X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie że każdy kupuje ciuszki kiedy uważa - ja z tych przesądnych ;]. Z resztą nie znam jeszcze płci, a jak na razie mąż chce mieć niespodziankę podczas porodu więc nie wiem czy nie dowiem się na finale ;]

Ja jak na razie muszę zająć się wyborem szpitala i szkoły rodzenia. Żyjemy w tak durnych czasach, że wszystko trzeba załatwiać pół roku wcześniej. Może jest ktoś z trójmiasta i może coś polecić? Jak na razie słyszałam same dobre opinie o szpitalu na Klinicznej w Gdańsku. Ale ja jestem z Gdyni i wolałabym cos bliżej.....

• Gosiaczek :) Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :) Postanowiłam pierwszy raz wejść na coś takiego jak forum :) Myślę że mogę zapisać się do lutowych mamusi,termin na 26 lutego,brzuszek jeszcze taki mały,też tak macie? :) Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych czekających na dzidziusia :)

Penelope, Gosiak, Januszkowa, Fedra, juska19, LadyDi, Laurka, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Gosiaczek :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja póki nie wiedziałam to nic też nie kupiłam, a teraz masakra. Nie wiem czy potrafiłabym poczekać do porodu z poznaniem płci, tak by mnie korciło..

Gosiaczek witaj. Powiedz nam coś o sobie.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do sklepów HM i Next i oglądałam ciuszki, body, itp, miałam trochę ochotę kupić coś ale po pierwsze dalej jeszcze miałam obawy a po drugie jednak wolałabym też wiedzieć czy kupuję dla Zdziebąda czy Zdziebądy, wiec jeszcze do 9 września się wytrzymam, ale potem już czuję jak pójdę w cug Hahaha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 11:51

kasia_1988, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferdra entliczek jest super, wszystko tam jest. Moja siostra mieszkała blisko tego sklepu i często tam chodziłyśmy jak urodziła córeczkę. Kupiła tam nawet ubranko do chrztu.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża,lecz ta pierwsza z nie powodzeniem,poronienie w 9 tgc.Teraz mogę znów cieszyć sie nadchodzącym szczęściem :) Myślę że tym razem będzie ok do samego końca.Na szczęście minęły te okropne wymioty,przez co schudłam 2 kg:( Teraz może być tylko lepiej :)Zaczęłam normalnie jeść z czego ogromnie się cieszę :)

juska19 lubi tę wiadomość

• kamkaz Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek :) wrote:
    Witam was dziewczyny :) Postanowiłam pierwszy raz wejść na coś takiego jak forum :) Myślę że mogę zapisać się do lutowych mamusi,termin na 26 lutego,brzuszek jeszcze taki mały,też tak macie? :) Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych czekających na dzidziusia :)

Witaj mamy ten sam termin porodu, też mam na 26 lutego, jednak u mnie czuję,że wszystko się przesunie i pewnie urodzę w marcu. Napisz koniecznie jak maleństwo i Ty jak się czujesz? W zeszły tydzień byłam na usg i moja lekarka stwierdziła, ze wg usg mam 11 tydzień (to też potwierdza owulacja). Jeśli chodzi o ostatni okres to niby 15 tydzień. Ehh już sama nie wiem. A Ty jak tam? Pozdrawiam Cię serdecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope haha mam tak samo, wpadłam w taki szał, że to porażka wszystko by mi się przydało i w ogóle... Teraz jeszcze dostałam smsa z Cubusa, że jest promocja 3 za 2 i zaraz odwiedzę stronkę i coś obczaję.

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ferdra entliczek jest super, wszystko tam jest. Moja siostra mieszkała blisko tego sklepu i często tam chodziłyśmy jak urodziła córeczkę. Kupiła tam nawet ubranko do chrztu.

My tam pojechaliśmy obejrzeć wózki a przy okazji cos mnie zawiało na ciuszko a ze był taki komplet 3szt w bardzo fajne neutralne barwy czyli w kolorowe paski, zielony z pociagiem i białe chyba w żyrafy to się nie mogłam opamiętać :D

EDIT:
    i faktycznie maja tam wszystko nawet zestawy do pokoiku dziecięcego czyli łożka komódki i takie różne bajery...
    jedynie co mnie tylko wkurzyło to obsługa w cholere sprzedawców żadnego klienta na sklepie i nikt nie podszedł i nie zapytał czy moze w czymś pomóc a jak chcieliśmy się dopytać o jeden wózek to pan jakby Nas wyczuł i poszedł sobie na zaplecze więc tu polegli na całej lini ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:08

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój D odebrał badania grupy krwi. Ja mam 0RH- a on 0RH+.. czyli jest konflikt. Ma któraś z Was tak? Jakie jest postępowanie w takim przypadku?

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkaz wrote:
    Witaj mamy ten sam termin porodu, też mam na 26 lutego, jednak u mnie czuję,że wszystko się przesunie i pewnie urodzę w marcu. Napisz koniecznie jak maleństwo i Ty jak się czujesz? W zeszły tydzień byłam na usg i moja lekarka stwierdziła, ze wg usg mam 11 tydzień (to też potwierdza owulacja). Jeśli chodzi o ostatni okres to niby 15 tydzień. Ehh już sama nie wiem. A Ty jak tam? Pozdrawiam Cię serdecznie
    Jeśli masz termin na 26 lutego to zdecydowanie jesteś w 14 tym tygodniu :) Ja mam kolejną wizytę 3 września :)Czuję się zdecydowanie lepiej niż przez ostatnie tygodnie,gdyż żyłam na samej wodzie,a jeśli już coś przekąsiłam to zaraz to oddałam,oj co za okropny okres,ale zaczęłam w końcu jeść i czuję się znacznie lepiej.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża,lecz ta pierwsza z nie powodzeniem,poronienie w 9 tgc.Teraz mogę znów cieszyć sie nadchodzącym szczęściem :) Myślę że tym razem będzie ok do samego końca.Na szczęście minęły te okropne wymioty,przez co schudłam 2 kg:( Teraz może być tylko lepiej :)Zaczęłam normalnie jeść z czego ogromnie się cieszę :)

Witam nową Mamusie :)
    teraz na pewno będzie juz dobrze :)
    polecam cofnać się o kilka stron są fotki brzuszków i moze znajdziesz jakieś ciekawe info dla siebie ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mój D odebrał badania grupy krwi. Ja mam 0RH- a on 0RH+.. czyli jest konflikt. Ma któraś z Was tak? Jakie jest postępowanie w takim przypadku?

musisz sobie zrobić badania na przeciwciała dokładnie nazywa się to przeciwciała anty-Rh...

bedą Ci to badanie robić około 3 razy jeśli coś wyjdzie to przy porodzie czy zaraz przed nim będą Ci coś podawać ale dokładnie nie pamiętam co lekarz Ci to wyjaśni ale na zapas się nie martw :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    musisz sobie zrobić badania na przeciwciała dokładnie nazywa się to przeciwciała anty-Rh...

bedą Ci to badanie robić około 3 razy jeśli coś wyjdzie to przy porodzie czy zaraz przed nim będą Ci coś podawać ale dokładnie nie pamiętam co lekarz Ci to wyjaśni ale na zapas się nie martw :)

Wlasnie miałam robione te badania na antygen-d (chyba tak to się nazywało) i nie wykryto przeciwciał. Wiec chyba dobrze.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Wlasnie miałam robione te badania na antygen-d (chyba tak to się nazywało) i nie wykryto przeciwciał. Wiec chyba dobrze.

wiesz co nie wiem czy to badanie to to samo o którym ja pisałam wiesz moze lepiej niech to lekarz stwierdzi...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Ja tez mam - mój +. Ja po poronieniu dostałam immunoglobione i tak też bedzie w lutym po porodzie. Kazda kobieta bez względu na wykazane przeciwciała czy też nie ją dostaje po porodzie czy poronieniu(i to jest podobno bardzo wazne ze względu na przyszłe ciąze) . Mi tez zadne przeciwciała nie wyszły. jednak mam ten wynik powtórzyć ok 22 tyg i po 32 tyg. Nie martwmy się na zapas. Ale szczerze nie wiem jakie postępowanie jest w przypadku wystąpienia przeciwciał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:23

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, mam wizytę w czwartek i pewnie wszystkiego się dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dojdzie do konfliktu to matka otrzymuje leki do końca ciąży. W dzisiejszych czasach to nie jest juz problem. Mój gin mówił, że przy pierwszym dziecku nawet jak jest konflikt to nic się nie powinno wydarzyć. Przy drugim dziecku i kolejnych jest niebezpieczeństwo i matka dostaje leki. Nie martwcie się na zapas. teraz konflikt to jak leczenie kataru ;]

• Vel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam jedna dziewczyne co do drobnych nie nalezy i przez cala ciaze przytyla zaledwie 6kg i z jej dzieckiem jest wszystko dobrze wiec nie wydaje mi sie zeby w ogole warto bylo zasmiecac sobie glowe mysleniem o wadze bo to nie ma wiekszego znaczenia, moze gdybyscie byly anorektycznie chude to wtedy cos by zagrazalo ciazy ale tak.. kilogram czy piec to naprawde nie ma znaczenia bo kazda z nas jej inna i zbyt wiele czynnikow na to wplywa zeby porownywac

*Sylwia wrote:
    Nie no pewnie że każdy kupuje ciuszki kiedy uważa - ja z tych przesądnych ;]. Z resztą nie znam jeszcze płci, a jak na razie mąż chce mieć niespodziankę podczas porodu więc nie wiem czy nie dowiem się na finale ;]

Ja jak na razie muszę zająć się wyborem szpitala i szkoły rodzenia. Żyjemy w tak durnych czasach, że wszystko trzeba załatwiać pół roku wcześniej. Może jest ktoś z trójmiasta i może coś polecić? Jak na razie słyszałam same dobre opinie o szpitalu na Klinicznej w Gdańsku. Ale ja jestem z Gdyni i wolałabym cos bliżej.....

Ja sie rodzilam na Klinicznej :D tam jest troche syf i malaria ale faktycznie to jest najbardziej polecany szpital i kobiety nie boja sie tam rodzic bo z tym miejscem nie wiaza sie zadne skandale jak z cala reszta :)

Moja mama drugie dziecko rodzila w Redlowie i wszystko jest ok, ale w sumie nie pytalam jej o ten szpital wiec nie wiem jakie opinie

a co do plci to zawsze Ty mozesz poznac a przed mezem zataic do porodu :P

Sewerynka lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej , jak mozesz dopisz sie o listy :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:40

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ