Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Atakasobiejedna wrote:Gosiak, tylko ze po cc powinno się odczekać kolo 2 lat z drugim dzieckiem
No ale jakby były wskazania to nie ma wyjścia...
megg lubi tę wiadomość
-
A ja za tydzień w poniedziałek mam usg i w końcu zobaczę swoją małą. Ostatnio widziałam ja na początku września..
Zrobiłam postęp i zamówiłam sobie dwie koszule do szpitala. Jutro ciąg dalszy zamówień. Musze się zmobilizować, bo faktycznie poród mnie zastanieGosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Ja z kolei bym absolutnie nie chciala cc. Chyba, ze naprawde inaczej by sie nie dalo.
Ja jakos o porodzie w ogole nie mysle i sie nim nie stresuje. Mnie drecza mysli o tym jak ja sobie poradze z opieka nad tym moim berbeciem. Mnie nigdy do dzieci nie ciagnelo, nie mam tego naturalnego podejscia do maluchow. Ja sobie po prostu nie umiem wyobrazic zycia/codziennosci z dzieckiemChociaz wiem, ze sie naucze i oswoje, bo nie jestem pierwsza na swiecie
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja nie wiem kiedy bede miala USG III trymestru. Jutro mam wizyte, to moze (MOZE) doktorek wyznaczy termin. I cos mi sie zdaje, ze moje dziecko ma glowe po prawej stronie pod moimi zebrami i nozki na dole, bo kopie mnie zawsze nisko, czasem bardzo nisko i ta prawa strona ciagle boli. Ale to tylko moje wlasne przypuszczenia.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak wrote:Niekoniecznie, czytałam sporo na ten temat - dużo zależy od tego jak się wszystko goi i zrasta. Większość lekarzy mówi, że wystarczy rok... Może też inne zalecenie dostanie 20-latka a inne 38-latka
Pewnie tak, ale myślę że nie tylko wiek się liczy, każdy organizm się inaczej goi. Koleżanka która miała cc zaraz po 30 mówiła że długo jej brzuch dochodził do siebie, ciężko jej było odbudować mięśnie na brzuchu i miała słabe czucie w okolicach szwów. Ja mam nadzieję że moje niskie łożysko nie będzie wskazaniem do cc,właśnie ze względu na drugie dziecko, M się śmieje ze będę miała dobra motywację na porodowce jak będę mogła jednak snGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tak jak Angelcia i Laurka wole rodzić SN. Wiem, że nie będzie łatwo, ale nie chce żeby mnie cięto. Widziałam nawet filmik jak wygląda cc. chcecie zobaczyć ?
Cath mi zostało tyle samo co Tobie do porodu. Wg belly moja ciąża donoszona będzie 9 stycznia czyli za pięć tygodni. Mam nadzieję, że młody jednak posiedzi dłużej
Moje dziecię juz od dawna jest ułożone główkowo, tak mi się przynajmniej wydaje -
A ja mam mętlik w głowie, od samego początku chciałam tylko sn, a teraz czasem w chwilach paniki przedporodowej myślę o cc, ale sama bym się nie zdecydowała. Chyba najlepiej za dużo o tym nie myśleć - co ma być to będzie
słoneczna 85, Januszkowa, Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jak siedzialam w poczekalni u gina po glukozie to sila rzeczy czasem patrzylam na materialy "propagandowe" wyswietlane na monitorze. I byla tam taka wiadomosc, ze nawet jesli ma sie wyznaczona cesarke, to dobrze jest "pozostac w ciazy do przynajmniej 39. tygodnia", bo jeszcze po 37 tygodniu rozwija sie mozg i cos tam. Tak mi sie przypomnialo a propos dumania o cc
Gosiak lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witam się poweekendowo
a to my z 28tygodnia
duuuuuuuuuuuuuuuuuuży brzuś
http://www.iv.pl/images/60314959926023034731.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 21:52
Gosiak, dorocia2324, megg, Sue, asia888, Penelope, Lara 82, Patrycja20, Angélique89, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, Asiaa1201, juska19 lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Dziewczyny nie liczcie na to ze juz się dzieciaczki nie przekreca!!
tez tak myslalam ale po tych czterech usg co mialam w ciagu tygodnia jak w szpitalu bylam i u specjalisty na każdym byla inaczej ulozona
i do 36 tygodnia maja czas na przekręcenie sie
dziewczhna co leżała na sali ze mna mowi ze dwa dni przed porodem sie dopiero jej synek główka w dol obrócił a byla w 42 tygodniu
Mi po sytuacji z ta arytmią to obojętne jaki bede miała poród. Aby Konstancja była zdrowa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 21:56
Gosiak, Sue lubią tę wiadomość