X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez taki ból jak na okres kochana ;) Ale nie ciągle np 2 dni z rzędu boli rano i wieczorem i spokój za pare dni znowu boli 1 dzien ale nie cały dzien i tak na przemian ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogule dziewczyny to kiedyś o tych poronieniach wcale się nie słyszało A teraz nie wiem co się dzieje bardzo ale to bardzo dużo kobiet przez to przechodzi i to nawet po kilka razy To jest nie do pomyślenia I przeważnie nie ma przyczyny takich poronień Lekarze natomiast przepisują różne rzeczy zapobiegawczo

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie boli przeważnie wieczorem ale rano jak wstanę to po bólu ani śladu I raz mnie bolał w dzień jak musiałam na mieście załatwiać różne sprawy i trochę się nachodziłam Jak przyszłam do domu to od razu się położyłam do łóżka

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO mi to zawsze mama powtarza że kiedys tal nie było itp. Ona jak była ze mną w ciąży miała 40 lat i do ostatniego dnia pracowała w gospodarstwie i wszystko robiła. A teraz to nie do pomyslenia!!! ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się teraz to na pewno jakby człowiek tak pracował to by poronił Chyba rzeczywiście cała społeczność jest słabsza fizycznie i wogule ludzie mają większe problemy nawet z samym zajściem w ciążę

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama pracowała w szpitalu,do ostatniego dnia ciąży.Jak poczuła skurcze to zeszła piętro niżej ze swojego oddziału na porodówkę ;).Ale jak parę lat później zaszła w ciążę i poroniła,a potem drugi raz zaszła ze mną,to już bardziej uważała i poszła na zwolnienie.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzeba jeszcze jedną rzecz wziąć pod uwagę-nasze matki i babki,jeżeli straciły wcześnie jakąś ciążę,to często nawet o tym nie wiedziały.Dostawały obfitszy okres,który przyszedł trochę później i tyle.Nie było takiej świadomości na temat tego,czy poczęcie nastąpiło,czy nie.
    A my?mamy testy o takiej czułości,że w 10 dniu po owulacji jesteśmy w stanie dowiedzieć się o ciąży.Dlatego dużo baczniej to wszystko śledzimy i mamy wiedzę,że się nie udało.To też może mieć jakiś wpływ na interpretację dawnych i obecnych czasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 19:53

Anielka27, AISAK, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Sa tu mamusie, ktore nie maja objawow, a z ciaza jest ok ? Jutro mam dopiero 1 wizyte i chyba zaraz oszaleje...

są, są - spokojnie :) ciesz się, że ich nie masz :)

fler, Furia lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mama ciągle powtarza że jak była w ciąży to pracowała do ostatniego miesiąca a wieczorami kończyli budowę (sami z tatą bo to "inne czasy") aby po porodzie było gdzie zamieszkać. Ale ona miała 20 lat a ja prawie 30 i dlatego ma odpoczywać i dbać o dziecko.
    Po za tym zdaje mi się, że kiedyś kobiety nie przyznawały się do poronień a teraz jesteśmy bardziej otwarte i po prostu się o tym mówi, pisze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Miałam przeciucie, wrócilam od mojego lekarza, juz nie bede czerwcowa mamusia, serduszko mojego dzieciatka przestalo bic 9 tc. to najgorszy dzien w moim zyciu. staralismy sie o nie przez rok i teraz co, nic, tak strasznie to boli:(

bardzo mi przykro, mam nadzieję, że Twój Aniołek szybko wróci i dołączysz do nas z powrotem jako sierpniowa mamusia :*

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko że ja o ciążę staram się już 5 lat prawie Nawet gdybym nie kupowała testów i nie robiła bety to sam ten fakt byłby podejrzany

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    mi mama ciągle powtarza że jak była w ciąży to pracowała do ostatniego miesiąca a wieczorami kończyli budowę (sami z tatą bo to "inne czasy") aby po porodzie było gdzie zamieszkać. Ale ona miała 20 lat a ja prawie 30 i dlatego ma odpoczywać i dbać o dziecko.
    Po za tym zdaje mi się, że kiedyś kobiety nie przyznawały się do poronień a teraz jesteśmy bardziej otwarte i po prostu się o tym mówi, pisze.

kilka lat temu podrążyłam temat z czystej ciekawości i wychodzi, że większość ze znanych mi mam (tych urodzonych w latach 50 i 60) ma w swojej historii poronienie; myślę, że to kwestia mówienia bądź przemilczenia tematu i świadomości (bo faktycznie kiedyś nie było takich czułych testów, był za to spóźniony okres i tyle)

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam - mój ludzik ma 8 mm i serduszko bijące 126 uderzeń/min :) (a miałam usg nie robić do 12 t.c. :P )

Limerikowo, Modelka, kambel, Anielka27, Agusia2312 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu nareszcie osoba Ivv ,ktorej pompka bije podobnie jak moja czyli w normie ale troche wolniej.Ja teraz to sobie za 3tyg sprawdze wreszcie ponownie serducho, bo ostatnio pokretne tlumaczenia ze za wczesnie na dopplera?!
    f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta luteina pod język tak długo się rozpuszcza??? jakaś masakra

ggfxf7q.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina jest okropna.. W piątek idę do lekarza po coś innego bo tylko mnie jeszcze bardziej modli po tym :-\ ble!

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *mdli ;-) ach ten słownik :-D

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jej wcześniej nie brałam ale teraz wiem - jest okropna..

ggfxf7q.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIech ta 7 dzis bedzie szczesliwa !!!! Stres mnie zje :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez a do 17 jeszcze daleko! W dodatku od wczoraj wymiotuje jak tylko cos zjem. Mialam byc w pracy o 9 a nie jestem w stanie sie zwlec z kanapy i zmusic do zjedzenia czegokolwiek :(

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ