X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z karmienia. Ja karmię raz z jednej raz z drugiej. U nas też ssania aktywnego jest 10 lub 15 min. Mnie macica bolała przy karmieniu na początku, teraz już nie.

Penelope lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAtiś, dzień dobry karmiącym. Mój jak ssie 15 minut to za mało, wtedy jęczy, nowy patent od wczoraj, że karmie minimum 30 minut i nawet gdy przysypia to pobudzam do jedzenia, po jednej piersi proponuje drugą z której jak się okazuje korzysta. I właśnie obudził się po 3 godzinach, dla mnie to sukces.

Katiś lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że poprzednie noce spał może po godzinie i jeczal.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam karmiąc :-) Ja karmie raz z jednej raz z drugiej piersi, czasem daje dwie jak ciągle jest glodny. Mnie na poczatku bardzo bolala macica podczas karmienia, teraz juz nie.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy o karmieniu.

Czy sa jakies nierozpakowane??

asia888, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja młodego zaraz musze budzić na jedzenie. Bo spanie ma po ojcu, ktorego na śniadanie czy obiad tez trzeba wołać 15 razy:)
    Ale mam teraz karmienie-kupa, wiec chyba jest norma. Ciekawe jaki mamy spadek wagi. O 4:30 sie obudził, przewinelam go, pocyckal ze dwie minuty i odpadł. I żadne pobudzania, łaskotanie po uchu, pod broda nie pomogły. Dzis przyjdzie moj laktator, to zobaczymy jak z laktacja, ale chyba jest, bo mały przelyka głośno.

Jedyne co mnie denerwuje, to to krwawienie. I jak sobie pomyśle, ze jeszcze tyle czasu, to masakra!
    Dzis Tomek ma badania na fenyloketonurie, stresuje sie kazdym badaniem teraz!
    Czasami jak śpi, to patrzę czy oddycha.

• Sue Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, nierozpakowane śpią, poki moga! Ciebie juz pewnie obudzili w szpitalu.
    Kiedy śniadanie?
    U mnie kolacja była o 17, ale zjadłam ja po 19, bo inaczej bym z głodu padła!

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej ja jestem nierozpakowana...

Wczoraj miałam kroplówkę... pojawiły się skurcze dość często były... bolały... niestety po kilku godzinach rozwarcie dalej bylo na 3 cm i mnie odłączyli i wróciłam na oddział podobno " dojrzeje" myśleli ze może nawet przez noc się zacznie ale się nie zaczęło. Ech jestem juz tym wszystkim zmęczona... i te ciągle sprawdzanie rozwarcia auć ! cały czas plamie krwią po tym wszystkim.

Miał ktoś kroplówkę ? Po kroplówce ból jest coraz to silniejszy ? Bo dla mnie już był dość nieznośny a co dopiero później...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 07:05

qb3c3e5eerxx6827.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, bo w nocy nierozpakowane to śpią i tylko karmiące się udzielaja :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, ja miałam 3 kroplówki pod rząd, zaczynali od małej dawki 1ml/h i podkręcali, przy 6 myślałam, że skonam niestety, im więcej tym skurcze boleśniejsze :(

Co do karmienia - moja jest ssakiem nisamowitym, ma taki odruch ssania, że jak ma pierś i nie śpi, to sama nie skończy jeść, może ciumkać i godzinę - tylko wtedy ulewa. Zastanawiam się skąd mam wiedzieć kiedy się najadła...

Czekam na obchód.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na czczo i mam dzis miec kroplowke - ten test oksy. Mniejsze dawki.
    Truskawka ja po tym cewniku tez podkrwawiam. Leze pod ktg ale teraz czynnosc skurczowa zadna

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem w takim razie jak ja to wytrzymam jak przy 3 bolało mnie juz... a kroplówki nawet połowy nie zleciło tylko tyci tyci a skurcze juz się pojawiły... ieh dla mnie były one już bolesne.

Słoneczna ja cewnika nie miałam... tylko co chwile mi tam ktoś wczoraj rękę wkładał i sprawdzał rozwarcie, a już po prostu uciekałam na tym łóżku.

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka :( mnie też zaczęło boleć już jak tylko podłączyli i przy małych dawkach i myślałam, że to ten ból już - a położne i lekarz tylko patrzyli ze współczuciem i mówili, że to jeszcze nie to.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie widzę tego... ja juz myślałam po skakaniu na tej piłce z ta kroplówką ze będę mieć z 5-6 cm jak usłyszałam ze dalej 3 cm to już się załamałam. Poważnie wczoraj zaczęłam myśleć o cc... ale lekarz zaśmiał się ze przy pierwszej kroplówce a już pytam o cc i ze urodze naturalnie tylko "dojrzeć" muszę... A ja na myśl o tych bólach mam już stanowczo dość !

derii84 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na razie na obchód ciekawe co dzisiaj wymyśla... jak badanie to już też nie zniose tam kolejnej ręki. Najchętniej bym stąd uciekła hehe :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Wszyscy o karmieniu.

Czy sa jakies nierozpakowane??

Tak,ja!!
    Dzisiaj wracam do domu,żadnych postępów nie widać, a oni tylko pytają czy jest dobrze, więc nikt mnie nie zatzatrzyma.

Trzymam kciuki za karmienia, za zdrówko dzieci, a także za te które się szykują do przyjścia dzieci :-)

Słoneczna, Boroniówka, Maarta, Pia, Asia, Przedszkolanka, wszystko ok?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    My tez dzis z cyckiem szlelismy Gosia jak u Ciebie z dobra godzine.

Sue tak pozno masz to badanie? My mamy dzisiaj.

Gosiu jak u ciebie w szpitalu reakcja na brak zgody na szczepienie? U mnie bardzo milo zaskoczona jestem bo pediatra jak przyszla szczepic bo tu nie zabieraja dzieci tylko do nich przychodza spytala mnie tylko czy podtrzymuje decyzje o nie szczepieniu, powiedzialam tak na to ona dobrze to tylko jesli pani pozwoli zostawie ulotke dotyczaca innego badania. I tyle z tematu. Szacun.

Ja wczoraj dostalam syrop na wyciszenie bo zalewalam sie lzami okrutnie. Co rusz wylam. No ale dzis samopoczucie lepsze oby jak najdluzej.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, całkowicie Cię rozumiem... Ja też chciałam stamtąd uciekać w pewnej chwili... Myślę sobie, że przy drugim porodzie nie obędzie się bez CC - nie dam sobie drugi raz podać oksy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Dalej ja jestem nierozpakowana...

Wczoraj miałam kroplówkę... pojawiły się skurcze dość często były... bolały... niestety po kilku godzinach rozwarcie dalej bylo na 3 cm i mnie odłączyli i wróciłam na oddział podobno " dojrzeje" myśleli ze może nawet przez noc się zacznie ale się nie zaczęło. Ech jestem juz tym wszystkim zmęczona... i te ciągle sprawdzanie rozwarcia auć ! cały czas plamie krwią po tym wszystkim.

Miał ktoś kroplówkę ? Po kroplówce ból jest coraz to silniejszy ? Bo dla mnie już był dość nieznośny a co dopiero później...

Zapomniałam o Tobie kochana.
    Jesteśmy w podobnej sytuacji, z tym, że u mnie rozwarcia ZERO!! No i odmawiają mi oksy,ja sama już zapytałam, a oni tu uznają tylko naturalne formy porodu. Piłka wczoraj mi nie pomogła, może gdyby wody mi odeszły byłoby inaczej?
    Mniejsza z tym,trzymam kciuki za Ciebie, niech się rozkręci, bo psychicznie wysiadziesz

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu jak u ciebie w szpitalu reakcja na brak zgody na szczepienie? U mnie bardzo milo zaskoczona jestem bo pediatra jak przyszla szczepic bo tu nie zabieraja dzieci tylko do nich przychodza spytala mnie tylko czy podtrzymuje decyzje o nie szczepieniu, powiedzialam tak na to ona dobrze to tylko jesli pani pozwoli zostawie ulotke dotyczaca innego badania. I tyle z tematu. Szacun. .
    U mnie też ok, jedna babka mnie uświadamiała, że na gruźlicę nigdzie później nie zaszczepię. Ale potem druga mi powiedziała, że jak się później zdecyduję, to możns się zgłosić na Polanki. I też miło, grzecznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ