X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, najważniejsze że wiesz na czym stoisz i będziesz działać, z dzidziusiem na pewno wszytko w porządku 💚
    Jak weźmiesz gryza gofra bez dodatków to nie będzie tragedii, pod warunkiem że skończy się na gryzie! 😁
    W sklepach jest teraz mnóstwo sorbetów bez cukrów i słodzików, najważniejsze przeczytać skład i dasz radę 💪

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podpatruje ten wątek od dawna, ale dopiero teraz zdecydowałam się dołączyć. Nie chciałam zapeszać przez wzgląd na wcześniejsze niepowodzenia. Zaczynam drugi trymestr, jestem już po badaniach genetycznych i Sanco.
    Pozdrawiam Was serdecznie :)

niutek87, jaina_proudmoore, Aneta8, po_prostu_ja, dobuska, Gosia Rumi, Miamonia, Morwa, Kasiastaraczka, Jeheria, Isiozwierz lubią tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska -stres jednak robi swoje. Tu badania tu inne badania. Człowiek podświadomie nawet głupieje i nie wie o tym. Ja często miałam nerwobóle jakieś 2-3 miesiące po stresujących akcjach (10 lat temu. Czasem to bomba z opóźnionym zapłonem). Będzie dobrze. Zadbasz o siebie i maleństwo 🙂💗🍀małe ograniczenia, małe kroczki, czytanie składu, wymiana potraw itp i dasz radę - trzeba się oswoić. W końcu to dla zdrowia 🙂

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do tych prenatalnych na wiekszosci forow dziewczyny robia ninfy pro tu unas na naszym jest widze popularne sanco. Ja wlasnie sie przymierzam do prywatnych badan a tu to dopiero wybor roznych firm 🙈😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 18:21

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Eliza3213 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane Dziękuję Wszystkim za wsparcie jestem już w domu, krwiak był większy niż dzidzia..normalnie do teraz nie wierzę ale w 4 dni i została maleńka część, oczywiście biorę dalej duphaston 3x1 i leżę wolę leżeć jak mam możliwość do następnej wizyty mam za tydzień więc mam nadzieje ze Bedzie już tylko dobrze.. oczywiście mam delikatnie brazowy śluz ale lekarz powiedział że to przez to ze krwiak się wydala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 18:21

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska, Miamonia, Gosia Rumi, KaroKaro, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

♡ kocham Cię ♡♡

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Hej dziewczyny co do tych prenatalnych na wiekszosci forow dziewczyny robia ninfy pro tu unas na naszym jest widze popularne sanco. Ja wlasnie sie przymierzam do prywatnych badan a tu to dopiero wybor roznych firm 🙈😂
    Sanco jedzie do labu w Warszawie a Nifty leci do Hongkongu 🙂

zDmVp2.png
  • Warszawianka Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - nie martw się pomiarami, te badania mają dużo zmiennych, zależą od operatora, aparatu, ułożenia głowicy usg, czy badanie było wykonywane przez pochwę czy przez brzuch. Sam fakt, że wyszły dwa pomiary w tym samym czasie pokazuje jak nieprecyzyjny może to być wynik. Była akcja serca i to jest najważniejsza wiadomość.

KaroKaro - trzymam kciuki, z każdym tygodniem ciąży szanse, że krwiak będzie powodował problem maleją, a u Ciebie już mija 10tydzień

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16uddqk3eylk776c.png
  • Megg Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn o badania prenatalne :) dostałam skierowanie na prenatalne na nfz, zapisałam się do dość dobrej kliniki do lekarza z certyfikatem. Na innym forum pojawił sie podobny watek i badania na nfz zostały strasznie skrytykowane ze to nie prenatalne tylko poszerzone usg … i teraz mam mętlik w głowie czy nie powinnam pojsc dodatkowo prywatnie do lekarza 😱 jak myślicie ? Któraś z Was w poprzednich czy obecnych ciążach były na prenatalnych na nfz?

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem po wizycie. Wyników sanco nadal nie ma (Alfa ja robiłam bezpośrednio w siedzibie genomed, wiec liczyłam, że będą szybciej..). Jestem tak zdegustowana poziomem tego badania, że nawet sobie nie wyobrażacie 😖 całe badanie wraz z wywiadem i wklepywaniem do komputera trwało niecałe 15 minut.. wyniki niestety za bardzo mnie nie uspokoiły.. maluszek ma 56 mm, przezierność karku na granicy, nie mogła dokładnie zmierzyć i wychodziło jej miedzy 2 a 2,5, no i serduszko, nadal poza normą 185 ud/min. Przepływy na szczęście ok. Kość nosowa widoczna. Wyliczeń ryzyk nie dostałam (do odbioru za tydzień), ale pokazała mi „na szybko” i zd 1:89.. staram się uspokoić.

Dobuska, przykro mu, że wyszły Ci złe wyniki krzywej, ale wiem że sobie poradzisz z tą cukrzycą! 😘

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wrote:
    Mam pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn o badania prenatalne :) dostałam skierowanie na prenatalne na nfz, zapisałam się do dość dobrej kliniki do lekarza z certyfikatem. Na innym forum pojawił sie podobny watek i badania na nfz zostały strasznie skrytykowane ze to nie prenatalne tylko poszerzone usg … i teraz mam mętlik w głowie czy nie powinnam pojsc dodatkowo prywatnie do lekarza 😱 jak myślicie ? Któraś z Was w poprzednich czy obecnych ciążach były na prenatalnych na nfz?
    Ja jutro idę na prenatalne do szpitala. Wykonuje je moja lekarka, która prywatnie też robi badania prenatalne, ale dała mi skierowanie po prostu. Z tego co wiem, tu i tu robi tak samo, wiec ja jestem spokojna. Ważne, żeby lekarz miał uprawnienia do tych badan.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dobuska -stres jednak robi swoje. Tu badania tu inne badania. Człowiek podświadomie nawet głupieje i nie wie o tym. Ja często miałam nerwobóle jakieś 2-3 miesiące po stresujących akcjach (10 lat temu. Czasem to bomba z opóźnionym zapłonem). Będzie dobrze. Zadbasz o siebie i maleństwo 🙂💗🍀małe ograniczenia, małe kroczki, czytanie składu, wymiana potraw itp i dasz radę - trzeba się oswoić. W końcu to dla zdrowia 🙂
    Dokładnie! Dzięki za wsparcie!!!❤️❤️❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Kochane, jestem po wizycie. Wyników sanco nadal nie ma (Alfa ja robiłam bezpośrednio w siedzibie genomed, wiec liczyłam, że będą szybciej..). Jestem tak zdegustowana poziomem tego badania, że nawet sobie nie wyobrażacie 😖 całe badanie wraz z wywiadem i wklepywaniem do komputera trwało niecałe 15 minut.. wyniki niestety za bardzo mnie nie uspokoiły.. maluszek ma 56 mm, przezierność karku na granicy, nie mogła dokładnie zmierzyć i wychodziło jej miedzy 2 a 2,5, no i serduszko, nadal poza normą 185 ud/min. Przepływy na szczęście ok. Kość nosowa widoczna. Wyliczeń ryzyk nie dostałam (do odbioru za tydzień), ale pokazała mi „na szybko” i zd 1:89.. staram się uspokoić.

Dobuska, przykro mu, że wyszły Ci złe wyniki krzywej, ale wiem że sobie poradzisz z tą cukrzycą! 😘
    O matko! To faktycznie jakoś tak na odpieprz. Dobrze, że zrobiłaś sanco w takim razie, bo byś się później denerwowała. Masakra…

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Sanco jedzie do labu w Warszawie a Nifty leci do Hongkongu 🙂
    To jest opcja nifty . Ja zastanawiam sie nad nifty plus a nifty pro . Co zawiera to sonco . Ja raczej w Anglii nie moge go wykonac. Szczerze te nowoczesne ciaze sa bardziej stresujace . 20 lat temu czlowiek sie cieszyl z usg . Badania prenatalne pappas ja tu pierwszy raz zaszlam to byl luksus . Czym pozniejsza ciaza to wiecej stresu he he . Kiedys bylo tylko mamo to ja I matka tesciowa czy babcia doradzaly . Teraz nie rob tego nie jedz tego . Z jednej strony ciaze sa bardziej bezpieczne ale mamuski zato maja stresa wciazy… Szczerze jesli bym nie miala 41 lat nie robila bym raczej tych prywatnych . ❤️😂 a3a43b3e758e.jpg

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]

Wysłany: 27 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia64- sto procent racji z tym wpisem, dobre wnioski 🙂

zDmVp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wrote:
    Hej, ja dostałam skierowanie i byłam dzisiaj pytać w klinice w której będę robić badania prenatalne. Pani mi powiedziała, ze nie ma żadnej różnicy pomiędzy badaniem na NFZ a prywatnie. Po prostu inny płatnik tyle 😉

dobuska lubi tę wiadomość

• Megg Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Hej, ja dostałam skierowanie i byłam dzisiaj pytać w klinice w której będę robić badania prenatalne. Pani mi powiedziała, ze nie ma żadnej różnicy pomiędzy badaniem na NFZ a prywatnie. Po prostu inny płatnik tyle 😉
    To mnie pociesza :) a czy w tym jest tez test pappa? Przy umawianiu sie pani mi powiedziala zeby sie dobrze nawodnic bo beda pobierac krew ale nie dopytalam na co 🙈

3jgxs65gfbhupcu9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wrote:
    To mnie pociesza :) a czy w tym jest tez test pappa? Przy umawianiu sie pani mi powiedziala zeby sie dobrze nawodnic bo beda pobierac krew ale nie dopytalam na co 🙈
    Raczej to tylko usg. Nie pytałam o to akurat ;)
    Ale to i tak ok. 300 do przodu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 22:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pojawił się mój pierwszy, mocno dokuczliwy objaw ciążowy…
    Nie mdłości czy zawroty głowy… zgaga, dziś przez cały dzień mnie meczy, skonam zaraz…

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, strasznie mi przykro że te wyniki krzywej są tak bardzo poza normą ale jeśli jutro masz wizytę to lekarz na pewno Cię uspokoi i nastroi żebyś jednak troszkę skorzystała z kulinarnych atrakcji wakacji ☺ i oczywiście trzymam kciuki za prenatalne 🥰

Warszawianka witaj serdecznie ❤

Eliza jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji, trzymam kciuki żeby krwiak szybko się ewakuował ☺

Aneta, nie dziwie Ci się ze jesteś zdenerwowana tym dzisiejszym badaniem, też bym była, przecież to jedno z najważniejszych. Już niedługo będziesz miała wyniki sanco więc bedzoe spokojniejsza na pewno 😘

Ja już jestem u rodziców tak jak pisałam. Krwiak zaczął się chyba oczyszczać bo mam dość mocne brązowe plamienie. Mam nadzieję że na następnej wizycie będzie już mniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 22:43

Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Właśnie pojawił się mój pierwszy, mocno dokuczliwy objaw ciążowy…
    Nie mdłości czy zawroty głowy… zgaga, dziś przez cały dzień mnie meczy, skonam zaraz…

Mnie pomaga kilka łyków zimnego mleka, jeszcze o migdałach słyszałam 🙂

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ