Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Cath, a co z Sewerynką? Bo pytałam ostatnio, ale nie kojarzę czy odpowiadałaś
u niej 2 dni do terminu a szyjka dluga zamknieta twarda, ona bardzo dobrze sie czuje, nic nie boli i wg wszystko super jesli chodzi o samopoczucie
dzis byla u naszego ginka to Wiktor waży 3660g ale ginek powiedzial ze u niej strzela ze + 500g
ale ma krótkie nóżki wiec prawdopodobnie bedzie mały ale grubiutki. :*
Sue, LadyDi, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Agaa, urodzisz, urodzisz
Zawsze jest błąd pomiaru
Cath, a u Ciebie może być też pomyłka, bo skoro Konstancja ma długie nogi, to maszyna może zawyżyć wagę - u Fedry było podobnie. Też jej lekarz wróżyli, że 4kg, a Natalka szczuplutka, ale długa
Fajnie, że u Sewerynki ok, Wiktor też słuszna waga jużNapisze nam jak urodzi czy Ty przekażesz nowinę? Pozdrów ją
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Lady...Ale super że tak fantastycznie się czujesz. Ależ Ci zazdroszczę. Trzymam kciuki żeby druga część porodu też była taka 'lekka'
To ja też biegnę po drugą malinianke...
Hmmm..z tym bieganiem to chyba przesadzilam, bo to raczej będzie czlapanie
Kurczę, powiem Wam że wszystko już mam wysprzatane, przygotowane, torba w gotowości, w głowie już mam tylko kierunek poród. I męczę się strasznie, te codzienne rytuały, piguly, smarowanko, picie malin, masaże, trening oddychania, mięśni Kegla już mnie chyba znudziły, i chciałabym już przejść do kolejnej fazy. Ależ jestem niecierpliwa, a muszę wytrwać jeszcze 10 dni i modlić się żeby nie przenosci ciąży bo zwarjuje.LadyDi lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Sue wrote:Agaa, urodzisz, urodzisz
Zawsze jest błąd pomiaru
Cath, a u Ciebie może być też pomyłka, bo skoro Konstancja ma długie nogi, to maszyna może zawyżyć wagę - u Fedry było podobnie. Też jej lekarz wróżyli, że 4kg, a Natalka szczuplutka, ale długa
Fajnie, że u Sewerynki ok, Wiktor też słuszna waga jużNapisze nam jak urodzi czy Ty przekażesz nowinę? Pozdrów ją
Zdaje sobie sprawę z błędu pomiaru tylko, że on działa w 2 strony niestety. -
agaaa28 wrote:Bo mam 162 cm wzrostu, normalnie ważę 50 kg, a Kuba ma krótkie nóżki, więc pewnie jest w rzeczywistości jeszcze grubszy.
I jestem przerażona porodem
Aga, pocieszę Cię - moja mama ma 155cm wzrostu (jak sobie włosy pokręci i stanie prosto:P) i urodziła naturalnie dwoje dzieci - mój brat 3600, ja 3800Mnie urodziła szybko, z bratem był problem, ale to dlatego, że jej kazali leżeć i wolno akcja postępowała, a mój brat miał, delikatnie mówiąc, wielki łeb.
Dasz radę :* Nie stresuj się, bo się niepotrzebnie zablokujesz. Pamiętaj to, co pisała Gosia po rozmowie z doulą - poród zaczyna się w głowie.
-
Dziewczyny zauważyłyście że przeplatanka sie utrzymuje?
był Gabryś teraz Zojka
to teraz będzie czas na chłopca ;p może to będzie mój Staś albo Zdziebłąd Penelope, a później czas na Konstancję Cath
Mój Synek dotrzymuje obietnicy, bo umówiliśmy się, że do środy nie może wychodzić, bo jutro dopiero dostaje upragnione pieniądze z Zus i mogę sobie kupić staniki do karmienia
Lady ja Ciebie podziwiam, że jeszcze myślisz o forum
Agaaa JA tez mam kluchę, 1,5 tyg temu mój synuś miał 3,5 kg, więc też pewnie dobije do 4 kg.
JA tez mam przewijak w torbie do wózka i myślę, ze mi się przydaLadyDi lubi tę wiadomość
-
Wróciłam od ginekologa. Mała waży 3300. Termin cc mam na 6.02 a przyjść do szpitala dzień wcześniej. Nie wierzę w to. To nasz ostatni weekend we 2. Jestem i wystraszona ale i też szczęśliwa ze za 10 dni będę trzymała na rękach nasz mała księżniczkE. To takie nierealne. Proszę no zmianę terminu na 6.02
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 20:46
cath, Sue, Bietka, derii84, agaaa28, AsiaSzw, przedszkolanka:), LadyDi, bella84, megg, asia888, Lara 82, Angélique89, słoneczna 85, Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość