WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka, wazne skad ta krew, czy nie z odbytu np. Robilas moze ciezka 2.
    Sprawdz, pochodz chwile a jak cos to IP

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dziewczyny wybaczcie,że tak wyskakuje ale właśnie na papierze zobaczyłam krew,taka krople i trzy razy...nie wiem co robić...

Dla spokoju pojechalabym na IP

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie aplikowałam,nie wspòłżyłam,nie goliłam...z odbytu też nie bo sprawdzałam (a rozpoznam bo już tak miałam z 2)...to była taka kropla krwi bez śluzu na papierze po każdym z trzech podtarć pod rząd...nic nie boli,mała się rusza...lekarka nie odbiera,chyba pacjenta ma...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też dla spokoju pojechalabym na IP. Ponoc jak czop śluzowy odchodzi, to moze byc z nitkami krwi - ale to byłby raczej sluz z krwią.
    Daj znać!

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie masz jakieś krostki, którą podrażniłaś? Ja tak też miałam. Jeżeli nic z tych rzeczy to ja zadzwoniłabym do lekarki :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka.. Moj gin mowil ze jak krew to na Ip... Wiec jesli nic nie gmeralas i nie aplikowalas to ja bym pojechala.. Zreszta pewnie nawet jakbym gmerala to bym pojechala dla spokoju...
    Mistrzyni kochana gratulacje nasza pierwsza mamusiu !! :) dziewczynki sa dzielne i dadza rade :) trzymam kciuki za Nie z calych sil az bola :p bedzie dobrze :) dla pocieszenia powiem Ci ze moja szwagierka urodzila blizniaki chlopakow- 1 wazyl ok 3 a drugi jakos ponizej 2 jak u Ciebie, bo ten mniejszy mial owinieta nozke w pepowinie i byl niedozywiony a cale zarelko trafialo do drugiego, tez byl pod obserwacja ale wszystko bylo super i teraz chlopaki maja 8 lat w styczniu i super sie rozwijaja, wogole nie choruja! Zdrowi jak konie, a ten mniejszy co byl to nadrobil czas traciny w brzuchu i teraz by mu sie troche dieta przydala :p
    Aha no i obaj urodzeni w 39 tc :) wiec moze tak jest z tymi blizniakami :)
    A kolezanka tez urodZila ale jedno dziecko przed terminem i mialo 1900 bylo w inkubatorze jakies problemy na poczatku chyba tez z oddychaniem i teraz ma 9 miechow i zdrowa jak ryba :) wiec wszytko bedzie na bank dobrze :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż oddzwoni i leżę..nie mam tam raczej nic,czop niee bo bez śluzu...miałam w weekend uczelnie, może to miało wpływ...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni gratulacje!!!

Bella mój kot je kitekata i whiskasa (saszetki) + różne wędliny, najchętniej drobiowe. Uwielbia też łososia wędzonego i smażonego. Suchą karmę ograniczyłam do minimum po ostatniej chorobie kotka (tak zaleciła pani wet.) Dzisiaj kupiłam mu śliczną obroże przeciwpchelną, jest kolorowa w paseczki. Nie wiedziałam, że takie robią, zawsze miał jednokolorowe ciemne :) Wygląda szałowo :)
    Katiś wydaje mi się, że nasze koty wyczuwają nasze ciąże, mój za mną wszędzie łazi, gdzie ja tam kot.

Fedra Twoja Natalka już taka duża <3 Moja chyba do takiej wagi nie dojdzie. Wizyta w czwartek.

Dzisiaj byłam na wymazie GBS (W Krk. na Sławkowskiej), nic strasznego :) W pt. wynik. Pochodziłyśmy z mamą po mieście, byłyśmy na pysznych pierogach. Mam dzisiaj mnóstwo energii :)

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, mi też się wydaje że jeśli jest krew to może lepiej sprawdzić. Daj znać co powie lekarka.

Mi dziś zostało równo 30 dni do terminu. Uuu! Robi się coraz ciekawiej :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia widzisz nasze suwaczki?? Miesiac!!!! :-o
    Tak, równy miesiąc. Nieźle się zgrałyśmy ;)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, mi ciągle położna powtarza że jak jakiekolwiek krwawienie to do zbadania na IP.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, już wiem czemu ominęłam Twój wpis, bo wtedy wklejałam mój wózek i mi umknął.
    A jak się czujesz po zupie z cukinii?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, oczywiście bez paniki poczekaj jak oddzwoni, ale jeśli tego nie zrobi to jeszcze dziś na IP. Może to nic a może coś bardzo poważnego. Staraj się słuchać małej. Myślę, że krew to nie przelewki.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym jechala na ip

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    AsiaSzw,
    A jak się czujesz po zupie z cukinii?

No nawet dobrze. Coprawda odbijalo mi sie kwasem, ale juz zakupilam sobie gaviscon w tabsach i nawet banana zjadlam i jest okej.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Mistrzyni, nasza dzielna kobitka ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które martwią się tym, że tyją lub przytyły za dużo itd - przeczytałam dziś w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że w 9 miesiącu przyrost wagi maleje lub całkowicie się zatrzymuje, a niektóre wręcz chudną 1-1,5kg :)
    Także nie będzie z nami tak najgorzej :)

Przedszkolanko, daj znać czy pojechałaś na IP. Myślę, że jak nienawidzę szpitali, tak krew też by mnie wygnała na sprawdzenie, tym bardziej na tym etapie ciąży.

Ja właśnie zaparzyłam rumianek i siadam do mojej książki, bo już prawie ją kończę.
    Później poszukam inspiracji na włosy, bo mam ochotę na jakąś przemianę :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, pojedź lepiej na IP. Nawet jeżeli to nic poważnego to nie zaszkodzisz, jak sprawdzisz, lepiej mieć pewność. Krew to zawsze powód do skontrolowania sytuacji.

relgwn15ilhiioyg.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko poobserwuj, jak lekarka nie oddzwoni to jedź na IP sprawdzić

A dziewczyny wklejam moje zdjęcie z Sylwestra ;-) 35tc 0dz

f833452aada08e63med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:18

Gosiak, juska19, AsiaSzw, Lara 82, truskawkax25, Katiś, cath, Sue, Penelope, Angélique89, Januszkowa, megg, laureczka25, angelcia, Patrycja20, LadyDi, Fedra, asia888, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, gratulacje. Trzymam kciuki za Twoje skarby. Na pewno wszystko będzie dobrze!

Nie mogę uwierzyć że nasza lista już jest otwarta. Jejciuuuu!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ