X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, ja też patrzę na zegarek w pracy i odświeżam ciągle. Ale już 12 więc zapowiada się dobrze!:D

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mam ten twardniejące podbrzusze ..ale umnie to powodują jelita . A co do boli sciengien narazie nic nie odczuwam ale to zapewnię dla tego ze dużo ćwiczyłam przed ciaza i od poniedzialku zabietam sie za treningi dla ciezarnych.❤️💙💜

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ciepłe przyjęcie 😘 w pierwszej ciąży nie robiłam, bo nie było wskazań. Teraz niby też nie ma, ale prowadzi mnie inny lekarz i jest bardzo 'za'wszelkimi mozliwymi badaniami. Poza tym jestem trochę starsza i więcej rzeczy może się zadziać... Bardziej się skłaniam ku temu, aby zrobić ale mam jeszcze chwilę żeby pomyśleć 🙂

Mnie też kłuje macica, tak że aż czasem nie mogę się wyprostować. To raczej normalne

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja tylko mam ten twardniejące podbrzusze ..ale umnie to powodują jelita . A co do boli sciengien narazie nic nie odczuwam ale to zapewnię dla tego ze dużo ćwiczyłam przed ciaza i od poniedzialku zabietam sie za treningi dla ciezarnych.❤️💙💜
    Co planujesz ćwiczyć ? 🙂💪

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Co planujesz ćwiczyć ? 🙂💪
    Na YouTube sa treningi dla ciezarnych . Rozne cardio tabaty z gumami z ciezarkami. Ale nie zalecam tego typu treningow jesli sie nie cwiczylo przed ciaza ale sa tez treningi dla poczatkujacych takie po 20 minut💙💜❤️

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Na YouTube sa treningi dla ciezarnych . Rozne cardio tabaty z gumami z ciezarkami. Ale nie zalecam tego typu treningow jesli sie nie cwiczylo przed ciaza ale sa tez treningi dla poczatkujacych takie po 20 minut💙💜❤️
    Każda aktywność na wagę złota dla lepszego samopoczucia 🙂💪☀️

zDmVp2.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina_proudmoore myślę że już do Ciebie nie zadzwonią, więc powoli się pakuj i leć na badania 😊
    Miałam właśnie ostatnio pytać czy coś ćwiczycie, ja czasem jogę relaksującą dla ciężarnych, mam zamiar zacząć też tę wzmacniającą, mam w domu piłkę gimnastyczną to niedługo też na niej będę się bujać 😁
    Mam nadzieję na poród SN to pora wzmocnić miednicę 😅

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie spaceruję dużo, ale od września idę do szkoły rodzenia na jakieś ćwiczenia takie przygotowujące ciało do porodu :)

Jaina ja też myślę, że już możesz się ubierać! Czekam na wieści! <3

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie proszę . Tydzień temu byłam na usg tak jak pisałam i wszystko było cacy , wiek ciąży 9+6 . Wczoraj pobrali mi krew w innym laboratorium i nagle hcg ma TYLKO 30,9.. umarłam .
    Jak to możliwe ze takie niskie ? Myślałam ze jeszcze na tym etapie nie powinno spadać , zaczęłam się martwić ze coś się złego wydarzyło . Wiem ze to głupota robić hcg ale to ze szpitala mi zrobili . Dzisiaj chyba nie uda mi się zrobić usg . Coś poradzicie ?

• Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dziewczyny poradźcie proszę . Tydzień temu byłam na usg tak jak pisałam i wszystko było cacy , wiek ciąży 9+6 . Wczoraj pobrali mi krew w innym laboratorium i nagle hcg ma TYLKO 30,9.. umarłam .
    Jak to możliwe ze takie niskie ? Myślałam ze jeszcze na tym etapie nie powinno spadać , zaczęłam się martwić ze coś się złego wydarzyło . Wiem ze to głupota robić hcg ale to ze szpitala mi zrobili . Dzisiaj chyba nie uda mi się zrobić usg . Coś poradzicie ?

Jaka jest norma? Może to wolna podjednostka Bhcg?

Jaina trzymam kciuki!

16uddqk3eylk776c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 może oni coś błędnie zbadali? Nie chcę mi się wierzyć żeby na tym etapie taka beta była możliwa. Bo rozumiem że jednostka to mlu/ ml? Jakie tam są normy wg labu?
    I przede wszystkim spokojnie. Jeśli tydzień temu było ok to pewnie nadal tak jest a ten wynik na pewno się wyjaśni.

A może wrzucisz wynik na forum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:35

16-01-2022 - synek💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie pisze 30,9 IU/L. Nie ma oznaczeń do tego wyniku , nie mieszkam w pl w tym momencie . Choć znalazłam jakieś ogólne normy i w 11-14 tyg hormon powinien być dużo większy , niby od 12000- 300 tys

• Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego (28UI/L) może to to badanie?
    U mnie tez nie ma normy

Badanie Bhcg które miałam w tysiącach miało jednostkę mIU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:52

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego, może to to badanie?
    U mnie tez nie ma normy

Nisia, wydaje mi się że jest tak jak pisze Warszawianka. Beta ma inne jednostki, więc pewnie zrobili Ci właśnie wolna podjednostkę 🙂

Jaina, ty chyba zaraz wchodzisz? Trzymam kciuki żeby było ok i żeby lekarz już nic nie odwalił 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:55

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dokładnie pisze 30,9 IU/L. Nie ma oznaczeń do tego wyniku , nie mieszkam w pl w tym momencie . Choć znalazłam jakieś ogólne normy i w 11-14 tyg hormon powinien być dużo większy , niby od 12000- 300 tys
    No to inna jednostka, więc mi się wydaje, że po przeliczeniu jest okej. :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka wrote:
    Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego (28UI/L) może to to badanie?
    U mnie tez nie ma normy

Obyś miała racje , bo ja w pl tez miałam robiona betę 3 razy i wynik fakt był mlU/L . I faktycznie tutaj do tego IU/L robili tez wyniki PAPPA do tego . Tyle ze jak sie cofnę w wyniki badań poprzednich (ciąży która straciłam ) to tez było takie oznaczenie IU/L.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:07

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekam pod gabinetem. Lekarza nie ma jeszcze. Czeka pacjentka z 14:30 … 🙊😑napisze po jak tylko będę mogła. Nie wiem ile to potrwa 🤷‍♀️

kalcia64 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    951509a32255.png Dziwne to gdzie mieszkasz w jakim kraju.❤️😍

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dziewczyny, czekam pod gabinetem. Lekarza nie ma jeszcze. Czeka pacjentka z 14:30 … 🙊😑napisze po jak tylko będę mogła. Nie wiem ile to potrwa 🤷‍♀️

Nie no cyrki jakieś... Jaina, dużo siły i spokoju ci życzę 👍

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Trzymam kciuki ❤️❤️

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ