X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powoli nadrabiam.Wasze wszystkie wiadomości. Cieszę się że u Waszych maluszków wszystko w porządku i że rosną jak na drożdżach, dosłownie:)
    Cieszę się ogromnie Waszymi wynikami badań, dobrymi wiadomościami po prenatalnych i nadal trzymam kciuki. Jak któraś wyżej napisała - w lutym będziemy tu wrzucać zdjęcia bobasów - nie ma innej opcji. Przepraszam że ostatnio mnie nie było. Śmierć najbliższej rodziny, mnóstwo załatwiania i pomocy bo wszyscy wiedzą że mam wolne więc we wszystkim pomagałam i jeździłam z papierami... Nie miałam już siły totalnie na nic jak wracałam z tych wojaży w urzędach i instytucjach 😥
    W poniedziałek mam potwierdzone prenatalne i mam ochotę płakać ze stresu. Wiem że Maluch wychodzi kilka dni młodszy i zaczynam się stresować ze nie rozwija się prawidłowo, powoli mam odstawiać duphaston więc już dziś w nocy śniło mi się że krwawię 🥺
    Chciałabym cieszyć się tym stanem ciąży ale normalnie nie potrafię, mam barierę żeby o tym mówić bo boję się że coś się stanie - tak jak Wy pisałyście.
    Ale tak już chyba zostanie - nawet jak urodzę to będę się martwić wszystkimi bilansami, szczepieniami, badaniami, a później pierwszymi miłościami i imprezami, włącza mi się już matkowanie... 😂🙈

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mąż będzie mógł wejść ze mną na prenatalne - kamień spadł mi z serca... Bo chyba bym tam zeszła na zawał ze stresu sama 🥺

jaina_proudmoore, kalcia64 lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    No i mąż będzie mógł wejść ze mną na prenatalne - kamień spadł mi z serca... Bo chyba bym tam zeszła na zawał ze stresu sama 🥺
    To cudowna wiadomość 🙂💗

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, szczere kondolencje 🙁 przykro mi że jeszcze dodatkowo to wszystko na ciebie spadło...

Jestem pewna że z dzieckiem będzie wszystko ok. Kilka dni różnicy jest zupełnie naturalne, do tego dochodzą jeszcze błędy pomiaru. Pisałam jak to u mnie było z tym crl- też miałam już stan przedzawałowy a wszystko się wyjaśniło 🙂
    Nie pamiętam z jakiej przyczyny bierzesz duphaston? Jeśli to tylko kwestia poziomu progesteronu to zachęcam do jego zbadania. Ja jak schodziłam z luteiny badałam poziom proga co kilka tygodni. Po odstawieniu też i wiem że u mnie łożysko działa już pełną parą 😉
    Na pewno u Ciebie też będzie dobrze- trzymam mocno kciuki 👍

16-01-2022 - synek💙
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia strasznie mi przykro z powodu straty i tak wielu obowiązków, które na Ciebie spadły. Mocno Cię tule i jestem pewna że w poniedziałek zapomnisz o wszystkich zmartwieniach jak zobaczysz Maluszka❤

Miamonia lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej krwawienie, mam podobnie jak Jeheria łożysko blisko ujścia, do tego biorę leki przeciwkrzepliwe. 3/4 czasu spędzam polegując.
    W poniedziałek chyba znowu czekają mnie badania, morfologia i wizyta. Boję się i pozytywne myślenie kiepsko mi wychodzi.
    Miamonia - super, że możecie wejść razem, u nas nie ma takiej możliwości, raz byłam w innej przychodni, tam sprawdzali potwierdzenie szczepienia i weszliśmy we dwójkę. Nie martw się tym, że wychodzi młodszy, mój też był mniejszy, a później nadrobił i jest większy niż wiek ciążowy, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 10:53

kalcia64 lubi tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowo ❤️
    Stokrotka- dostałam duphaston na samym początku bo progesteron był tylko 6.5 i plamiłam. Od tamtego momentu bralam 2x1 tabletce a teraz będę brała po 1 przez kilka dni i chyba faktycznie go sobie zbadam. Tak dla własnego spokoju, tym bardziej że i tak muszę iść na badania krwii.
    Warszawianka - to jest mega ciekawe jak łatwo przychodzi nam pozytywne myślenie w stosunku do kogoś, a jak same siebie w pewien sposób biczujemy zmartwieniami. Wszystko na pewno będzie dobrze, skoro u mnie to u Ciebie też, wysyłam Ci wirtualne tulaski ❤️❤️❤️

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    U mnie dalej krwawienie, mam podobnie jak Jeheria łożysko blisko ujścia, do tego biorę leki przeciwkrzepliwe. 3/4 czasu spędzam polegując.
    W poniedziałek chyba znowu czekają mnie badania, morfologia i wizyta. Boję się i pozytywne myślenie kiepsko mi wychodzi.
    Miamonia - super, że możecie wejść razem, u nas nie ma takiej możliwości, raz byłam w innej przychodni, tam sprawdzali potwierdzenie szczepienia i weszliśmy we dwójkę. Nie martw się tym, że wychodzi młodszy, mój też był mniejszy, a później nadrobił i jest większy niż wiek ciążowy, będzie dobrze!

Mi pozytywne myślenie przed jutrem też kiepsko wychodzi. Boję się kolejnych atrakcji z wizytą :/
    Wczorajszy stres spowodował, że dziś znów długo spalam i jestem zmęczona. Na 12.30 mam wizytę u kosmetyczki na paznokcie, ale nawet tam nie chce mi się iść. Chce już być po badaniu, tyle.

Niech to krwawienie w końcu da spokój i pozwoli odetchnąć spokojnie. odpoczywajcie i dbajcie o siebie :*

zDmVp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia - szczere kondolencje :(
    widok maluszka na pewno spowoduje same dobre myśli w twojej głowie i serduszku <3
    stresu niestety nie unikniemy, ale trzeba go minimalizować.
    często powtarzam, że nie ma sensu martwić się na zapas.

badania prenatalne to ważna sprawa dla nas i naszego maluszka, stąd stres, to taki krok milowy, kolejny etap ciąży do odhaczenia :)
    potem przyjdzie pora na przeżywanie USG połówkowego :P

zDmVp2.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Mi pozytywne myślenie przed jutrem też kiepsko wychodzi. Boję się kolejnych atrakcji z wizytą :/
    Wczorajszy stres spowodował, że dziś znów długo spalam i jestem zmęczona. Na 12.30 mam wizytę u kosmetyczki na paznokcie, ale nawet tam nie chce mi się iść. Chce już być po badaniu, tyle.

Niech to krwawienie w końcu da spokój i pozwoli odetchnąć spokojnie. odpoczywajcie i dbajcie o siebie :*
    Twoje przejścia z umówieniem wizyty to w ogóle dla mnie był burdel na kółkach. Nie rozumiem jak można tak traktować pacjenta - a najgorsze w tym wszystkim jest to że nic nie można z tym zrobić. Strasznie się wkurzałam jak czytałam jak ciągle przekładają Ci wizytę.
    Ale ostatnio dochodzę do wniosku - kto w Polsce umawia się do lekarzy ten w cyrku się nie śmieje 🙈

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosiulek wrote:
    Usg ok , wszystkie pomiary są w normie:)
    Najbardziej czekam na wynik sanco , dopiero wtedy będę spokojna :)
    Lekarz stwierdził że na 99% dziewczynka, czyli tak jak chciał maz:)
    Super, my już właśnie też po badaniach, mąż niestety nie mógł wejść na badanie. Wszystkie wymiary w normie, maluszek ma 7,32cm i prawdopodobnie nie zasili drużyny piłkarskiej bo na 99% ma być Natalią lub Nikolą 😁

Selena, Miamonia, Stokrotka 86, Warszawianka, Ada. 31, jaina_proudmoore, Jeheria, Pimka, po_prostu_ja, Alfa_Centauri, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Super, my już właśnie też po badaniach, mąż niestety nie mógł wejść na badanie. Wszystkie wymiary w normie, maluszek ma 7,32cm i prawdopodobnie nie zasili drużyny piłkarskiej bo na 99% ma być Natalią lub Nikolą 😁
    Aga - to już naprawdę wielki bobas 💚
    Super ze wszystko w porządku:)
    Druzyna potrzebuje też pięknych cheerleaderek 🤭

Selena, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia bardzo mi przykro z powodu twojej straty..Pamiętaj jesteśmy tu dla Ciebie:) więc gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy pisz śmiało :)

Ja dzwoniłam do gabinetu i pytałam czy sytuacja się zmieniła i czy można przyjść z osobą towarzyszącą na usg :) i mam pytać lekarza przed wizytą :) we wtorek podobno była Pani i lekarz się zgodził :) wiec jest nadzieja że mąż będzie mógł być ze mną :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, trzymam kciuki żeby się zgodzili 💚🍀💚

Selena lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:

cudownie :)
    bardzo się cieszę <3

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dowiedziałam się wczoraj, że koleżance z wątku staraniowego przełożyli USG połówkowe, ten sam lekarz, ma być nieobecny cały przyszły tydzień..

jestem bardzo ciekawa przebiegu jutrzejszego dnia, ale i jednocześnie zmęczona. serio :(
    najchętniej bym przespała pól dnia, a pogoda też nie sprzyja.
    rano po myciu zębów, miałam jeszcze spotkanie z muszlą w łazience. ;)

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    Kurcze to jestem w szoku ze ja ani brudzenia ani plamienia a zasuwam na 200%, synek, praca, ogródek, przetwory i nieprzespane noce...
    Aż się wystraszyłam
    Też biorę clexane 0,6 i acard 150
    Ale czytałam w necie że często ono unosi się do góry, a co lekarz mówił Ci nt tego łożyska?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 13:28

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, to tylko pozazdrościć że nic złego się nie dzieje i że masz tyle energii 🙂 oby jak najdłużej 🙂
    U mnie pierwsza, wyczekana ciąża i niestety moja wydajność to jakieś 40% co jest okropnie frustrujące. W dodatku poza bólami pachwin zaczęłam odczuwać pojedyncze bóle/kłucie w okolicy spojenia łonowego. Zakładam że to ta nieszczęsną macica się rozciąga ale każdy nowy objaw mnie stresuje bo nie wiem czy jest prawidłowy...

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jeheria, to tylko pozazdrościć że nic złego się nie dzieje i że masz tyle energii 🙂 oby jak najdłużej 🙂
    U mnie pierwsza, wyczekana ciąża i niestety moja wydajność to jakieś 40% co jest okropnie frustrujące. W dodatku poza bólami pachwin zaczęłam odczuwać pojedyncze bóle/kłucie w okolicy spojenia łonowego. Zakładam że to ta nieszczęsną macica się rozciąga ale każdy nowy objaw mnie stresuje bo nie wiem czy jest prawidłowy...

nie martw się, u mnie też dziwaczne odczucia. macica na pewno się rozciąga bo musi zmienić się z jabłka w arbuz, także trochę to jednak potrwa :P
    z objawów to miałam już dziwne prądy w dole brzucha, minutkę dwie. swędzenie brzucha. rozciąganie pachwin też jest ciekawym doznaniem :D

czy wstajecie siku w nocy? ja zależy kiedy. wczoraj 2 x na przykład, ale poprzednie noce spałam do rana, a potem obudziło mnie uczucia parcia na pęcherz. jak kot włazi na człowieka to szybko działa :D

ps. powiem wam, że jak myślę o jutrze to mi słabo dosłownie. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2021, 14:52

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po prenatalnych maluszek ma 5,8 cm,a serduszko bije 159 uderzeń/min 😀 Wszystko prawidłowo i w odróżnieniu od poprzedniej ciąży łożysko jest na tylnej ścianie.

jaina_proudmoore, dobuska, Alfa_Centauri, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Selena, Warszawianka, Jeheria, Gosia Rumi, Aga12345, Aneta8, po_prostu_ja, Morwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ