kladlam ja na macie na plecach podkurczalam dwie nóżki I bujalam nimi na boki i ciągle jakieś piosenki uśmiechy itd. I za którymś razem hop na brzuch. I wtedy ustaeialam jej rączki bo ona tego nie ogarniała. Zresztą teraz też ma z tym trochę problem... I od razu przed oczy zabawka I jakieś dzięki z niej... I tak z min 5 razy dziennie chociaż kazali nam 9-10 ale już nie ma kiedy. I podkladalam kocyk 2 dni. To jej bardzo pomogło.
Pimka u nas ledwo 20 stopni. Ja się trzęsie z zimna dosłownie. Chyba nie potowki. Zaczęłam przemywam swoim mlekiem i chyba troszkę lepiej chociaż wczoraj było mega źle. I jeszcze komary ja pogryzly na czole.. Masakra...
Ja rozszerzanie diety na koniec pazdziernika planuje, a jak wyjdzie czas pokaże.2019 Natalka -
.
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
Dziewczyny, a jak długo Wasze Maluchy jedzą? Mój wcześniej mógł jeść i jeść, a od jakiś dwóch tygodni 5-10 minut i się odrywa, zaczyna "gadać" i ani myśli jeść więcej... Martwię się, bo wcale dużo nie waży (5.5kg, już skończył 4 miesiące), a że ma refluks, to jeszcze sporo uleje...Albatros
-
Ann.ann wrote:Lady dior, a może spróbuj usiąść i położyć sobie na kolanach i to kolano gdzie leży głowa podnieś wyżej?
Ja tak odbijam moją, a przy okazji się porozgląda, w ogóle to Baśka dźwiga głowę chyba głównie dzięki odbijaniu. Tata ją nosi na ramieniu, wtedy jej się najbardziej podoba.
Tak czasem robię, bo widzę że fajnie trzyma główkę w tej pozycji ☺ Problemem jest jednak to,że nie lubi żadnej pozycji na brzuchu i od razu jest larmo co mnie mega zniechęca do kontynuowania ale kurde no muszę
Doriska87 spróbuję znowu tej pozycji na rękach brzuchem do ziemi,bo dawno jej nie stosowałam z wiadomych powodów-może w końcu się mojej córci odmieni i polubi😉
Albatros moja je ok.15min.mamy smoczek o wolnym przepływie,bo ten 3m+ jednak jeszcze nie dla nas.Waży ok.5400-dzis przed kąpielą ją zważę dla pewności.Niby mieści się w normie ale raczej dolnej granicy,choć wygląda bardzo dobrze.Nie wiem co Ci doradzić-głodny raczej nie jest,bo by jadł 😉 Może jak zaczyna gaworzyć,to odłóż butlę i pochodź z nim 2min.i znowu spróbuj dać.Ja tak zawsze robię gdy mała marudzi przy końcówce i to zawsze pomaga i dopijado do końca.
Ile ml.mleka piją Wasze dzieci? Ja mojej zaczęłam dawać 140ml.
Rudzik1 nie zazdroszczę Ci tego,że córa taka znudzona wszystkim.Musi to być mega męczące jak dziecko marudne i niczym nie da się na dłużej zainteresować.Moja na spacerach odpływa i mogę sobie pochodzić i się zrelaksować dosłownie.W domu jest różnie-raz ma dobre dni by potem dać mi w kość 😜 Szk9da tylko,że jesień w Nl zapowiada się bardzo deszczowa 😟
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 14:00
-
Ja zaczęłam wprowadzać butlę żeby móc wyjść na trochę z domu i Baśka je max 50 ml.. A potem w nocy nadrabia pobudkami co 2 godziny. Bardzo nie lubi smoczka. Do tej pory tylko 3 razy w ogóle chciała cokolwiek zjeść z butelki.
Za to z piersi ciągnie jak smok, żałuję że nie ma jakiegoś miernika przepływu, bo czasami tak się naje że ledwo żyje pod tym ogromnym brzuchemLady_Dior lubi tę wiadomość
Basia: -
.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
Moja je co 2 godziny około 100 - 120 ml w dzień między 6 rano a 20 plus jedno karmienie o 1 w nocy.
U nas waga z dzis 6.7 kg.
Czytałam w necie że na koniec 4 miesiąca dziecko podwaja wagę urodzeniowa a u nas ledwo 80 procent. Zapytałam więc pediatry a ona ze podwojenie to do 6 miesiąca następuje... Dzizas znów w tych internetach głupoty.
Możliwe że w pt zaczniemy już rehabilitację.2019 Natalka -
Ja wczoraj ważyłam Zośkę i waży 5420 taka kruszynka
Doriska87 a jak tam kpi? -
No to u mnie podobnie ☺ Teraz miałam miesiąc spokoju,to jak mi nagle się posypało,tak w ciągu tygodnia 3x walczyłam z zastojami.Można się zniechęcić naprawdę 🤦🏼♀️ no ale ciągnę to jakoś.