Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja...
Moj Mały chyba nie spi w ogóle, non stop sie rozbija..mam obtłuczone boki plus dziś scierpły mi oba biodra..juz chodze od godziny i nadal nic, nadal mnie bolą...nie ma dla mnie pozycji. Dzis mowiłam R ze spie na stojąco bo inaczej sie nie da...
powiem Wam , ze coraz bardziej marze o tym, zeby Mały juz wyszedł...chyba wole wstawać do niego w nocy, patrzeć na niego, karmić itd niż sie tak męczyć. Tak czy siak nie spie....cos strasznego!
ze nie wspomne o dniu w ktorym też nie jest lepiej...przepona ucisnieta, ciezko oddychać, ciezko siedzieć...ehhhhhhhhhogólnie coraz cięzej i obawiam sie ze za jakis tydzien czy dwa bede tylko leżeć o ile dam rade, a raczej nie dam..wiec nie wiem jak to bedzie wyglądać wszystko..
na Sylwestra plany takie, ze spedzamy je w Gdańsku lub we Wrocławiu ...no może w Krakowieoczywiscie łącząc sie przez tv
ja już sie nie nadaje na imprezy. Nie moge siedzieć, duszno mi, wierce sie i krece..ehhhhhhh wiec zrobimy cos do jedzonka, picolo zakupione wiec bedzie picie i jedzienie na kanapie:)
-
Dzień dobry! Mi dziś odrobinę lepiej
Brzuszkowy dziś na śniadanie zażyczył sobie kanapki z masłem orzechowym
Ja dziś na 15 idę na wizytę. Odrobinę się stresuję tymi moimi częstszymi twardnieniami.
Sylwestra spędzę w domu. Miałam robić jak co roku imprezkę, ale nie mam w tym roku na to siły. Raczej sylwester będzie w PierzynkowieGosiak, Asiaa1201, megg, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mam dużo energii od rana, dlatego mam zamiar:
1. wstawić zmywarkę
2. nastawić rosołek
3. poprasować trochę ubranek
4. wyprać chustę, żeby ją bardziej "złamać"
5. czekać na kurierów
6. pójść do piekarni i do mięsnego i zrobić jakieś zaopatrzenie lodówki na nowy rok
Miłego dnia dziewczęta!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:12
Fedra lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Mistrzyni, 19kg przed rozwiązaniem i to ciąży bliźniaczej to naprawdę super wynik!
Moja teściowa z jednym dzieckiem przytyła 25!
A brzuch na zdjeciu wyglada bosko!! Gdzie Ty mieścisz te dwie panny, to ja nie wiem:))specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś rano zdjęcie z profila, twarz zasłonięta bo jeszcze nie zdążyłam się doprowadzić do porządku, wstaliśmy dopiero godzinę temu i szykuję śniadanie
Bebzol niedługo mi pęknie
cath, Katiś, słoneczna 85, Gosiak, gusiaa, przedszkolanka:), Bietka, juska19, angelcia, justta, Lara 82, Patrycja20, Januszkowa, derii84, laureczka25, Angélique89, Penelope, megg, LadyDi, asia888, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Wychodzę dziś z szpitala.. mam leżeć szyjka krótka, macica napięta ale ważne że już w domku
MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, słoneczna 85, Gosiak, juska19, angelcia, Patrycja20, Januszkowa, derii84, Angélique89, Penelope, megg, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
dzien dobry
wow, wyspalam się!!
derii84 wrote:LadyMK,mamy podobne brzuszki,z tym ze Twój bez rozstepow
Asia piękne zdobycze. Mi jedynie brakuje spiworka do spania,ale to jeszcze kupię. Teraz nie mam zamiaru szaleć już,bo Mały ma szafę wypchaną.
Na wakacjach będę inwestować w nowe ubranka.
Mnie łapią co chwile skurcze,ale na szczęście nieregularne,także będę próbowała zasnąć
Co do skurczy, to ja już nie wiem, cholerka.. zasypiałam z potwornie twardym brzuchem na całej płaszczyźnie. Wzięłam nospę i troszkę odpuściło.
Ale mam problemy z wypróżnianiem i często też brzuch mi twardnieje od tego (takie wrażenie)
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Gdzie mieszczę panny ?? w tych moich 124 cm
specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś rano zdjęcie z profila, twarz zasłonięta bo jeszcze nie zdążyłam się doprowadzić do porządku, wstaliśmy dopiero godzinę temu i szykuję śniadanie
Bebzol niedługo mi pęknie
a dziewuszki mają niezły apartamencik!
mnie alergia od rana meczy!! Trzeba dom przewietrzyć !
MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
mistrzyni, tylko 19kg masz! to ja z jednym przed rozwiązaniem obawiam się, że dobiję do 20kg
tzn "obawiam się"... ja to wiem
a Sylwestra spędzamy w 3ciężarówki + faceci, a miały być 4ciężarówki, ale ostatnia para ciężarówkowa zmieniła plany:)
byłoby śmiesznie... 2miesiąc, 3 miesiąc, 8 i 9 hehehe
Ciekawe czy bratowa zacznie rodzić 1.01 (termin na 13.01)Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Rosołek wesoło pyrka, pralka pierze, zmywarka zmywa... Przedpokój uprzątnięty - miejsce na paczki zrobione
Idę do garażu po zapas papierowych ręczników.
Muszę się jeszcze zastanowić co za lampkę kupić do szafy/przewijaka Janeczki - czy plafon czy taką zwykłą.
Ja myślałam i jakimś ładnym plafonie łączonym z drewnem, ale mój M. mi wczoraj powiedział, że będzie małej po oczach za bardzo dawał, że może lepiej taką zwykłą lampkę, która będzie bardziej świeciła w dół i teraz nie wiem
Co myślicie? To jest zamykana szafa i tam nie chcę dziecięcych lampek tylko jakąś lampę pasującą do szafy.
http://wrzucaj.net/images/2014/12/30/plafondrewno_dab.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:45
-
Gosiak wrote:Rosołek wesoło pyrka, pralka pierze, zmywarka zmywa... Przedpokój uprzątnięty - miejsce na paczki zrobione
Idę do garażu po zapas papierowych ręczników.
Muszę się jeszcze zastanowić co za lampkę kupić do szafy/przewijaka Janeczki - czy plafon czy taką zwykłą.
Ja myślałam i jakimś ładnym plafonie łączonym z drewnem, ale mój M. mi wczoraj powiedział, że będzie małej po oczach za bardzo dawał, że może lepiej taką zwykłą lampkę, która będzie bardziej świeciła w dół i teraz nie wiem
Co myślicie? To jest zamykana szafa i tam nie chcę dziecięcych lampek tylko jakąś lampę pasującą do szafy.
http://wrzucaj.net/images/2014/12/30/plafondrewno_dab.jpgjuz mamy chyba wszystko tak oświetlone
-
Witam sie i Ja w koncu sie wyspalam
Mistrzyni masz super brzuszek i nie duzy jak na blizniakii tylko 19 kg super wynik
Ja niby od 12 tyg ciazy przytylam uwaga 5 kg hehe a mam wrazenie ze z 30
Dzis musze poprasowac ciuszki dla Adasia druga ture i zostana juz pierdolki aaa jeszcze malowanie sypialni tylk nie wiem kiedy jeszcze okolo 20 stycznia chce wszystko zaczac ustawiac zeby bylo gotoweFedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Witajcie mamusie!
Ja znowu wyspałam się na maksanie wiem co się ze mną dzieje, ale nie czuje ostatnio, że jestem w ciąży
Mistrzyni powiem Ci, że wyglądasz świetnie ! brzuszek duży, ale nie ma co się dziwić dwa maleństwa muszą mieć miejsce
Ja na dzisiaj nie mam żadnych konkretnych planów, zaraz nastawie pranie no i może pomogę mężowi w mieszkaniu sprzątać
My sylwestra spędzamy w domu. Przyjeżdża do nas moja siostra z chłopakiem i też będziemy pewnie tv oglądać, ale może też pogramy w jakieś kartyszkoda, że nie mamy żadnej gry planszowej, by nam czas szybko i przyjemnie zleciał
Ostatnio ja moja sis była u nas to graliśmy w państwa i miasta, było śmiechu co nie miara
Gosiu ja bym chyba wolała plafon, bo będzie mniej inwazyjny
Cath ja tez mam w domu mnóstwo oświetlenia led ;p bo my nie lubimy żółtego światła, wolimy czyste białe. W pokoju małego się nie zdecydowaliśmy i jest lampa wisząca i mała lampka nocnaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:02
Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLadyMK tylko czy mogę założyć rozprawę o alimenty dla jeszcze nienarodzonego dziecka? Przeglądałam wczoraj różne stronki o tym tak wstępnie i widzę, że tam są wyszczególnione wszystkie pieniądze jakie się wydaje na jedzenie, pieluchy, szczepienia, ubrania, lekarzy itp a ja nie mam za nic paragonów na dzień dzisiejszy, bo kupowaliśmy jeszcze za dobrych czasów razem.
Co do łóżeczka i całej reszty to brałam na allegro u użytkownika "Baby-Raj"
Asia ile dałaś za kombinezon? Świetny jest
Mistrzyni super brzusiu! Powiem Ci, że dzięki Nam to do kina nie trzeba chodzić, takie sensacje
Sue ja sylwestra spędzam jak co dzień, 23 i spać
Gosiak co do lampy to każda będzie pasować w zależności jakie klosze wybierzesz - wiadomo ja będą przezroczyste to będą "Dawać" Jance po oczach, ale jak wybierzesz mleczny to już będzie stłumione. Ten co wstawiłaś jest okej, na dodatek jeśli szukasz z elementami drewnianymi to nie wiem czy będziesz miała wielkie pole do popisu, bo kolorystycznie musi Ci się przecież zgrać z całą resztą.
Dzisiejsza noca była dla mnie koszmarem. Ciągłe skurcze, ból brzucha, ja chyba faktycznie pochodzę z familii przedwczesnych dzieci! Ale wiecie co? Przyjemny był ten ból!Jednak no, niewyspana byłam i jakoś nie na rękę było mi się jarać tym wszystkim. Mam nadzieje, że Ada ogarnie temat, że dopiero tak za 2-3 tygodnie może wbić na świat, przekupie ją piernikiem!
Ciesze się dziewczyny, że powychodziłyście ze szpitali, odpoczywajcie, trzymam kciuki za wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni!MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Dzisiaj zaczynam 34tc. Muszę wam powiedzieć, że od kiedy przekroczyłam magiczną granicę 30tc to ogarnął mnie spokój tj nie stresuję się każdym objawem. Wiem, że teraz z każdym tygodniem jest bezpieczniej no i że teraz skracanie szyjki nie jest juz takie straszne....
Jedynie co mnie teraz ze stresów dopadło to toksoplazmoza. Robiłam badania w pierwszym trymestrez a potem nic.
Wyczytałam że powinno się robić raz w trymestrze. We Francji sa to badania obligatoryjne i robi sie je co 4 tygodnie. Co prawda nie mam większej styczności z kotami, ale to może byc w mięsie, na niedomytych warzywach i owocach. Ostatnio byłam u rodziny która ma koty. kotów nie dotykalam, no ale one wszędzie łażą......Dzisiaj rano zrobiłam badania i czekam z niecierpliwością na wyniki. Mama nadzieję, że będą negatywne.
Co do mojej wagi to mam dzisiaj +17kg. Zauważyłam,że tempo tycia troche zwolniło. Nie wiem czy się tym martwic czy nie. Mam nadzieję, że dzidzia rośnie. Nie mam ostatnio specjalnie dużego apetytu.
Ostatnio widziałam, że któraś z was wrzuciła orientacyjny czas dojazdu do szpitala jak coś się zacznie dziać. Ja przy paciorkowcu mam 2h - jestem ciekawa czy zorientuję się kiedy odejdą mi wody płodowe lub będą się sączyć - boję się, że przegapię i będzie problem.
Angelcia, Patrycja - współczuję serdecznie. Ja nie mogę narzekać na mojego, a wręcz czuję że zmienił się jeszcze bardziej na +.
Angelcia - zmień zamki, niech wie że powrotu już nie ma.
Patrycja - a próbowałaś rozmawiać z nim na spokojnie bez żadnych wyrzutów czy kłótni? Możę on po prostu czuje się też przytłoczony tym wszytskim i nie działa racjonalnie. Jak wyjśnicie sobie swoje punkty widzenia to może dojdziecie do porozumienia - tylko tu trzeba rozmawiac delikatnie, bez oskarżania, bez wymuszania bo wtedy on sie wkurzy i będzie jeszcze gorzej
MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, megg, Fedra lubią tę wiadomość