X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała juz cesarke bo jak myślę o kroplówce to masakra... ale oni widzę nie widzą innej możliwości niż poród naturalny.

Derii może i lepiej ze nie dają Ci tej kroplówki może faktycznie akcja sama u Ciebie zaskoczy... uwierz ze ja bym wolała poczekać z ta kroplówką.

Tez trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko poszło ::)

derii84 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tp super. To czyli jakas cywilizacja w tych szpitalach w koncu w tym temacie.
    Gosia ja dostalam i tak oxy. Jak jest planowane ciecie to podobno lepiej podac aby dziecko dostalo sygnal ze czas sie zwijac. Ja mialam skorcze na tej oxy co 6 minut bo w miedzy czasie wpadly na szybko z porodowki jeszcze 2 cesarki. Ale dla mnie te skorcze byly znosne. Wiec na klate oxy biore ;-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Ja też bym chciała juz cesarke bo jak myślę o kroplówce to masakra... ale oni widzę nie widzą innej możliwości niż poród naturalny.

Derii może i lepiej ze nie dają Ci tej kroplówki może faktycznie akcja sama u Ciebie zaskoczy... uwierz ze ja bym wolała poczekać z ta kroplówką.

Tez trzymam kciuki żeby u Ciebie szybko poszło ::)

U mnie wszystko rozbija się o to,że nie włożę tyłka w samochód i przyjadę do szpitala, tylko znowu cały ten stre.
    Moim zdaniem powinni spróbować tylko, żeby wiedzieć czy się da,czy też nie. Z resztą sama polozna powiedziała, że u mnie się zaczyna... Tak, tylko kiedy :-P

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, bo pewnie dostalaś małą dawkę, ja przy 3-ce jeszcze żartowałam. A potem przez kilka godzin miałam już co 1-2 minuty skurcze i to takie, że wyłam jak zwierzę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, pierwsze normalne śniadanie - chleb, masło, dżem, sałata i ryba w galarecie - nie wiem czy zasłużyłam na taką ucztę ;)

truskawkax25, derii84, mala_mi1982, LadyDi, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz jeden dzień do terminu tak ?:) Kroplówke podają tak 7 dni po terminie a uwierz ze do tego czasu może dzidziuś sam będzie chciał wyjść...
    a taka nie potrzeba kroplówka tylko Cię zmęczy...

Tak u mnie też się "zaczyna " juz od ho ho...
    juz po obchodzie... kuzwa jutro kroplówka numer 2...

qb3c3e5eerxx6827.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka suwak się zacial :-) jestem po terminie 4 dni :-)

Do d....z tym wszystkim.
    A Ciebie będą nadal męczyć bidulko, Boszzzzz

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 7 cm funkcjonowalam normalnie, bolec bolalo, ale dawalam rade. Przy 7 cm juz byka masakra, te bóle co minute lub mniej trwające po minute, brrr. Chcialam umrzeć, a w pewnym momencie myslalam o tym, ze nie chce juz tego dziecka, ze po co mi to bylo i niech cos się stanie, żeby zrobili operacje. A teraz na sama myśl o tym lzy mi naplywaja do oczu, bo jak ja moglam tak pomyśleć! Nie wybacze tego sobie nigdy chyba! Jak patrzę na to swoje dziecko i myślę ze cos mialoby się jej stać to chyba bym umarla! Juz nie potrafię bez niej żyć!

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, też miałam takie myśli, to chyba normalne - reakcja na tak silny ból... Bywa różna

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Witam sie i ja.
    My tez dzis z cyckiem szlelismy Gosia jak u Ciebie z dobra godzine.

Sue tak pozno masz to badanie? My mamy dzisiaj.

Gosiu jak u ciebie w szpitalu reakcja na brak zgody na szczepienie? U mnie bardzo milo zaskoczona jestem bo pediatra jak przyszla szczepic bo tu nie zabieraja dzieci tylko do nich przychodza spytala mnie tylko czy podtrzymuje decyzje o nie szczepieniu, powiedzialam tak na to ona dobrze to tylko jesli pani pozwoli zostawie ulotke dotyczaca innego badania. I tyle z tematu. Szacun.

Ja wczoraj dostalam syrop na wyciszenie bo zalewalam sie lzami okrutnie. Co rusz wylam. No ale dzis samopoczucie lepsze oby jak najdluzej.
    Asiu, a co się dzieje, czemu płaczesz? Kiedy wychodzisz?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kroplowke z oxy. Z tym że u mnie zadziałała piorunem. Jak zkapała połowa to myślałam że umrę! Ale dzięki niej jest z nami Pola:)
    A o cesarke się mmodlilam ! I bardzo się cieszę ze ja zrobili :) wieem jestem dziwną ale cóż na to poradzę :P
    słoneczna nie stresuj sie i na Was przyjdzie pora.
    My cyc po raz trzeci. To u nas jest ostatni cyc nocny :) Mała coś wczoraj marudzila i płakała ale na szczęście noc przespana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 08:37

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh Sloneczna Ty juz najblizej wylotu i tak z nas! niedlugo bedziesz tulic maluszka :)
    u mnie juz w czarnym scenariuszu maluje sie marzec! :(

lula88 kciuki!

Dorocia tak wczoraj byl intensywny dzien hehe :) nic nie dalo!
    niestety nie zalapie sie juz raczej na wodnika, a szkoda :(
    czas wrzucic na luz bo oszaleje juz oboje strasznie jestesmy zniecierpliwieni ale co zrobic, maly uparciuch i tyle

Marylin witaj, milo ze ktos sie dolaczyl bo coraz mniej nas tu na forum udzielajacych sie i nierozpakowanych
    napisz nam cos wiecej o sobie :)

Suri dobry pomysl i ja wogle mysle ze dobrze by bylo zrobic porzadek z ta lista i pousuwac, lub oddzielic na dol te dziewczyny ktore sie nie udzielaja, bo na liscie jest jeszcze z 40 oczekujacych a w rzeczywistosci moze 10 nas tu, i tak naprawde niewiadomo kto zostal jeszcze, nieczytelnie jest

Boroniowka mi tez sie teraz wydaje ze juz zawsze bede w ciazy, jeszze rozlozylam ten cholerny podklad na lozko i mordega w nocy spac na tym :p eh kiedy to sie juz skonczy te oczekiwanie

derii84, Marylin lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam ze Pia rodzi

derii84, Sue lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Niedługo i my będziemy cyckami tu zalewać,dajcie nam jeszcze chwilkę :p a tym czasem korzystajmy ze snu :p

No my dzisiaj na 12 wizyta i się okaże czemu nasza księżniczka jeszcze nie wychodzi no i co dalej :) proszę o kciuki!

Pia rodzi na bank lub już jest po,daj nam tu znać! :)

A korzystając z tego,że mogę to chyba wstąpię po big maca a co! :p

Miłego dnia :)

asia888, derii84 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też jedziecie ze swoimi maluszkami na usg bioderek ? :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny czy wy też jedziecie ze swoimi maluszkami na usg bioderek ? :)
    Tak ja jestem umówiona w 6 tygodniu. Pediatra mówila, że gdyby były jakieś wskazania to trzeba bylo by wczesniej zrobić. U nas nie zauważyła nieprawidłowości ale powiedziała, że to badanie zaleca sie wszystkim dziecim zrobić.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na pesel i będę dzwonić się umawiać na usg.
    Cath Twoja córka ma dziś imieniny :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja na wypisie ze szpitala w zaleceniach miałam aby wykonać to badanie w pierwszym miesiącu życia, więc jedziemy dzisiaj :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Janeczki wyszło zakażenie bakterią e-coli, od dziś leczenie antybiotykiem i zostajemy jeszcze przynajmniej 5 dni w szpitalu :( Trzymajcie kciuki za nas!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze Gosiu kciuki za Was! duzo zdrowka dla malutkiej

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ