X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...
    Moj Mały chyba nie spi w ogóle, non stop sie rozbija..mam obtłuczone boki plus dziś scierpły mi oba biodra..juz chodze od godziny i nadal nic, nadal mnie bolą...nie ma dla mnie pozycji. Dzis mowiłam R ze spie na stojąco bo inaczej sie nie da...
    powiem Wam , ze coraz bardziej marze o tym, zeby Mały juz wyszedł...chyba wole wstawać do niego w nocy, patrzeć na niego, karmić itd niż sie tak męczyć. Tak czy siak nie spie....cos strasznego!
    ze nie wspomne o dniu w ktorym też nie jest lepiej...przepona ucisnieta, ciezko oddychać, ciezko siedzieć...ehhhhhhhhh :( ogólnie coraz cięzej i obawiam sie ze za jakis tydzien czy dwa bede tylko leżeć o ile dam rade, a raczej nie dam..wiec nie wiem jak to bedzie wyglądać wszystko..
    na Sylwestra plany takie, ze spedzamy je w Gdańsku lub we Wrocławiu ...no może w Krakowie :) oczywiscie łącząc sie przez tv :) ja już sie nie nadaje na imprezy. Nie moge siedzieć, duszno mi, wierce sie i krece..ehhhhhhh wiec zrobimy cos do jedzonka, picolo zakupione wiec bedzie picie i jedzienie na kanapie:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    ja bym pospala jeszcze z chęcią ale tak mnie boli gardło ze tragedia jakaś ;|

Sylwestra u mnie z Polsatem ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku od jakiejś chwili, panie oczywiście nie mogły mi znaleźć żyły, ale się udało.
    My na Sylwestra idziemy na dużą domówkę do przyjaciół. Pewnie posiedzimy do 1-wszej maks.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mi dziś odrobinę lepiej :) Brzuszkowy dziś na śniadanie zażyczył sobie kanapki z masłem orzechowym ;)

Ja dziś na 15 idę na wizytę. Odrobinę się stresuję tymi moimi częstszymi twardnieniami.

Sylwestra spędzę w domu. Miałam robić jak co roku imprezkę, ale nie mam w tym roku na to siły. Raczej sylwester będzie w Pierzynkowie ;)

Gosiak, Asiaa1201, megg, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam dużo energii od rana, dlatego mam zamiar:
    1. wstawić zmywarkę :P
    2. nastawić rosołek
    3. poprasować trochę ubranek
    4. wyprać chustę, żeby ją bardziej "złamać"
    5. czekać na kurierów ;)
    6. pójść do piekarni i do mięsnego i zrobić jakieś zaopatrzenie lodówki na nowy rok

Miłego dnia dziewczęta! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 09:12

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    co do sylwestra to do nas przychodza moi rodzice i mysle ze spedzimy go z TVP2 lub polsatem :D
    Sue daj maila to ci przesle liste zapisana w wordzie w htmlu :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

widzę, że wiele z was spędzi sylwestra ze mną na polsacie :D to co, do zobaczenia? :P

miłego dnia kochane!

słoneczna 85, megg, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mistrzyni, 19kg przed rozwiązaniem i to ciąży bliźniaczej to naprawdę super wynik!
    Moja teściowa z jednym dzieckiem przytyła 25!
    A brzuch na zdjeciu wyglada bosko!! Gdzie Ty mieścisz te dwie panny, to ja nie wiem:))
    Gdzie mieszczę panny ?? w tych moich 124 cm :D specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś rano zdjęcie z profila, twarz zasłonięta bo jeszcze nie zdążyłam się doprowadzić do porządku, wstaliśmy dopiero godzinę temu i szykuję śniadanie :P
    Bebzol niedługo mi pęknie :D

21ltqic.jpg

cath, Katiś, słoneczna 85, Gosiak, gusiaa, przedszkolanka:), Bietka, juska19, angelcia, justta, Lara 82, Patrycja20, Januszkowa, derii84, laureczka25, Angélique89, Penelope, megg, LadyDi, asia888, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę dziś z szpitala.. mam leżeć szyjka krótka, macica napięta ale ważne że już w domku :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, słoneczna 85, Gosiak, juska19, angelcia, Patrycja20, Januszkowa, derii84, Angélique89, Penelope, megg, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    wow, wyspalam się!!
    derii84 wrote:
    LadyMK,mamy podobne brzuszki,z tym ze Twój bez rozstepow :-)

Asia piękne zdobycze. Mi jedynie brakuje spiworka do spania,ale to jeszcze kupię. Teraz nie mam zamiaru szaleć już,bo Mały ma szafę wypchaną.
    Na wakacjach będę inwestować w nowe ubranka.

Mnie łapią co chwile skurcze,ale na szczęście nieregularne,także będę próbowała zasnąć :-D
    Deri, jeszcze rozstępów nie widzę, mam nadzieję, że się nie pojawią...
    Co do skurczy, to ja już nie wiem, cholerka.. zasypiałam z potwornie twardym brzuchem na całej płaszczyźnie. Wzięłam nospę i troszkę odpuściło.
    Ale mam problemy z wypróżnianiem i często też brzuch mi twardnieje od tego (takie wrażenie)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Gdzie mieszczę panny ?? w tych moich 124 cm :D specjalnie dla Ciebie zrobiłam dziś rano zdjęcie z profila, twarz zasłonięta bo jeszcze nie zdążyłam się doprowadzić do porządku, wstaliśmy dopiero godzinę temu i szykuję śniadanie :P
    Bebzol niedługo mi pęknie :D

21ltqic.jpg
    Mistrzyni wyglądasz świetnie <3 a dziewuszki mają niezły apartamencik! <3 mnie alergia od rana meczy!! Trzeba dom przewietrzyć !

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistrzyni, tylko 19kg masz! to ja z jednym przed rozwiązaniem obawiam się, że dobiję do 20kg :D tzn "obawiam się"... ja to wiem :P

a Sylwestra spędzamy w 3ciężarówki + faceci, a miały być 4ciężarówki, ale ostatnia para ciężarówkowa zmieniła plany:)

byłoby śmiesznie... 2miesiąc, 3 miesiąc, 8 i 9 hehehe

Ciekawe czy bratowa zacznie rodzić 1.01 (termin na 13.01) :P

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mi gin mowil, ze jak mecza zaparcia to zeby kupic syrop lactulosum

sa male buteleczki tez w sprzedazy.

dawkuje sie dwie lyzki dziennie ( jedna rano i 1 wieczorem)

polozna na sr tez polecala.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosołek wesoło pyrka, pralka pierze, zmywarka zmywa... Przedpokój uprzątnięty - miejsce na paczki zrobione ;) Idę do garażu po zapas papierowych ręczników.

Muszę się jeszcze zastanowić co za lampkę kupić do szafy/przewijaka Janeczki - czy plafon czy taką zwykłą.
    Ja myślałam i jakimś ładnym plafonie łączonym z drewnem, ale mój M. mi wczoraj powiedział, że będzie małej po oczach za bardzo dawał, że może lepiej taką zwykłą lampkę, która będzie bardziej świeciła w dół i teraz nie wiem :/
    Co myślicie? To jest zamykana szafa i tam nie chcę dziecięcych lampek tylko jakąś lampę pasującą do szafy.
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/30/plafondrewno_dab.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:45

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Rosołek wesoło pyrka, pralka pierze, zmywarka zmywa... Przedpokój uprzątnięty - miejsce na paczki zrobione ;) Idę do garażu po zapas papierowych ręczników.

Muszę się jeszcze zastanowić co za lampkę kupić do szafy/przewijaka Janeczki - czy plafon czy taką zwykłą.
    Ja myślałam i jakimś ładnym plafonie łączonym z drewnem, ale mój M. mi wczoraj powiedział, że będzie małej po oczach za bardzo dawał, że może lepiej taką zwykłą lampkę, która będzie bardziej świeciła w dół i teraz nie wiem :/
    Co myślicie? To jest zamykana szafa i tam nie chcę dziecięcych lampek tylko jakąś lampę pasującą do szafy.
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/30/plafondrewno_dab.jpg
    Gosiak tu ci nie pomogę bo mój mąż wszędzie taśmy ledowe instaluje :) juz mamy chyba wszystko tak oświetlone :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i Ja w koncu sie wyspalam :D
    Mistrzyni masz super brzuszek i nie duzy jak na blizniakii tylko 19 kg super wynik :D
    Ja niby od 12 tyg ciazy przytylam uwaga 5 kg hehe a mam wrazenie ze z 30 :D
    Dzis musze poprasowac ciuszki dla Adasia druga ture i zostana juz pierdolki aaa jeszcze malowanie sypialni tylk nie wiem kiedy jeszcze okolo 20 stycznia chce wszystko zaczac ustawiac zeby bylo gotowe :D

Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie!

Ja znowu wyspałam się na maksa ;) nie wiem co się ze mną dzieje, ale nie czuje ostatnio, że jestem w ciąży ;)

Mistrzyni powiem Ci, że wyglądasz świetnie ! brzuszek duży, ale nie ma co się dziwić dwa maleństwa muszą mieć miejsce :)

Ja na dzisiaj nie mam żadnych konkretnych planów, zaraz nastawie pranie no i może pomogę mężowi w mieszkaniu sprzątać :)

My sylwestra spędzamy w domu. Przyjeżdża do nas moja siostra z chłopakiem i też będziemy pewnie tv oglądać, ale może też pogramy w jakieś karty :) szkoda, że nie mamy żadnej gry planszowej, by nam czas szybko i przyjemnie zleciał ;)
    Ostatnio ja moja sis była u nas to graliśmy w państwa i miasta, było śmiechu co nie miara ;)

Gosiu ja bym chyba wolała plafon, bo będzie mniej inwazyjny :)

Cath ja tez mam w domu mnóstwo oświetlenia led ;p bo my nie lubimy żółtego światła, wolimy czyste białe. W pokoju małego się nie zdecydowaliśmy i jest lampa wisząca i mała lampka nocna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 11:02

Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK tylko czy mogę założyć rozprawę o alimenty dla jeszcze nienarodzonego dziecka? Przeglądałam wczoraj różne stronki o tym tak wstępnie i widzę, że tam są wyszczególnione wszystkie pieniądze jakie się wydaje na jedzenie, pieluchy, szczepienia, ubrania, lekarzy itp a ja nie mam za nic paragonów na dzień dzisiejszy, bo kupowaliśmy jeszcze za dobrych czasów razem. :/

Co do łóżeczka i całej reszty to brałam na allegro u użytkownika "Baby-Raj"

Asia ile dałaś za kombinezon? Świetny jest ;)

Mistrzyni super brzusiu! Powiem Ci, że dzięki Nam to do kina nie trzeba chodzić, takie sensacje ;)

Sue ja sylwestra spędzam jak co dzień, 23 i spać ;)

Gosiak co do lampy to każda będzie pasować w zależności jakie klosze wybierzesz - wiadomo ja będą przezroczyste to będą "Dawać" Jance po oczach, ale jak wybierzesz mleczny to już będzie stłumione. Ten co wstawiłaś jest okej, na dodatek jeśli szukasz z elementami drewnianymi to nie wiem czy będziesz miała wielkie pole do popisu, bo kolorystycznie musi Ci się przecież zgrać z całą resztą.

Dzisiejsza noca była dla mnie koszmarem. Ciągłe skurcze, ból brzucha, ja chyba faktycznie pochodzę z familii przedwczesnych dzieci! Ale wiecie co? Przyjemny był ten ból! :D Jednak no, niewyspana byłam i jakoś nie na rękę było mi się jarać tym wszystkim. Mam nadzieje, że Ada ogarnie temat, że dopiero tak za 2-3 tygodnie może wbić na świat, przekupie ją piernikiem!

Ciesze się dziewczyny, że powychodziłyście ze szpitali, odpoczywajcie, trzymam kciuki za wizyty i gratuluję rozpoczętych tygodni!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dzisiaj zaczynam 34tc. Muszę wam powiedzieć, że od kiedy przekroczyłam magiczną granicę 30tc to ogarnął mnie spokój tj nie stresuję się każdym objawem. Wiem, że teraz z każdym tygodniem jest bezpieczniej no i że teraz skracanie szyjki nie jest juz takie straszne....
    Jedynie co mnie teraz ze stresów dopadło to toksoplazmoza. Robiłam badania w pierwszym trymestrez a potem nic.
    Wyczytałam że powinno się robić raz w trymestrze. We Francji sa to badania obligatoryjne i robi sie je co 4 tygodnie. Co prawda nie mam większej styczności z kotami, ale to może byc w mięsie, na niedomytych warzywach i owocach. Ostatnio byłam u rodziny która ma koty. kotów nie dotykalam, no ale one wszędzie łażą......Dzisiaj rano zrobiłam badania i czekam z niecierpliwością na wyniki. Mama nadzieję, że będą negatywne.
    Co do mojej wagi to mam dzisiaj +17kg. Zauważyłam,że tempo tycia troche zwolniło. Nie wiem czy się tym martwic czy nie. Mam nadzieję, że dzidzia rośnie. Nie mam ostatnio specjalnie dużego apetytu.
    Ostatnio widziałam, że któraś z was wrzuciła orientacyjny czas dojazdu do szpitala jak coś się zacznie dziać. Ja przy paciorkowcu mam 2h - jestem ciekawa czy zorientuję się kiedy odejdą mi wody płodowe lub będą się sączyć - boję się, że przegapię i będzie problem.

Angelcia, Patrycja - współczuję serdecznie. Ja nie mogę narzekać na mojego, a wręcz czuję że zmienił się jeszcze bardziej na +.
    Angelcia - zmień zamki, niech wie że powrotu już nie ma.
    Patrycja - a próbowałaś rozmawiać z nim na spokojnie bez żadnych wyrzutów czy kłótni? Możę on po prostu czuje się też przytłoczony tym wszytskim i nie działa racjonalnie. Jak wyjśnicie sobie swoje punkty widzenia to może dojdziecie do porozumienia - tylko tu trzeba rozmawiac delikatnie, bez oskarżania, bez wymuszania bo wtedy on sie wkurzy i będzie jeszcze gorzej

MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia
    Ty tez zaczynasz nowy tydzien dzis :D

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ