X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez taki ból jak na okres kochana ;) Ale nie ciągle np 2 dni z rzędu boli rano i wieczorem i spokój za pare dni znowu boli 1 dzien ale nie cały dzien i tak na przemian ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogule dziewczyny to kiedyś o tych poronieniach wcale się nie słyszało A teraz nie wiem co się dzieje bardzo ale to bardzo dużo kobiet przez to przechodzi i to nawet po kilka razy To jest nie do pomyślenia I przeważnie nie ma przyczyny takich poronień Lekarze natomiast przepisują różne rzeczy zapobiegawczo

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie boli przeważnie wieczorem ale rano jak wstanę to po bólu ani śladu I raz mnie bolał w dzień jak musiałam na mieście załatwiać różne sprawy i trochę się nachodziłam Jak przyszłam do domu to od razu się położyłam do łóżka

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO mi to zawsze mama powtarza że kiedys tal nie było itp. Ona jak była ze mną w ciąży miała 40 lat i do ostatniego dnia pracowała w gospodarstwie i wszystko robiła. A teraz to nie do pomyslenia!!! ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się teraz to na pewno jakby człowiek tak pracował to by poronił Chyba rzeczywiście cała społeczność jest słabsza fizycznie i wogule ludzie mają większe problemy nawet z samym zajściem w ciążę

Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama pracowała w szpitalu,do ostatniego dnia ciąży.Jak poczuła skurcze to zeszła piętro niżej ze swojego oddziału na porodówkę ;).Ale jak parę lat później zaszła w ciążę i poroniła,a potem drugi raz zaszła ze mną,to już bardziej uważała i poszła na zwolnienie.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trzeba jeszcze jedną rzecz wziąć pod uwagę-nasze matki i babki,jeżeli straciły wcześnie jakąś ciążę,to często nawet o tym nie wiedziały.Dostawały obfitszy okres,który przyszedł trochę później i tyle.Nie było takiej świadomości na temat tego,czy poczęcie nastąpiło,czy nie.
    A my?mamy testy o takiej czułości,że w 10 dniu po owulacji jesteśmy w stanie dowiedzieć się o ciąży.Dlatego dużo baczniej to wszystko śledzimy i mamy wiedzę,że się nie udało.To też może mieć jakiś wpływ na interpretację dawnych i obecnych czasów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 19:53

Anielka27, AISAK, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Sa tu mamusie, ktore nie maja objawow, a z ciaza jest ok ? Jutro mam dopiero 1 wizyte i chyba zaraz oszaleje...

są, są - spokojnie :) ciesz się, że ich nie masz :)

fler, Furia lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mama ciągle powtarza że jak była w ciąży to pracowała do ostatniego miesiąca a wieczorami kończyli budowę (sami z tatą bo to "inne czasy") aby po porodzie było gdzie zamieszkać. Ale ona miała 20 lat a ja prawie 30 i dlatego ma odpoczywać i dbać o dziecko.
    Po za tym zdaje mi się, że kiedyś kobiety nie przyznawały się do poronień a teraz jesteśmy bardziej otwarte i po prostu się o tym mówi, pisze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    Miałam przeciucie, wrócilam od mojego lekarza, juz nie bede czerwcowa mamusia, serduszko mojego dzieciatka przestalo bic 9 tc. to najgorszy dzien w moim zyciu. staralismy sie o nie przez rok i teraz co, nic, tak strasznie to boli:(

bardzo mi przykro, mam nadzieję, że Twój Aniołek szybko wróci i dołączysz do nas z powrotem jako sierpniowa mamusia :*

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko że ja o ciążę staram się już 5 lat prawie Nawet gdybym nie kupowała testów i nie robiła bety to sam ten fakt byłby podejrzany

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    mi mama ciągle powtarza że jak była w ciąży to pracowała do ostatniego miesiąca a wieczorami kończyli budowę (sami z tatą bo to "inne czasy") aby po porodzie było gdzie zamieszkać. Ale ona miała 20 lat a ja prawie 30 i dlatego ma odpoczywać i dbać o dziecko.
    Po za tym zdaje mi się, że kiedyś kobiety nie przyznawały się do poronień a teraz jesteśmy bardziej otwarte i po prostu się o tym mówi, pisze.

kilka lat temu podrążyłam temat z czystej ciekawości i wychodzi, że większość ze znanych mi mam (tych urodzonych w latach 50 i 60) ma w swojej historii poronienie; myślę, że to kwestia mówienia bądź przemilczenia tematu i świadomości (bo faktycznie kiedyś nie było takich czułych testów, był za to spóźniony okres i tyle)

Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam - mój ludzik ma 8 mm i serduszko bijące 126 uderzeń/min :) (a miałam usg nie robić do 12 t.c. :P )

Limerikowo, Modelka, kambel, Anielka27, Agusia2312 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu nareszcie osoba Ivv ,ktorej pompka bije podobnie jak moja czyli w normie ale troche wolniej.Ja teraz to sobie za 3tyg sprawdze wreszcie ponownie serducho, bo ostatnio pokretne tlumaczenia ze za wczesnie na dopplera?!
    f2w39n73wo2wm5l1.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta luteina pod język tak długo się rozpuszcza??? jakaś masakra

ggfxf7q.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina jest okropna.. W piątek idę do lekarza po coś innego bo tylko mnie jeszcze bardziej modli po tym :-\ ble!

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *mdli ;-) ach ten słownik :-D

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jej wcześniej nie brałam ale teraz wiem - jest okropna..

ggfxf7q.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIech ta 7 dzis bedzie szczesliwa !!!! Stres mnie zje :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez a do 17 jeszcze daleko! W dodatku od wczoraj wymiotuje jak tylko cos zjem. Mialam byc w pracy o 9 a nie jestem w stanie sie zwlec z kanapy i zmusic do zjedzenia czegokolwiek :(

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ