Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Miamonia bardzo mi przykro z powodu straty
Dziewczyny, cieszę się z Waszych wizyt!
Piszecie o bólach więzadeł. Jeju, mnie bardzo bolą. Lekarka kazała brać nospę. Najbardziej bolą jak długo chodzę i po odpoczynku wstaję. Jakbym miała zakwasy. Z drugiej strony zauważyłam, że teraz brzuch mi zaczął rosnąć więc to pewnie od tego.
Dla mnie największym horrorem jest pójście do laboratorium i wejście bez kolejki. Ale mówię serio To dla mnie straszne, ale muszę, bo nie jestem w stanie stać półtorej godziny w kolejce.
No i dzisiaj weszłam i byłam z siebie dumna, że mam spokój na miesiąc, a tu w moczu wyszły liczne bakterie i jutro muszę znowu jechać, żeby zrobić posiew
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu i mam też odbiór prenatalnych. Zaczynam się stresować.
-
jaina_proudmoore wrote:nie martw się, u mnie też dziwaczne odczucia. macica na pewno się rozciąga bo musi zmienić się z jabłka w arbuz, także trochę to jednak potrwa
z objawów to miałam już dziwne prądy w dole brzucha, minutkę dwie. swędzenie brzucha. rozciąganie pachwin też jest ciekawym doznaniem
czy wstajecie siku w nocy? ja zależy kiedy. wczoraj 2 x na przykład, ale poprzednie noce spałam do rana, a potem obudziło mnie uczucia parcia na pęcherz. jak kot włazi na człowieka to szybko działa
ps. powiem wam, że jak myślę o jutrze to mi słabo dosłownie.
Jaina, myślę że już kolejny raz nie zmienia ci terminu. A że wynik będzie dobry to w zasadzie jestem pewna 🙂
Ja często wstaje w nocy do toalety. W ciągu dnia też często chodzę, a jak przetrzymam to ostatnio czuje aż ból pęcherza.
Dobuska, kurcze przykro mi że coś ci jeszcze w moczu wyszło. No człowiek chciałby mieć już spokój z tymi dolegliwościami i komplikacjami.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Jaina, myślę że już kolejny raz nie zmienia ci terminu. A że wynik będzie dobry to w zasadzie jestem pewna 🙂
Ja często wstaje w nocy do toalety. W ciągu dnia też często chodzę, a jak przetrzymam to ostatnio czuje aż ból pęcherza.
Dobuska, kurcze przykro mi że coś ci jeszcze w moczu wyszło. No człowiek chciałby mieć już spokój z tymi dolegliwościami i komplikacjami.
Nooo aż szkoda gadać. No, ale muszę zrobić. Dobro malucha stokroć ważniejsze niż moja kolejkofobiaGosia Rumi lubi tę wiadomość
-
odnośnie badania moczu to dziewczyny polecały podmyć się wcześniej wodą, wytrzeć papierowym ręcznikiem i pobrać mocz z środkowego strumienia. bo inaczej wielu wychodziły różne kwiatki.
stosowałam za pierwszym razem i wyszło ok
ps. dobuska- zapraszam do Łodzi
-
jaina_proudmoore wrote:odnośnie badania moczu to dziewczyny polecały podmyć się wcześniej wodą, wytrzeć papierowym ręcznikiem i pobrać mocz z środkowego strumienia. bo inaczej wielu wychodziły różne kwiatki.
stosowałam za pierwszym razem i wyszło ok
ps. dobuska- zapraszam do Łodzi
Podmywałam się przed posiewem, a teraz tego nie zrobiłam. Nie mam objawów zapalenia pęcherza, więc albo jakaś tajniacka infekcja, albo faktycznie sama sobie zrobiłam.
Daleko mam do Łodzi -
Jeheria wrote:Kurcze to jestem w szoku ze ja ani brudzenia ani plamienia a zasuwam na 200%, synek, praca, ogródek, przetwory i nieprzespane noce...
Aż się wystraszyłam
Też biorę clexane 0,6 i acard 150
Ale czytałam w necie że często ono unosi się do góry, a co lekarz mówił Ci nt tego łożyska?
U mnie było oceniane pod kątem szukania źródła krwawienia, na tym etapie ciąży lekarz nie stwierdzi jak położone będzie łożysko ostatecznie bo tak jak napisałaś może się „podnieść”. Oby u nas tak było
-
Stokrotka 86 wrote:Jeheria, to tylko pozazdrościć że nic złego się nie dzieje i że masz tyle energii 🙂 oby jak najdłużej 🙂
U mnie pierwsza, wyczekana ciąża i niestety moja wydajność to jakieś 40% co jest okropnie frustrujące. W dodatku poza bólami pachwin zaczęłam odczuwać pojedyncze bóle/kłucie w okolicy spojenia łonowego. Zakładam że to ta nieszczęsną macica się rozciąga ale każdy nowy objaw mnie stresuje bo nie wiem czy jest prawidłowy...Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
niutek87 wrote:Dziewczyny ja już po prenatalnych maluszek ma 5,8 cm,a serduszko bije 159 uderzeń/min 😀 Wszystko prawidłowo i w odróżnieniu od poprzedniej ciąży łożysko jest na tylnej ścianie.
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
"...jak łatwo przychodzi nam pozytywne myślenie w stosunku do kogoś, a jak same siebie w pewien sposób biczujemy zmartwieniami..." - święte słowa 🙈
Aga12345, Niutek - aaaale super! Gratuluję!!!! ❤️
I mamy wreszcie dziewczynkę 🥰🥰🥰🥰jaina_proudmoore, Aga12345, niutek87 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:nie martw się, u mnie też dziwaczne odczucia. macica na pewno się rozciąga bo musi zmienić się z jabłka w arbuz, także trochę to jednak potrwa
z objawów to miałam już dziwne prądy w dole brzucha, minutkę dwie. swędzenie brzucha. rozciąganie pachwin też jest ciekawym doznaniem
czy wstajecie siku w nocy? ja zależy kiedy. wczoraj 2 x na przykład, ale poprzednie noce spałam do rana, a potem obudziło mnie uczucia parcia na pęcherz. jak kot włazi na człowieka to szybko działa
ps. powiem wam, że jak myślę o jutrze to mi słabo dosłownie.
Jeśli chodzi o wstawanie w nocy to samo mnie nie budzi ale jak np. przebudzę się bo synek coś mruczy albo pies zaszczeka, cokolowiek innego co mnie przebudzi to wystarczy chwila i musze iść do toalety.
Za jutro bardzo trzymam kciuki, już nic się nie może wydarzyć. A na którą godzinę badania?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
niutek87 wrote:Dziewczyny ja już po prenatalnych maluszek ma 5,8 cm,a serduszko bije 159 uderzeń/min 😀 Wszystko prawidłowo i w odróżnieniu od poprzedniej ciąży łożysko jest na tylnej ścianie.
Morwa lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:"...jak łatwo przychodzi nam pozytywne myślenie w stosunku do kogoś, a jak same siebie w pewien sposób biczujemy zmartwieniami..." - święte słowa 🙈
Aga12345, Niutek - aaaale super! Gratuluję!!!! ❤️
I mamy wreszcie dziewczynkę 🥰🥰🥰🥰jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Aga12345 - jutro o 15.
strach mnie obleci jak zobaczę numer kliniki na telefonie, chyba nie odbiorę.😂
zostałam biedna sama na koniec tygodnia.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Jeszcze taka późna godzina, ale już musi się udać, akurat o 15 pewnie będę wracać do domu autem to ciężko mi będzie trzymać kciuki ale myślami na pewno będę z Tobą. Musi się wszystko udać!
dam Wam znać jak najszybciej się da
teraz to bardziej się boje jakichś akcji jutro niż samej wizyty. 🙉Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o badanie moczu to według zaleceń urologa do którego chodzimy z synkiem, rzeczywiście najpierw należy się wykąpać czy porządnie przemyć, wytrzeć ręczniczkami ale jednorazowymi, ewentualnie czystym, wypranym nieużywanym jeszcze ręcznikiem i środkowy strumień moczu, choć u maluszków nie zawsze jest to możliwe ale my jesteśmy w stanie to kontrolować. Wtedy wyniki wychodzą najbardziej wiarygodne, nawet po nocy czy założeniu bielizny, w moczu może nie być bakterii ale na bieliźnie, piżamie czy ciele mogą się pojawić i wychodzą póżniej w wyniku.
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych niby wszystko dobrZe ale martwi mnie jedna rzecz, ze to badanie trwało bardzo krotko może niecala minute. Martwie sie czy lekarz nie zrobil tego za szybko ? Jakie sa Wasze doswiadczenia? Co powinno sie zbadac podczas tego badania poza przeziernoscia karkowa ?
Warszawianka, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość