SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, ja też patrzę na zegarek w pracy i odświeżam ciągle. Ale już 12 więc zapowiada się dobrze!:D

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mam ten twardniejące podbrzusze ..ale umnie to powodują jelita . A co do boli sciengien narazie nic nie odczuwam ale to zapewnię dla tego ze dużo ćwiczyłam przed ciaza i od poniedzialku zabietam sie za treningi dla ciezarnych.❤️💙💜

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ciepłe przyjęcie 😘 w pierwszej ciąży nie robiłam, bo nie było wskazań. Teraz niby też nie ma, ale prowadzi mnie inny lekarz i jest bardzo 'za'wszelkimi mozliwymi badaniami. Poza tym jestem trochę starsza i więcej rzeczy może się zadziać... Bardziej się skłaniam ku temu, aby zrobić ale mam jeszcze chwilę żeby pomyśleć 🙂

Mnie też kłuje macica, tak że aż czasem nie mogę się wyprostować. To raczej normalne

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja tylko mam ten twardniejące podbrzusze ..ale umnie to powodują jelita . A co do boli sciengien narazie nic nie odczuwam ale to zapewnię dla tego ze dużo ćwiczyłam przed ciaza i od poniedzialku zabietam sie za treningi dla ciezarnych.❤️💙💜
    Co planujesz ćwiczyć ? 🙂💪

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Co planujesz ćwiczyć ? 🙂💪
    Na YouTube sa treningi dla ciezarnych . Rozne cardio tabaty z gumami z ciezarkami. Ale nie zalecam tego typu treningow jesli sie nie cwiczylo przed ciaza ale sa tez treningi dla poczatkujacych takie po 20 minut💙💜❤️

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Na YouTube sa treningi dla ciezarnych . Rozne cardio tabaty z gumami z ciezarkami. Ale nie zalecam tego typu treningow jesli sie nie cwiczylo przed ciaza ale sa tez treningi dla poczatkujacych takie po 20 minut💙💜❤️
    Każda aktywność na wagę złota dla lepszego samopoczucia 🙂💪☀️

zDmVp2.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina_proudmoore myślę że już do Ciebie nie zadzwonią, więc powoli się pakuj i leć na badania 😊
    Miałam właśnie ostatnio pytać czy coś ćwiczycie, ja czasem jogę relaksującą dla ciężarnych, mam zamiar zacząć też tę wzmacniającą, mam w domu piłkę gimnastyczną to niedługo też na niej będę się bujać 😁
    Mam nadzieję na poród SN to pora wzmocnić miednicę 😅

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie spaceruję dużo, ale od września idę do szkoły rodzenia na jakieś ćwiczenia takie przygotowujące ciało do porodu :)

Jaina ja też myślę, że już możesz się ubierać! Czekam na wieści! <3

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie proszę . Tydzień temu byłam na usg tak jak pisałam i wszystko było cacy , wiek ciąży 9+6 . Wczoraj pobrali mi krew w innym laboratorium i nagle hcg ma TYLKO 30,9.. umarłam .
    Jak to możliwe ze takie niskie ? Myślałam ze jeszcze na tym etapie nie powinno spadać , zaczęłam się martwić ze coś się złego wydarzyło . Wiem ze to głupota robić hcg ale to ze szpitala mi zrobili . Dzisiaj chyba nie uda mi się zrobić usg . Coś poradzicie ?

• Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dziewczyny poradźcie proszę . Tydzień temu byłam na usg tak jak pisałam i wszystko było cacy , wiek ciąży 9+6 . Wczoraj pobrali mi krew w innym laboratorium i nagle hcg ma TYLKO 30,9.. umarłam .
    Jak to możliwe ze takie niskie ? Myślałam ze jeszcze na tym etapie nie powinno spadać , zaczęłam się martwić ze coś się złego wydarzyło . Wiem ze to głupota robić hcg ale to ze szpitala mi zrobili . Dzisiaj chyba nie uda mi się zrobić usg . Coś poradzicie ?

Jaka jest norma? Może to wolna podjednostka Bhcg?

Jaina trzymam kciuki!

16uddqk3eylk776c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 może oni coś błędnie zbadali? Nie chcę mi się wierzyć żeby na tym etapie taka beta była możliwa. Bo rozumiem że jednostka to mlu/ ml? Jakie tam są normy wg labu?
    I przede wszystkim spokojnie. Jeśli tydzień temu było ok to pewnie nadal tak jest a ten wynik na pewno się wyjaśni.

A może wrzucisz wynik na forum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:35

16-01-2022 - synek💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie pisze 30,9 IU/L. Nie ma oznaczeń do tego wyniku , nie mieszkam w pl w tym momencie . Choć znalazłam jakieś ogólne normy i w 11-14 tyg hormon powinien być dużo większy , niby od 12000- 300 tys

• Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego (28UI/L) może to to badanie?
    U mnie tez nie ma normy

Badanie Bhcg które miałam w tysiącach miało jednostkę mIU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:52

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego, może to to badanie?
    U mnie tez nie ma normy

Nisia, wydaje mi się że jest tak jak pisze Warszawianka. Beta ma inne jednostki, więc pewnie zrobili Ci właśnie wolna podjednostkę 🙂

Jaina, ty chyba zaraz wchodzisz? Trzymam kciuki żeby było ok i żeby lekarz już nic nie odwalił 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:55

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dokładnie pisze 30,9 IU/L. Nie ma oznaczeń do tego wyniku , nie mieszkam w pl w tym momencie . Choć znalazłam jakieś ogólne normy i w 11-14 tyg hormon powinien być dużo większy , niby od 12000- 300 tys
    No to inna jednostka, więc mi się wydaje, że po przeliczeniu jest okej. :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego (28UI/L) może to to badanie?
    U mnie tez nie ma normy

Obyś miała racje , bo ja w pl tez miałam robiona betę 3 razy i wynik fakt był mlU/L . I faktycznie tutaj do tego IU/L robili tez wyniki PAPPA do tego . Tyle ze jak sie cofnę w wyniki badań poprzednich (ciąży która straciłam ) to tez było takie oznaczenie IU/L.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:07

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekam pod gabinetem. Lekarza nie ma jeszcze. Czeka pacjentka z 14:30 … 🙊😑napisze po jak tylko będę mogła. Nie wiem ile to potrwa 🤷‍♀️

kalcia64 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    951509a32255.png Dziwne to gdzie mieszkasz w jakim kraju.❤️😍

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dziewczyny, czekam pod gabinetem. Lekarza nie ma jeszcze. Czeka pacjentka z 14:30 … 🙊😑napisze po jak tylko będę mogła. Nie wiem ile to potrwa 🤷‍♀️

Nie no cyrki jakieś... Jaina, dużo siły i spokoju ci życzę 👍

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Trzymam kciuki ❤️❤️

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ