X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dziewczyny, czekam pod gabinetem. Lekarza nie ma jeszcze. Czeka pacjentka z 14:30 … 🙊😑napisze po jak tylko będę mogła. Nie wiem ile to potrwa 🤷‍♀️
    o zgrozo...

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    951509a32255.png Dziwne to gdzie mieszkasz w jakim kraju.❤️😍

Skandynawia . Znalazłam miejsce na usg w klinice w ndz . Muszę czekać na wizytę bo nie daje mi to spokoju .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Skandynawia . Znalazłam miejsce na usg w klinice w ndz . Muszę czekać na wizytę bo nie daje mi to spokoju .
    Jak masz taką możliwość to tak zrób, uspokoisz się :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie przeszkadza słuchać serca i tak zaglądać jak ostatnio byłam tydzień temu ?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    A to nie przeszkadza słuchać serca i tak zaglądać jak ostatnio byłam tydzień temu ?
    Nieee spokojnie, to jest bezpieczne. Dziewczyny czasami mają co kilka dni USG, jak coś się dzieje. Twój spokój dla dziecka cenniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:34

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za każde słowo pocieszenia . :) i chyba miałyście racje ze to nie jest hcg całkowite.. 💚

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po 🥰zdrowy chłopak -77 mm 🙂🍀💗💪napisze więcej później - wszystkie pomiary wyszły bardzo ładnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 17:11

niutek87, wariancja, Nisia18, Aga12345, Stokrotka 86, Pimka, Warszawianka, Miamonia, Gosia Rumi, Aneta8, Selena, dobuska, KaroKaro, po_prostu_ja, Ada. 31, Kasiastaraczka, Jeheria, Morwa, oregano84 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Już po 🥰zdrowy chłopak -77 mm 🙂🍀💗💪napisze więcej później

Wspaniale😍

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Już po 🥰zdrowy chłopak -77 mm 🙂🍀💗💪napisze więcej później - wszystkie pomiary wyszły bardzo ładnie.
    Super! Cieszę się bardzo :)
    Teraz cały weekend relax!

16uddqk3eylk776c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, super🙂 wiedziałam że będzie dobrze ale cieszę się że w końcu to usg się odbyło😁 czyli kolejny chłopak🙂

My jutro gościmy rodzinę męża i zamierzamy powiedzieć o dziecku. Zadzwoniłam do swoich rodziców bo mieszkają ponad 500 km ode mnie. Cóż, jakiejś wielkiej radości czy gratulacji nie było. Wiecie co? Aż się poryczalam. Jednak od własnej matki trochę czego innego oczekiwałam.

16-01-2022 - synek💙
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, super🙂 wiedziałam że będzie dobrze ale cieszę się że w końcu to usg się odbyło😁 czyli kolejny chłopak🙂

My jutro gościmy rodzinę męża i zamierzamy powiedzieć o dziecku. Zadzwoniłam do swoich rodziców bo mieszkają ponad 500 km ode mnie. Cóż, jakiejś wielkiej radości czy gratulacji nie było. Wiecie co? Aż się poryczalam. Jednak od własnej matki trochę czego innego oczekiwałam.
    Nie dziwię się że tak zareagowałaś, mnie też byłoby bardzo przykro. Ale może nie dotarło to do niej jeszcze? Może od razu zaczęła się martwić i nie potrafi się cieszyć? Moja mama tak ma... Na pewno Twoja cieszy się razem z Tobą ❤️💚❤️

Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Wspaniałe wieści 💚❤️💚

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, sama nie wiem... Bardzo długo staraliśmy się o dziecko. Pomogło dopiero in vitro. O tym akurat nikt nie wie bo moja rodzina chyba by mnie na stosie spaliła. Ale lata całe marudzili o tę wnuki.
    Nie wiem co myśli moja matka. Prawdę mówiąc w ostatnim czasie było tyle problemów w mojej rodzinie że ja już sama nie wiem czy ja znam swoich własnych rodziców.
    No nic, dorosła baba jestem. Najważniejsze że ja i mój mąż jesteśmy przeszczęśliwi że ten mały CUD we mnie rośnie. Nie mam wpływu na emocje i reakcje innych. To już ich problem.

Selena, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Ściskam 🤗 moja nawet nie spojrzała na zdjęcie z usg także rozumiem Cię .
    Ale może niektórzy nie potrafią, aż tak bezpośrednio okazywać uczuć .. nie martw się tym :) zaraz sama będziesz mama :) najlepsza :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie przejmuj się tym, wiem że w pewien sposób Cię zawiodła - ale olać to. Najważniejsze jest Wasze szczęście i Wasz mały wielki cud, innymi się nie przejmuj, Oni nie przeżyją Twojego życia za Ciebie 🤷‍♀️😊

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jestem takim wymęczonym plackiem, że chyba jutro napisze szerszą relacje z badania.

Stokrotka86 - masz rację, nie odpowiadasz za uczucia i emocje innych osób, ale odpowiadasz za to, jak działają i wpływają na Ciebie.

Nic złego przecież nie zrobiłaś. Może ta wiadomość była zaskoczeniem w tym okresie, może rodzice potrzebują czasu, ja swoją sytuację opisze poźniej bo rodzice męża są po rozwodzie.
    Teść dziwacznie zareagował na wiadomość o wnuczku... powiedział, że jak to teraz, że nie jest gotowy, on się na dziadka nie nadaje....było mi przykro, ale to jego reakcja i jego sprawa...TRZY godziny otwierał kartkę zdrapkę przygotowaną specjalnie na ten dzień....serio! przyszliśmy o 19 na imieniny jego, a o 23 otworzył. Ja już chciałam wychodzić do domu...

Z moimi rodzicami mam kosmos bo codziennie mam inspekcje o głupoty - telefon albo messenger.
    a teściowa ma menopauzę i zachowuje się jak odklejona :D

Ciesz się swym stanem razem z mężem, a w lutym we 3- to najważniejsze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 18:41

Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję 😘

Jaina, odpoczywaj. Cały tydzień stresu już za toba- czas dobrze zacząć weekend 😉

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:

Cuuuudowna wiadomość! Kolejny chłopaczek! Gratuluję! 💙

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Przykro mi Stokrotko, ze rodzice tak chłodno przyjęli informacje o wnuczku.. domyślam się, że ciężko się nie przejmowac, ale to Wasz cud i najwazniesze, że Wy oczekujecie jego narodzin jak najlepszej niespodzianki na świecie! 💜

jaina_proudmoore, Selena, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Selena Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Miamonia, sama nie wiem... Bardzo długo staraliśmy się o dziecko. Pomogło dopiero in vitro. O tym akurat nikt nie wie bo moja rodzina chyba by mnie na stosie spaliła. Ale lata całe marudzili o tę wnuki.
    Nie wiem co myśli moja matka. Prawdę mówiąc w ostatnim czasie było tyle problemów w mojej rodzinie że ja już sama nie wiem czy ja znam swoich własnych rodziców.
    No nic, dorosła baba jestem. Najważniejsze że ja i mój mąż jesteśmy przeszczęśliwi że ten mały CUD we mnie rośnie. Nie mam wpływu na emocje i reakcje innych. To już ich problem.
    I takie podejście mi się podoba 😚😊najważniejsze że Ty z mężem jesteście szczęśliwi i razem czekacie na ten mały CUD😊😊
    A babcia napewno straci głowę dla wnuka 😊😘🥰i będzie Go rozpieszczać 😊

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ