Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
myślałam,ze któraś już rodzi
mam dziś straszne samopoczucie wieczorne,okropnie źle się czuję ;/ może się zbliża? choć wolałabym,zeby mnie wzięło po jakimś dniu gdzie będę wypoczęta i pełna sił. Czasem mi się wydaje,że już zawsze będę w ciąży
chyba pójdę spać -
Aagnieszkaa mnie tez boli jak maly zaczyna ssać. Potem jest juz ok. U mnie chyba troche lapie plytkawo, ale jak mu wiecej piersi wloze do buzi to nie daje rady ssać, mam duże sutki hehe. Poza tym nic nie boli a maly sie najadą wiec chyba nie jest źle. Ja miałam doradcę laktacyjnego w szpitalu.
-
nick nieaktualny
-
U mnie chyba coś się kroi w najbliższycm czasie. Trzymajcie kciuki by wszystko było dobrze i bardzo się martwie. Chyba ze to fałszywy alarm ale czuję ze nie.
dorocia2324, Penelope, Aagnieszkaa, mala_mi1982, Patrycja20, LadyDi, słoneczna 85, asia888, PatrycjaP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie różnie. Zawsze piluję żeby było min 10min aktywnego ssania. Czasami zajmuje mi to 10-15 min a czasami 40min ( z przewijaniem w między czasie). Zdarza sie też że karmienie trwa 5min i Grzes śpi tak twardo że nic nie jest w stanie go zmusić do dalszego jedzenia
Penelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAagnieszkaa wrote:Jestem super zadowolona z tego dnia. Mąż odebrał dziś z urzędu skrócony akt urodzenia małego. A potem pojechał zarejestrować go do wybranej przychodni. Już jutro odwiedzi mnie położna. Dzięki dziewczyny za pomoc w tej kwestii.
Umowilam się też z doradcą laktacyjnym, może też przyjedzie do mnie jutro. Chciałabym żeby ktoś doświadczony zobaczył jak mój Mały dostawia się do piersi. Pierwszy cmok tak mnie strasznie boli, że mam aż łzy w oczach. Uwielbiam go karmić, ale to nie jest chyba normalne że tak boli.
Jak to u Was wygląda?
Zamówiłam dziś zabawki sensoryczne. Czuję że możemy zacząć już go stymulować zabawa, rozmowa podczas przewijania. Póki co mam taką książeczkę i mały uwielbia wpatrywac się w obrazki
http://www.oczamimaluszka.pl/
A zamówiłam mrowkojada i krowę
http://www.mamissima.pl/przytulanki/franck_fischer_zabawka_sensoryczna_krowka_lucky.htmlhttp://www.mamissima.pl/przytulanki/franck_fisher_-_grzechotka_slonik_czerwony_ekologiczna_bawelna.htmlhttp://www.mamissima.pl/przytulanki/sillyu_-_grzechotka_mrowkojad.html
Nie mogę się doczekać kuriera
co do książeczek oczami maluszka - ja się zastanawiałam nad tym ale stwierdziłam, że to jest tylkko na początek. Zamiast tego zrobiłam plansze z róznymi kaształtami wkolorze czarnym czerwonym i białym -te kolory dziecko rozpoznaje na początku. Nie jest to może takie piękne jak te ksiażeczki ale efekt ten sam. Chodzi o pobudzanie wzroku poprzez kontrasty na początku.
Kupiłam niedawno taką ksiażeczkę harmonijkę do łóżeczka ale kolorową - kolejny etap po czarno-białytchasia888 lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:co do książeczek oczami maluszka - ja się zastanawiałam nad tym ale stwierdziłam, że to jest tylkko na początek. Zamiast tego zrobiłam plansze z róznymi kaształtami wkolorze czarnym czerwonym i białym -te kolory dziecko rozpoznaje na początku. Nie jest to może takie piękne jak te ksiażeczki ale efekt ten sam. Chodzi o pobudzanie wzroku poprzez kontrasty na początku.
Kupiłam niedawno taką ksiażeczkę harmonijkę do łóżeczka ale kolorową - kolejny etap po czarno-białytchWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 00:16
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Lula trzymam kciuki!
Jedzenie nocne ok 30 min z czego pewnie polowe przesypiaale jak zje mniej to się budzi za 2-3 godziny. A jak zje naprawdę dużo to śpi przez 4-5 godziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 00:22
-
Mnie też boki na początku, ale pi chwili mija, chyba, że młody źle się zassie, to muszę go odstawic i przystawic jeszcze co oczywiście drażni mojego syna i się straszenie rzuca wtedy;)
Penelope u nas aktywnego zdania jest 10, max 15 min. Po tym czasie moje dziecko zapada w sen i nie ma opcji, żeby jadło dłużej. Chyba że odstawie i przystawie jeszcze raz, ale tego raczej nie praktykuje. Nie ma różnicy czy to noc czy dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 00:32
-
Ja też skończyłam karmić, aktywnego ssania jest nie wiem ile - ale chyba z 10 minut, ale Janeczka ma 2 dni... Jak się przysysa, to trochę mocniej, to fakt, ale jakoś mocno nie boli. A brzuch mnie ciągnie przy karmieniu czasem.
-
Witamy się z nocnego karmienia. Jutro o 10 Lila ma pobranie krwi tak morfologia i bilirubina ze względu na to ze ja mam chora tarczyce chcą sprawdzić czy mała ma zdrowa... Dzisiaj byliśmy w przychodni i od wyjścia czyli w 11 dni Lili przybrała na piersi 350 g jupi...
U nasz 10 no 15 min aktywnego ssania. W zasadzie niezależnie od pory dnia. Tez karmie z jednej piersi.
Powodzenia dziewuszki nierozpakowane aby szybko wszystko się rozkręcilo I Wasze dzieciaczki były bezpieczne i zdrowe po drugiej stronie brzuszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 01:58
Penelope, asia888 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:A boli Was brzuch jak karmicie? Karmicie z jednej czy dwoch piersi na raz?
My sie wlasnie najedlismy, beknelismy i idziemy spac:)
Mały kupsztyla takiego walnął, ze szok! Najpierw sadził baki a potem kupa. Czyli chyba dobrze:)
Teraz mamy już inne zasady, i kiedy widzę że Mały zasnal, a cyca traktuje jak usypiaczo-zabawkę, to mu zabieram. Z reguły udaje się zrobić to bezboleśnie i śpi dalej.
Ją karmię raz z jednej, raz z drugiej piersi. Na zmianę.
Teraz była lewa, moja ulubiona. Nie lubię karmić z prawej.
Mały najedzony, ładnie zasnął. Więc i ja wracam do spaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 03:28
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego