Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapomniana wrote:Ja leżę w szpitalu, dostałam krwotoku skurczy, ale oczywiście jeszcze nikt mnie nie zbadał! Tylko zastrzyki pobrania mam czekac godzinę na badanie siedzę na sali j ryczę
Od godziny 19 krwawię, od 20 jestem w szpitalu i do tej pory nikt mnie nie zbadał tylko przepisują zastrzyki i nospe -
Oleśka11 wrote:O matko... To co to za szpital? Rób raban, niech robią USG!
Szpital znany, duży. Paranoja.
Na USG nie mam co liczyć, poszłam nagadalam im ze leja sie ze mnie skrzepy a oni daja mi zastdztki?!!! W końcu dr zgodzil sie mnie zbadax za godzine jak beda wyniki grupy krwi15.06.2019...? -
Marryy wrote:Co grupa krwi ma do badania? Jakbym ich dorwala zaraz wiedzieliby jaka grupa.
Spokojnie nie płacz. Postaraj się uspokoić. A oni niech się w końcu ogarną i zobaczą co się dzieje. Jesteś tam sama?
Niestety sama. Oni wcale nie chcieli mnie badac tylko podtrzymanie robic wiec głupio poloxna zapytalam czy jest pewnosc ze jest co podtrzymywac... I poszła ppgadac z dr i mnie zbada.
Ja znam moja grupę i 5 razy im podawałam ale nie mam dokumentu to musza zrobić badanie. Ale nawet nie sprawdza czy ta krew z torbieli, czy trace ciaze czy co się dzieje tylko zastrzyk w tyłek rozkurczowy daja15.06.2019...? -
Wymusilam USG. Ciąża nie rozwija się od ostatniego badania. Serduszka brak. Pęcherzyk 8,5 mm a obok niego krwiak 1*1,5 cm, który się opróżnia. W piątek na usg krwiaka nie było.
Pobrali krew na bete, za 48 h kolejny wynik i decyzja czy zabieg.15.06.2019...? -
Niezapominajka jedyne co mogę napisać to przesyłam na maksa pozytywnej energii i mam nadzieję, że będzie dobrze! 3mam mocno kciuki
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Niezapomniana wrote:Wymusilam USG. Ciąża nie rozwija się od ostatniego badania. Serduszka brak. Pęcherzyk 8,5 mm a obok niego krwiak 1*1,5 cm, który się opróżnia. W piątek na usg krwiaka nie było.
Pobrali krew na bete, za 48 h kolejny wynik i decyzja czy zabieg.
A kiedy było to badanie ostatnie? Wiesz, jak badanie było niedawno i w dodatku robione na innym sprzęcie i przez innego lekarza to może to być zwykły błąd pomiaru. A przy takiej wielkości pęcherzyka to normalne że serce jest niewidoczne... -
Niezapomniana kochana trzymaj się. A może to krwawienie to tylko z tego krwiaka, który się opróżnia (sama naczytałam się ostatnio duuuuzo o krwiakach i wiem, że dziewczyny tak często miały), a serduszko może na dniach się pojawi. Trzymaj się!
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja dziewczyny byłam wczoraj u mojej gin po L4 i wiecie co? Miala okienko więc postanowiłam się do niej wbić na wizytę (miałam mieć dopiero 30 października). Dalej są dwa pęcherzyki - w jednym od SB wizyty w szpitalu pojawiło się serduszko, jest młodsze bo 5t3d a ja wg ostatniej @ miałam 6t0d, więc mam nadzieję że to nie robi, że taka różnica. Drugi pęcherzyk na razie pusty i młodszy od pierwszego o tydzień, gin mówiła że albo się rozwinie, albo i tu ona by obstawiała, zatrzymał się i z niego nic nie będzie. Jeśli chodzi o krwiak to wg niej ma 12mm średnicy i mówi że niewielki, ale ryzyko dalej jest. Kolejną wizytę kazała z tego 30 przełożyć na 7 listopada, żeby tak często tego USG nie robić i żeby coś więcej było wiadomo. Mam być dobrej myśli, oszczędzać się, L4. Do zrobienia mam pierwsze badania, założyli mi kartę ciąży. Szefowi pisalsm że do 30.10 mnie nie będzie, teraz muszę powiedzieć, że jednak do 7.11. nie wiem czy mówić o ciąży czy na razie nie? Też się boję że nie wrócę i zostawię ich samych z tym wszystkim, chciałabym tak na tydzień wrócić żeby im tam wszystko przekazać co i jak z robotą, no ale jak będzie L4 do końca to trudno. Wizyta na razie mnie uspokoiła, ale te 2 tyg do kolejnej to wieczność. Dalej boję się o ten krwiak i co z tym drugim pęcherzykiem. Póki co to więcej stresu niż radości, bo boimy się cieszyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 01:24
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Lilka, Asylia dobre wieści po wizytach
Marryy b. ładny przyrost
TheForfie gratulacje to masz tp na dzień ojca
Alala gratuluję
Lena trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 01:21
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
makalotia wrote:Polecacie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży?
W kolejnym chyba od drugiego trym jest dodatkowo zelazo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 07:29
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity