Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie tez zauwazylam, ze Pia cos dzis ucichła. A ona nie miała dzis wizyty?
Lare tez pochłonęło macierzyństwo
Pieknie wyglada nasza lista! A tych mamus, ktore sie udzielają tez niewiele zostało:)
Słoneczna, bedzie dobrze. Jestes juz w szpitalu, wiec na bank juz urodzisz:)
Na czym polega taki test oksytocynowy? Nie wiem czy widzialas moje pytanie- jaki miałas termin z OM?
-
Witam
Czy można dołączyć do forum lutówek?
W związku z tym iż mój termin porodu minął już 13 lutego, a według moich obliczeń i usg nawet 10 lutegopodczytuje różne fora trochę zdenerwowana przenoszeniem ciąży. Byłoby miło podzielić się swoimi obawami z kimś kto je zrozumie.
Suri97, Patrycja20, derii84, asia888, PatrycjaP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maja gratulacje coreczki!
Ja juz wykapana, wykremowana leze sobie w lozku. Mam nadzieje, ze ta noc przespie bo poprzednia byla tragiczna. W ogole nie moglam sie ulozyc w tym szpitalnym lozu.
Asia no to widze u Ciebie wywolywanie na calegoasia888 lubi tę wiadomość
-
Hej Suri:)
Spodziewam się dziewczynki, ale jakoś nie śpieszy się łobuziara:). Trzy tygodnie przed terminem miałam zalecone leżenie, bo szyjka się skróciła, a tu taki klops. Może to rodzinna przypadłość, bo moja mama przenosiła wszystkie ciąże o blisko dwa tygodnie.Suri97 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny myslalam ze jak juz definitywnie skonczymy liste to fajnie by ja bylo wrzucic na 1strone zeby zawsze mozna bylo latwo zerknac. Bo inaczej sie gdzies zgubi posrod tysiecy stron. Co o tym sadzicie? Na 1str udzielaly sie tylko Sebza i Cath wiec tylko ktoras z nich moglaby to pozniej wkleic.
Moja Nelka to normalnie coreczka tatusia. Jak tylko wezmie ja na rece od razu cisza i spokoj. Wpatruje siw tatusiowi w oczy z takim ogromnym zainteresowaniem i od razu sie uspokaja. No chyba bede zazdrosna. Na mnie tak nie patrzy.Widocznie nie mam takiego magicznego spojrzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 21:36
Aagnieszkaa, LadyMK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarylin wrote:Hej Suri:)
Spodziewam się dziewczynki, ale jakoś nie śpieszy się łobuziara:). Trzy tygodnie przed terminem miałam zalecone leżenie, bo szyjka się skróciła, a tu taki klops. Może to rodzinna przypadłość, bo moja mama przenosiła wszystkie ciąże o blisko dwa tygodnie.
Haha. Moze mala pokazuje juz swoj charakterek
Ale spokojnie tu bylo duzo porodow po terminie a dzidzie w koncu.i tak musza wyjsc.
Mojej sie znowu spieszylo na swiat juz w 24tc i tez lezalam a potem po sciagnieciu pessara jeszcze dlugo siedziala i w koncu wyszla dopiero po 38tc. -
powinni się zdecydować, który termin biorą pod uwagę, bo można oszaleć!
a przecież wszędzie się mówi, że najważniejsze jest to usg I trymestru i z niego datę się bierze.
Niezdecydowańcy!
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ja to czytam na bieżąco, ale udziela się sporadycznie. Jak jest chwila to zazwyczaj oko mi się przymyka, albo trzeba cos w domu zrobić
Teraz czeka mnie prasowanie i czas na prysznic. Ale nie wiem czy tego prasowania to sobie nie odpuszczę, bo normalnie zasypiam na siedząco, a moja pijaweczka się pewnie okolo polnocy obudzi na cyca. -
słoneczna 85 wrote:Sue odpisalam! No ja mialam om 11 maja wiec wg mojego gina 15 luty, wg poloznych na izbie 18 luty a z 1 usg 8lub 10 luty.
-
asia888 wrote:hehe Sue to niezle
a u nas pogoda piekna, wiosna pelna para, slonce, cieplutko, bez kurtki dzis mozna bylo chodzicbardzo pozytywnie to nastraja i nie moge sie doczekac spacerkow
wozek juz zlozylismy zaraz moze cykne jakas fotke, jeszcze tylko lozeczko zlozyc i wszystko gotowe
zwariowalam!?
mala_mi1982, Sue, asia888 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
A my jutro idziemy na pierwszy prawdziwy spacer jak tylko pogoda do pisze
Dziś się grzalismy w słonku na balkonie ze 40 min. Aż żal było wracać do domu. A bąbel tak słodko spal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 22:20
Penelope lubi tę wiadomość
-
Jestem super zadowolona z tego dnia. Mąż odebrał dziś z urzędu skrócony akt urodzenia małego. A potem pojechał zarejestrować go do wybranej przychodni. Już jutro odwiedzi mnie położna. Dzięki dziewczyny za pomoc w tej kwestii.
Umowilam się też z doradcą laktacyjnym, może też przyjedzie do mnie jutro. Chciałabym żeby ktoś doświadczony zobaczył jak mój Mały dostawia się do piersi. Pierwszy cmok tak mnie strasznie boli, że mam aż łzy w oczach. Uwielbiam go karmić, ale to nie jest chyba normalne że tak boli.
Jak to u Was wygląda?
Zamówiłam dziś zabawki sensoryczne. Czuję że możemy zacząć już go stymulować zabawa, rozmowa podczas przewijania. Póki co mam taką książeczkę i mały uwielbia wpatrywac się w obrazki
http://www.oczamimaluszka.pl/
A zamówiłam mrowkojada i krowę
http://www.mamissima.pl/przytulanki/franck_fischer_zabawka_sensoryczna_krowka_lucky.htmlhttp://www.mamissima.pl/przytulanki/franck_fisher_-_grzechotka_slonik_czerwony_ekologiczna_bawelna.htmlhttp://www.mamissima.pl/przytulanki/sillyu_-_grzechotka_mrowkojad.html
Nie mogę się doczekać kurieraMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego