X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z karmienia. Ja karmię raz z jednej raz z drugiej. U nas też ssania aktywnego jest 10 lub 15 min. Mnie macica bolała przy karmieniu na początku, teraz już nie.

Penelope lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAtiś, dzień dobry karmiącym. Mój jak ssie 15 minut to za mało, wtedy jęczy, nowy patent od wczoraj, że karmie minimum 30 minut i nawet gdy przysypia to pobudzam do jedzenia, po jednej piersi proponuje drugą z której jak się okazuje korzysta. I właśnie obudził się po 3 godzinach, dla mnie to sukces.

Katiś lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że poprzednie noce spał może po godzinie i jeczal.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam karmiąc :-) Ja karmie raz z jednej raz z drugiej piersi, czasem daje dwie jak ciągle jest glodny. Mnie na poczatku bardzo bolala macica podczas karmienia, teraz juz nie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy o karmieniu.

Czy sa jakies nierozpakowane??

asia888, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja młodego zaraz musze budzić na jedzenie. Bo spanie ma po ojcu, ktorego na śniadanie czy obiad tez trzeba wołać 15 razy:)
    Ale mam teraz karmienie-kupa, wiec chyba jest norma. Ciekawe jaki mamy spadek wagi. O 4:30 sie obudził, przewinelam go, pocyckal ze dwie minuty i odpadł. I żadne pobudzania, łaskotanie po uchu, pod broda nie pomogły. Dzis przyjdzie moj laktator, to zobaczymy jak z laktacja, ale chyba jest, bo mały przelyka głośno.

Jedyne co mnie denerwuje, to to krwawienie. I jak sobie pomyśle, ze jeszcze tyle czasu, to masakra!
    Dzis Tomek ma badania na fenyloketonurie, stresuje sie kazdym badaniem teraz!
    Czasami jak śpi, to patrzę czy oddycha.

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, nierozpakowane śpią, poki moga! Ciebie juz pewnie obudzili w szpitalu.
    Kiedy śniadanie?
    U mnie kolacja była o 17, ale zjadłam ja po 19, bo inaczej bym z głodu padła!

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej ja jestem nierozpakowana...

Wczoraj miałam kroplówkę... pojawiły się skurcze dość często były... bolały... niestety po kilku godzinach rozwarcie dalej bylo na 3 cm i mnie odłączyli i wróciłam na oddział podobno " dojrzeje" myśleli ze może nawet przez noc się zacznie ale się nie zaczęło. Ech jestem juz tym wszystkim zmęczona... i te ciągle sprawdzanie rozwarcia auć ! cały czas plamie krwią po tym wszystkim.

Miał ktoś kroplówkę ? Po kroplówce ból jest coraz to silniejszy ? Bo dla mnie już był dość nieznośny a co dopiero później...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 07:05

qb3c3e5eerxx6827.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, bo w nocy nierozpakowane to śpią i tylko karmiące się udzielaja :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, ja miałam 3 kroplówki pod rząd, zaczynali od małej dawki 1ml/h i podkręcali, przy 6 myślałam, że skonam niestety, im więcej tym skurcze boleśniejsze :(

Co do karmienia - moja jest ssakiem nisamowitym, ma taki odruch ssania, że jak ma pierś i nie śpi, to sama nie skończy jeść, może ciumkać i godzinę - tylko wtedy ulewa. Zastanawiam się skąd mam wiedzieć kiedy się najadła...

Czekam na obchód.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na czczo i mam dzis miec kroplowke - ten test oksy. Mniejsze dawki.
    Truskawka ja po tym cewniku tez podkrwawiam. Leze pod ktg ale teraz czynnosc skurczowa zadna

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem w takim razie jak ja to wytrzymam jak przy 3 bolało mnie juz... a kroplówki nawet połowy nie zleciło tylko tyci tyci a skurcze juz się pojawiły... ieh dla mnie były one już bolesne.

Słoneczna ja cewnika nie miałam... tylko co chwile mi tam ktoś wczoraj rękę wkładał i sprawdzał rozwarcie, a już po prostu uciekałam na tym łóżku.

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka :( mnie też zaczęło boleć już jak tylko podłączyli i przy małych dawkach i myślałam, że to ten ból już - a położne i lekarz tylko patrzyli ze współczuciem i mówili, że to jeszcze nie to.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie widzę tego... ja juz myślałam po skakaniu na tej piłce z ta kroplówką ze będę mieć z 5-6 cm jak usłyszałam ze dalej 3 cm to już się załamałam. Poważnie wczoraj zaczęłam myśleć o cc... ale lekarz zaśmiał się ze przy pierwszej kroplówce a już pytam o cc i ze urodze naturalnie tylko "dojrzeć" muszę... A ja na myśl o tych bólach mam już stanowczo dość !

derii84 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na razie na obchód ciekawe co dzisiaj wymyśla... jak badanie to już też nie zniose tam kolejnej ręki. Najchętniej bym stąd uciekła hehe :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Wszyscy o karmieniu.

Czy sa jakies nierozpakowane??

Tak,ja!!
    Dzisiaj wracam do domu,żadnych postępów nie widać, a oni tylko pytają czy jest dobrze, więc nikt mnie nie zatzatrzyma.

Trzymam kciuki za karmienia, za zdrówko dzieci, a także za te które się szykują do przyjścia dzieci :-)

Słoneczna, Boroniówka, Maarta, Pia, Asia, Przedszkolanka, wszystko ok?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    My tez dzis z cyckiem szlelismy Gosia jak u Ciebie z dobra godzine.

Sue tak pozno masz to badanie? My mamy dzisiaj.

Gosiu jak u ciebie w szpitalu reakcja na brak zgody na szczepienie? U mnie bardzo milo zaskoczona jestem bo pediatra jak przyszla szczepic bo tu nie zabieraja dzieci tylko do nich przychodza spytala mnie tylko czy podtrzymuje decyzje o nie szczepieniu, powiedzialam tak na to ona dobrze to tylko jesli pani pozwoli zostawie ulotke dotyczaca innego badania. I tyle z tematu. Szacun.

Ja wczoraj dostalam syrop na wyciszenie bo zalewalam sie lzami okrutnie. Co rusz wylam. No ale dzis samopoczucie lepsze oby jak najdluzej.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, całkowicie Cię rozumiem... Ja też chciałam stamtąd uciekać w pewnej chwili... Myślę sobie, że przy drugim porodzie nie obędzie się bez CC - nie dam sobie drugi raz podać oksy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Dalej ja jestem nierozpakowana...

Wczoraj miałam kroplówkę... pojawiły się skurcze dość często były... bolały... niestety po kilku godzinach rozwarcie dalej bylo na 3 cm i mnie odłączyli i wróciłam na oddział podobno " dojrzeje" myśleli ze może nawet przez noc się zacznie ale się nie zaczęło. Ech jestem juz tym wszystkim zmęczona... i te ciągle sprawdzanie rozwarcia auć ! cały czas plamie krwią po tym wszystkim.

Miał ktoś kroplówkę ? Po kroplówce ból jest coraz to silniejszy ? Bo dla mnie już był dość nieznośny a co dopiero później...

Zapomniałam o Tobie kochana.
    Jesteśmy w podobnej sytuacji, z tym, że u mnie rozwarcia ZERO!! No i odmawiają mi oksy,ja sama już zapytałam, a oni tu uznają tylko naturalne formy porodu. Piłka wczoraj mi nie pomogła, może gdyby wody mi odeszły byłoby inaczej?
    Mniejsza z tym,trzymam kciuki za Ciebie, niech się rozkręci, bo psychicznie wysiadziesz

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu jak u ciebie w szpitalu reakcja na brak zgody na szczepienie? U mnie bardzo milo zaskoczona jestem bo pediatra jak przyszla szczepic bo tu nie zabieraja dzieci tylko do nich przychodza spytala mnie tylko czy podtrzymuje decyzje o nie szczepieniu, powiedzialam tak na to ona dobrze to tylko jesli pani pozwoli zostawie ulotke dotyczaca innego badania. I tyle z tematu. Szacun. .
    U mnie też ok, jedna babka mnie uświadamiała, że na gruźlicę nigdzie później nie zaszczepię. Ale potem druga mi powiedziała, że jak się później zdecyduję, to możns się zgłosić na Polanki. I też miło, grzecznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ