WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny nie liczcie na to ze juz się dzieciaczki nie przekreca!! :) tez tak myslalam ale po tych czterech usg co mialam w ciagu tygodnia jak w szpitalu bylam i u specjalisty na każdym byla inaczej ulozona :) i do 36 tygodnia maja czas na przekręcenie sie :) dziewczhna co leżała na sali ze mna mowi ze dwa dni przed porodem sie dopiero jej synek główka w dol obrócił a byla w 42 tygodniu :)

Mi po sytuacji z ta arytmią to obojętne jaki bede miała poród. Aby Konstancja była zdrowa!

No dokladnie. Jedna z moich przyjaciolek, ktora urodzila w tym roku w Poniedzialek Wielkanocny pisala do mnie na miesiac przed porodem
    "-Bede miala cesarke, nie obrocil sie glowka w dol.
    Ja do niej: Przeciez jeszcze ma szmat czasu.
    -Ale mialam juz ostatnie USG, wiecej nie bedzie, wiec nawet jak sie obroc, to nie bedzie wiadomo a nie mozna ryzykowac".
    Obrocil sie i urodzila normalnie. Tadam! ;]

cath, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    No dokladnie. Jedna z moich przyjaciolek, ktora urodzila w tym roku w Poniedzialek Wielkanocny pisala do mnie na miesiac przed porodem
    "-Bede miala cesarke, nie obrocil sie glowka w dol.
    Ja do niej: Przeciez jeszcze ma szmat czasu.
    -Ale mialam juz ostatnie USG, wiecej nie bedzie, wiec nawet jak sie obroc, to nie bedzie wiadomo a nie mozna ryzykowac".
    Obrocil sie i urodzila normalnie. Tadam! ;]
    Najdokładniej! Pewnie kazda z nas ktora bedzie rodzic naturalnie chce aby dziecko bylo Glowa w dol. Ale nasze dzieci sa nieprzewidywalne i maja w nosie czy matka sie przejmuje czy nie :D to powinien byc bynt okresu prenatalnego!! :D ja zacznę sie przejmować pare dni przed porodem jak bedzie glowka w górze i tyle. :)

Najważniejsze aby bez komplikacji urodzić i aby bylo zdrowe!! Reszta sie nie liczy. Mowie wam tez sie boje cc ale wiem ze dla mnie i Konstancji to bedzie najlepsze rozwiązanie a chce dla niej jak najlepiej. Wiec teraz wszystko jedno jaki poród. Aby przebiegl zgodnie z planem i abym miala ta kruszynke. Takie sytuacje jak nasza zmieniają nas i nasze pole widzenia. Naprawde. Nikomu tego nie zycze ale teraz liczy sie tylko ona.

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno dzieciaczki si eobroca, rzeczywiscie masa czasu jeszcze :)

dziewczyny mam takie pytanie ile butelek kupujecie na start?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    dziewczyny mam takie pytanie ile butelek kupujecie na start?
    Ja kupię jedną-dwie - gdzieś czytałam w poradniku dot. karmienia piersią, że najlepiej nie kupować wcale, bo jak się ma cały zestaw do karmienia butelką to motywacja, żeby zrobić wszystko aby karmić piersią maleje... nie wiem, ciężko mi się do tego odnieść, ale u nas są apteki całodobowe i w razie czego, zawsze M. będzie mógł podjechać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 :)

megg lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly zestaw tommee. Ponieważ chce jak najszybciej przejść do butli a potem dziecku wode dawać itp :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam, ja również dosyć intensywny dzień miałam jak na mnie :-) W kuchni spędziłam z 3 godz. stojąc, potem byli moi rodzice dopiero zaległam na kanapie ok. 17 i nawet się przespałam.
    U mnie rodzice kupują wózek, właśnie dzisiaj dostali zamówienie od nas co i jak i tato ma u swojego znajomego producenta zamówić :-) Kiedy będzie nie wiem, może być nawet po porodzie. (U nas również taka tradycja, że jak synek to dziadkowie kupują wózek, a jak córeczka to babcie, a że jest jeden dziadek to na mojego tatę trafiło :-)) Moja teściowa nie ma kasy więc nawet nie chciałabym aby się kosztowała, ale wiem, że na pewno nam dużo pomoże bo zarówno rodzice jak i ona by nam nieba uchylili i nic złego nie mogę na nich powiedzieć. A wiadomo, że różnice zdań często są, ale to dlatego, że jesteśmy ludźmi :-) ja się bardzo cieszę, że oni po prostu są :-):-):-)
    Ja chcę aby moje dziecko kochało i szanowało dziadków tak jak ja moich szanuję, więc nie mam zamiaru nic złego o rodzicach mówić przy dziecku :-)
    Zostały mi już tylko babcie i odkąd pamiętam zawsze kochały każdego wnuka tak samo :-)
    No ale w rodzinach różnie bywa, na szczęście u mnie nie ma kłótni między rodzinami :-)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Fedra, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się nie pochwaliłam, u mnie trzeci dzień z rzędu zgaga wieczorna :-(
    Zawsze chciałam aby moje dziecko miało grube włoski więc jeśli zgaga jest na prawdę tego objawem to się cieszę bo chyba rosną. Choć ja nie wiem jak ja z nią przetrwam każdego dnia do lutego :-)
    Rurka pali jak cholera :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wózek wybraliśmy taki :
    http://www.adamex.pl/sklep/pajero-len-eko/wozki-wielofunkcyjne2#
    numer 604K :-)

Januszkowa, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, Asiaa1201, asia888, kasia_1988 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój kot całą niedzielę śpi na moim łóżku, rano zjadł całą saszetkę kitekata i nic więcej. Nawet siuku nie chodzi :) Nie wiem co się z nim dzieje. Najlepiej mu u mnie na kolanach albo w moim łóżku.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara82 pociesze Cię, że ja mam zgagę dzień w dzień od 2 miesięcy. Musiałam się w rennie zaopatrzyć bo nic nie działało. Zobaczymy czy się sprawdzi z tymi włosami ;)

A my jutro wstawiamy łóżeczko do wietrzenia się ;)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OKi mamuśki idę spać dobrej przespanej nocki :-):-):-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Czesc;)
    W styczniu bedzie 3 lata jak mieszkam we Francji. Moj synek jak skonczył rok to zaczał chodzic do creche- najpierw po malutku na godzinke , a najdluzej jak zostawał to na 3h i to 2 razy w tygodniu a ja w tym czasie chodziłam do szkoly jezykowej. Cos tam podłapal jezyka ale nie wiele... a teraz jak zaczął chodzic do maternelle codziennie to jezyl "łapie w mig". Nie ukrywam ze sama ucze go mowic po francusku chociaz biegle nie mowie, ale to co moge to przekazuje jemu. Uwazam ze szkola, otoczenie bardzo duzo pomaga dziecku z nauce jezyka.

W domu rozmawiamy po polsku przede wszystkim ale jest tez tak ze mieszamy troche jezyki... ale to wszystko po to zeby Alex wiedział o co chodzi... mowimy np. "Alex donnes moi talerz" Poporstu zeby zaczał rozumiec co sie od niego chce.

I wcale mnie nie dziwi ze np rodzice polacy mowia do dziecka po angielsku,francusku- oni chca jak najlepiej zeby ich dziecko rozumialo swoich rowiesnikow i zeby szybciej sie nauczylo. Kto nie byl w takiej sytuacji nie zrozumie.

Ja pamietam ze Alex mial problem zeby podejsc do dzieci bo nie rozumiał ich...bylo mi go zal bardzo... a teraz?- sam biegnie bo on lubi dzieci ( tak mowi);)

A powiedz mi Angelique twoj partner jest z PL czy FR? Moj jest polakiem i oboje mowilismy do dziecka po polsku wiec naturalne bylo ze najpierw nauczyl sie polskiego i teraz zaczyna przygode z francuskim.

Po polsku ogladamy bajki, mamy ksiazeczki... po francusku tez bajki i ksiazki. Poprostu prowadzimy dawa jezyki jednoczesnie.

Nie wiem ile jeszcze tutaj zostane ale wiem jedno ze nigdy nie pozwole zeby moje dzieci nie mowily po polsku;)

PS i tak pierwszego syncia urodziłam w Polsce.

My mieszkamy we Fr 4 lata. Mój partner jest Polakiem dlatego tak się obawiam czy uda nam się nauczyć go obu języków. Mam w planach bajki, książki i przede wszystkim niania, żłobek czy przedszkole, też jestem zdania, że otoczenie najszybciej nauczy dziecko mówić.
    Sama pomimo tego, ze wcześniej znałam język, mówić tak naprawdę nauczyło mnie środowisko.
    Nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko nie znało ojczystego języka. Mam wielu znajomych polskich, których dzieci nie znają języka a także dorosłych ludzi, którzy mają polskie korzenie, nawet rodziców a jedyne co potrafią wypowiedzieć to "pączki".
    Raczej planujemy zostać tu na długo więc dwujęzyczność jest obowiązkowa.
    Maternelle, jak rozumiem to odpowiednik przedszkola?

relgwn15ilhiioyg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa koty chyba czuja ze zbliza sie konkurencja :) moja ciagle sie przymila jeszcze bardziej niz zwykle :)
    Co do porodu przez cc to chyba jakis kiepski przypadek z tym gojeniem i slabszymi miesniami... Z pracy kolezanki mialy cc i wszystko goilo im sie ok, jedyne co to rok od cc trzeba odczekac ze staraniami.. No ale rok to nie az tak dlugo :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, Fedra, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś rozpoczynam 32 tc, z tej okazji mini sesyjka :P

ivlrnn.jpg

2cmr7n7.jpg

Gosiak, Penelope, bella84, Asiaa1201, AsiaSzw, kafabi, Patrycja20, cath, asia888, dorocia2324, słoneczna 85, Pia Gizela, juska19, kasia_1988, Bietka, Lara 82, derii84, Fedra, megg, LadyMK, LadyDi, Januszkowa, Katiś, MoniaP, Sue, Aagnieszkaa, Kasia_10.02, Angélique89 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super mistrzyni! :) ja planuje sesyjke w 36 tc na poczatku zaraz jak maz wroci to ma mi pstryknac pare zdjec :D troche na dworzu a troche w domku :)

Asiaa1201, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ale słodko wyglądasz ;);) jaki brzusio piękny ;*

Ja się tak nastawilam na KP że butelki nie zmienią mojej decyzji napewno a mam ich cały zestaw ;) jedynie mogą się przydać na odciagniete mleko, jak będę miała go za dużo ;)

Ja mam za tydzień wizytę i zobaczymy jak to moje dziecię jest ułożone, ale z tego co czuje to obstawiam cały czas miednicowe ułożenie, i pewnie doktorek ustali termin cc a jak się sprawy potoczą to zobaczymy ;)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i u mnie też 32 tc 8 miesiącu witaj ;);)

Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, słoneczna 85, Fedra, megg, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam dziś w nocy spać. Nijak. Mam nadzieję, że teraz w końcu zasnę!

Więc mówię Dzień dobry i Dobranoc! :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. O 3 znowu pobodka. Nie kumam tego. Lezalam i barany liczylam.

Mostrzyni super wygladasz!!

Ja za to witam w 29tc <3 <3 <3

Koncze jesc sniadanie i pic kawe. Wstawiam kolejne pranie ubranek, juz 3 i zabieram sie za prasowanie. Trzeba mieszkanie po weekendzie doprowadzic do ładu. :-)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, Fedra, megg, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ