X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mój M. leżał na UCK i faktycznie - tam jest chyba ładniej i lepiej niż w lekarzach :) Można było siedzieć u niego od rana do wieczora, luksus wszędzie. Ale nie sądzę, żeby można było tam rodzić.
    Ja jestem praktycznie zdecydowana na Swissmed. Rozmawiałam w międzyczasie z dwiema koleżnkami, które tam rodziły.
    A jeśli coś się wydarzy nieprzewidzianego, to Wojewódzki (tam pracuje moja prowadząca ginka).

Ja tam patrzalam w tym nowym szpitalu wlasnie na wykaz lekarzy i tam np jest chirurgia plastyczna i takie rzeczy :D juz wyzsza polka :D porodowki chyba nie ma

pewnie jesli mozna rodzic to tam obok w tych starych budynkach

http://zdrowie.trojmiasto.pl/Jesli-rodzic-to-gdzie-Sprawdzamy-Klinike-Poloznicza-UCK-n55305.html

tu jest cos o porodowce w UCK ale nie doczytalam czy chodzi o debinki czyli te baraki czy o ten nowy szpital czyli smoluchowskiego :)

pozniej sie zajmie rozkminka tematu bo uciekam cos do jedzenia kupic :D

za mna chodzi od wczoraj kapusniak! taki mega kwasny :D

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UCK to uniwersyteckie centrum kliniczne i tam maja porodówkę i oddział mieści się na klinicznej - to jeden i ten sam szpital. Dla mnie ważne jest to żeby była osobna sama, poród z mężem fachowa obsłucha i mozliwość znieczulanie. Warunki też są ważne. Nie mam zamiaru rodzic w stodole - za cos płace te składki ;]

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel a Ty już nie pracujesz? Jesteś też na L4?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    mi sie zdawalo ze Ty:) ale tyle tu tematow ze juz obojetne bo kazdemu sie przyda;)

To ja o laktatory pytałam. Dzięki. Przyda się na pewno :)

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znieczulenie przy porodzie naturalnym?? zazdroszcze!! Lublin 100 lat za murzynami, tu znieczulenia nawet nie mozna sobie wykupic jak chcesz, a co mowic zeby dali na NFZ... Nie ma czegos takiego w Lublinie jak znieczulenie przy porodzie silami natury :(
    Ja tak sie omeczylam, ze mi trauma zostala, dlatego teraz tylko i wylacznie cc.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juhuu właśnie pędzi do mnie cebuszka, za chwilę ją będę miała. Bardzo się cieszę, bo plecki mnie ostatnio bolą...

A ja właśnie wróciłam z zakupów i... w jednym lumpeksie u nas są ciuszki dla maluszków po 1,50zł i kupiłam bodziaka i jakby bodziaka z długim rękawem i długimi nogawkami (nie wiem jak to się nazywa) tylko do kostek :P
    A w pepco kupiłam becik za 24,99zł, bodziaka z długim rękawkiem za 5,99zł i te łapki za 2,99zł

Ożesz, to się zaczyna robić wciągające :PP

a ja przytyłam 3,5kg

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam na kliniczną. Sale są pojedyncze, poród rodzinny, znieczulenie dostępne, są prysznice każdej sali i piłki itp. Niestety przy pierwszym porodzie raczej nacinają krocze (chociaż może sie zdarzyc i bez tego)..... tak mówiła położna. Myślę, że za jakiś czas przejadę się do kopernika i na kliniczną i zobaczę co i jak.... ;]. Przez telefon milsza połozna była z Kopernika. Na klinicznej nie ma poradni laktacyjnej...

LadyMK wrote:
    juhuu właśnie pędzi do mnie cebuszka, za chwilę ją będę miała. Bardzo się cieszę, bo plecki mnie ostatnio bolą...

A ja właśnie wróciłam z zakupów i... w jednym lumpeksie u nas są ciuszki dla maluszków po 1,50zł i kupiłam bodziaka i jakby bodziaka z długim rękawem i długimi nogawkami (nie wiem jak to się nazywa) tylko do kostek :P
    A w pepco kupiłam becik za 24,99zł, bodziaka z długim rękawkiem za 5,99zł i te łapki za 2,99zł

Ożesz, to się zaczyna robić wciągające :PP

a ja przytyłam 3,5kg

Zastanów się czy w lumpeksie to dobry pomysł, żeby kupować ciuszki dla niemowlaka. Ja mam troche mieszane uczucia. W merkecie typu tesco, auchan czy pepco tez dostaniesz niedrogo. Taki maluszek dużo ciuszków nie potrzebuje.....

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięło mnie na wspominki i weszłam na OVU temat czerwcowe testerki :)
    Pięknie ta nasza lista wyglądała :) aaa i przyniosłam coś :D :: mini-graphics-baby-088099.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 14:44

Januszkowa, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dla mnie to nie ma znaczenia czy nowe czy używane, każde i tak się pierze i prasuje zanim się maluchowi założy.
    Czemu Twoim zdaniem nie powinno się kupować w lumpeksie?

Januszkowa, juska19 lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam zamiar parę rzeczy kupić w lumpeksie :)

LadyMK lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie martwcie mnie, że Wy już po szpitalach jeździcie :P Ja to jeszcze poczekam. U nas w mieście nie ma w czym wybierać, więc ułatwione zadanie :) W szpitalu w którym chcę rodzić pracują znajomi mojej mamy, więc myśle, że w razie W tfu tfu będę w dobrych rękach.

Naszło mnie dziś na NUTELLE <3 o jeeeeejku ale mi się jej chciało :D

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis u mnie tez nie ma wyboru, jest tylko jeden szpital;p

Po połówkowym zapiszę się do położnej, która jest na NFZ i uczy opieki nad noworodkiem:)

Co do ubranek, ja będę kupowała kilka nowych, kilka z lumpeksu, z tego względu, że dzidzia ponosi je może miesiąc albo 1,5mca;)

właśnie robie racuchy...z jabłek z ogrodu...i następnym razem nie pokuszę się z takich jabłek robić, bo ruszające się glisty po przekrojeniu zepsuły mi smak:P

3523x2t.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, ja właśnie kilka dni temu czytałam o porodach naturalnych i CC bo skłaniam się bardziej na CC. Chyba niezbyt dobrze radzę sobie z bólem i przeraża mnie poród naturalny, już mówiłam mężowi że skłaniam się ku cc.
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    znieczulenie przy porodzie naturalnym?? zazdroszcze!! Lublin 100 lat za murzynami, tu znieczulenia nawet nie mozna sobie wykupic jak chcesz, a co mowic zeby dali na NFZ... Nie ma czegos takiego w Lublinie jak znieczulenie przy porodzie silami natury :(
    Ja tak sie omeczylam, ze mi trauma zostala, dlatego teraz tylko i wylacznie cc.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciałam żeby to źle zabrzmiało. Moja znajoma kupowała w lumpeksie i dziecko dostało nieprzyjemnej wysypki. Byc może to była tez jej wina. Ale te ubranka które tam kupiła były co najmniej odrażające - mam po prostu przez to złe skojarzenia

Ja wolałabym urodzic naturalnie. Czy ze zneczuleniem czy bez to się okaże.... nie wiem ile wytrzymam :D

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu można ze znieczuleniem bez problemu, ale ja i tak się boję i myślę o CC.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK ja tez bede buszowala tutaj po lumpeksach :) pozniej wypiore i bedzie jak nowe :)

Penelope, LadyMK, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, rozumiem :) ale jeśli je prała i prasowała to raczej zabiła wszystko co możliwe:)

U mnie w szpitalu nie dają znieczuleń..
    Wszystko zależy od porodu, jeśli będzie czas to pojedziemy do Łodzi (mamy niecałe 60km)

Uciekam miłego dnia :)

3523x2t.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam dwa razy naturlanie :) teraz tez bym chciala naturlanie jakos cc sie stresuje ale w moim przypadku naturalny porod odpada

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jak znieczulenie w irl dali gaz :) mialam bardziej ubaw niz znieczulenie czulam sie jakbym cos wypila :P

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    obiad super- ale nie dalabym rady go zjesc- zazdroszcze wam apetytow..
    Też nie dałam, zjadłam zupkę i pół porcji bakłażana, drugą połówkę zjem sobie koło 18 :)
    Może niejadkom pojawi się apetyt:
    http://wrzucaj.net/images/2014/08/25/bakłażan.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 15:20

juska19, przedszkolanka:), Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ