X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, jestem nareszcie po wizycie u lekarza. Termin na 10 czerwca, ciąża rozwija się prawidłowo, a już na następnej wizycie będę miała USG genetyczne.

Furia, Modelka, Martynika lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Do sądu z takimi szefami :/ Upewnia mnie to tylko, że mam anioła, nie kierowniczkę...

Tak... Jedna z dziewczyn na forum pisała, że nawet dostała podwyżkę, jak powiedziała, że jest w ciąży. A ja, jak mój szef myślał, że jestem w ciąży, to pół roku czekałam na obiecany i nawet ogłoszony w zespole awans... Śmiałam się przez łzy, że poczekal aż był w 100 procentach pewien, że w ciąży nie jestem, bo brzucha z szostego miesiaca bym nie ukryła ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dostalam awans, zaczynam nowa pozycje od Grudnia wiec wole poczekac jeszcze ten miesiac zeby sie nie "rozmyslili" chociaz nie wiem czy by mogli cofnac skoro umowa juz podpisana?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, mój termin przypada na 8 czerwca 2014:)
    Obecnie jestem w 9 tygodniu ciaży:)

Przy okazji gratuluję wszytkim zaciązonym:)

Martynika, Modelka, fler lubią tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy,witamy,czekałam aż dołączysz :).Ja gratuluję Tobie!jak tam się czujesz,serducho widziałaś ? :)

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basssia87 wrote:
    Dziewczyny niestety się z Wami żegnam. Ciąża obumarła. O 13 miałam zabieg. Jestem już w domku. I cieszę się jedynie z tego, że mam swój największy skarb - Córcię. Inaczej bym się załamała.

Następnym razem się uda.

Życzę Wam wszystkiego najlepszego. Oby obyło się bez problemów i w czerwcu obyście tuliły swoje skarby.

Przykro mi :(

p19uskjohisr6juh.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem dopiero na początku II trymestru ze wzgledu na moje poprzednie poronienia :( narazie czuje się dobrze po za wymiotami rano to było by super.

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ja wlasnie dostalam awans, zaczynam nowa pozycje od Grudnia wiec wole poczekac jeszcze ten miesiac zeby sie nie "rozmyslili" chociaz nie wiem czy by mogli cofnac skoro umowa juz podpisana?

No cofnąć to raczej nie mogą, ale ja bym spokojnie poczekala do końca pierwszego trymestru. W końcu zawsze się mówi, że to najbardziej niepewny trymestr, więc zwykle chyba dziewczyny mówią dopiero w drugim. Chociaż jak poczytasz forum, to nie ma reguły :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój szef już wie od połowy pażdziernika :)

przeziębiłam pęcherz :(

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę miała usg genetyczne 28 listopada a drugi trymestr zacznę 21

kambel lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzę w wannie kości grzeję hehe może pęcherz ustąpi jak w ciepłym posiedzę

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS w ciąży nie są zalecane kąpiele, jak już to prysznic

AISAK lubi tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS- kasienka82 ma rację. Gorące kąpiele wpływają skurczowo i są potencjalnym zagrożeniem dla Maleństwa. Najlepiej prysznic.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedxiałam, że zwrócicie na to uwagę :) wiem ale musiałam bo ból jest nie do zniesienia :) w pierwszej ciąży też tak miałam :)

Modelka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, zakwaś się porządnie. Ja bardzo często mam infekcje, zarówno pęcherza, jak i dróg rodnych, lekarz polecił mi wypijać pół szklanki wody z wyciśniętą połówką cytryny, rano, na czczo (paskudztwo, ale co poradzić).

Poza tym sama kupiłam sobie jeszcze Żuravit, babka w aptece powiedziała, że jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i łykam jedną tabletkę dziennie, prewencyjnie.

A w czwartek i tak oddaję mocz do posiewu, bo wyszło mi ostatnio za dużo bakterii.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    wiedxiałam, że zwrócicie na to uwagę :) wiem ale musiałam bo ból jest nie do zniesienia :) w pierwszej ciąży też tak miałam :)

Ostatnio czytałam w mądrej książce, że to nie chodzi o samą kąpiel, tylko przegrzanie organizmu,a wwiększość kobiet i tak wyjdzie z wanny, zanim temperatura ich ciała zblizy się do tej niebezpiecznej :) To samo dotyczy nagrzewania się kocami elektrycznymi, podgrzewanymi siedzeniami w samochodzie itp.

Martynika, ja codziennie pije wodę z cytryną na czczo, bo w ciąży od wszystkiego innego o porsnku mnie odrzuca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 14:54

zem3upjygjyf6uag.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    ja będę miała usg genetyczne 28 listopada a drugi trymestr zacznę 21
    Ja też w ten sam dzień mam usg genetyczne u mnie to będzie 1 dzień 13 tyg :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze wlasnie na poczekalni zaraz wchodze i tak sie denerwuje ze dla relaksu weszlam was podczytac ech trzymajcie kciuki :-) mam ogromnego stresa

ggfxf7q.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ