X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    topa42 jak mam ustawić suwaczek??? help me

wejdź np. na babyboom.pl tam stwórz suwaczek i kod BBC wklej w ustawieniach społeczności jako podpis

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOBASEK wrote:
    tak to że jest dokładniejsze to prawda ale skoro widzi przez brzuszek to chyba nie wiadomo czego innego by mi tam nie zobaczył. Gdyby było coś nie tak lub by nie wyraźnie wdział to owszem by robił je ale póki co nie potrzebuje aby mi ktoś tam "grzebał " wierze mu że i przez brzuch widzi skoro widzi i daje mi też tego zdjęcia. Każdy lekarz robi według swoich zasad ja akurat mojemu ufam. Litości Matynika to tu wymagają niektóre głupoty jakie są pisane bym powiedziała od których nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Każda pisze coś innego a co do czego to każda leci do lekarza i tylko nie potrzebnie drugie stresuje bo ta to a tamta tamto ... każda z nas jest inna i nie każda musi mieć ksiązkowe ovjawy ..poza tym to tylko forum i tak naprawde może tu pisać nawet ktoś i doradzać głupoty kto wogóle nie jest w ciązy a nikt z nas i tak tego nie spradzi a cała Polska to czyta w googlach wszystko nawet nie należąc do forum . Absurdalne dla mnie jest to że w 1 trymetrze który jest najbardziej nie pewny ciuszki chcecie kupować nawet płci dziecka nie znajac ja rozumiem że to radość i wogóle ale no bez przesady . Więc komentując kogoś spójrz najpierw na swoje absurdy wymagające litości ....

dałam lubię oczywiście przez przypadek !! bo wcale nie lubię tego co napisałaś ;/ !! po co wykonywać USG przez brzuszek jak nic nie widać ?? ;/ a USG dopochwowe w pierwszym trymestrze według mnie jest normalne ... chyba każda dziewczyna na forum je miała ... oczywiście nie licząc ciebie :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto by było się zastanowić, kto tutaj ma kiepskiego lekarza, bo wg Bobaska my wszystkie...

szczessciara, MonikaS lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda powinna mieć takiego lekarza, któremu ufa i tyle :)

A na mdłości ja ostatnio zaparzam sobie świeży imbir z łyżeczką miodu i pije taką gorącą herbatkę. Czasami pomaga, choć też nie będę czarowac, że zawsze.

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że rzeczą normalną jest, że jak się człowiek cieszy z ciąży to wszystko widzi przez pryzmat maluszka bo o nim prawie cały czas myśli - nawet podczas zakupów gdy przechodzi obok stoisk z ciuszkami dziecięcymi. napewno nie pomyślałabym wtedy - eeeee nic nie będę oglądać kupować bo przecież to pierwszy trymestr to mogę poronić... jak byłam w pierwszej ciąży to jak tylko się dowiedziałam o dzidziusiu to na pierwszych galeriowych zakupach skierowałam swoje zainteresowanie na dziecięce stoiska i nawet kupiłam pierwsze body - takie neutralne, żeby i dla chłopca i dla dziewczynki pasowało :) mąż się śmiał, że jak tak dalej pójdzie to zanim dziecko przyjdzie na świat to ja już wszystkie szafy szmatami założę... chwilę póżniej przyleciał do mnie z bluzeczką z jakimś potworkiem - bo mu się bardzo spodobała ;) nie wspominając o m, że zaciągnął mnie na stoisko lego... stiwrdził, że lego to chłopiec musi mieć hehe (zakładał, że chłopak napewno będzie - nie mylił się) ale lego nie kupiliśmy oczywiście bo zdecydowanie za wcześnie :)

Furia lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko zobaczyłam dzisiaj na wizycie tj.7 tydz.2.dzień...dziękuję za.przyjęcie do czerwcowych mamuś!

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie widziałam serduszka bo nie zrobił mi usg:( byłam zawiedziona. Tylko zrobił zwykle badanie i stwierdził że jest ok i założył kartę ciąży.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benitka
    Witaj mamy taki sam termin Ja USG mam w czwartek i już nie mogę się doczekać
    Gratuluję serduszka

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • benitka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno wszystko będzie ok i zobaczysz piękne malutkie serduszko...ja przed wizytą byłam strasznie spanikowana bo w kwietniu straciłam swojego maluszka.
    .i strach pozostał...pewnie będzie już tak do końca ciąży..
    Ale mój gin mówi,że najważniejsze to pozytywne nastawienie.
    Staram się ale to trudne..

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduszko zobaczyłam wczoraj. Według USG był to 6t 1d. :D

Nadal leżę w szpitalu. Na szczęście krwawienie ustało.

Tusia84, Welonisia lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u basssia87? Cały czas o niej myślę i trzymam kciuki by jednak było wszystko w porządku.

Furia lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu a ja dziś dziewczyny mam okropne mdłości i kibelek zaliczony :-( Strasznie się czuję do tego jeszcze ból głowy - masakra :-(

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Jezu a ja dziś dziewczyny mam okropne mdłości i kibelek zaliczony :-( Strasznie się czuję do tego jeszcze ból głowy - masakra :-(
    Trzymaj się jakoś ;) mnie przez kilka dni trochę mdliło, ale teraz jest ok. Mam nadzieję, że nie nasilą się bardziej. W pierwszej ciąży przez mdłości i wymioty schudłam 5 kg w 3 miesiące.

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam mdłości i wymiotów a już schudłam 1,700kg ale u mnie jest co gubić więc się cieszę bo zaraz przyjdzie pora na podniesienie wagi

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę na sali tuz obok porodówki. Właśnie się szykuje już 2 dzisiaj poród. Ale chyba szybko pójdzie, bo dziewczyna dopiero przyszła, a już położne proszą rodzinę o przygotowanie ubranek dla maluszka.

Jak miło jest usłyszeć płacz nowo narodzonego dziecka. Mimo że to nie moje, czuję wielkie wzruszenie.

9bsp388.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju mnie też dzisiaj męczy ból głowy i mdłości :-( praktycznie cały dzień przespałam,a to wcale nie pomogło :-( ehh

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny ostatnio mam większe stresy w pracy niż zwykle. Jeszcze prezes nic nie wie, ale powiem mu w przyszłym tygodniu jak będę po środowej wizycie. Coś czuję, że z tego stresu pójdę szybciej na zwolnienie niż chciałam, bo chciałam pracować jak najdłużej, ale nie ma co się denerwować i narażać. Trzymajcie się dziewczynki :)

• evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres nie jest teraz wskazany. A może przeniosą Cię do mniej stresujących zajęć jak się dowiedzą o ciąży.

9bsp388.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do usg - w pierwszej ciąży chodziłam do jedynego w naszym województwie lekarza z papierami PTU (teraz jest ich podobno kilku) i też robił dopochwowe, dopiero przy połówkowym robił mi przez brzuch, a jak czegoś tam nie był pewien to i tak sprawdzał dopochwowo. Tak mi się wydaje że to jest jakiś tam autorytet ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy kolejne maleństwo na świecie ;) ależ szybciutko urodziła. Pół godziny na porodówce i po wszystkim.

fler lubi tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ