X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, ktore zazywaja Duphaston macie jakies silniejsze te objawy ciazowe? Mnie ciagle strasznie mdli, do tego stopnia, ze w nocy sie obudzilam i musialam wypic szklanke mleka bo z glodu mnie skrecalo i mdlosci niesamowite. Zastanawialam sie wlasnie czy to nie jest kwestia zazywanego progesteronu? MOze on troche to fatalne samopoczucie poteguje?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa tu mamusie, ktore nie maja objawow, a z ciaza jest ok ? Jutro mam dopiero 1 wizyte i chyba zaraz oszaleje...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia moja kolezanka nie miala zadnych objawow ciazowych, kompletnie tylko okresu nie miala a jest w 7 miesiacu i z dzieciaczkiem wszystko super.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • mała czarna 88 Nowa

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam kompletnie żadnych objawów, a leci już 9 tydzień.Tydzień temu na wizycie okruszek miał 1,35cm i serduszko biło mu 170/min. Kolejna wizyta za tydzień i też cały czas się martwię, bo jedną ciąże w tym roku już straciłam...

ch0colate lubi tę wiadomość

f2w33e3k6ek6v2na.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się czuje fatalnie.Mdłości ,zawroty głowy i mega zmęczenie.Zazdroszcze dziewczynom które tych objawów nie mają.
    Ale dla maluszka zniose wszystko.

monalisa lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała czarna 88 wrote:
    Ja też nie mam kompletnie żadnych objawów, a leci już 9 tydzień.Tydzień temu na wizycie okruszek miał 1,35cm i serduszko biło mu 170/min. Kolejna wizyta za tydzień i też cały czas się martwię, bo jedną ciąże w tym roku już straciłam...
    Ja stracilam ciaze w tym roku w sierpniu... zatrzymana w 5tc, zabieg w 10tc. Byla bezobjawowa... Dlatego sie martwie bo w prawidlowej ciazy z synem mialam wszelkie objawy jakie tylko mozna miec.

Mam nadzieje, ze jutro tez zobacze okruszka z bijacym serduszkiem :)

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia spokojnie :) Lekarze powiadają, że każda ciąża może różnić się od siebie :) Czekam na wpis od Ciebie jak wrażenia po wizycie i oczywiście czy wszystko jest ok, ja wierze że jak najbardziej jest w porządku :)

Furia, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, ten dzien dzis mi bardzo wolno mija, tak to jest jak sie czlowiek stresuje :)

Mam nadzieje, ze bede wam mogla jutro fotke z usg pokazac :)

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONIECZNIE!!! :) a ja mam do Was kochane pytanie dość niedyskretne. Czy igraszkujecie z partnerami swoimi? Czy się wstrzymujecie do , któregoś tygodnia ciąży?

• fler Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Kobietki, ktore zazywaja Duphaston macie jakies silniejsze te objawy ciazowe? Mnie ciagle strasznie mdli, do tego stopnia, ze w nocy sie obudzilam i musialam wypic szklanke mleka bo z glodu mnie skrecalo i mdlosci niesamowite. Zastanawialam sie wlasnie czy to nie jest kwestia zazywanego progesteronu? MOze on troche to fatalne samopoczucie poteguje?

nie wiem czy objawy są jakieś silniejsze ale jestem strasznie zmęczona, może to dlatego, że nie za bardzo mogę spać w nocy zasypiam około 23 a wstaje o 5 - niby wyspana. Mdłości mnie omijają jak stosuję się do planu dnia i regularnie jem i unikam niezdrowych rzeczy. Ostatni wypiłam pół szklanki pepsi i skończyło się wymiotami.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    też się nad tym zastanawiałam. mnie nie mdli ale mogłabym całymi dniami spać

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    KONIECZNIE!!! :) a ja mam do Was kochane pytanie dość niedyskretne. Czy igraszkujecie z partnerami swoimi? Czy się wstrzymujecie do , któregoś tygodnia ciąży?

Rozmawiałam na ten temat z moim gin- i powiedział, że gdy nie ma przeciwwskazań to jak najbardziej, tylko uważać na brzuszek- szczególnie w II trymestrze. Mój Mężuś jest bardzo zadowolony z tego powodu- Ja również, tym bardziej, że pomaga na mdłości - krótko, ale pomaga:) Z tego co czytałam to dla maleństwa to jest nawet "przyjemne kołysanie" :)

Anielka27 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, zapytam jutro lekarza czy to fatalne samopoczucie moze duphaston pogarszac.

Furia tez sie nie moge doczekac jutra, chce zobaczyc juz serduszko tym bardziej, ze jestem po poronieniu w kwietniu, ciaza obumarla. Wtedy mialam tak, ze z dnia na dzien przestalam miec wrazliwe piersi i nie byly juz takie pelne. Wiec codziennie rano wstaje i w lazience sie macam po piersiach czy nadal bola i czy sa ciezsze! :) WIem, ze to dziwne, ale troche mnie to uspokaja.

Anielka ja na poczatku powiedzialam, ze wstrzymuje sie z serduszkowaniem do konca I trymestru, ale ostatnio mialam ochote wiec sie zlamalam :) Zadnych plamien pozniej nie bylo i jak juz wchodzimy w szczegoly to duzo latwiej o orgazm i sa duzo silniejsze. Stwierdzilam, ze jak bede miec ochote to nie bede sie ograniczac.

Anielka27, monalisa lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A majówka ( koniec maja) może też się dopisać dziewczyny???

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota tez bym sia macala po piersiach... gdyby mnie bolaly :/

tkzgeyx.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przeciucie, wrócilam od mojego lekarza, juz nie bede czerwcowa mamusia, serduszko mojego dzieciatka przestalo bic 9 tc. to najgorszy dzien w moim zyciu. staralismy sie o nie przez rok i teraz co, nic, tak strasznie to boli:(

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    Ja poki co mam zakaz! a szkoda bo strasznie mi tego brakuje :p

Tak w ogole to bylam dzis u lekarza, mam USG, wyglada na to ze jest ok, krwiaka nie widziała, serduszko bije 125/min a kropek ma 7mm, czyli urósł skubaniec strasznie :D Wg USG jest to 6tydz4dz. Mam sliczne zdjecia, wstawiłabym tu ale nie wiem jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 13:22

p19uskjohisr6juh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    a ja mam do Was kochane pytanie dość niedyskretne. Czy igraszkujecie z partnerami swoimi? Czy się wstrzymujecie do , któregoś tygodnia ciąży?

Anielka, lekarz mi nawet zalecił seks, bo miał nadzieję, że dzięki temu pęknie mi torbiel na jajniku :). Absolutnie nie widział przeciwwskazań, chociaż trzeba tutaj zaznaczyć, że nie mam żadnych problemów, nie plamię, nie boli mnie podbrzusze, w przeciwnym wypadku na pewno bym uważała.

Inna sprawa jest taka, że od kiedy zaszłam w ciążę totalnie spadło mi libido i po prostu nie chce mi się kochać ;). Do tego stopnia, że nawilżenie też mam marne. Mąż to rozumie, ale i tak mnie od czasu do czasu dopadnie, hehe.

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:

My nie mozemy narazie serduszkować;) Chodzi o to że mam niewielka nadżerkę i ostatnio podczas badania na fotelu troche pokrwawiła. No i lekarz mówi że podczas sexu może też plamić z nadżerki bo w ciąży jest bardzo mocno ukrwiona;) Wolimy nie ryzykować tego stresu. Bo ona nie zagraża dziecku ale wiecie zaś sie bede zastanawia czy to plamienie z nadżerki czy cos sie dzieje a tak jestem spokojna;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika zazdroszcze, ja nie moge bo plamiłam i jest zakaz, męcze sie jak cholera bo ochota jest a tu nici z tego!

p19uskjohisr6juh.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ