X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała juz cesarke bo jak myślę o kroplówce to masakra... ale oni widzę nie widzą innej możliwości niż poród naturalny.

Derii może i lepiej ze nie dają Ci tej kroplówki może faktycznie akcja sama u Ciebie zaskoczy... uwierz ze ja bym wolała poczekać z ta kroplówką.

Tez trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko poszło ::)

derii84 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tp super. To czyli jakas cywilizacja w tych szpitalach w koncu w tym temacie.
    Gosia ja dostalam i tak oxy. Jak jest planowane ciecie to podobno lepiej podac aby dziecko dostalo sygnal ze czas sie zwijac. Ja mialam skorcze na tej oxy co 6 minut bo w miedzy czasie wpadly na szybko z porodowki jeszcze 2 cesarki. Ale dla mnie te skorcze byly znosne. Wiec na klate oxy biore ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Ja też bym chciała juz cesarke bo jak myślę o kroplówce to masakra... ale oni widzę nie widzą innej możliwości niż poród naturalny.

Derii może i lepiej ze nie dają Ci tej kroplówki może faktycznie akcja sama u Ciebie zaskoczy... uwierz ze ja bym wolała poczekać z ta kroplówką.

Tez trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko poszło ::)

U mnie wszystko rozbija się o to,że nie włożę tyłka w samochód i przyjadę do szpitala, tylko znowu cały ten stre.
    Moim zdaniem powinni spróbować tylko, żeby wiedzieć czy się da,czy też nie. Z resztą sama polozna powiedziała, że u mnie się zaczyna... Tak, tylko kiedy :-P

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, bo pewnie dostalaś małą dawkę, ja przy 3-ce jeszcze żartowałam. A potem przez kilka godzin miałam już co 1-2 minuty skurcze i to takie, że wyłam jak zwierzę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, pierwsze normalne śniadanie - chleb, masło, dżem, sałata i ryba w galarecie - nie wiem czy zasłużyłam na taką ucztę ;)

truskawkax25, derii84, mala_mi1982, LadyDi, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jeden dzień do terminu tak ?:) Kroplówke podają tak 7 dni po terminie a uwierz ze do tego czasu może dzidziuś sam będzie chciał wyjść...
    a taka nie potrzeba kroplówka tylko Cię zmęczy...

Tak u mnie też się "zaczyna " juz od ho ho...
    juz po obchodzie... kuzwa jutro kroplówka numer 2...

qb3c3e5eerxx6827.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka suwak się zacial :-) jestem po terminie 4 dni :-)

Do d....z tym wszystkim.
    A Ciebie będą nadal męczyć bidulko, Boszzzzz

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 7 cm funkcjonowalam normalnie, bolec bolalo, ale dawalam rade. Przy 7 cm juz byka masakra, te bóle co minute lub mniej trwające po minute, brrr. Chcialam umrzeć, a w pewnym momencie myslalam o tym, ze nie chce juz tego dziecka, ze po co mi to bylo i niech cos się stanie, żeby zrobili operacje. A teraz na sama myśl o tym lzy mi naplywaja do oczu, bo jak ja moglam tak pomyśleć! Nie wybacze tego sobie nigdy chyba! Jak patrzę na to swoje dziecko i myślę ze cos mialoby się jej stać to chyba bym umarla! Juz nie potrafię bez niej żyć!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, też miałam takie myśli, to chyba normalne - reakcja na tak silny ból... Bywa różna

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Witam sie i ja.
    My tez dzis z cyckiem szlelismy Gosia jak u Ciebie z dobra godzine.

Sue tak pozno masz to badanie? My mamy dzisiaj.

Gosiu jak u ciebie w szpitalu reakcja na brak zgody na szczepienie? U mnie bardzo milo zaskoczona jestem bo pediatra jak przyszla szczepic bo tu nie zabieraja dzieci tylko do nich przychodza spytala mnie tylko czy podtrzymuje decyzje o nie szczepieniu, powiedzialam tak na to ona dobrze to tylko jesli pani pozwoli zostawie ulotke dotyczaca innego badania. I tyle z tematu. Szacun.

Ja wczoraj dostalam syrop na wyciszenie bo zalewalam sie lzami okrutnie. Co rusz wylam. No ale dzis samopoczucie lepsze oby jak najdluzej.
    Asiu, a co się dzieje, czemu płaczesz? Kiedy wychodzisz?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kroplowke z oxy. Z tym że u mnie zadziałała piorunem. Jak zkapała połowa to myślałam że umrę! Ale dzięki niej jest z nami Pola:)
    A o cesarke się mmodlilam ! I bardzo się cieszę ze ja zrobili :) wieem jestem dziwną ale cóż na to poradzę :P
    słoneczna nie stresuj sie i na Was przyjdzie pora.
    My cyc po raz trzeci. To u nas jest ostatni cyc nocny :) Mała coś wczoraj marudzila i płakała ale na szczęście noc przespana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:37

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh Sloneczna Ty juz najblizej wylotu i tak z nas! niedlugo bedziesz tulic maluszka :)
    u mnie juz w czarnym scenariuszu maluje sie marzec! :(

lula88 kciuki!

Dorocia tak wczoraj byl intensywny dzien hehe :) nic nie dalo!
    niestety nie zalapie sie juz raczej na wodnika, a szkoda :(
    czas wrzucic na luz bo oszaleje juz oboje strasznie jestesmy zniecierpliwieni ale co zrobic, maly uparciuch i tyle

Marylin witaj, milo ze ktos sie dolaczyl bo coraz mniej nas tu na forum udzielajacych sie i nierozpakowanych
    napisz nam cos wiecej o sobie :)

Suri dobry pomysl i ja wogle mysle ze dobrze by bylo zrobic porzadek z ta lista i pousuwac, lub oddzielic na dol te dziewczyny ktore sie nie udzielaja, bo na liscie jest jeszcze z 40 oczekujacych a w rzeczywistosci moze 10 nas tu, i tak naprawde niewiadomo kto zostal jeszcze, nieczytelnie jest

Boroniowka mi tez sie teraz wydaje ze juz zawsze bede w ciazy, jeszze rozlozylam ten cholerny podklad na lozko i mordega w nocy spac na tym :p eh kiedy to sie juz skonczy te oczekiwanie

derii84, Marylin lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam ze Pia rodzi

derii84, Sue lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Niedługo i my będziemy cyckami tu zalewać,dajcie nam jeszcze chwilkę :p a tym czasem korzystajmy ze snu :p

No my dzisiaj na 12 wizyta i się okaże czemu nasza księżniczka jeszcze nie wychodzi no i co dalej :) proszę o kciuki!

Pia rodzi na bank lub już jest po,daj nam tu znać! :)

A korzystając z tego,że mogę to chyba wstąpię po big maca a co! :p

Miłego dnia :)

asia888, derii84 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też jedziecie ze swoimi maluszkami na usg bioderek ? :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny czy wy też jedziecie ze swoimi maluszkami na usg bioderek ? :)
    Tak ja jestem umówiona w 6 tygodniu. Pediatra mówila, że gdyby były jakieś wskazania to trzeba bylo by wczesniej zrobić. U nas nie zauważyła nieprawidłowości ale powiedziała, że to badanie zaleca sie wszystkim dziecim zrobić.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na pesel i będę dzwonić się umawiać na usg.
    Cath Twoja córka ma dziś imieniny :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja na wypisie ze szpitala w zaleceniach miałam aby wykonać to badanie w pierwszym miesiącu życia, więc jedziemy dzisiaj :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Janeczki wyszło zakażenie bakterią e-coli, od dziś leczenie antybiotykiem i zostajemy jeszcze przynajmniej 5 dni w szpitalu :( Trzymajcie kciuki za nas!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Gosiu kciuki za Was! duzo zdrowka dla malutkiej

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ