X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina kciuki za wizytę :) Oby wszystko poszło zgodnie z planem tym razem :) 🧡

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Szkoda ze mąż nie mógł wejść ale ważne ze wszystko dobrze .. Duże to twoje maleństwo który to uciebie tydzień ❤️❤️
    Według Usg u mojego lekarza 12+6 na prenatalnych wyszło 13+3 ale już teraz to się będzie zmieniać 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Jesteś w ciąży i masz prawo do przywilei … Obyś szybko pozbyła się bakterii 💙🙏
    Już zleciłam posiew i mam nadzieję, że nie wyjdzie nic złego. <3

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina kciuki za dzisiaj! Mam nadzieję, że dzisiaj odetchniesz! <3

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. W końcu mamy piątek. Jestem w stanie nic nie myślenia, serio. Byle tylko telefon nie zadzwonił i byle do 15. Dzięki za wszystkie kciuki i miłe słowa 🙂💗

dobuska, Ada. 31, Aga12345, Gosia Rumi, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj w laboratorium pani na mnie spojrzała jak otwierała i powiedziała: pani w ciąży bez kolejki.
    Czyli mój brzuchol już widoczny :D Ale to cieszy!

Stokrotka 86, Ada. 31, jaina_proudmoore, Selena, Aga12345, Gosia Rumi, Aneta8, Morwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj w laboratorium pani na mnie spojrzała jak otwierała i powiedziała: pani w ciąży bez kolejki.
    Czyli mój brzuchol już widoczny :D Ale to cieszy!

I tak powinno być🙂👍
    Ja swój widzę od kilku tygodni jak stanę bokiem w bieliźnie. Tak w normalnym ubraniu raczej nie widać. No ale jeszcze jest czas😁 jeszcze się brzuszkiem naciesze i mam nadzieję że to nie ostatni raz- w klinice czekają na nas jeszcze dwa zarodki i bardzo bym chciała żeby za kilka lat ta cała trójka mogła biegać po naszym mieszkaniu 😉
    Jaina, będzie dobrze- już raczej nie będą się kompromitować kolejnym przekładaniem...

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi największy brzuch wychodzi wieczorem na noc :D
    rano jest mniejszy znacznie, ale większy niż zawsze, zaczyna się powoli zaokrąglać ;)
    czuje po bluzce albo spodniach.

dzisiejszy dzień to dla mnie czekanie, na brak telefonu, a potem na dojazd do kliniki, a potem na badanie.
    wieczorem mnie znów zemdliło. od rana też. pewnie kwestia stresu.
    nikomu nie życzę takich dziwacznych historii, stresu i czekania.

Aga12345, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    I tak powinno być🙂👍
    Ja swój widzę od kilku tygodni jak stanę bokiem w bieliźnie. Tak w normalnym ubraniu raczej nie widać. No ale jeszcze jest czas😁 jeszcze się brzuszkiem naciesze i mam nadzieję że to nie ostatni raz- w klinice czekają na nas jeszcze dwa zarodki i bardzo bym chciała żeby za kilka lat ta cała trójka mogła biegać po naszym mieszkaniu 😉
    Jaina, będzie dobrze- już raczej nie będą się kompromitować kolejnym przekładaniem...
    Ja podejrzewam, że to nasze pierwsze i ostatnie dziecko. Nie wiem czy będę miała w sobie siłę na kolejną procedurę, bo my nie mamy zarodków :(. Ale kto wie, czy nie zwariuję i nie podejdziemy jeszcze raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 09:40

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    mi największy brzuch wychodzi wieczorem na noc :D
    rano jest mniejszy znacznie, ale większy niż zawsze, zaczyna się powoli zaokrąglać ;)
    czuje po bluzce albo spodniach.

dzisiejszy dzień to dla mnie czekanie, na brak telefonu, a potem na dojazd do kliniki, a potem na badanie.
    wieczorem mnie znów zemdliło. od rana też. pewnie kwestia stresu.
    nikomu nie życzę takich dziwacznych historii, stresu i czekania.
    Czekamy z Tobą <3

• wariancja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mogłabym do Was dołączyć? Jakoś dopiero teraz zebrałam się na odwagę😉 Termin porodu wyznaczony mam na 27 lutego. 18.08 mam usg 1 trym i boję się jak nie wiem. Wszystkie robiłyście pappe? Ja nadal się waham czy robic...

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345, niutek87, Morwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Hej dziewczyny, mogłabym do Was dołączyć? Jakoś dopiero teraz zebrałam się na odwagę😉 Termin porodu wyznaczony mam na 27 lutego. 18.08 mam usg 1 trym i boję się jak nie wiem. Wszystkie robiłyście pappe? Ja nadal się waham czy robic...

witamy serdecznie:)

wariancja lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Rozgość się u nas! <3
    Ja robiłam Pappę, ale wiem, że nie wszystkie dziewczyny robiły. To normalne, że się boisz. :)

jaina_proudmoore, wariancja lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariancja witaj 😊
    Tak jak napisała Dobuska - to normalne że się boisz, wszystkie się boimy, chyba każdego dnia:) będzie na pewno wszytko dobrze, ja będę robić pappe:)

Dziewczyny, rozciąganie więzadeł to wiem jaki ból, ale czasem mam takie dziwne kłucie podbrzusza - np wczoraj po południu, przez pół godziny, jakby kolka ale pod pępkiem, miałam wrażenie że promieniuje aż do odbytu... Naprawdę bolało, nie mam zaparć - co to mogło być? Też jakieś rozciąganie?
    I drugie pytanie, macie kłucie sutkow? Od kilka dni mam wrażenie że ktoś mi w nie wbija igły doslownie🥺

Gisele, wariancja lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:

Witaj🙂 usg na pewno wyjdzie dobrze, ale wiem co to za stres- sama kilka dni temu miałam😉
    Ja robię pappa ale to głównie żeby oszacować ryzyko wystąpienia preeklampsji. Mój bobas jest z in vitro i wcześniej przebadalam genetycznie zarodki. Gdyby nie to pewnie olalabym Pappe i zastanowiła się raczej na nifty/sanko/ harmony.
    Jeśli masz zaufanego lekarza to może podpytać go czy u Ciebie dodatkowe badania są wskazane. Każdy inaczej do tego podchodzi🙂 ja akurat jestem z tych które wolą badać i wiedziec bo wtedy jestem spokojniejsza😉

dobuska, jaina_proudmoore, wariancja lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Wariancja witaj 😊
    Tak jak napisała Dobuska - to normalne że się boisz, wszystkie się boimy, chyba każdego dnia:) będzie na pewno wszytko dobrze, ja będę robić pappe:)

Dziewczyny, rozciąganie więzadeł to wiem jaki ból, ale czasem mam takie dziwne kłucie podbrzusza - np wczoraj po południu, przez pół godziny, jakby kolka ale pod pępkiem, miałam wrażenie że promieniuje aż do odbytu... Naprawdę bolało, nie mam zaparć - co to mogło być? Też jakieś rozciąganie?
    I drugie pytanie, macie kłucie sutkow? Od kilka dni mam wrażenie że ktoś mi w nie wbija igły doslownie🥺
    Kurcze dziwny ten Twój ból... może zapytaj lekarza przy okazji, co to mogło być.
    Moje sutki teraz nie kłują, ale ogólnie bardzo się zmieniły. Myślę, że to akurat normalne, szykują się do karmienia. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Wariancja witaj 😊

Koniecznie podpytaj lekarza, niby jajniki mogą promieniować, ale nigdy nie wiadomo. U mnie ból typowo kolkowy i gin zrobiła usg nerki i od razu skierowanie na konsultacje, bo zauważyła zaburzony przepływ.

Dobuska, u mnie mocz wyszedł masakryczny, wszystko co mogło to się znalazło, oczywiście okazało się, że sama namieszam przy pobraniu i kolejne badanie i posiew czyściutko 🤭 także trzeba naprawdę pilnować żeby dobrze załatwić wcześniejsze podmycie.

Jaina, kciuki za dzisiaj ❤️

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, z sutkami czasami też mam przeboje. Mają okresy że kłują, bolą... O dziwo same piersi od wielu tygodni nie bola, i co najgorsze- nie urosły 😁
    Co do dolegliwości podbrzusza to one u mnie się zmieniają i trwają np. kilka dni a potem się wyciszają na jakiś czas. Jak narazie zauważyłam: ciągnięcie w pachwinach, lekkie kłucie w dole brzucha- okolice wzgórka i ciut wyżej. Ale to też nie są jakieś ciągle i silne bóle. Zakluje i przechodzi i tak do ok 30 min co jakiś czas. Mocnych dolegliwościami nie miałam, raczej upierdliwe. Miałam jeszcze bóle w okolicy kości ogonowej ale to od siedzenia. Odkąd jestem na L4 praktycznie ich nie ma. Czasami czuję też jelita- a również nie mam zaparć.

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:
    Dobuska, u mnie mocz wyszedł masakryczny, wszystko co mogło to się znalazło, oczywiście okazało się, że sama namieszam przy pobraniu i kolejne badanie i posiew czyściutko 🤭 także trzeba naprawdę pilnować żeby dobrze załatwić wcześniejsze podmycie.
    Oby u mnie też tak było! O piątej rano tak mi się chciało siku, że musiałam wstać, szybkie mycie, czysty ręcznik i dopiero do pojemnika. Wsadziłam do lodówki i poszłam na godzinę spać. Mam nadzieję, że nie wyjdzie nic złego. :D
    Chociaż ostatnio też tak zrobiłam, a bakterie z pochwy czy odbytu i tak się znalazły, ale to nie przeszkadzało. Ja nie wiem, jak ja to robię. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 11:20

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:

mi lekarz gin prowadzący pow.że lekarz od usg genetycznego zdecyduje i mam robić test Pappa- co mnie stresuje z racji na wiek plus IVF, bo mogą wyjść kwiatki.
    Nie dziwie się, że się boisz USG, każda z nas to przechodzi prawie tak samo. Jest stres i nie uniknie się tego, niestety, ale pisanie na forum pomaga :D

ps. a ja czekam, czekam, niczym Escobar z memów... 😂😂

Stokrotka 86, wariancja, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ