X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, Negra cudowne wieści ❤

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam dzisiaj usg prenatalne. Poszłam w końcu sama. Usg było przez brzuch. Lekarz wprowadził tez do systemu wyniki z Pappy. Synek zdrowy, ryzyko skorygowane bardzo niskie, wszystkie pomiary w normie. Niestety nie udało się zrobić ładnego zdjęcia 3D.
    da742b0629fb.jpg

Stokrotka 86, Gisele, jaina_proudmoore, dobuska, KaroKaro, Gosia Rumi, Pimka, Morwa lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Tez miałam dzisiaj usg prenatalne. Poszłam w końcu sama. Usg było przez brzuch. Lekarz wprowadził tez do systemu wyniki z Pappy. Synek zdrowy, ryzyko skorygowane bardzo niskie, wszystkie pomiary w normie. Niestety nie udało się zrobić ładnego zdjęcia 3D.
    da742b0629fb.jpg

Same piękne wieści dzisiaj! Gratuluję! 😘

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    da742b0629fb.jpg

Super- takie wiadomości to ja lubię 🙂 rany Dziewczyny, jak ja zazdroszczę tym z was które już są po prenatalnych i mają dobre wyniki... Ja staram się nie stresować, ale to wtorku jeszcze tyle czasu... Dodatkowo te plamienia niewiadomego pochodzenia... Człowiek mimowolnie wmawia sobie głupoty gdy tylko spojrzy na wkładkę 🙁
    A to dopiero 12tc😀 jeszcze ten przeklęty Internet- o ile życie byłoby spokojniejsze gdybym nie miała do niego dostepu- chyba muszę sobie sama dać szlaban 😉

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne wiadomości dzisiaj, można odetchnąć ❤️

Ja właśnie odebrałam PAPPA, ryzyko trisomii 21 jest 1 do 16110, pozostałe <20000, jutro kontrolna wizyta 😊

Stokrotka 86, Aneta8, Miamonia, Alfa_Centauri, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, dobuska, Gosia Rumi, Jeheria, Morwa, Isiozwierz lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie dziewczyny! Dziś same dobre wieści! Nie mogło być inaczej :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka nim się obejrzysz będzie już wtorek :)
    Ale to prawda, przeklęty internet. Mam to samo, grzebie się, grzebie i same jakieś czarne scenariusze się później w głowie tworzą.

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już Nifty. Zdrowy synek 😭😭😭😍😍

Stokrotka 86, Aneta8, Alfa_Centauri, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, dobuska, KaroKaro, Gosia Rumi, Pcosik_2, Jeheria, Pimka, Miamonia, po_prostu_ja, Morwa, niutek87, Isiozwierz lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mnie cieszą dzisiejsze dobre wiadomości po Usg 💗💗💗

zDmVp2.png

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Stokrotka nim się obejrzysz będzie już wtorek :)
    Ale to prawda, przeklęty internet. Mam to samo, grzebie się, grzebie i same jakieś czarne scenariusze się później w głowie tworzą.
    Ja czekam na poniedziałek 🙉dziś wstałam z myślą, że poszłabym na Usg z ciekawości 😂po wizycie serduszkowej, mój gin pow żeby za dużo nie czytać internetów i ma racje, człowiek się niepotrzebnie nakręca i denerwuje. Każda z nas jest inna, jedna będzie miała mdłości, druga wcale, tak samo bóle pachwin czy inne dolegliwości zależnie od etapu ciąży. Najważniejsze, że możemy się wspierać na forum bo jednak nikt nie zrozumie lepiej niż inna osoba w podobnej sytuacji. Mi koleżanki każą się nie stresować badaniami itp, ale to łatwo powiedzieć. W człowieku to jednak gdzieś siedzi, już widzę swój puls w gabinecie 😂

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dobuska jeśli chcesz dalej jeść legalne słodycze to dziewczyny z Akademii płodności właśnie wypuściły ebooka slodyczowego :)
    Tak,ja umawiając się na usg prenatalne szukałam czy lekarz ma certyfikat,to ważne
    Świetna wiadomość ❤️

Warszawianka witaj w naszym gronie,dopisz się do tabelki,ktora jest na pierwszej stronie i rozgosc się u nas :)

Eliza uff, będzie dobrze, odpoczywaj 🙂

Aneta8 współczuję tego badania,co za lekarz!!nie dziwię się,że jesteś zła...

Pcosik na zgagę spróbuj migdały

KaroKaro dobrze,że pojechałaś do rodziców:)

Negra bardzo się cieszę,że wszystko u Was w porządku:) ooo może będzie synuś 💙
    Wow gratulacje 😍

Alfa Centauri super wieści 💙

Stokrotka no stres 😚 ha ha u mnie dopiero 9tc,do prenatalnych osiwieje

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dziewczyny, zadzwoniłam do tego genomedu gdzie robiłam sanco, zapytać czy jest już wynik. Dziś dr ma opisać wynik i dzwonić. Ale pani z która rozmawiałam powiedziała, ze jedyne jak może mi pomoc i co powiedzieć, to żebym spokojnie czekała. Może to dobry znak? 🙏🏻
    Pamiętaj, czekamy razem z Tobą. Czy dzwoniłaś do kliniki w temacie wczorajszego badania? 🧐

zDmVp2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Negra, Aneta- wierzę że będzie dobrze👍
    Ja prenatalne mam za tydzień ale już ledwo doganiam myśli czy mój brzdąc nie jest za mały🙁 wczoraj na tym moim awaryjnym usg lekarz najpierw mierzył przez brzuch i wyszedł wynik coś ok 5,6 a potem na dopochwowym już niecałe 4. Jeśli ten drugi pomiar jest poprawny to wychodzi że maluch za wolno rośnie. A jestem po in vitro więc nie ma wytłumaczenia że owulacja była później...

Dziewczyny które brały metformine- do którego tc ja bralyscie? Odstawialyscie stopniowo? I z czyjego zalecenia- ginekologa, endokrynologa czy diabetoletologa?
    mi w 1 ciazy diabetolog kazał brac do 16tc

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u diabetologa i właśnie jedziemy do Gdańska. Urlop będzie nietypowy. Rygorystyczna dieta i mierzenie cukrów plus sprawdzaniev ketonów w moczu.
    Za dwa tygodnie kontrola a jeśli cukry będą wysokie mam dzwonić i będziemy analizować moją dietę.
    Cieszę się, że mogę jesc owoce, ale nie więcej niż dwie porcje dziennie :)
    No i cukrzyca ciążowa już tak oficjalnie, ale po tych prenatalnych już jestem taka szczęśliwa, że nad morzem chyba kupię pierwsze ubranko.
    Po transferze pojechaliśmy nad morze i maluszek dobrze się czuł w tych rejonach bo z nami został, wiec teraz tez go zabieramy 🥰🥰🥰🥰🥰

Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, KaroKaro, Kasiastaraczka, Miamonia, po_prostu_ja, Morwa, Isiozwierz lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja czekam na poniedziałek 🙉dziś wstałam z myślą, że poszłabym na Usg z ciekawości 😂po wizycie serduszkowej, mój gin pow żeby za dużo nie czytać internetów i ma racje, człowiek się niepotrzebnie nakręca i denerwuje. Każda z nas jest inna, jedna będzie miała mdłości, druga wcale, tak samo bóle pachwin czy inne dolegliwości zależnie od etapu ciąży. Najważniejsze, że możemy się wspierać na forum bo jednak nikt nie zrozumie lepiej niż inna osoba w podobnej sytuacji. Mi koleżanki każą się nie stresować badaniami itp, ale to łatwo powiedzieć. W człowieku to jednak gdzieś siedzi, już widzę swój puls w gabinecie 😂

Jaina, jeśli nic się złego nie dzieje to lepiej czekaj do poniedziałku 🙂 ja gdyby nie ta poniedziałkowa krew nie latalabym po innych lekarzach. Swojemu dr ufam, a ten u którego byłam (pięciogwiazdkowy niby) nagadał mi głupot. Najpierw się uparł (jeszcze bez badania) że odkleja mi się łożysko. Tłumaczyłam że plamienia już były i 2 lekarzy niczego nie znalazło. Powiedział że źle szukali. I co? Obejrzał całe łożysko i też na szczęście nic nie znalazł😀
    W dodatku jak mi powiedziałam że jestem po in vitro i brałam luteine ( ale już odstawiłam) to stwierdził że mój lekarz jest niedouczony bo luteine bierze się do 36 tc!!!
    Potem jeszcze pomiary crl. Raz ponad 5 a drugi raz niespełna 4.
    Jak widzisz jak ma się zaufanego lekarza to nie warto chodzić gdzie indziej.
    I oczywiście zgadzam się że nie ma sensu zamartwianie się na zapas. Jednak ja mam świadomość że to moja pierwsza ciąża, a mam prawie 35 lat i muszę uważać na poziom cukru. Zawsze to jednak większe ryzyko niż u zdrowej dwudziestokilkuletni która zaszła w ciążę spontanicznie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 13:32

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Megg Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja już po wizycie u diabetologa i właśnie jedziemy do Gdańska. Urlop będzie nietypowy. Rygorystyczna dieta i mierzenie cukrów plus sprawdzaniev ketonów w moczu.
    Za dwa tygodnie kontrola a jeśli cukry będą wysokie mam dzwonić i będziemy analizować moją dietę.
    Cieszę się, że mogę jesc owoce, ale nie więcej niż dwie porcje dziennie :)
    No i cukrzyca ciążowa już tak oficjalnie, ale po tych prenatalnych już jestem taka szczęśliwa, że nad morzem chyba kupię pierwsze ubranko.
    Po transferze pojechaliśmy nad morze i maluszek dobrze się czuł w tych rejonach bo z nami został, wiec teraz tez go zabieramy 🥰🥰🥰🥰🥰
    Widze ze mamy podobne upodobania :) tez dzien po transferze pojechalismy nad morze i sie udalo i dzien po prenatalnych tez mamy zaplanowany wyjazd 😅 jakies dobre fluidy tam sa :)

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Pamiętaj, czekamy razem z Tobą. Czy dzwoniłaś do kliniki w temacie wczorajszego badania? 🧐

Tak zadzwoniłam i zapytałam najpierw ile trwają u nich te badania genetyczne. Pani odpowiedziała, że ok 20 minut. Powiedziałam, że byłam wczoraj u dr X i cała wizyta trwała niecałe 15 min, a samo usg 8 minut i jako osoba z obciążeniem genetycznym przez poprzednią ciąże czułam się słabo zaopiekowana. Ta odpowiedziała, ze jeśli chodzi o dr X to u niej z reguły właśnie te 15 minut, no ale ona lekarzem nie jest więc nie może mi pomóc. Czyli takie pierdolenie. Przepraszam za wyrażenie.
    Już mi się się nie chce z nimi użerać, sanco i tak będzie decydujące.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem Stokrotka86- dzięki za wpis. po prostu taka myśl mi do głowy przyszła po wstaniu. mój gin umawia USG co 4-5 tygodni, a to naprawdę szmat czasu ;) w tym na dziwne rozkminy.
    teraz mam wizytę u swojego 24 sierpnia dopiero :D a 2 sierpnia prenatalne.

polowałam na wcześniejsze USG w poniedziałek i zamiast 14.40 to idę na 11.30 :)

Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Tak zadzwoniłam i zapytałam najpierw ile trwają u nich te badania genetyczne. Pani odpowiedziała, że ok 20 minut. Powiedziałam, że byłam wczoraj u dr X i cała wizyta trwała niecałe 15 min, a samo usg 8 minut i jako osoba z obciążeniem genetycznym przez poprzednią ciąże czułam się słabo zaopiekowana. Ta odpowiedziała, ze jeśli chodzi o dr X to u niej z reguły właśnie te 15 minut, no ale ona lekarzem nie jest więc nie może mi pomóc. Czyli takie pierdolenie. Przepraszam za wyrażenie.
    Już mi się się nie chce z nimi użerać, sanco i tak będzie decydujące.
    co za wredne krowy, że tak powiem. myślałam wczoraj wieczorem o Tobie i tej całej sytuacji. dla każdej z nas to stres i ważne badanie, lekarz powinien mieć wysoką empatię i nie śpieszyć się. Ja cały czas zaglądam, czekam na twój post, trzymam kciuki i przesyłam dobre myśli <3

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie... mam taką specyfikę pracy, że musiałam powiedzieć o ciąży jeszcze będąc w 6 tc, czyli praktycznie po dodatnim teście.. Także wszyscy moi współpracownicy wiedzą.
    Dziś do pracy przyszła laska, która od wczoraj wie, że ma półpaśca... Nóż K***wa... Teraz mam z głowy najbliższe dni, bo się boje, że mogłam się od niej zarazić...

Megg lubi tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ