X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie faktycznie masz obeznanie w temacie. Ja jestem polonistką z wykształcenia więc z cyferkami u mnie średnio, bardziej zwracam uwagę na agrumenty.

Cierpię na bezsenność;( Nie mogę zasnąć, w nocy pobudka, a rano zazwyczaj budzi mnie głód.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ja od dwóch dni wyjątkowo nie budzę się o 4 rano ;)
    Dzisiaj idę na jogę na 17:30 i jestem podekscytowana - ciekawa na ile się będzie różnic od zwykłej i czy ja obecnie będę w stanie wykonać niektóre asany ;) Nie ćwiczę już w sumie pół roku, bo wcześniej jak się staraliśmy to też już przestałam chodzić, żeby czasem nieświadomie nie zaszkodzić maluszkowi.

Madlene lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade do pracy. Dalej sie złe czuje, jest mi niedobrze, mam wrazenie, ze wymioty bedą trwały nadal. Najgorzej jest w komunikacji miejskiej - boje sie, ze zaslabne. Przecież miało byc lepiej, a nie gorzej!! :(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wolne mam i pobudka :(

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jakbym z rana wsiadła do komunikacji miejskiej to na bank bym kogoś obrzygała... na samą myśl robi mi się źle...dlatego wcale ci się nie dziwie że się tam źle czujesz...jakoś musimy przetrwać ten czas, choć ja nieśmiało mogę powiedzieć że u mnie ten czas powoli przechodzi..

Ja mam każdego dnia pobudkę o 6 albo i przed 6 jak już spać nie mogę. Mąż wstaje do pracy i zawsze mu robię śniadanko :) a później już ciężko przysnąć :P

Madlene lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja mogłam pospać do 9 prawie bo mam na drugą zmianę do pracy ale jakiś idiota walił o 7:30 obudził mnie i przestał :/

Pochwalę się za to swoim brzuszkiem :) nie jest jeszcze duży ale trochę widoczny :)

20757428545765349252.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 07:52

MistrzyniWKochamCieMisiu, przedszkolanka:), Bietka, juska19, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniusia brzuszek super :) widać że za chwilkę nie będzie się mieścił w te jeansy :P
    ja mam dziś rytualny dzień, jak w każdy wtorek :)
    zaczynamy z Fikusiem nowy tydzień, zawsze się wtedy ważę, mierzę i robię zdjęcia brzuszka :) więc swoim pochwalę się za jakiś czas aż ogarnę wszystko :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Aniusia brzuszek super :) widać że za chwilkę nie będzie się mieścił w te jeansy :P
    ja mam dziś rytualny dzień, jak w każdy wtorek :)
    zaczynamy z Fikusiem nowy tydzień, zawsze się wtedy ważę, mierzę i robię zdjęcia brzuszka :) więc swoim pochwalę się za jakiś czas aż ogarnę wszystko :)

Dziękuję :) No już w parę rzeczy się nie mieszczę bo zawsze byłam szczupła i miałam małe rozmiary ;) dzisiaj znowu trzeba iść na 8h do pracy, nawet nie wiesz jak mi się nie chce a tu jeszcze 4 dni a wleką się okropnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 07:56

• angelstw Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę jedynie wierzyć na słowo jak bardzo ci się nie chce...
    ja nie wyobrażam sobie teraz siebie w pracy, nie ogarnęłabym chyba ani swojej pracy ani siebie w niej...

ja już w 7tc wyciągnęłam z szafy spodnie ciążowe, bo inne jeansy już mnie gniotły w brzuszek, więc stwierdziłam że nie ma co Fikusia ugniatać i będę chodziła w ciążowych :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    mogę jedynie wierzyć na słowo jak bardzo ci się nie chce...
    ja nie wyobrażam sobie teraz siebie w pracy, nie ogarnęłabym chyba ani swojej pracy ani siebie w niej...

ja już w 7tc wyciągnęłam z szafy spodnie ciążowe, bo inne jeansy już mnie gniotły w brzuszek, więc stwierdziłam że nie ma co Fikusia ugniatać i będę chodziła w ciążowych :)

No widzisz a ja całą ciążę pracuję, może nie mam ciężkiej pracy bo z dziećmi ale najgorsza jest ta druga zmiana bo do 17:30 trzeba siedzieć a jak dzieci nie ma o 16 to oszaleć można... :/ po urlopie też planuję pracować jak długo dam radę :) ja jeszcze nie ugniatam więc nie jest źle ;)

• angelstw Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz ja się chwalę swoim bebzunkiem Fikusiowym :)
    dziś zaczynamy 12 tc. :)

2eq73o8.jpg

przedszkolanka:), kasia_1988, Bietka, juska19, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    jestem tutaj zupełnie nowa, więc chciałabym prosić o dopisanie do listy na 20.02, ale to pewnie ulegnie zmianie podczas usg 11.08.

Jak to się stało, że jestem w ciąży?
    Całkowicie niespodziewanie, choć bardzo chcieliśmy, ale byłam nastawiona przez lekarza, że najpierw będę musiała zrobić obserwacje cyklu dodatkową, laparoskopię i leczenie hormonalne - na razie to było ogólnie powiedziane, taki jakby plan leczenia z tego względu, że miałam parę miesięcy wcześniej dziwne objawy - wyciek krwi z piersi, a także żółto-przezroczystej wydzieliny. Cykle miałam regularne 29dniowe, jednak w kwietniowo-majowym cyklu okres spóźniał mi się 2 tygodnie, poszłam na betę i po negatywnej becie na usg. Okazało się, że miałam torbiel na prawym jajniku, która samoistnie pękła. W nowym cyklu znowu okres się spóźniał, jednak objawy już miałam inne niż przy torbieli- przez parę dni bóle okresowe. W noc przed zrobieniem testu naczytałam się o tsh (z zupełnie innego powodu robiłam w 22dc - tego cyklu badanie), że nie da rady zajść w ciąże przy tsh 3,47 - norma do 4,2, ale przy ciązy to 1-2. Rano okazało się, że jestem w ciąży. 5dni po terminie okresu wyszły od razu dwie grube krechy :)
    Byłam u dwóch lekarzy z tym wynikiem tsh i jeden powiedział, że mogę mieć tsh takie po tych wyciekach z piersi, dodatkowo jeszcze torbiel w poprzednim cyklu, a drugi mówił, że jest w normie, więc się nie przejmować.
    Obecnie jestem w 11tyg, a dokładnie 10tc5d :)

Objawy? Książkowe, wszystko co można było mieć. Zawroty, mdłości, bóle głowy, problemy z trawieniem, a obecnie przeszłam na wymioty i ślinotok.

Ups, ale się rozpisałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:32

Fedra lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kiepski internet, wiec brzucholki Wasze zobacze w domu:) dzis przeczytałam, ze kobieta w ciazy powinna pracowac przy kompie tylko 4 h dziennie. Ja pracuje 8. Pracodawca powinien mnie zwolnić do domu czy jak?

• angelstw Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mam kiepski internet, wiec brzucholki Wasze zobacze w domu:) dzis przeczytałam, ze kobieta w ciazy powinna pracowac przy kompie tylko 4 h dziennie. Ja pracuje 8. Pracodawca powinien mnie zwolnić do domu czy jak?

wydaje mi się że skoro nie chcesz iść na L4 a możesz tylko 4 godz dziennie przed komputerem to powinien zapewnić pracę na podobnym stanowisku nie obciążając dodatkowymi godz pracy przed kompem. Ale pewna co do tego nie jestem - to bardziej tak sobie wydedukowałam ;)

LadyMK witaj wśród lutówek :) oj dużo jest takich przypadków jak Twój gdzie nie da rady zajść w ciążę a jednak można ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:25

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Tak, powinien albo zapewnić Ci inne obowiązki (nie wymagające pracy przy kompie) albo zwolnić do domu.
    Ja w czwartek będę rozmawiać o tym z szefem właśnie. Tzn. dopiero go poinformuję o ciąży i będę ustalać nowe godziny pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:25

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    jestem tutaj zupełnie nowa, więc chciałabym prosić o dopisanie do listy na 20.02, ale to pewnie ulegnie zmianie podczas usg 11.08.

Jak to się stało, że jestem w ciąży?
    Całkowicie niespodziewanie, choć bardzo chcieliśmy, ale byłam nastawiona przez lekarza, że najpierw będę musiała zrobić obserwacje cyklu dodatkową, laparoskopię i leczenie hormonalne - na razie to było ogólnie powiedziane, taki jakby plan leczenia z tego względu, że miałam parę miesięcy wcześniej dziwne objawy - wyciek krwi z piersi, a także żółto-przezroczystej wydzieliny. Cykle miałam regularne 29dniowe, jednak w kwietniowo-majowym cyklu okres spóźniał mi się 2 tygodnie, poszłam na betę i po negatywnej becie na usg. Okazało się, że miałam torbiel na prawym jajniku, która samoistnie pękła. W nowym cyklu znowu okres się spóźniał, jednak objawy już miałam inne niż przy torbieli- przez parę dni bóle okresowe. W noc przed zrobieniem testu naczytałam się o tsh (z zupełnie innego powodu robiłam w 22dc - tego cyklu badanie), że nie da rady zajść w ciąże przy tsh 3,47 - norma do 4,2, ale przy ciązy to 1-2. Rano okazało się, że jestem w ciąży. 5dni po terminie okresu wyszły od razu dwie grube krechy :)
    Byłam u dwóch lekarzy z tym wynikiem tsh i jeden powiedział, że mogę mieć tsh takie po tych wyciekach z piersi, dodatkowo jeszcze torbiel w poprzednim cyklu, a drugi mówił, że jest w normie, więc się nie przejmować.
    Obecnie jestem w 11tyg, a dokładnie 10tc5d :)

Objawy? Książkowe, wszystko co można było mieć. Zawroty, mdłości, bóle głowy, problemy z trawieniem, a obecnie przeszłam na wymioty i ślinotok.

Ups, ale się rozpisałam :P

Lady MK witaj rozgość się...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja właśnie jestem w takiej sytuacji, że szef nie miał jak zapewnić mi innych warunków pracy i tego samego dnia jak mu powiedziałam o ciąży wysłał mnie do domu. Pomimo tego, że jestem na zwolnieniu, jakaś baba z pracy do mnie zadzwoniła z pretensjami, dlaczego jeszcze mnie nie ma. Ja nie wiem, czy Ci ludzie nie potrafią się komunikować między sobą w tej firmie. A tak dobrze mi się spało...

Zaczęłam 4 miesiąc i powitałam go mega mdłościami. :( a oto i mój brzuszek
    http://www.iv.pl/images/53184226757831085744.jpg

A to zdjęcie malucha w 9+2
    http://www.iv.pl/images/90837226082883829590.jpg

Witaj LadyMK, podobne nicki mamy :D

przedszkolanka:), Bietka, juska19, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Cześć :) Fajnie, że dołączyłaś :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracuję w szkole, ale wyszło tak, że musiałam poinformować swoją dyrektorkę już na początku lipca.
    Czekam na rozwój wypadków, pytała się czy chcę popracować jeszcze od września, więc mam nadzieję, że etat się znajdzie :)
    No i, że...wymioty do tego czasu mi odpuszczą, bo jak na razie to się nasilają :/

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no brzuszki się pokazują :) i myślę że za chwilę nie tylko dla nas będą widoczne :P tzn wieczorami mój brzuś wygląda jak 5 miesiąc :D więc jest widoczny dla każdego kto tylko na niego spojrzy :D

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ