X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilyscie juz Mamuski badania z pierwszego trymestru? ja wybieram się w piatek, a za tydzień usg... - moze zobaczę ludzika :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia w sumie to nie wazne kiedy wazne ze sie udało :)

Ja sie strasznie denerwuje przed jutrzejsza wizyta, tak bym chciala zeby wszystko bylo ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 20:03

Tusia84 lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyczę Ci aby wszystko było dobrze jutro:) i żeby krwiak się już wchłaniał albo najlepiej już wchłonął :)

Welonisia lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis juz w ogole nie plamie wiec zobaczymy, oby sie udalo.

Tusia84 lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Martynika ile Euthyrohu zazywasz? Ja w ciazy mam zwiekszona dawke na 150 za miesiac kontrola czy wystarczajaca

Kota, biorę jedną tabletkę Euthyroxu dziennie, na czczo, pół godziny przed śniadaniem. Nie wiem, czy są różne dawki, to, co ja mam to Euthyrox N50.

Nie miałam dużo przekroczonego TSH, bo nieco ponad 3. Lekarz mi powiedział, że w ciąży powinno być nie więcej jak 2. Dodatkowo biorę 1 tabletkę dziennie Jodidu. Jutro idę na pobranie, żeby sprawdzić, czy TSH spadło, lek biorę od zeszłego poniedziałku. A w piątek z wynikami do lekarza. No i jeszcze ten mocz zanoszę do posiewu, bo wyszło mi ostatnim razem za dużo bakterii.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Robilyscie juz Mamuski badania z pierwszego trymestru? ja wybieram się w piatek, a za tydzień usg... - moze zobaczę ludzika :)

Aisak, ja robiłam morfologię, mocz, tarczycę, progesteron, te wszystkie przeciwciała różyczkowe, itd., to chyba są właśnie badania pierwszego trymestru :). Teraz powtarzam niektóre, bo tak jak wyżej napisałam, tarczyca i mocz wyszły mi słabo.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, a spytałaś go, czy mógłby przybliżyć i zmierzyć zarodek? Ciekawa jestem, czy jakoś tłumaczył, że tego nie zrobił. Ja się nie znam na tym, ale może sprzęt ma stary, bez takich zaawansowanych funkcji :P.

Tym, że nie wyłapał serduszka zupełnie się nie przejmuj. Tak mi się wydaje, że to nie było usg najwyższych lotów, poza tym mówi się, że najpewniejszym czasem na sprawdzenie serduszka jest 8 tydzień i, jak gdzieś już napisałam w innym temacie, ten nasz mały lokator przyrasta geometrycznie, a nie liniowo, co oznacza, że przyrost nie będzie stopniowy, jednostajny, tylko jednego dnia może nie być nic, a dwa dni później - kolosalna różnica. Tak mi to tłumaczył mój doktorek.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja właśnie zadzwoniłam do mojego "starego" lekarza i idę do niego pod koniec przyszłego tyg. on ma dobry sprzęt o przyjmuje tylko prywatnie i z tego żyje i jest świetnym specjalistą.. a ten faktycznie sprzęt miał nie najnowszy i nawet nie prosiłam bo jak zaczął o tym dopplerze gadać i że nie włączy bo ma już wyłączony to wiedziałam, że już z nim nie pogadam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 20:47

ggfxf7q.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwi mnie ten lekarz bo skoro umówił cię na USG to powinien wszystko podłonczyć bo inaczej to po co robił USG w ten sposób tylko stresuje pacjentke

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umówił mnie na usg to była moja pierwsza wizyta umówiłam się na wizytę nie na usg i powiedział, żebym się położyła i sprawdzi i zrobił usg, nie byłam na nie umówiona wcześniej i nie płaciłam za nie wiec może dlatego tak wyglądało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 21:15

ggfxf7q.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak ale ja na pewno pyłabym zdenerwowana takie sytuacje jednak stresują Ja też czekam na bijące serduszko ale takiej przygody mam nadzieję nie przeżyje

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz nie ukrywam, że też liczyłam na serduszko i się trochę denerwuję za tydzień pójdę na wizytę do mojego lekarza który prowadził poprzednią ciążę z córką i wtedy się wyjaśni czy jest wszystko dobrze czy nie. Nie mam się co denerwować na siłę nie mam plamienia.. pęcherzyk odpowiada tyg ciąży widać w nim zarys płodu.. więc tylko czekam na serdusio.

Modelka, Welonisia lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, a dlaczego zmienił Ci Duphaston na luteinę? Ja właśnie w szpitalu dostaje luteinę pod język i na samą myśl że muszę ją wziąć robi mi się niedobrze. Wiadomo, że luteina tańsza, ale wstrętna w smaku. Gorycz pozostaje w ustach przez długi czas. Ja po niej nie mam wcale apetytu, bo nic mi nie smakuje. Na szczęście jutro wychodzę i wracam do brania Duphastonu.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dowiedziałam się, że mam złe wyniki tarczycowe. Miałam też robione USG tarczycy i wykazało mi że mam klika guzków. Wcześniejsze USG tego nie wykazywało. Znaczy to tylko, że w ciągu ostatniego czasu znacznie się pogorszyło. TSH jest u mnie bardzo wysokie bo aż 11. Czeka mnie wizyta u Endokrynologa.
    Ech czemu te początki są takie trudne. W poprzedniej ciąży hormony same mi się unormowały i nie musiałam brać leków, a teraz jest na odwrót.

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Ja w pracy powiedzialam w 5-6 tyg ale dlatego ze zaczelam plamic i musialam do szpitala jechac. Szef mnie usciskal i pogratulowal po czym kazał spieprzac do szpitala :D zastanawiam sie czy cala ciaze bede na zwolnieniu...

Powiedzcie mi co to jest USG genetyczne i kiedy to sie robi?

Rety, laski, co Wy macie za szefów??? Ja jeszcze nie powiedziałam, ale raczej znam reakcję... Ostatnio koleżanka rodziła i komentarze były... no... delikatnie mówiąc nie w duchu "gratuluję, super"...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja tez mam guzki na tarczycy, ale przy niedoczynnosci tarczycy i hashimoto jest to zupelnie normalne i nie ma czym sie przejmowac. Trzeba tylko grzecznie chodzic do endokrynologa co miesiac i zazywac tabletki :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak - ja właśnie mam wypisane skierowania na badania - jutro idę je zrobić :-)

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po morfologii moczu glukozie hiv hcv hbs odczyn coombsa i toksoplazmozie :) wyniki ok tylko niedobór żelaza spory

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin wypisała mi tardyferon fol

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Martynika wrote:
    Witamy,witamy,czekałam aż dołączysz :).Ja gratuluję Tobie!jak tam się czujesz,serducho widziałaś ? :)

:)serduszko widzia lam w 5 tc na pierwszej wizycie:).
    Do tej pory czułam sie fatalnie:) mdłosci nie dawaly mi normalnie funkcjonowac, od rana do wieczora. Teraz chyba od 3 dni przeszlo mi weszystko i zwyczajnie zamartwiam sie tym faktem:(

Dziasiaj rano bylam na badaniach , rozyczka toksoplazmoza chlamydia mocz morfologia zostałam skasowana na cale 205 zł

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ