X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Juhu nareszcie osoba Ivv ,ktorej pompka bije podobnie jak moja czyli w normie ale troche wolniej.Ja teraz to sobie za 3tyg sprawdze wreszcie ponownie serducho, bo ostatnio pokretne tlumaczenia ze za wczesnie na dopplera?!
    f2w39n73wo2wm5l1.png

lekarz mi powiedział "serduszko w normie, 126 uderzeń", więc chyba nie ma co się martwić, jeszcze przyspieszy :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler dziękuję za miłe przyjęcie :) Niby termin wg @ mam na 20 maja, wg USG na 22 maja, ale wiem że maleństwo mam ciut mniejsze więc i może na czerwiec się załapie :)

Przeczytałam sobie parę stronek aby się zapoznać :)

To widzę że też bierzecie duphaston :)

Wg trochę historii o mnie.
    Właśnie jestem w mojej drugiej ciąży, ale maluszka niestety jeszcze nie mam.
    W październiku tamtego roku ujrzałam na teście II, byłam z mężem bardzo szczęśliwa. Niestety ciąża była w jajowodzie i jajowód pękł. Miałam laparoskopie a jajowód mi zostawili, chociaż zastanawiam się po co...

Teraz się udało z owulacji z drugiej strony, odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży bałam się że znów będzie pozamaciczna, na szczęście ujrzałam moje maleństwo na USG i się popłakałam z radości :)Udało nam się prawie rok od tamtej ciąży...

Welonisia lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • fler Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. Paula222 – 20, 22 maja 2014 r.
    natalkaa86 – 1 czerwca 2014 r.
    Bankierka – 2 czerwca 2014 r.
    leniuta29 – 2 czerwca 2014 r.
    fler – 3 czerwca 2014 r.
    Martynika – 4 czerwca 2014 r.
    czekajajaca – 5 czerwca 2014 r.
    MonikaS – 5 czerwca 2014 r.
    jarzębinka – 9 czerwca 2014 r.
    karolina1990 – 10 czerwca 2014 r.
    AniaEtoile – 11 czerwca 2014 r.
    kabel – 12 czerwca 2014 r.
    Nalka – 13 czerwca 2014 r.
    mała czarna 88 ¬– 13 czerwca 2014 r.
    Anielka27 – 14 czerwca 2014 r.
    Mati1980 – 14 czerwca 2014 r.
    azi – 14 czerwca 2014 r.
    MartaM27 – 14 czerwca 2014 r.
    Evelineq – 15 czerwca 2014 r.
    monalisa – 17 czerwca 2014 r.
    vosia – 17 czerwca 2014 r.
    Modelka – 18 czerwca 2014 r.
    Furia - 19 czerwca 2014 r.
    Maksi8 – 20 czerwca 2014 r.
    nutka – 20 czerwca 2014 r.
    benitka – 20 czerwca 2014 r.
    joaa – 21 czerwca 2014 r.
    fasolka13 – 21 czerwca 2014 r.
    AISAK – 21 czerwca 2014 r.
    Olena – 24 czerwca 2014 r.
    ivv – 25 czerwca 2014 r.
    Welonisia - 25 czerwca 2014 r.
    Tusia84 - 25 czerwca 2014 r.
    Kota – 26 czerwca 2014 r.
    000kar000 – 26 czerwca 2014 r.
    topa42 – 29 czerwca 2014 r.
    evas – 30 czerwca 2014 r.
    38. Duchess - 30 czerwca 2014 r.

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksi8 wrote:
    Zgadzam się teraz to na pewno jakby człowiek tak pracował to by poronił Chyba rzeczywiście cała społeczność jest słabsza fizycznie i wogule ludzie mają większe problemy nawet z samym zajściem w ciążę

Słuchajcie moja sasiadka (dziewczyna 21 lat)pracowala 9 miesiecy bez ani jednego dnia urlopu, na produkcji. tydzien przed terminem poszła na zwolnienie a dzien przed zdala egz na prawko! Normalnie cyborg :) ale widac mozna. Sa poprostu kobiety ktore gorzej znosza ciaze a sa takie ktore gory przenosza. To zalezy od organizmu.

p19uskjohisr6juh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia to ma siłę dziewczyna :) Ja od samego początku ciąży na zwolnieniu... A nie mam siły czasem nawet w domu posprzątać :)

Fler dziękuję za dopisanie do listy :)

Tak patrzę na listę i wcale nie muszę być pierwsza :) Są małe rozbieżności terminów :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv a wg usg ile fasolka ma?:) Też 7 tygodni?:)

Paula witamy;) Juz wchodzisz w II trymestr super;) Pogratulować !;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarąbiście... Jak tylko się zdenerwuje w pracy, to mnie brzuch boli... Chyba mi Maleństwo mówi, że mam się uspokoić...

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Welonisia to ma siłę dziewczyna :) Ja od samego początku ciąży na zwolnieniu... A nie mam siły czasem nawet w domu posprzątać :)

Fler dziękuję za dopisanie do listy :)

Tak patrzę na listę i wcale nie muszę być pierwsza :) Są małe rozbieżności terminów :)

Ja przeciez tez leze choc mialam plan by pracowac :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    lekarz mi powiedział "serduszko w normie, 126 uderzeń", więc chyba nie ma co się martwić, jeszcze przyspieszy :)

Nasze serducho 6 dni temu biło 90/min a teraz bije 125/min :) Jest dobrze ale nie jest to 7 tydz 1dz tylko 6 tydz 5 dz, mamy dwa dni opoznienia :D

p19uskjohisr6juh.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja wam zazdroszczę tych serduszek;) Ja miałam usg jak poszłam na wizytę w 5t3d i był pęcherzyk. Teraz mi nie zrobił i powiedział, że w 12t zrobi, czyli na początku grudnia. Oszaleję... W przyszłym tygodniu poszukam lekarza z usg prywatnie.
    Tym bardziej,że nie mam zbyt wielu objawów- piersi tylko leciutko bolą, buzię mam całą wysypaną( a zawsze miałam ładną cerę) i nie mam mdłości tylko jak coś zjem to szybko przez przewód pokarmowy przechodzi, nawet chyba dobrze sie nie trawi... I schudłam już 1kg.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • eta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Kobietki, ktore zazywaja Duphaston macie jakies silniejsze te objawy ciazowe? Mnie ciagle strasznie mdli, do tego stopnia, ze w nocy sie obudzilam i musialam wypic szklanke mleka bo z glodu mnie skrecalo i mdlosci niesamowite. Zastanawialam sie wlasnie czy to nie jest kwestia zazywanego progesteronu? MOze on troche to fatalne samopoczucie poteguje?

ja Ci powiem że jeszcze zanim zaszłam w ciąże w drugiej fazie cyklu brałam duphaston i przez pierwsze 3 dni zawsze bolała mnie głowa, a potem przechodziło. teraz w ciąży na początku też ból głowy, a potem jak zwiększyła mi lekarka duphaston 3x1 to zaraz mdłości się zaczeły, potem niby lepiej ale znowu dziś wróciło, nawet wymioty dziś miałam. więc cięzko przewidzieć na ile mniejsze byłyby objawy gdyby nie brało sie duphastonu, ale w moim odczuciu przez duphaston mogą być mocniejsze objawy, w końcu dziala jak naturalny progesteron.
    zreszta na ulotce masz wypisane działania niepożądane które występują często i to są dokładnie objawy ciąży :)

i mam tak jak Ty, mnie nad ranem też obudził taki skręcający głód w brzuchu, czegoś tak dziwnego przed ciążą nigdy nie mialam, ale to sygnał że trzeba mieć mniejsze odstępy czasu między posiłkami. ale ja to wogóle apetyt mam średni.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka ja również poszłam do prywatnego ginekologa bo nie mogłam już wytrzymać, cały czas myślałam i zastanawiałam się czy wszystko jest ok, przez co byłam też nerwowa. Na NFZ robią 3 usg w czasie całej ciąży. Więc pierwsze bym miała mieć w 13 tygodniu dopiero! Poszłam więc w 7 tyg. I jaka to była ulga jak wszystko okazało się być w porządku i zobaczyłam bijące serduszko, to było tak wzruszające przeżycie nagle poczułam, że to bezbronne maleństwo jest moje, jedyne i takie bezbronne i nikomu nie pozwolę zrobić mu krzywdy . Ryczałam jak głupia i nie mogłam tego zatrzymać, i przede wszystkim się uspokoiłam ale i tak już teraz znowu zaczynają pojawiać się myśli czy wszystko jest ok. Znowu chciała bym jak najszybciej zobaczyć maleństwo, które jest we mnie :)

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudowna wiadomość Wróciłam z USG i jest serduszko bije 150 i dzidzi ma 1 cm Według USG jestem w 7 tygodniu i 2 dniu ciąży Jak ja się ciesze cuda się zdarzają Mąż był przy badaniu i aż mnie pocałował przy lekarzu Wyszliśmy z gabinetu oboje szczęśliwi

Agusia2312, Limerikowo, Welonisia, Anielka27, kambel lubią tę wiadomość

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie dołączam do Was w oczekiwaniu na dzidziusia. Termin mam wyznaczony na 11 czerwca. Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny w tym wątku ;-)

nutka, Limerikowo, Paula222 lubią tę wiadomość

• Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86
    Witam cię i cieszę się że dołączyłaś do nas Napisz coś o sobie np czy miałaś USG i jakie wyniki?

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a więc aktualnie jestem w 9tyg 2dniu. Usg miałam robione 2 tyg temu serduszko ślicznie biło. wyniki krwi i moczu w normie. Od samego początku biorę luteinę dopochwowo 2x dziennie 0.5 mg. lekarz zapisał ze względu na fakt iż jest to moja trzecie ciąża. niestety dwie pierwsze zakończyły się poronieniami w 16 tyg. wiec teraz od samego początku leże i pachne ;-) Pozdrawiam

• Kota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam od lekarza, serduszko bije a maluszek ma 87 mm co odpowiada idelanie 7 tygodniowi ciazy. Jestem juz duzo spokojniejsza. Nastepne USG genetyczne 17 grudnia :) Zalozyl mi karte ciazy i mam zrobic wszystkie badania, ktore sa przewidziane na I trymestr.

Dzisiaj od rana wymiotowalam wiec wyszlam z pracy po godzinie bo siedzenie nie mialo sensu. Caly dzien leze i mnie mdli :/ Lekarz poradzil zebym odstawila witaminy dla ciezarnych i zazywala sam Folik. Podobno witaminy moga powodowac mdlosci.

Agusia2312, Limerikowo, fler lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota cieszę się że u ciebie też wszystko w porządku Ciekawa jestem jak u Furii tak bardzo się bała Mam nadzieję że też wszystko dobrze

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    ivv a wg usg ile fasolka ma?:) Też 7 tygodni?:)

Paula witamy;) Juz wchodzisz w II trymestr super;) Pogratulować !;)

równiutko 7 tygodni, dokładnie tak samo jak z @ :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Jejku, jak ja wam zazdroszczę tych serduszek;) Ja miałam usg jak poszłam na wizytę w 5t3d i był pęcherzyk. Teraz mi nie zrobił i powiedział, że w 12t zrobi, czyli na początku grudnia. Oszaleję... W przyszłym tygodniu poszukam lekarza z usg prywatnie.
    Tym bardziej,że nie mam zbyt wielu objawów- piersi tylko leciutko bolą, buzię mam całą wysypaną( a zawsze miałam ładną cerę) i nie mam mdłości tylko jak coś zjem to szybko przez przewód pokarmowy przechodzi, nawet chyba dobrze sie nie trawi... I schudłam już 1kg.

jak to nie masz zbyt wielu objawów? piersi + mdłości + cera to chyba wystarczające dowody :)

Anielka27 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ