X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powoli nadrabiam.Wasze wszystkie wiadomości. Cieszę się że u Waszych maluszków wszystko w porządku i że rosną jak na drożdżach, dosłownie:)
    Cieszę się ogromnie Waszymi wynikami badań, dobrymi wiadomościami po prenatalnych i nadal trzymam kciuki. Jak któraś wyżej napisała - w lutym będziemy tu wrzucać zdjęcia bobasów - nie ma innej opcji. Przepraszam że ostatnio mnie nie było. Śmierć najbliższej rodziny, mnóstwo załatwiania i pomocy bo wszyscy wiedzą że mam wolne więc we wszystkim pomagałam i jeździłam z papierami... Nie miałam już siły totalnie na nic jak wracałam z tych wojaży w urzędach i instytucjach 😥
    W poniedziałek mam potwierdzone prenatalne i mam ochotę płakać ze stresu. Wiem że Maluch wychodzi kilka dni młodszy i zaczynam się stresować ze nie rozwija się prawidłowo, powoli mam odstawiać duphaston więc już dziś w nocy śniło mi się że krwawię 🥺
    Chciałabym cieszyć się tym stanem ciąży ale normalnie nie potrafię, mam barierę żeby o tym mówić bo boję się że coś się stanie - tak jak Wy pisałyście.
    Ale tak już chyba zostanie - nawet jak urodzę to będę się martwić wszystkimi bilansami, szczepieniami, badaniami, a później pierwszymi miłościami i imprezami, włącza mi się już matkowanie... 😂🙈

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mąż będzie mógł wejść ze mną na prenatalne - kamień spadł mi z serca... Bo chyba bym tam zeszła na zawał ze stresu sama 🥺

jaina_proudmoore, kalcia64 lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    No i mąż będzie mógł wejść ze mną na prenatalne - kamień spadł mi z serca... Bo chyba bym tam zeszła na zawał ze stresu sama 🥺
    To cudowna wiadomość 🙂💗

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, szczere kondolencje 🙁 przykro mi że jeszcze dodatkowo to wszystko na ciebie spadło...

Jestem pewna że z dzieckiem będzie wszystko ok. Kilka dni różnicy jest zupełnie naturalne, do tego dochodzą jeszcze błędy pomiaru. Pisałam jak to u mnie było z tym crl- też miałam już stan przedzawałowy a wszystko się wyjaśniło 🙂
    Nie pamiętam z jakiej przyczyny bierzesz duphaston? Jeśli to tylko kwestia poziomu progesteronu to zachęcam do jego zbadania. Ja jak schodziłam z luteiny badałam poziom proga co kilka tygodni. Po odstawieniu też i wiem że u mnie łożysko działa już pełną parą 😉
    Na pewno u Ciebie też będzie dobrze- trzymam mocno kciuki 👍

16-01-2022 - synek💙
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia strasznie mi przykro z powodu straty i tak wielu obowiązków, które na Ciebie spadły. Mocno Cię tule i jestem pewna że w poniedziałek zapomnisz o wszystkich zmartwieniach jak zobaczysz Maluszka❤

Miamonia lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej krwawienie, mam podobnie jak Jeheria łożysko blisko ujścia, do tego biorę leki przeciwkrzepliwe. 3/4 czasu spędzam polegując.
    W poniedziałek chyba znowu czekają mnie badania, morfologia i wizyta. Boję się i pozytywne myślenie kiepsko mi wychodzi.
    Miamonia - super, że możecie wejść razem, u nas nie ma takiej możliwości, raz byłam w innej przychodni, tam sprawdzali potwierdzenie szczepienia i weszliśmy we dwójkę. Nie martw się tym, że wychodzi młodszy, mój też był mniejszy, a później nadrobił i jest większy niż wiek ciążowy, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 10:53

kalcia64 lubi tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo ❤️
    Stokrotka- dostałam duphaston na samym początku bo progesteron był tylko 6.5 i plamiłam. Od tamtego momentu bralam 2x1 tabletce a teraz będę brała po 1 przez kilka dni i chyba faktycznie go sobie zbadam. Tak dla własnego spokoju, tym bardziej że i tak muszę iść na badania krwii.
    Warszawianka - to jest mega ciekawe jak łatwo przychodzi nam pozytywne myślenie w stosunku do kogoś, a jak same siebie w pewien sposób biczujemy zmartwieniami. Wszystko na pewno będzie dobrze, skoro u mnie to u Ciebie też, wysyłam Ci wirtualne tulaski ❤️❤️❤️

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    U mnie dalej krwawienie, mam podobnie jak Jeheria łożysko blisko ujścia, do tego biorę leki przeciwkrzepliwe. 3/4 czasu spędzam polegując.
    W poniedziałek chyba znowu czekają mnie badania, morfologia i wizyta. Boję się i pozytywne myślenie kiepsko mi wychodzi.
    Miamonia - super, że możecie wejść razem, u nas nie ma takiej możliwości, raz byłam w innej przychodni, tam sprawdzali potwierdzenie szczepienia i weszliśmy we dwójkę. Nie martw się tym, że wychodzi młodszy, mój też był mniejszy, a później nadrobił i jest większy niż wiek ciążowy, będzie dobrze!

Mi pozytywne myślenie przed jutrem też kiepsko wychodzi. Boję się kolejnych atrakcji z wizytą :/
    Wczorajszy stres spowodował, że dziś znów długo spalam i jestem zmęczona. Na 12.30 mam wizytę u kosmetyczki na paznokcie, ale nawet tam nie chce mi się iść. Chce już być po badaniu, tyle.

Niech to krwawienie w końcu da spokój i pozwoli odetchnąć spokojnie. odpoczywajcie i dbajcie o siebie :*

zDmVp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia - szczere kondolencje :(
    widok maluszka na pewno spowoduje same dobre myśli w twojej głowie i serduszku <3
    stresu niestety nie unikniemy, ale trzeba go minimalizować.
    często powtarzam, że nie ma sensu martwić się na zapas.

badania prenatalne to ważna sprawa dla nas i naszego maluszka, stąd stres, to taki krok milowy, kolejny etap ciąży do odhaczenia :)
    potem przyjdzie pora na przeżywanie USG połówkowego :P

zDmVp2.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Mi pozytywne myślenie przed jutrem też kiepsko wychodzi. Boję się kolejnych atrakcji z wizytą :/
    Wczorajszy stres spowodował, że dziś znów długo spalam i jestem zmęczona. Na 12.30 mam wizytę u kosmetyczki na paznokcie, ale nawet tam nie chce mi się iść. Chce już być po badaniu, tyle.

Niech to krwawienie w końcu da spokój i pozwoli odetchnąć spokojnie. odpoczywajcie i dbajcie o siebie :*
    Twoje przejścia z umówieniem wizyty to w ogóle dla mnie był burdel na kółkach. Nie rozumiem jak można tak traktować pacjenta - a najgorsze w tym wszystkim jest to że nic nie można z tym zrobić. Strasznie się wkurzałam jak czytałam jak ciągle przekładają Ci wizytę.
    Ale ostatnio dochodzę do wniosku - kto w Polsce umawia się do lekarzy ten w cyrku się nie śmieje 🙈

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosiulek wrote:
    Usg ok , wszystkie pomiary są w normie:)
    Najbardziej czekam na wynik sanco , dopiero wtedy będę spokojna :)
    Lekarz stwierdził że na 99% dziewczynka, czyli tak jak chciał maz:)
    Super, my już właśnie też po badaniach, mąż niestety nie mógł wejść na badanie. Wszystkie wymiary w normie, maluszek ma 7,32cm i prawdopodobnie nie zasili drużyny piłkarskiej bo na 99% ma być Natalią lub Nikolą 😁

Selena, Miamonia, Stokrotka 86, Warszawianka, Ada. 31, jaina_proudmoore, Jeheria, Pimka, po_prostu_ja, Alfa_Centauri, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Super, my już właśnie też po badaniach, mąż niestety nie mógł wejść na badanie. Wszystkie wymiary w normie, maluszek ma 7,32cm i prawdopodobnie nie zasili drużyny piłkarskiej bo na 99% ma być Natalią lub Nikolą 😁
    Aga - to już naprawdę wielki bobas 💚
    Super ze wszystko w porządku:)
    Druzyna potrzebuje też pięknych cheerleaderek 🤭

Selena, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia bardzo mi przykro z powodu twojej straty..Pamiętaj jesteśmy tu dla Ciebie:) więc gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy pisz śmiało :)

Ja dzwoniłam do gabinetu i pytałam czy sytuacja się zmieniła i czy można przyjść z osobą towarzyszącą na usg :) i mam pytać lekarza przed wizytą :) we wtorek podobno była Pani i lekarz się zgodził :) wiec jest nadzieja że mąż będzie mógł być ze mną :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, trzymam kciuki żeby się zgodzili 💚🍀💚

Selena lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:

cudownie :)
    bardzo się cieszę <3

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dowiedziałam się wczoraj, że koleżance z wątku staraniowego przełożyli USG połówkowe, ten sam lekarz, ma być nieobecny cały przyszły tydzień..

jestem bardzo ciekawa przebiegu jutrzejszego dnia, ale i jednocześnie zmęczona. serio :(
    najchętniej bym przespała pól dnia, a pogoda też nie sprzyja.
    rano po myciu zębów, miałam jeszcze spotkanie z muszlą w łazience. ;)

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    Kurcze to jestem w szoku ze ja ani brudzenia ani plamienia a zasuwam na 200%, synek, praca, ogródek, przetwory i nieprzespane noce...
    Aż się wystraszyłam
    Też biorę clexane 0,6 i acard 150
    Ale czytałam w necie że często ono unosi się do góry, a co lekarz mówił Ci nt tego łożyska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 13:28

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, to tylko pozazdrościć że nic złego się nie dzieje i że masz tyle energii 🙂 oby jak najdłużej 🙂
    U mnie pierwsza, wyczekana ciąża i niestety moja wydajność to jakieś 40% co jest okropnie frustrujące. W dodatku poza bólami pachwin zaczęłam odczuwać pojedyncze bóle/kłucie w okolicy spojenia łonowego. Zakładam że to ta nieszczęsną macica się rozciąga ale każdy nowy objaw mnie stresuje bo nie wiem czy jest prawidłowy...

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jeheria, to tylko pozazdrościć że nic złego się nie dzieje i że masz tyle energii 🙂 oby jak najdłużej 🙂
    U mnie pierwsza, wyczekana ciąża i niestety moja wydajność to jakieś 40% co jest okropnie frustrujące. W dodatku poza bólami pachwin zaczęłam odczuwać pojedyncze bóle/kłucie w okolicy spojenia łonowego. Zakładam że to ta nieszczęsną macica się rozciąga ale każdy nowy objaw mnie stresuje bo nie wiem czy jest prawidłowy...

nie martw się, u mnie też dziwaczne odczucia. macica na pewno się rozciąga bo musi zmienić się z jabłka w arbuz, także trochę to jednak potrwa :P
    z objawów to miałam już dziwne prądy w dole brzucha, minutkę dwie. swędzenie brzucha. rozciąganie pachwin też jest ciekawym doznaniem :D

czy wstajecie siku w nocy? ja zależy kiedy. wczoraj 2 x na przykład, ale poprzednie noce spałam do rana, a potem obudziło mnie uczucia parcia na pęcherz. jak kot włazi na człowieka to szybko działa :D

ps. powiem wam, że jak myślę o jutrze to mi słabo dosłownie. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 14:52

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po prenatalnych maluszek ma 5,8 cm,a serduszko bije 159 uderzeń/min 😀 Wszystko prawidłowo i w odróżnieniu od poprzedniej ciąży łożysko jest na tylnej ścianie.

jaina_proudmoore, dobuska, Alfa_Centauri, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Selena, Warszawianka, Jeheria, Gosia Rumi, Aga12345, Aneta8, po_prostu_ja, Morwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ