X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mój M. leżał na UCK i faktycznie - tam jest chyba ładniej i lepiej niż w lekarzach :) Można było siedzieć u niego od rana do wieczora, luksus wszędzie. Ale nie sądzę, żeby można było tam rodzić.
    Ja jestem praktycznie zdecydowana na Swissmed. Rozmawiałam w międzyczasie z dwiema koleżnkami, które tam rodziły.
    A jeśli coś się wydarzy nieprzewidzianego, to Wojewódzki (tam pracuje moja prowadząca ginka).

Ja tam patrzalam w tym nowym szpitalu wlasnie na wykaz lekarzy i tam np jest chirurgia plastyczna i takie rzeczy :D juz wyzsza polka :D porodowki chyba nie ma

pewnie jesli mozna rodzic to tam obok w tych starych budynkach

http://zdrowie.trojmiasto.pl/Jesli-rodzic-to-gdzie-Sprawdzamy-Klinike-Poloznicza-UCK-n55305.html

tu jest cos o porodowce w UCK ale nie doczytalam czy chodzi o debinki czyli te baraki czy o ten nowy szpital czyli smoluchowskiego :)

pozniej sie zajmie rozkminka tematu bo uciekam cos do jedzenia kupic :D

za mna chodzi od wczoraj kapusniak! taki mega kwasny :D

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UCK to uniwersyteckie centrum kliniczne i tam maja porodówkę i oddział mieści się na klinicznej - to jeden i ten sam szpital. Dla mnie ważne jest to żeby była osobna sama, poród z mężem fachowa obsłucha i mozliwość znieczulanie. Warunki też są ważne. Nie mam zamiaru rodzic w stodole - za cos płace te składki ;]

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel a Ty już nie pracujesz? Jesteś też na L4?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    mi sie zdawalo ze Ty:) ale tyle tu tematow ze juz obojetne bo kazdemu sie przyda;)

To ja o laktatory pytałam. Dzięki. Przyda się na pewno :)

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znieczulenie przy porodzie naturalnym?? zazdroszcze!! Lublin 100 lat za murzynami, tu znieczulenia nawet nie mozna sobie wykupic jak chcesz, a co mowic zeby dali na NFZ... Nie ma czegos takiego w Lublinie jak znieczulenie przy porodzie silami natury :(
    Ja tak sie omeczylam, ze mi trauma zostala, dlatego teraz tylko i wylacznie cc.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhuu właśnie pędzi do mnie cebuszka, za chwilę ją będę miała. Bardzo się cieszę, bo plecki mnie ostatnio bolą...

A ja właśnie wróciłam z zakupów i... w jednym lumpeksie u nas są ciuszki dla maluszków po 1,50zł i kupiłam bodziaka i jakby bodziaka z długim rękawem i długimi nogawkami (nie wiem jak to się nazywa) tylko do kostek :P
    A w pepco kupiłam becik za 24,99zł, bodziaka z długim rękawkiem za 5,99zł i te łapki za 2,99zł

Ożesz, to się zaczyna robić wciągające :PP

a ja przytyłam 3,5kg

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam na kliniczną. Sale są pojedyncze, poród rodzinny, znieczulenie dostępne, są prysznice każdej sali i piłki itp. Niestety przy pierwszym porodzie raczej nacinają krocze (chociaż może sie zdarzyc i bez tego)..... tak mówiła położna. Myślę, że za jakiś czas przejadę się do kopernika i na kliniczną i zobaczę co i jak.... ;]. Przez telefon milsza połozna była z Kopernika. Na klinicznej nie ma poradni laktacyjnej...

LadyMK wrote:
    juhuu właśnie pędzi do mnie cebuszka, za chwilę ją będę miała. Bardzo się cieszę, bo plecki mnie ostatnio bolą...

A ja właśnie wróciłam z zakupów i... w jednym lumpeksie u nas są ciuszki dla maluszków po 1,50zł i kupiłam bodziaka i jakby bodziaka z długim rękawem i długimi nogawkami (nie wiem jak to się nazywa) tylko do kostek :P
    A w pepco kupiłam becik za 24,99zł, bodziaka z długim rękawkiem za 5,99zł i te łapki za 2,99zł

Ożesz, to się zaczyna robić wciągające :PP

a ja przytyłam 3,5kg

Zastanów się czy w lumpeksie to dobry pomysł, żeby kupować ciuszki dla niemowlaka. Ja mam troche mieszane uczucia. W merkecie typu tesco, auchan czy pepco tez dostaniesz niedrogo. Taki maluszek dużo ciuszków nie potrzebuje.....

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięło mnie na wspominki i weszłam na OVU temat czerwcowe testerki :)
    Pięknie ta nasza lista wyglądała :) aaa i przyniosłam coś :D :: mini-graphics-baby-088099.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 14:44

Januszkowa, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dla mnie to nie ma znaczenia czy nowe czy używane, każde i tak się pierze i prasuje zanim się maluchowi założy.
    Czemu Twoim zdaniem nie powinno się kupować w lumpeksie?

Januszkowa, juska19 lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam zamiar parę rzeczy kupić w lumpeksie :)

LadyMK lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie martwcie mnie, że Wy już po szpitalach jeździcie :P Ja to jeszcze poczekam. U nas w mieście nie ma w czym wybierać, więc ułatwione zadanie :) W szpitalu w którym chcę rodzić pracują znajomi mojej mamy, więc myśle, że w razie W tfu tfu będę w dobrych rękach.

Naszło mnie dziś na NUTELLE <3 o jeeeeejku ale mi się jej chciało :D

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis u mnie tez nie ma wyboru, jest tylko jeden szpital;p

Po połówkowym zapiszę się do położnej, która jest na NFZ i uczy opieki nad noworodkiem:)

Co do ubranek, ja będę kupowała kilka nowych, kilka z lumpeksu, z tego względu, że dzidzia ponosi je może miesiąc albo 1,5mca;)

właśnie robie racuchy...z jabłek z ogrodu...i następnym razem nie pokuszę się z takich jabłek robić, bo ruszające się glisty po przekrojeniu zepsuły mi smak:P

3523x2t.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, ja właśnie kilka dni temu czytałam o porodach naturalnych i CC bo skłaniam się bardziej na CC. Chyba niezbyt dobrze radzę sobie z bólem i przeraża mnie poród naturalny, już mówiłam mężowi że skłaniam się ku cc.
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    znieczulenie przy porodzie naturalnym?? zazdroszcze!! Lublin 100 lat za murzynami, tu znieczulenia nawet nie mozna sobie wykupic jak chcesz, a co mowic zeby dali na NFZ... Nie ma czegos takiego w Lublinie jak znieczulenie przy porodzie silami natury :(
    Ja tak sie omeczylam, ze mi trauma zostala, dlatego teraz tylko i wylacznie cc.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciałam żeby to źle zabrzmiało. Moja znajoma kupowała w lumpeksie i dziecko dostało nieprzyjemnej wysypki. Byc może to była tez jej wina. Ale te ubranka które tam kupiła były co najmniej odrażające - mam po prostu przez to złe skojarzenia

Ja wolałabym urodzic naturalnie. Czy ze zneczuleniem czy bez to się okaże.... nie wiem ile wytrzymam :D

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu można ze znieczuleniem bez problemu, ale ja i tak się boję i myślę o CC.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK ja tez bede buszowala tutaj po lumpeksach :) pozniej wypiore i bedzie jak nowe :)

Penelope, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, rozumiem :) ale jeśli je prała i prasowała to raczej zabiła wszystko co możliwe:)

U mnie w szpitalu nie dają znieczuleń..
    Wszystko zależy od porodu, jeśli będzie czas to pojedziemy do Łodzi (mamy niecałe 60km)

Uciekam miłego dnia :)

3523x2t.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam dwa razy naturlanie :) teraz tez bym chciala naturlanie jakos cc sie stresuje ale w moim przypadku naturalny porod odpada

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak znieczulenie w irl dali gaz :) mialam bardziej ubaw niz znieczulenie czulam sie jakbym cos wypila :P

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    obiad super- ale nie dalabym rady go zjesc- zazdroszcze wam apetytow..
    Też nie dałam, zjadłam zupkę i pół porcji bakłażana, drugą połówkę zjem sobie koło 18 :)
    Może niejadkom pojawi się apetyt:
    http://wrzucaj.net/images/2014/08/25/bakłażan.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:20

juska19, przedszkolanka:), Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ