MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A i jeszcze dziś zauważyłam, że opadł mi brzuch.
Mimo wszystko chciałabym dotrzymać do 40 tygodnia, bo wiem jak ważny jest dla dziecka każdy dzień w brzuchu (oczywiście jeśli wszystko jest i będzie w najlepszym porządku).
Też liczę na to, że tak jak u Aisak jeszcze powróci do prawidłowego ułożenia.Limerikowo, weronikabp, monalisa, evas lubią tę wiadomość
-
A ja bym chciała jednak przed terminem urodzić, bo wiem, że noszę w sobie tłuściutką kluseczkę i boję się trochę jej masy pod koniec ciąży
Myślałam, że dziś położna mi powie, że macica już nisko, a tu dupa
Chyba za tydzień zacznę intensywne spacery i molestowanie K.
Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
ja tam jak teraz siadam do sniadania czy obiadu przy stole to troche czuje brzuszek jakby na kolanach
a macie racje polozenie dziecka to sie moze jeszcze zmienic na prawidlowe, zawsze do konca jest jakas szansa :--))
moja po 20tyg juz byla glowa w dol i mam nadz ze dalej tak lezy
czuje ją mocno w pachwinach jak sie tam rozpieraGalanea, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Czesc Czerwcówki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jednak stałam się majówką... urodziłam syna Stasia Mateusza dnia 21.05.2014r. o godzinie 20:35.
Rodziłam 10,5h siłami natury.
Dzisiaj wróciliśmy do domku. Mały jest cudowny.
Niestety w trakcie porodu mały źle zrotował i ma złamany obojczyk ale już się wszystko goi i będzie dobrze.
Zycze wszystkim czerwcówką łatwego porodu bo mój niestety taki nie był.
Pozdrawiamalexast, sunset, Limerikowo, karolina1990, eta, Galanea, Evelineq, Paulina1986, Tusia84, MonikaS, monalisa, Duchess, Niesforna, maggda, excella, MagdaO, evas, Modelka, weronikabp, madamama, nutka, Agusia2312, ivv, czekajajaca, Nalka lubią tę wiadomość
-
Paula - wiem że każdy wolałby żeby naturalnie się zaczął poród, ale z drugiej stronie nawet jak zacznie się naturalnie to nie ma gwarancji że obędzie się bez oxy, a poza tym porody z oxy idą z reguły szybciej niż wiele naturalnych. szyjka sprawnie się rozwiera, więc to na pewno plus. nie koncentruj się na sposobie porodu tylko na upragnionym efekcie - zdrowym Franeczku !
:*
sunset, Tusia, Paulina - super że u Was tak pozytywnie po wizytach
Natalia - powodzenia! już finał u Ciebie!
Karolina - u Ciebie na pewno już się coś rozkręca! siły życzę i pozytywnej energii
Aguś - pięknie wyglądaszWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 15:31
sunset, Galanea, Paulina1986, evas, Agusia2312, Paula222 lubią tę wiadomość
-
ja wróciłam z KTG. na razie spokój i cisza, ale Ignaś zszedł już nisko, tak powiedziała położna, szukała tętna wyżej a tu się okazało że tętno znalazła nisko, aż się zdziwiła
ale do terminu ciąży donoszonej spokojnie dotrwam, a i pewnie pochodzę jeszcze sporo w czerwcu
bo ja tam jeszcze nic nie czuję na poród
aaa Limerikowo brzuszek opadł na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 15:36
Limerikowo, Galanea, Ala29, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
wow Bankierka ale NEWS! to dlatego tak Cie tu na forum nie wysledzilam ostatnio
a jeszcze dzis patrzalam sobie liste Ciezaroweczek i tak mysle ni widu ni slychu Bankierki i innych paru Dziewczyn np Róża wiec pewnie jest czas i ok u nich, a tu prosze juz po u Ciebie
zatem WIELKIE GRATULACJE!!!monalisa lubi tę wiadomość
-
Bankierka- gratulacje!
mam nadzieję, że moje objawy itd są zwiastunem, że coś sie rozkręca i lada dzień coś ruszy. Co prawda juz dość długo odczuwam sporadyczne skurcze ale teraz są zdecydowanie częstsze i silniejsze.
Limerikowo, eta, Galanea, Ala29 lubią tę wiadomość
-
sunset wrote:A i jeszcze dziś zauważyłam, że opadł mi brzuch.
Mimo wszystko chciałabym dotrzymać do 40 tygodnia, bo wiem jak ważny jest dla dziecka każdy dzień w brzuchu (oczywiście jeśli wszystko jest i będzie w najlepszym porządku).
Też liczę na to, że tak jak u Aisak jeszcze powróci do prawidłowego ułożenia.
Mój młody najpierw był poprzecznie teraz się obrócił pośladkowo... także dupa
ale ja mam jeszcze sporo czasu -
Bankierka wrote:Czesc Czerwcówki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jednak stałam się majówką... urodziłam syna Stasia Mateusza dnia 21.05.2014r. o godzinie 20:35.
Rodziłam 10,5h siłami natury.
Dzisiaj wróciliśmy do domku. Mały jest cudowny.
Niestety w trakcie porodu mały źle zrotował i ma złamany obojczyk ale już się wszystko goi i będzie dobrze.
Zycze wszystkim czerwcówką łatwego porodu bo mój niestety taki nie był.
Pozdrawiam
Najważniejsze, że najtrudniejsze za Wami, teraz już do przodu -
Galanea wrote:A ja bym chciała jednak przed terminem urodzić, bo wiem, że noszę w sobie tłuściutką kluseczkę i boję się trochę jej masy pod koniec ciąży
Myślałam, że dziś położna mi powie, że macica już nisko, a tu dupa
Chyba za tydzień zacznę intensywne spacery i molestowanie K.
Patrzyłam na Twój wykres Twoje dziecko w 36 tygodniu ważące 2700, to zupełnie normalna waga
nie wiem czy wiesz, dziecko rośnie do końca 38 tygodnia, później już nie przybiera, a max tygodniowo 400 g
oczywiście są wyjątki ale tak jest najczęściej - lekarz mojej znajomej tak powiedział
czyli Twoje dziecko będzie ważyło max 3500 - to wręcz idealna waga ani duże ani małe
mój Mikołaj ważył wczoraj 2600- a to dopiero pierwszy dzień 36 tygodnia byłLimerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość