MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy moje Drogie macie ochote na ciuszki i promocje ;--)) ja zas szalenstwo na zabawki.
Staram sie je tonowac i tlumaczyc sobie, ze na razie do zabawy jest sznurek pepowinka i kciuk do buzki zatem starczy.Kupilam fakt na przecenie domino drewnianie, ale chyba dobry deal, bo kosztowalo wczesniej 15e a teraz 7e only.Schowane gleboko w szafie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 22:42
Mati1980 lubi tę wiadomość
-
hmmm a ja tylko napisałam, że z tego nadmiaru energii zachciało mi się na zakupy hehe
nie ukrywam, że gdybym nie cierpiała obecnie na brak kasy to i bym coś już sobie kupiła takiego co i na dziewcz i na chłopca w razie co. to wszystko takie drogie - nie będzie mnie póżniej stać wszystko naraz kupić a poza tym takie zakupy dla nowego członka rodziny działają na mnie bardzo pozytywnie i relaksująco toż to sama radość a poza tym nie można się z góry na nieszczęście nastawiać - trzeba myśleć pozytywnie a nie się niepotrzebnie nakręcać, że będzie żle
Limerikowo, evas, Modelka lubią tę wiadomość
-
Maksi8 wrote:Ana 27
Nic oprócz jajnika mnie nie boli a sam ból nie jest tak mocny nie wiem co robić bo śluzu też na zewnątrz nie mam tylko jest w środku i to nie zawsze Obserwuję się i dlatego widzę że jest coś nie tak Czy powinnam się martwić?
No to nie wiem skąd Twoj niepokoj kochana:) Takie objawy to normalne ciazowe dolegliwosci we wczesnej ciazy. Śluzu tez nie musiisz mieć, a jak bedziesz miec to tez nic złego:) W kazdym razie niepokoić powiinien jakiś ostry ból w podbrzuszu, w krzyzach. Takie pobolewanie od czasu do czasu ejst normalne we wczesnej ciazy, w poznej tez bo rozciagaja się wiazadła, macica, twarnieje brzuch, są skurcze HB tzw. przepowaidajace juz od 20tc i niestety z takimi poblewaniami możemy się spotkać w każdym etapie ciąży, choc wiaodmo różne rzeczy się zdarzają, ale czy jst sens przyjmować wszedzie czarne scenariusze? Ja bym była spokojna, poczekała do czwartku. Ale jeśli aż tak sie stresujesz to przyspiesz wizyte:)
Maksi8, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
a propos usg to ja też dopochwowo póki co miałam a że mam trochę sadełka to na tym etapie ciąży może byłoby mniej widoczne ale ja tam się nie znam mam fajną gin i wcale mi nie przeszkadza że takie właśnie usg mi robi- nie powiem też, że to do przyjemności należy, żeby przypadkiem ktoś czegoś sobIe nie pomyślał
-
Maksi, jak Cie będzie bolał i boał bez przerwy to idz wcześniej i nie bedziesz sie stresować przzynajmniej:) Trzymam kciiuki:)
A jeśli Cie to jakoś uspokoi to ja miałam na początku ciaży też bóle jajników, w ogole okresowe (Do tego plamienia brazowe:P) Także w ogole myslalam, że bede mieć okres a nie, że to ciąża:) A tu proszę.
MonikaS , ja właśnie zawsze chuda jak patyk byłam, brzuch to wklęśniety jak lezalam hehe i i tak przez brzuch w 12tc mniej wyraniej było widać Maluszka. No a jak się maa tłuszcyzku trochę to już pewnie w ogóle ciężej:PWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 23:05
-
Bobasek skoro masz zakaz czytania takich bzdur to po co wchodzisz na forum i mieszasz. My możemy powiedzieć Ci co wiemy ale Ty chyba masz swój rozum i zrobisz co dla Ciebie dobre. Skoro nie zgadzasz się z tym co mówimy to przemilcz i rób po swojemu a nie wypisuj, że chcesz pomocy, a później nas krytykujesz.
Mi położna powiedziała abym nie przesadzała z USG i też była na ten temat burza ale gin mi powiedział że musi zaglądać do maluszka bo jestem na lekach na podtrzymanie i musi wiedzieć jak rozwija się dziecko. Planowałam pracować do ostatniego miesiąca, a jestem na L4 od 6 tygodnia. Życie potrafi zaskakiwać.
Co do zakupów my z mężem już kiedy zaczęliśmy planować dziecko oglądaliśmy wózki, łóżeczka i sprzęt dla maluszka. Ubranka kupowaliśmy jak nam się coś podobało i teraz muszę ich poszukać bo nawet nie wiem gdzie są i w jakich rozmiarach (a robiliśmy to jeszcze przed ślubem).Martynika, Modelka lubią tę wiadomość
-
Luz to najlepsze wyjście w tej sytuacji,a ja czuję,że będzie dobrze .
Basssia,myślę ciepło o Tobie,daj znać jak w szpitalu...
Ja od rana leniuchuję,teraz wstaję trochę ogarnąć mieszkanie i siebie,a potem idę na miasto pozałatwiać parę rzeczy.A na L4 jestem od 5 tygodnia .Ze względów bezpieczeństwa (wcześniejsze poronienie,praca stojąca,zmiany również nocne) i też dlatego,że sama już bardzo potrzebowałam odpocząć od pracy.Na razie nie tęsknię i jest mi dobrze . -
Ja również leżę i jest mi nie dobrze chciałam umyć sobie włosy ale nie mam siły zawsze jestem taka energiczna a teraz klapa Chciałabym wyjść na chwilę z domu np z psem ale też mi się nie chce i wogule jest mi ciężko i jestem taka zmęczona tylko nie wiem czym bo nic nie robię
-
Hej mamusie, jak się czujecie, powiedzcie mi jak sobie radzicie z mdłościami i bólem żołądka, już miałam nadzieję że w ten ciąży mnie to ominie a pech chciał że od wczoraj nie miałam nic w ustach... masakra jakaś nie mam na nic siły a w domu tyle pracy, najgorsze gotowanie obiadów... wszystkie zapachy tak mnie drażnią że nie daje rady... macie jakieś sposoby bo ja już mam brak pomysłów. Najchętniej zaszyła bym się w małym pokoiku i przespała ten pierwszy trymestr
-
Mój sposób na mdłości - jeść mało, często, bardzo często. Nie mam absolutnie ochoty, ale się zmuszam i wtedy ogromna ulga w mdłościach jest natychmiastowa. Najskuteczniejsza jest kanapka (generalnie pieczywo), najmniej i najkrócej działają owoce/jogurty (choć mam na nie sporą ochotę teraz). Obiad jest spoko, ale czasami jak zjem go za dużo, to czuję się jeszcze gorzej, więc małymi porcjami i często.
-
Maksi8 wrote:Ja również leżę i jest mi nie dobrze chciałam umyć sobie włosy ale nie mam siły zawsze jestem taka energiczna a teraz klapa Chciałabym wyjść na chwilę z domu np z psem ale też mi się nie chce i wogule jest mi ciężko i jestem taka zmęczona tylko nie wiem czym bo nic nie robię
Damy rade! -
benitka wrote:i ja dopisuję się na czerwiec...ternin 20czerwca.JEstem w 7 tyg.i 2 dniu ciąży...serduszko bije i jest ok.Pozdrawiam przyszłe mamusie
1. natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
fler – 3 czerwca 2014 r.
Martynika – 4 czerwca 2014 r.
czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
basssia87 – 11 czerwca 2014 r.
AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
kabel – 12 czerwca 2014 r.
Nalka – 13 czerwca 2014 r.
mała czarna 88 ¬– 13 czerwca 2014 r.
Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
azi – 14 czerwca 2014 r.
MartaM27 – 14 czerwca 2014 r.
Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
monalisa – 17 czerwca 2014 r.
vosia – 17 czerwca 2014 r.
Modelka – 18 czerwca 2014 r.
Furia - 19 czerwca 2014 r.
Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
nutka – 20 czerwca 2014 r.
benitka – 20 czerwca 2014 r.
joaa – 21 czerwca 2014 r.
fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
AISAK – 21 czerwca 2014 r.
Olena – 24 czerwca 2014 r.
ivv – 25 czerwca 2014 r.
Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
Kota – 26 czerwca 2014 r.
000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
Tusia84 - 26 czerwca 2014 r.
topa42 – 29 czerwca 2014 r.
evas – 30 czerwca 2014 r.
38. Duchess - 30 czerwca 2014 r.
Witamy nową czerwcową mamę -
Hej kobietki, ja już po pracy i mam zamiar iść spać dzisiaj się wystraszyłam w pracy bo jak poszłam do toalety to miałam wrażenie że na bieliźnie mam taką niewielką plamkę beżową i już myślę no oczywiście zaczyna się plamienie.. jednak na papierze nic nie było, czysto i później co chwilę sprawdzałam było czysto.. jednak ja chyba na wizytę pójdę jutro, a nie w czwartek, bo krzyż mnie coś pobolewa no i ten brzuch co jakiś czas:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 14:58