Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tylko mam ten twardniejące podbrzusze ..ale umnie to powodują jelita . A co do boli sciengien narazie nic nie odczuwam ale to zapewnię dla tego ze dużo ćwiczyłam przed ciaza i od poniedzialku zabietam sie za treningi dla ciezarnych.❤️💙💜
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dzięki za ciepłe przyjęcie 😘 w pierwszej ciąży nie robiłam, bo nie było wskazań. Teraz niby też nie ma, ale prowadzi mnie inny lekarz i jest bardzo 'za'wszelkimi mozliwymi badaniami. Poza tym jestem trochę starsza i więcej rzeczy może się zadziać... Bardziej się skłaniam ku temu, aby zrobić ale mam jeszcze chwilę żeby pomyśleć 🙂
Mnie też kłuje macica, tak że aż czasem nie mogę się wyprostować. To raczej normalnejaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
kalcia64 wrote:Ja tylko mam ten twardniejące podbrzusze ..ale umnie to powodują jelita . A co do boli sciengien narazie nic nie odczuwam ale to zapewnię dla tego ze dużo ćwiczyłam przed ciaza i od poniedzialku zabietam sie za treningi dla ciezarnych.❤️💙💜
-
jaina_proudmoore wrote:Co planujesz ćwiczyć ? 🙂💪
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:Na YouTube sa treningi dla ciezarnych . Rozne cardio tabaty z gumami z ciezarkami. Ale nie zalecam tego typu treningow jesli sie nie cwiczylo przed ciaza ale sa tez treningi dla poczatkujacych takie po 20 minut💙💜❤️
-
Jaina_proudmoore myślę że już do Ciebie nie zadzwonią, więc powoli się pakuj i leć na badania 😊
Miałam właśnie ostatnio pytać czy coś ćwiczycie, ja czasem jogę relaksującą dla ciężarnych, mam zamiar zacząć też tę wzmacniającą, mam w domu piłkę gimnastyczną to niedługo też na niej będę się bujać 😁
Mam nadzieję na poród SN to pora wzmocnić miednicę 😅jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny poradźcie proszę . Tydzień temu byłam na usg tak jak pisałam i wszystko było cacy , wiek ciąży 9+6 . Wczoraj pobrali mi krew w innym laboratorium i nagle hcg ma TYLKO 30,9.. umarłam .
Jak to możliwe ze takie niskie ? Myślałam ze jeszcze na tym etapie nie powinno spadać , zaczęłam się martwić ze coś się złego wydarzyło . Wiem ze to głupota robić hcg ale to ze szpitala mi zrobili . Dzisiaj chyba nie uda mi się zrobić usg . Coś poradzicie ? -
Nisia18 wrote:Dziewczyny poradźcie proszę . Tydzień temu byłam na usg tak jak pisałam i wszystko było cacy , wiek ciąży 9+6 . Wczoraj pobrali mi krew w innym laboratorium i nagle hcg ma TYLKO 30,9.. umarłam .
Jak to możliwe ze takie niskie ? Myślałam ze jeszcze na tym etapie nie powinno spadać , zaczęłam się martwić ze coś się złego wydarzyło . Wiem ze to głupota robić hcg ale to ze szpitala mi zrobili . Dzisiaj chyba nie uda mi się zrobić usg . Coś poradzicie ?
Jaka jest norma? Może to wolna podjednostka Bhcg?
Jaina trzymam kciuki!jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Nisia18 może oni coś błędnie zbadali? Nie chcę mi się wierzyć żeby na tym etapie taka beta była możliwa. Bo rozumiem że jednostka to mlu/ ml? Jakie tam są normy wg labu?
I przede wszystkim spokojnie. Jeśli tydzień temu było ok to pewnie nadal tak jest a ten wynik na pewno się wyjaśni.
A może wrzucisz wynik na forum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:35
16-01-2022 - synek💙 -
Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego (28UI/L) może to to badanie?
U mnie tez nie ma normy
Badanie Bhcg które miałam w tysiącach miało jednostkę mIU/mlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:52
jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Warszawianka wrote:Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego, może to to badanie?
U mnie tez nie ma normy
Badanie Bhcg które miałam w tysiącach miało jednostkę mIU/ml
Nisia, wydaje mi się że jest tak jak pisze Warszawianka. Beta ma inne jednostki, więc pewnie zrobili Ci właśnie wolna podjednostkę 🙂
Jaina, ty chyba zaraz wchodzisz? Trzymam kciuki żeby było ok i żeby lekarz już nic nie odwalił 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 14:55
16-01-2022 - synek💙 -
Nisia18 wrote:Dokładnie pisze 30,9 IU/L. Nie ma oznaczeń do tego wyniku , nie mieszkam w pl w tym momencie . Choć znalazłam jakieś ogólne normy i w 11-14 tyg hormon powinien być dużo większy , niby od 12000- 300 tys
-
Warszawianka wrote:Robiłam pappa i tam jest wolna podjednostka Bhcg w takiej jednostce i miałam zbliżony wynik do Twojego (28UI/L) może to to badanie?
U mnie tez nie ma normy
Badanie Bhcg które miałam w tysiącach miało jednostkę mIU/ml
Obyś miała racje , bo ja w pl tez miałam robiona betę 3 razy i wynik fakt był mlU/L . I faktycznie tutaj do tego IU/L robili tez wyniki PAPPA do tego . Tyle ze jak sie cofnę w wyniki badań poprzednich (ciąży która straciłam ) to tez było takie oznaczenie IU/L.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 15:07
-
Nisia18 wrote:Dokładnie pisze 30,9 IU/L. Nie ma oznaczeń do tego wyniku , nie mieszkam w pl w tym momencie . Choć znalazłam jakieś ogólne normy i w 11-14 tyg hormon powinien być dużo większy , niby od 12000- 300 tys[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
jaina_proudmoore wrote:Dziewczyny, czekam pod gabinetem. Lekarza nie ma jeszcze. Czeka pacjentka z 14:30 … 🙊😑napisze po jak tylko będę mogła. Nie wiem ile to potrwa 🤷♀️
Nie no cyrki jakieś... Jaina, dużo siły i spokoju ci życzę 👍jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:Dziewczyny, czekam pod gabinetem. Lekarza nie ma jeszcze. Czeka pacjentka z 14:30 … 🙊😑napisze po jak tylko będę mogła. Nie wiem ile to potrwa 🤷♀️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]