X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie że każdy kupuje ciuszki kiedy uważa - ja z tych przesądnych ;]. Z resztą nie znam jeszcze płci, a jak na razie mąż chce mieć niespodziankę podczas porodu więc nie wiem czy nie dowiem się na finale ;]

Ja jak na razie muszę zająć się wyborem szpitala i szkoły rodzenia. Żyjemy w tak durnych czasach, że wszystko trzeba załatwiać pół roku wcześniej. Może jest ktoś z trójmiasta i może coś polecić? Jak na razie słyszałam same dobre opinie o szpitalu na Klinicznej w Gdańsku. Ale ja jestem z Gdyni i wolałabym cos bliżej.....

• Gosiaczek :) Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny :) Postanowiłam pierwszy raz wejść na coś takiego jak forum :) Myślę że mogę zapisać się do lutowych mamusi,termin na 26 lutego,brzuszek jeszcze taki mały,też tak macie? :) Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych czekających na dzidziusia :)

Penelope, Gosiak, Januszkowa, Fedra, juska19, LadyDi, Laurka, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Gosiaczek :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja póki nie wiedziałam to nic też nie kupiłam, a teraz masakra. Nie wiem czy potrafiłabym poczekać do porodu z poznaniem płci, tak by mnie korciło..

Gosiaczek witaj. Powiedz nam coś o sobie.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do sklepów HM i Next i oglądałam ciuszki, body, itp, miałam trochę ochotę kupić coś ale po pierwsze dalej jeszcze miałam obawy a po drugie jednak wolałabym też wiedzieć czy kupuję dla Zdziebąda czy Zdziebądy, wiec jeszcze do 9 września się wytrzymam, ale potem już czuję jak pójdę w cug Hahaha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 11:51

kasia_1988, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferdra entliczek jest super, wszystko tam jest. Moja siostra mieszkała blisko tego sklepu i często tam chodziłyśmy jak urodziła córeczkę. Kupiła tam nawet ubranko do chrztu.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża,lecz ta pierwsza z nie powodzeniem,poronienie w 9 tgc.Teraz mogę znów cieszyć sie nadchodzącym szczęściem :) Myślę że tym razem będzie ok do samego końca.Na szczęście minęły te okropne wymioty,przez co schudłam 2 kg:( Teraz może być tylko lepiej :)Zaczęłam normalnie jeść z czego ogromnie się cieszę :)

juska19 lubi tę wiadomość

• kamkaz Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek :) wrote:
    Witam was dziewczyny :) Postanowiłam pierwszy raz wejść na coś takiego jak forum :) Myślę że mogę zapisać się do lutowych mamusi,termin na 26 lutego,brzuszek jeszcze taki mały,też tak macie? :) Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych czekających na dzidziusia :)

Witaj mamy ten sam termin porodu, też mam na 26 lutego, jednak u mnie czuję,że wszystko się przesunie i pewnie urodzę w marcu. Napisz koniecznie jak maleństwo i Ty jak się czujesz? W zeszły tydzień byłam na usg i moja lekarka stwierdziła, ze wg usg mam 11 tydzień (to też potwierdza owulacja). Jeśli chodzi o ostatni okres to niby 15 tydzień. Ehh już sama nie wiem. A Ty jak tam? Pozdrawiam Cię serdecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope haha mam tak samo, wpadłam w taki szał, że to porażka wszystko by mi się przydało i w ogóle... Teraz jeszcze dostałam smsa z Cubusa, że jest promocja 3 za 2 i zaraz odwiedzę stronkę i coś obczaję.

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ferdra entliczek jest super, wszystko tam jest. Moja siostra mieszkała blisko tego sklepu i często tam chodziłyśmy jak urodziła córeczkę. Kupiła tam nawet ubranko do chrztu.

My tam pojechaliśmy obejrzeć wózki a przy okazji cos mnie zawiało na ciuszko a ze był taki komplet 3szt w bardzo fajne neutralne barwy czyli w kolorowe paski, zielony z pociagiem i białe chyba w żyrafy to się nie mogłam opamiętać :D

EDIT:
    i faktycznie maja tam wszystko nawet zestawy do pokoiku dziecięcego czyli łożka komódki i takie różne bajery...
    jedynie co mnie tylko wkurzyło to obsługa w cholere sprzedawców żadnego klienta na sklepie i nikt nie podszedł i nie zapytał czy moze w czymś pomóc a jak chcieliśmy się dopytać o jeden wózek to pan jakby Nas wyczuł i poszedł sobie na zaplecze więc tu polegli na całej lini ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:08

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój D odebrał badania grupy krwi. Ja mam 0RH- a on 0RH+.. czyli jest konflikt. Ma któraś z Was tak? Jakie jest postępowanie w takim przypadku?

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamkaz wrote:
    Witaj mamy ten sam termin porodu, też mam na 26 lutego, jednak u mnie czuję,że wszystko się przesunie i pewnie urodzę w marcu. Napisz koniecznie jak maleństwo i Ty jak się czujesz? W zeszły tydzień byłam na usg i moja lekarka stwierdziła, ze wg usg mam 11 tydzień (to też potwierdza owulacja). Jeśli chodzi o ostatni okres to niby 15 tydzień. Ehh już sama nie wiem. A Ty jak tam? Pozdrawiam Cię serdecznie
    Jeśli masz termin na 26 lutego to zdecydowanie jesteś w 14 tym tygodniu :) Ja mam kolejną wizytę 3 września :)Czuję się zdecydowanie lepiej niż przez ostatnie tygodnie,gdyż żyłam na samej wodzie,a jeśli już coś przekąsiłam to zaraz to oddałam,oj co za okropny okres,ale zaczęłam w końcu jeść i czuję się znacznie lepiej.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja druga ciąża,lecz ta pierwsza z nie powodzeniem,poronienie w 9 tgc.Teraz mogę znów cieszyć sie nadchodzącym szczęściem :) Myślę że tym razem będzie ok do samego końca.Na szczęście minęły te okropne wymioty,przez co schudłam 2 kg:( Teraz może być tylko lepiej :)Zaczęłam normalnie jeść z czego ogromnie się cieszę :)

Witam nową Mamusie :)
    teraz na pewno będzie juz dobrze :)
    polecam cofnać się o kilka stron są fotki brzuszków i moze znajdziesz jakieś ciekawe info dla siebie ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Mój D odebrał badania grupy krwi. Ja mam 0RH- a on 0RH+.. czyli jest konflikt. Ma któraś z Was tak? Jakie jest postępowanie w takim przypadku?

musisz sobie zrobić badania na przeciwciała dokładnie nazywa się to przeciwciała anty-Rh...

bedą Ci to badanie robić około 3 razy jeśli coś wyjdzie to przy porodzie czy zaraz przed nim będą Ci coś podawać ale dokładnie nie pamiętam co lekarz Ci to wyjaśni ale na zapas się nie martw :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    musisz sobie zrobić badania na przeciwciała dokładnie nazywa się to przeciwciała anty-Rh...

bedą Ci to badanie robić około 3 razy jeśli coś wyjdzie to przy porodzie czy zaraz przed nim będą Ci coś podawać ale dokładnie nie pamiętam co lekarz Ci to wyjaśni ale na zapas się nie martw :)

Wlasnie miałam robione te badania na antygen-d (chyba tak to się nazywało) i nie wykryto przeciwciał. Wiec chyba dobrze.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Wlasnie miałam robione te badania na antygen-d (chyba tak to się nazywało) i nie wykryto przeciwciał. Wiec chyba dobrze.

wiesz co nie wiem czy to badanie to to samo o którym ja pisałam wiesz moze lepiej niech to lekarz stwierdzi...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

Ja tez mam - mój +. Ja po poronieniu dostałam immunoglobione i tak też bedzie w lutym po porodzie. Kazda kobieta bez względu na wykazane przeciwciała czy też nie ją dostaje po porodzie czy poronieniu(i to jest podobno bardzo wazne ze względu na przyszłe ciąze) . Mi tez zadne przeciwciała nie wyszły. jednak mam ten wynik powtórzyć ok 22 tyg i po 32 tyg. Nie martwmy się na zapas. Ale szczerze nie wiem jakie postępowanie jest w przypadku wystąpienia przeciwciał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:23

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, mam wizytę w czwartek i pewnie wszystkiego się dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dojdzie do konfliktu to matka otrzymuje leki do końca ciąży. W dzisiejszych czasach to nie jest juz problem. Mój gin mówił, że przy pierwszym dziecku nawet jak jest konflikt to nic się nie powinno wydarzyć. Przy drugim dziecku i kolejnych jest niebezpieczeństwo i matka dostaje leki. Nie martwcie się na zapas. teraz konflikt to jak leczenie kataru ;]

• Vel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam jedna dziewczyne co do drobnych nie nalezy i przez cala ciaze przytyla zaledwie 6kg i z jej dzieckiem jest wszystko dobrze wiec nie wydaje mi sie zeby w ogole warto bylo zasmiecac sobie glowe mysleniem o wadze bo to nie ma wiekszego znaczenia, moze gdybyscie byly anorektycznie chude to wtedy cos by zagrazalo ciazy ale tak.. kilogram czy piec to naprawde nie ma znaczenia bo kazda z nas jej inna i zbyt wiele czynnikow na to wplywa zeby porownywac

*Sylwia wrote:
    Nie no pewnie że każdy kupuje ciuszki kiedy uważa - ja z tych przesądnych ;]. Z resztą nie znam jeszcze płci, a jak na razie mąż chce mieć niespodziankę podczas porodu więc nie wiem czy nie dowiem się na finale ;]

Ja jak na razie muszę zająć się wyborem szpitala i szkoły rodzenia. Żyjemy w tak durnych czasach, że wszystko trzeba załatwiać pół roku wcześniej. Może jest ktoś z trójmiasta i może coś polecić? Jak na razie słyszałam same dobre opinie o szpitalu na Klinicznej w Gdańsku. Ale ja jestem z Gdyni i wolałabym cos bliżej.....

Ja sie rodzilam na Klinicznej :D tam jest troche syf i malaria ale faktycznie to jest najbardziej polecany szpital i kobiety nie boja sie tam rodzic bo z tym miejscem nie wiaza sie zadne skandale jak z cala reszta :)

Moja mama drugie dziecko rodzila w Redlowie i wszystko jest ok, ale w sumie nie pytalam jej o ten szpital wiec nie wiem jakie opinie

a co do plci to zawsze Ty mozesz poznac a przed mezem zataic do porodu :P

Sewerynka lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej , jak mozesz dopisz sie o listy :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:40

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ