Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lorella wrote:Pismak u mnie mdlosci dopiero od kilku dni i przede wszystkim wieczorem - jakos daje rade ale mam gigantyczny problem z zaparciami probowalam juz chyba wszystkiego
Rozumiem to doskonale. Mi pomogło ostatnio zjedzenie przed snem jabłka i zapicie go cola. Rano byłam gotowa, ale nie tez tak jakbym biegunkę miała. Niestety tylko na jeden raz a przecież nie będę sobie fundować takiej kolacji codziennie.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:Jakie błędy? Diagnostyczne? Każdy nipt ma przecież 99% prawidłowość.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ann.ann kiwi z olejem na czczo brzmi ohydnie, chyba nie zdążyłoby u mnie zadziałać
Faktycznie najpierw warto powalczyć dieta z zaparciami, ale przez zmiany hormonalne w ciąży różnie bywa z efektywnością. W razie kiepskich efektów warto spróbować preparatu Dicopeg na zaparcia. Najgorsze jest to, że za zaparciami często idą hemoroidy, a wówczas sprawa komplikuje się podwójnie, więc warto walczyć z nimi w zalazku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 16:32
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Hmm kiwi Lubie to może spróbuję tej metody
Znalazłam ciekawy artykuł na temat badań prenatalnych:
https://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/badania-prenatalne-z-krwi-test-nifty-harmony-rodzaje-i-cena,537_10690.html
Dla mnie tez istotne jest to że przy każdym teście jest informacja czy można go wykonywać w ciąży mnogiej wrzucam linka bo może komuś się przydaćMagda - mbc lubi tę wiadomość
-
Izieth wrote:Witaj Marilen O rany, kolejne bliźniaki Super Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
U mnie mdłości to też takie mulenie cały dzień, czasami z odruchem wymiotnym. I też wydaje mi się, że już powoli zaczyna być lepiej. Gorzej chyba znoszę taki okropny posmak w ustach po każdym jedzeniu To jest dramat, mam nadzieję, że wkrótce przejdzie.
U mnie dokładnie tak samo. Ten okropny posmak w ustach utrzymuje się czasami cały dzień. I też codzienne sie ludze, że w końcu minie.
Co do luteiny to ja brałam tylko w pierwszej ciąży (lekarz zalecił profilaktycznie bez żadnych badań a wtedy jeszcze nie wiedziałam że to wcale nie jest konieczne). Cały pierwszy trymestr używałam aplikatora i nic się nie działo.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Zrobiłyście mi ochote na kiwi może mi się uda dostać jeszcze dzisiaj gdzieś w okolicy.
Co do badań prenatalnych to ja w moich dwóch ciążach robiłam tylko bardzo dokładne USG prenatalne. W obydwóch przypadkach ryzyka chorób wyszły bardzo niskie i sam lekarz nie zalecal dalszej diagnostyki. Gdyby było inaczej to na pewno bym kontynuowała.Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:Ooo, a mnie gin dając luteinę nic nie powiedział i ja aplikuję aplikatorem. I chyba tak mi dobrze ją aplikować.
To mogę tak robić czy muszę się przestawić?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Fragment z ulotki luteiny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac9e7712c317.png27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
A mnie dziś cały dzień brzuch boli tzn. on mnie codziennie pobolewa, ale dziś dość uciążliwe to jest. Zastanawiam się czy może to mieć zwiazek z tym, że dziś przypadałby pierwszy dzień kolejnej miesiączki. Czytałam, że często w terminach miesiączek przez kilka nawet miesięcy kobiety mogą np.plamic, ale o bólach nie wyczytałam i się zastanawiam czy to może być powiązane. No nic, zobaczymy jak będzie jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 18:26
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Witam wszystkie nowe dziewczyny. Super że jest nas już tak dużo.
Ja niestety dzisiaj kończę urlop i nad ranem 220km do przejechania ale będę testowala adapter do pasów mąż już mi zakupił mimo że brzuszka jeszcze nie ma to jakoś niekomfortowo czułam sie na tych dluzszych trasach z ucisnietym brzuchem. Napiszę Wam jak moje odczucia jutro. Ja akurat dużo podróżuje samochodem i uznałam ten adapter za dobra inwestycję. -
Miałam pożyczony taki adapter pasów w pierwszej ciąży i super sprawa teraz nie mam, ale myślę czy nie kupić
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
A czy pijecie/ przyjmujecie tran ? Można od początku ciąży?